ترفندتکنولوژی

راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی (بخش دوم)

اسمبل کردن کامپیوتر شخصی: راهنمایی عملی مرحله به مرحله

راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی در این پست و مقاله قبلی، 2 تا از جامع‌ترین راهنماهای عملی برای اسمبل کامپیوتر شخصی است. همانطور که قولش را داده بودیم، حال در این قسمت، به تکمیل روش عملی نصب قطعات برای اسمبل کردن کامپیوتر شخصی می‌پردازیم. با خواندن این دو مقاله، می‌توانید یک کانفیگ بسیار خوب برای کامپیوتر شخصی خود تهیه کنید. اگر مقاله قبلی را خوانده باشید، کلیه قطعاتی که لازم است برای اسمبل کردن کامپیوتر شخصی را تهیه کنید توضیح داده‌ایم. حال نوبت آن است که راهنمای اسمبل کردن این قطعات را به صورت عملی برای شما توضیح دهیم تا بتوانید به صورت رایگان، خودتان کامپیوتر شخصی قدرتمند خود را سرهم نمایید.

مقدمه راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی

در اولین قدم بهتر است یکسری مقدمات را برای راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی بیان کنیم. چیدمان‌های داخلی برای هر اسمبل کردن کامپیوترهای شخصی متفاوت هستند و می‌توانند به شیوه‌های مختلفی انجام شوند. در کنار این آموزش، پیشنهاد می‌شود چند ویدیو از یوتیوب برای راهنمای بصری نیز تماشا کنید. به این نکته مهم توجه کنید که اگر اتصال قطعات به درستی انجام نشود، پورت‌ها و یا سوکت‌ها به درستی وصل نشوند، ممکن است برخی از قطعات دچار آسیب دیدگی شوند.

نکته دیگری که باید در این بخش به آن اشاره کرد، آن است که اسمبل کامپیوتر شخصی باید قدم به قدم همانطور که در ادامه این مقاله بیان می‌کنیم، انجام شود. در انجام چنین عملی، دقت را بالا برده و عجله را کنار بگذارید. هر اشتباه ممکن است به خراب شدن یک قطعه و ضرر صدها دلاری منجر شود. هرچند شما می‌توانید با بودجه‌ای کمتر، عملیات اسمبل را با اطمینان بیشتر توسط یک متخصص انجام دهید.

مقدمه راهنمای اسمبل سیستم
روش اسمبل سیستم و پیش نیازها

پیش نیازها برای راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی

برای آنکه بتوانید عملیات اسمبل را شروع کنید، باید یکسری شرایط و محیط را آماده نمایید. برای این کار، مراحل زیر را طی کنید:

آماده کردن فضا و امکانات

  • ابتدا یک فضای کاری و محیط پاکیزه و تمیز را آماده نمایید. محیط را خلوت کرده و آن را از هرگونه آلودگی، آب، مایعات و غیره پاک کنید.
  • سپس از یک میز ناهارخوری و یا هر وسیله مسطحی که خالی باشد (با جنس غیر رسانا) استفاده کنید. فقط هر سطحی که به اندازه کافی بزرگ باشد تا کیس شما به‌طور صاف روی آن قرار گیرد، با فضای کافی در اطراف آن برای بقیه اجزای کیس کافی است.
  • همچنین به یک پیچ گوشتی با سری فیلیپس نیاز دارید که با پیچ های روی کیس شما تطابق داشته باشد.
  • تمام قطعات و کابل‌ها را باز کرده و محیط را ایزوله از برق کنید.
  • دفترچه‌های راهنمای قطعات را در میز کنار قرار دهید تا در زمان لازم از آنها استفاده کنیم.

باز هم لازم است تاکید کنیم وقتی این قطعات را کنار هم می‌گذارید، مطمئن شوید که هرگونه بار یا الکتریسیته ساکن را تخلیه کرده و روی سطح غیرفلزی مانند میز چوبی کار کنید. یا فقط می توانید مادربرد را روی جعبه مقوایی که در آن قرار می گیرد مونتاژ کنید.

