اولین شهید روحانی دفاع مقدس (روایت زندگی)
یاد اولین شهید روحانی دفاع مقدس را گرامی بداریم
اولین شهید روحانی دفاع مقدس، حجت الاسلام و المسلمین محمدحسن شریف قنوتی بود. ایشان در 24 مهرماه 1359، در حین رساندن مهمات به رزمندگان در خرمشهر، به دست نیروهای عراقی به شهادت رسید. او با تمام قدرت و رشادت تمام جنگید و چندین تن از نیروهای دشمن را به هلاکت رساند. در مورد این شهید بزرگوار در ادامه این مطلب از مجله جوان ایرانی توضیحات مختصری ارائه میدهیم.
اولین شهید روحانی دفاع مقدس
شریف قنوتی در سال 1326 در قم متولد شد و پس از تحصیلات علوم دینی، در نهضت امام خمینی (ره) فعالیت چشمگیری داشت. با شروع جنگ تحمیلی، ایشان راهی جبههها شد و در کسوت یک روحانی مجاهد، به ایفای نقش پرداخت.
فداکاری و شهادت حجت الاسلام شریف قنوتی، نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس بود و نشان داد که روحانیون نیز دوشادوش سایر اقشار مردم، در دفاع از خاک میهن حاضرند جان خود را فدا کنند.
قاسم سلیمانی کیست؟ (بررسی زندگی شهید سپهبد)
نقش شهید شریف قنوتی در جبهه جنگ
حجت الاسلام محمدحسن شریف قنوتی در دوران دفاع مقدس، نقشهای متعددی را ایفا کرد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تشکیل گروههای مقاومت
با شروع جنگ تحمیلی، ایشان با مشاهده یورش ارتش عراق به خرمشهر، بلافاصله راهی این شهر شد و با سازماندهی جوانان بروجردی، گروههای مقاومت مسلحانهای را تشکیل داد. این گروهها با شجاعت و از خودگذشتگی در برابر دشمن ایستادگی کرده و نقش مهمی در دفاع از خرمشهر ایفا کردند.
فرماندهی گروه الله اکبر
مشهورترین گروهی که توسط شهید شریف قنوتی تشکیل شد، گروه الله اکبر بود. این گروه که بعدها به لشکر الله اکبر تبدیل شد، در عملیاتهای متعددی علیه دشمن شرکت کرد و بارها از سقوط خرمشهر جلوگیری کرد.
امداد رسانی به رزمندگان
شهید قنوتی در کنار فعالیتهای رزمی، به یاری رزمندگان و مردم جنگ زده نیز میشتافت. ایشان با جمعآوری کمکهای مردمی، اقدام به ارسال آذوقه، دارو و تجهیزات پزشکی به جبهه ها میکرد.
تقویت روحیه رزمندگان
شهید شریف قنوتی با حضور در خط مقدم جبهه و سخنرانیهای حماسی، روحیه رزمندگان را تقویت میکرد. ایشان همچنین با برپایی نماز جماعت و جلسات دعا، به ایجاد فضای معنوی در جبههها کمک میکرد.
فداکاری و شجاعت شهید شریف قنوتی، الهام بخش بسیاری از رزمندگان بود و نقش مهمی در پیروزیهای ایران در جنگ تحمیلی داشت.
علاوه بر موارد ذکر شده، شهید قنوتی در فعالیتهای دیگری نیز مشارکت داشت، از جمله:
- تشکیل ستاد پشتیبانی جنگ در بروجرد
- ارسال محموله های تدارکاتی به جبههها
- برگزاری تظاهرات و راهپیمایی در حمایت از جنگ
- دیدار با مجروحان و خانوادههای شهدا
سخن پایانی
شهادت مظلومانه شهید شریف قنوتی در 24 مهرماه 1359، اتفاقی تلخ برای ملت ایران بود. اما یاد و خاطره این شهید بزرگوار، تا ابد در قلب مردم ایران باقی خواهد ماند.