راهنمای خالی کردن بار الکتریسیته ساکن

خالی کردن الکتریسیته ساکن بخش مهمی در راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی است. الکتریسیته ساکن 2 ضرر اساسی برای شما خواهد داشت. اولی آنکه می‌تواند با تجمع بار، به شما شوک‌های الکتریکی ریزی وارد کند که غافلگیر شده و درد کوچکی حس می‌کنید. این نوع شوک‌ها ممکن است در یک آن تعادل شما را بهم زده و مشکلات دیگری را ایجاد کنند. مورد دوم آن که بسیار مهم است، سوختن قطعات الکترونیکی و یا از کار افتادن یک قطعه است که می‌تواند عملکرد کل مدار را بهم ریخته و کل بردهای الکترونیکی را خراب کند. به تخلیه بار الکتریکی ESD یا Electrostatic Discharge گفته می‌شود.

همچنین در مورد ماهیت الکتریسیته ساکن باید گفت این پدیده، همان تجمع بار الکتریکی در یک مکان معین است. برخی از مواد مانند شیشه، مو و برخی پارچه‌ها به راحتی الکترون‌ها را از دست می‌دهند. هنگامی که این مواد اصطکاک را تجربه کنند، الکترون‌ها ساخته شده و می‌توانند یک شوک را به شما وارد نمایند. ساده‌ترین راه برای از بین بردن بار ساکن از بدن، لمس یک جسمی است که رسانا بوده و به زمین وصل شده است. همچنین شما می‌توانید برای جلوگیری از تجمع استاتیک به طور کامل، سطح رطوبت را در یک اتاق افزایش دهید، پوست خود را مرطوب کنید یا از یک یونیزر برای متعادل کردن مجدد الکترون ها در یک ناحیه استفاده کنید تا در وهله اول از تشکیل استاتیک جلوگیری کنید.

به طور معمول کسانی که در زمینه الکترونیک، تعمیرات و اسمبل قطعات کار می‌کنند، در مراحل اولیه و راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی به وضوح با این قضیه آشنا بوده و برای دفع آن از یک قطعه به نام مچ بند ESD یا آنتی الکتریسیته ساکن استفاده می‌کنند. همچنین شما می‌توانید زیر پای خود یک تشک ضد الکتریسیته ساکن قرار دهید تا اتصال مدار با زمین برقرار شده و الکتریسیته ساکن در آن دفع شود. اگر چنین چیزی هم ندارید، مجبورید از بدن خود استفاده کنید و میز و بستر اسمبل را با لمس منظم قسمت فلزی روی بدنه از بار الکتریسیته ساکن خالی کنید.

پیش نیازها برای راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر
ابزارهای لازم برای اسمبل کامپیوتر شخصی

گام اول: نصب CPU بر روی مادربرد

حال به اولین گام در راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی می‌رسیم که می‌توانید از یک پنس و پیچ گوشتی استفاده کنید. در ابتدا برای راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی به سراغ پردازنده می‌رویم تا آن را نصب کنیم. بسته به نوع پردازنده‌ای که خریداری کرده‌اید (اینتل یا AMD)، تراشه دارای شاخک یا چنگک‌های کوچک در یک طرف یا کانتکت‌های طلایی در طرف دیگر است. توجه کنید که به آنها دست نزنید. چراکه چربی موجود در نوک انگشتان شما می‌توانند به این کانتکت‌ها و چنگک‌ها آسیب برسانند یا ممکن است یک سنجاق را خم کنید.

قرار دادن پردازنده کار نسبتا آسانی است. ابتدا دستورالعمل‌هایی که در راهنمای مادربرد بیان شده‌اند را بررسی کنید و مطمئن شوید که سوکت پردازنده را باز کرده‌اید. این قطعه مانند یک مربع بزرگ با یک دسته سوراخ کوچک یا کانتکت‌هایی است که با یک اهرم یا دکمه در کنار آن قرار گرفته‌اند. دستورالعمل‌های مادربرد شما به وضوح نحوه بازکردن سوکت را تشریح کرده‌اند و می‌توانید به کمک آن به صورت کاملا استاندارد، CPU را درون مادربرد و سوکت جای دهید.

در ادامه راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی، هنگامی که از باز بودن و آماده بودن قفل آن اطمینان حاصل کردید، گوشه‌ای از پردازنده شما که یک مثلث طلایی کوچک دارد را پیدا کرده و آن را با همان نماد در سوکت پردازنده مادربرد خود تطبیق دهید. پردازنده را به آرامی در سوکت پایین هل داده، سپس به آرامی قفل یا مکانیسم بستن آن را بچرخانید. دقت کنید که نباید با این قطعه ور رفته و زوری به آن وارد کنید. اگر متوجه می‌شوید که خیلی سخت جای می‌گیرد، آن را دوباره بررسی کنید که پردازنده به درستی سوکت شده باشد.

اعمال خمیر سیلیکون روی CPU

پس از جا انداختن پردازنده، قدم بعدی برای راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی، اعمال خمیر سیلیکون حرارتی است. برای این کار، یک سرنگ کوچک نیاز خواهید داشت که معمولا قطعات آن در داخل جعبه قرار داده می‌شوند. اکنون که پردازنده شما در جای خود قرار دارد، به مربع براق سیلیکونی در مرکز آن نگاهی بیندازید. این همان قسمتی است که هیت سینک شما قرار است جای بگیرد. پردازنده شما با یک هیت سینک همراه است و در یک طرف آن، یک دایره مسی خواهید دید. بعد از اینکه خمیر حرارتی را اعمال کردید، که باید به دقت سطح آن را پوشانده باشد، هیت سینک را مستقیما روی پردازنده قرار می‌دهید. در این حالت مربع سیلیکونی و دایره مسی از هردو قطعه کاملا کنار هم قرار می‌گیرند.

به اندازه یک نخود، خمیر حرارتی را با دقت روی مربع سیلیکونی پردازنده خود فشار دهید. اکنون هیت سینک خود را با پیچ‌های اطراف پردازنده خود تنظیم کرده و به آرامی آن را در جای خود چفت کنید. توجه کنید که مشکلی نیست خمیر سیلیکونی له شود، چون باید فقط یک لایه نازک روی پردازنده ایجاد نماید. اما توجه کنید که اگر از لبه پردازنده بیرون بزند، یعنی خیلی خمیر سیلیکونی را استفاده کرده‌اید. مقداری ایزوپروپیل الکل بگیرید، آن را روی دستمال مرطوب بدون پرز بکشید و پردازنده و هیت سینک را پاک کنید. صبر کنید تا کاملا خشک شوند و دوباره این کار را انجام دهید.

زمانی که مراحل کامل انجام شد، سینک حرارتی خود را در جای آن پیچ دهید. به دستورالعمل‌های دفترچه راهنمای مادربرد مراجعه کرده و مکان مناسب را در نزدیکی سوکت پردازنده برای وصل کردن فن خنک کننده هیت سینک خود پیدا کنید. این قسمت باید خیلی نزدیک به سوکت پردازنده شما باشد. وقتی آن را پیدا کردید، هیت سینک را وصل کرده و کار تمام است.

شما گام اول را با موفقیت به پایان رسانده‌اید و این مرحله مهمی بود.

اتصال پردازنده روی مادربرد
راهنمای اتصال پردازنده روی مادربرد

گام دوم: نصب حافظه و رم

قدم دوم برای راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی، آموزش اتصال حافظه و رم به مادربرد است. این مرحله پیچیدگی خاصی ندارد و به راحتی انجام می‌شود. اما چند نکته را برای آن رعایت کنید. ابتدا برای نصب RAM مراحل زیر را طی کنید:

  • به سراغ سوکت‌های کوچک و عمودی که در کنار CPU قرار دارند، توجه کنید. اگر جای آن را پیدا نکردید، از دفترچه راهنمای مادربرد کمک گرفته و محل نصب رم را تعیین کنید.
  • از شکاف یا سوکت سمت چپ شروع کرده و ابتدا شکاف یا قفلی دو سر آنها را باز کنید. به هیچ وجه فشار زیادی وارد نکنید چراکه ممکن است این نگهدارنده‌ها بشکند.
  • حال رم را به داخل شکاف هل داده و زمانی که در جای خود چفت شود، خود به خود قفلی‌های دو سر سوکت بسته می‌شوند.

حال برای نصب هارد ذخیره در راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی، باید به مراحل زیر اشاره کرد.

  • برای هارد دیسک یا درایو حالت جامد (SSD)، یک جای خالی در قسمت جلوی کیس خود پیدا کنید.
  • درایو خود را به داخل بلغزانید و در جای خود پیچ ​​کنید.
  • اگر یک درایو 2 دارید (همان حافظه‌های SSD کوچک که بسیار حجم کمی دارند)، باید جایی روی مادربرد پیدا کنید که با کمک براکت یا بدون آن، این حافظه‌ها در آن محکم شود. به طور معمول RAIDهای کیس محلی را برای آن دارند و اگر مشاهده کردید که این قسمت‌ها بزرگ هستند، بهتر است SSD را روی براکت چفت کرده و در این RAIDها قرار دهید. توجه کنید که محل اسلات M.2 در دفترچه راهنمای مادربرد ذکر شده است.
روش نصب رم و حافظه برای اسمبل سیستم
راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر

گام سوم: نصب مادربرد و منبع تغذیه (پاور)

حال به گام سوم راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی می‌رسیم که در آن باید مادربرد را پس از نصب قطعات مختلف بر روی کیس سوار کنیم. بقیه مراحل تقریبا ساختار سختی ندارد و می‌توانید با دستورالعمل‌هایی که در دفترچه‌های راهنمای ذکر شده‌اند، به صورت فرمولی مراحل نصب را انجام دهید.

نصب مادربرد روی کیس

برای نصب مادربرد به طریق زیر عمل کنید:

  • کیس را به حالت خوابیده بگذارید تا بتوانید راحت‌تر عمل نصب را انجام دهید.
  • سوراخ‌های کیس را بر روی مادر برد خود پیدا کرده و محل آن را نیز بر روی کیس تطبیق دهید.
  • حتما جهت کیس را همانند آنچه دفترچه تعیین کرده است، درنظر بگیرید.
  • حال مادربرد را روی کیس سوار کرده و چهارگوشه آن را با پیچ و مهره به مادربرد متصل کنید.
  • عملیات نصب مادربرد تمام است.

نصب پاور در کیس

قطعه مهم بعدی که باید برای نصب کیس درنظر داشته باشید، پاور نام دارد که مسئولیت تغذیه مادربرد، cpu و تمامی قطعات را برعهده خواهد داشت. این قطعه معمولا در یک محفظه یا مکانی در بالا یا پایین کیس نصب می‌شود. بنابراین ممکن است یک قاب در این بخش‌ها مشاهده کنید. اگر در پیدا کردن آن مشکل دارید، به پشت کیس خود نگاه کنید: یک مربع خالی بزرگ وجود خواهد داشت که برای پشت پاور خالی شده است. هنگامی که محلش را پیدا کردید، آن را در این بخش قرار داده و با پیچ در جای خود محکم کنید. مطمئن شوید که تمام کابل‌های مارپیچ که از منبع تغذیه خارج می‌شوند با فضای خالی به مادربرد شما می‌رسند. حال دست نگهدارید تا قبل از اینکه به بقیه مراحل اتصال پاور بپردازیم، چند قطعه دیگر را روی مادربرد و کیس نصب کنیم. در نهایت کابل‌های پاور را نصب خواهیم کرد.

راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر
راهنمای نصب پاور در کیس

گام چهارم: راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی – کارت گرافیک

نصب کارت گرافیک در برخی موارد یک کار چالشی است. اگر کیس خود را به خوبی انتخاب نکرده باشید، یک مادربرد با سایز micro یا غیر معمول تهیه کرده باشید، ممکن است در این مرحله به چالش برخورد کنید. پس حتما از فضای کافی کیس و مادربرد مناسب اطمینان حاصل کنید. این نکات در مقاله قبلی بیان شده‌اند و در هنگام خرید قطعات باید به آن توجه کرده باشید. کارت گرافیک بزرگ است. حتی مدل‌های متوسط مانند GT و GTX. پس فضای تنگی برای آن درنظر نگیرید.

در این بخش از راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی، به دفترچه راهنمای مادربرد خود بازگردید و سپس به دنبال محل یک اسلات از نوع PCle باشید. معمولا این اسلات، یک شکاف افقی با قفل پلاستیکی کوچک در کنار آن است که در پایین یا نزدیک به وسط مادربرد قرار دارد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که پشت GPU خود را شناسایی کنید (سمتی که دارای پورت‌های HDMI و DisplayPort هستند)، آن را با پشت کیس خود تنظیم کرده و کارت گرافیک را به شکاف افقی روی مادربرد فشار دهید تا نصب شود. با انجام این کار، باید به راحتی در جای خود قفل شود. اگر نیاز به زور داشت، باید مطمئن شوید که کارت گرافیک به درستی بر روی اسلات قرار گرفته است.

حال یکی دیگر از آن پیچ‌های کوچک را پیدا کنید و پردازنده گرافیکی خود را به کیس ببندید. این پیچ به همان سوراخی که روی قطعه فلزی با پورت HDMI وجود دارد، متصل می‌شود.

اکنون به کابل‌هایی که از منبع تغذیه شما خارج می‌شوند توجه کرده و باید در میان برخی از آنهایی که سوکت آن به سوکت مربعی یا مستطیقی کنار GPU قرار دارد، یک نمونه از آن را به این سوکت‌ها متصل کنید. این سوکت‌ها باید شبیه شش یا هشت سوراخ کوچک به شکل مستطیل باشد. البته مشخصات این سوکت‌ها در برخی از مدل‌ها متفاوت است و می‌توانید بسته به نوع مادربرد، سوکت آن را در دفترچه راهنمای یا ویدیو معرفی محصول مادربرد بیابید.

راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر
روش نصب کارت گرافیک روی مادربرد

گام پنجم: اتصال پاور و مادربرد به قطعات

در گام پنجم که تقریبا انتهای بخش راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی است، لازم است مادررد و پاور آن را به قطعات متصل کنید. مادربرد باید به همه دستگاه‌های شما متصل شود. شما می‌توانید از منابع تغذیه‌ای که معرفی کردیم استفاده کنید که می‌تواند به صورت ماژولار بوده و کابل‌های اضافی آن را جدا نمود. همانطور که باید بدانید، منابع تغذیه دارای تعداد زیادی کابل هستند و به همین خاطر باید اتصالات برق استفاده نشده‌ای که در داخل کیس شما هستند، جدا شوند تا از شلوغ و زشت شدن محیط داخلی کیس جلوگیری کنند.

  • ابتدا باید منبع تغذیه را به SSD و مادربرد وصل کنید.
  • همچنین باید برخی سیم‌های مادربرد را به کیس خود وصل کنید. مثلا دکمه های پاور، دوشاخه های صدا و پورت های USB در جلوی کیس که هرکدام دارای سیم‌های خاص خود هستند و از کیس به سوکت‌های کوچکی که معمولا در زیر مادربرد قرار دارند، متصل می‌شوند. نام هر سوکت زیر آن نوشته شده و می‌توانید با نام کابل‌های کیس مطابقت دهید.
    • سربرگ‌های ویژه‌ای برای هر نوع کابل کیس وجود دارند که در قسمت دکمه‌های کیس رها شده‌اند. بنابراین باید دفترچه راهنمای مادربرد را برای یافتن محل دقیق سوکت این پین‌ها پیدا کرده و آنها را متصل کنید. توجه کنید که این کابل‌های کیس یا پین‌ها بسیار کوچک هستند.
  • همچنین یک سیم از منبع تغذیه برای فن کیس وجود دارد. شما باید آن را به هدری که روی مادر برد است متصل کنید.
  • در نهایت نیز باید کابل SATA برای SSD را یکسر به این حافظه و سر دیگر به مادربرد و سوکت‌های ساتا آن متصل نمایید.

توجه کنید که این مرحله تا حد بسیار زیادی به قطعاتی که خریده‌اید وابسته است و می‌تواند به شیوه‌های مختلفی انجام شود. بهترین راهکار آن است که برای راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی، از دفترچه راهنمای مادربرد استفاده کنید.

راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر
راهنمای اتصال کابل های پاور به مادربرد

گام ششم: بوت کامپیوتر و نصب ویندوز

آخرین گام عملی برای راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی، بوت کردن سیستم و نصب ویندوز روی آن است. مرحله بوت کردن کامپیوتر ساده است و پس از تکمیل اسمبل و اتصال کابل‌های مانیتور، کیبورد و موس به آن انجام می‌شود. دکمه پاور خود را فشار دهید. اگر رایانه شخصی به خوبی روشن شد، تبریک می‌گوییم کار تمام است و می‌توانید روی آن ویندوز نصب کنید.

برای آموزش کامل ویندوز، این سری مقالات را دنبال کنید.

اما اگر سیستم به خوبی بالا نیامد، مشکلات احتمالی زیادی وجود دارند که می‌توانند باعث شود رایانه برای اولین بار بوت نشود. برای این کار می‌توانید به ویدیو‌های یوتیوب مراجعه کنید و مشکلات احتمالی را از آن بیابید. به عنوان مثال، یک ویدیو در یوتیوب برای حل مشکلات احتمالی و بررسی قطعات مختلف ضبط شده است که می‌توانید آن را مشاهده کنید. همچنین این احتمال وجود دارد که قطعات معیوب دریافت کرده باشید. این ویدیو به نکاتی در مورد چگونگی بررسی قطعات اشاره می‌کند که می‌تواند مکمل این مقاله راجع به راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی باشد. همیشه یوتیوب را همانند گوگل دوست خود بدانید و مشکلات خود را در آن جستجو کنید تا به سایت‌هایی مانند ما برسید و از راهنمای جامع آن استفاده کنید.

راهنمای نصب ویندوز روی کامپیوتر جدید

پس از راه افتادن و بوت شدن صحیح کامپیوتر، آن را خاموش کنید. فلش را که در آن فایل نصب ویندوز را دارید (آموزش نصب فایل ویندوز روی فلش در این قسمت)، به کامپیوتر متصل کرده و آن را بوت کنید. حال به بایوس کامپیوتر رفته و بوت آن را در مرحله اول، ابتدا درایو USB انتخاب کنید و مجددا ویندوز را ریستارت نمایید. حال صبر کنید تا فرآیند نصب ویندوز اجرا شود.

روش بوت کردن ویندوز
راهنمای نصب ویندوز بعد از اسمبل کردن

پرسش های متداول راجع به راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی

برخی از پرسش‌های متداولی که راجع به راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی وجود دارند، به شرح زیر می‌باشند که عبارتند از:

  • آیا اسمبل کردن دستی کامپیوتر شخصی کار اشتباهی است؟

در صورتی که تمام جوانب کار سنجیده شده، از دستکش‌های آنتی استاتیک و یا دستبند‌های ضد بار ساکن استفاده شود، می‌توانید به صورت دستی اسمبل کامپیوتر شخصی را انجام دهید.

  • آیا اسمبل کردن کامپیوتر شخصی بهتر است یا خرید کامپیوتر آماده؟

خرید کامپیوترهای آماده دردسر کمتری دارند اما شما گران‌تر هستند. شما می‌توانید با آموزش اسمبل کامپیوتر شخصی خود، امکان اسمبل تنها با پرداخت هزینه خود قطعات را داشته باشید.

  • کارت گرافیک در چه مرحله‌ای نصب می‌شود؟

همانطور که در راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر شخصی ذکر کردیم، شما می‌توانید نصب کارت گرافیک را در مرحله آخر انجام دهید. اما ممکن است برخی از سرویسکاران، این کار را در ابتدا انجام دهند.

راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر
سوالات متداول راجع به راهنمای عملی اسمبل کردن کامپیوتر

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 4.8 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 62

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا