سرگرمیمهارت های زندگی

حفظ سلامت روان در زمان تنهایی و خانه نشینی (نظرات مردم)

حفظ سلامت روان در زمان تنهایی و خانه نشینی (تاثیرات منفی تنهایی)

لیست مطالب این مقاله

به طور کلی افرادی که تنها و خانه نشین هستند، ممکن است از نظر اجتماعی منزوی باشند. این‌گونه افراد ورزش کمی می‌کنند، حتی برخی از آنها الکل زیادی می‌نوشند، بیش از حد سیگار می‌کشند و خواب باکیفیتی ندارند. این موارد ممکن است باعث ابتلا به بیماری‌های جدی شود و سلامت روان آنها را به خطر اندازد. افراد تنها ممکن است درد عاطفی را تجربه کنند، در واقع از دست دادن ارتباطات می‌تواند نگرش آنها را به جهان تغییر دهد. برخی از افرادی که تنهایی را تجربه می‌کنند، نسبت به دیگران بسیار بی‌اعتماد هستند. البته ناگفته نماند برخی از افراد هم می‌توانند زندگی خودشان را مدیریت بهتری کنند و بر هرگونه احساسات منفی غلبه کنند. اما به طور کلی تنهایی و خانه نشینی ممکن است بر سلامت روان افراد تأثیر منفی بگذارد. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به نحوه حفظ سلامت روان در زمان تنهایی و خانه نشینی می‌پردازیم.

 

راهکارهای حفظ سلامت روان در تنهایی و خانه نشینی

در ادامه این بخش به راهکارهایی می‌پردازیم تا با رعایت آن‌ها بتوانید سلامت روانتان را در زمان تنهایی و خانه نشینی حفظ کنید.

برقراری ارتباطات اجتماعی

سعی کنیم ارتباطات اجتماعی با دوستان و  خانواده را حتی از طریق تلفنی، ویدئو یا کنفرانس‌های اجتماعی حفظ کنید. این مورد می‌تواند تنهایی را تا مقدار زیادی کاهش دهد. همچنین می‌توانید در گروه‌های آنلاین و مجازی شرکت کنید تا مسیری برای برقراری ارتباطات جدید ایجاد شود.

مراقبت از سلامت جسمی

خواب کافی، ورزش منظم، رژیم غذایی سالم نه تنها بر سلامت جسم شما تأثیر مثبت می‌گذارد، بلکه روان شما را نیز جلا می‌دهد. به ویژه اگر احساس تنهایی و افسردگی در خانه دارید، سعی کنید فعالیت‌های بدنی خودتان را بهبود دهید.

ایجاد آرامش درونی

تمرینات آرام بخش مانند مدیتیشن و یوگا نه تنها اضطراب و استرس را کاهش می‌دهد، بلکه به آرامش درونی و تمرکز شما نیز منجر می‌شود.

 

تاثیر یوگا بر سلامت جسم و روان چیست؟ (حرکات خاص آن)

تاثیر یوگا بر سلامت جسم و روان

مراجعه به روان‌شناس

درصورتی‌که هر راهکاری را در پیش گرفتید، اما باز هم احساس می‌کنید که تنهایی و خانه نشینی تأثیرات منفی بر شما می‌گذارد، حتماً به روان‌شناس مشاوره مراجعه کنید. این‌گونه متخصصان به شما کمک می‌کنند تا بتوانید با مشکلات روانی خودتان مقابله کرده و راهکارهای مناسبی برای بهبود سلامت روان پیدا کنید.

شرکت در دوره‌های آنلاین و وبینارها

حتی اگر مجبور هستید که در خانه تنها بمانید، در دوره‌های آموزشی و وبینارهای آنلاین شرکت کنید تا مهارت‌های جدیدی بیاموزید. این دوره‌ها به شما کمک می‌کنند که فعالیت مثبت انجام داده و انگیزه برای کارهایتان ایجاد شود.

انجام فعالیت‌های خلاقانه

اگر در خانه مجبور هستید تنها بمانید، سعی کنید فعالیت‌های خلاقانه مانند نوشتن، نقاشی، موسیقی یا هر نوع کاردستی را انجام دهید. این‌گونه سرگرمی‌ها به بهبود روحیه کمک زیادی می‌کنند. در واقع نه تنها باعث افزایش تمرکز و خلاقیت شما می‌شود، بلکه باعث می‌شود که فرد نسبت به خودش احساس رضایت داشته و تأثیر مثبتی بر سلامت روان می‌گذارد.

داشتن تغذیه سالم

موردی که اکثر افراد به آن اهمیت نمی‌دانند داشتن تغذیه سالم است. شما باید بدانید که رژیم غذایی مناسب نقش بسیار زیادی در حفظ سلامت روان و بهبود روحیه شما ایفا می‌کند.

داشتن یک برنامه روزانه

برای حفظ ساختار و نظم در زندگی، داشتن یک برنامه روزانه کمک زیادی می‌کند. اگر شما روتین منظمی داشته باشید، کنترل بیشتری بر زندگی خود دارید. در نتیجه برنامه‌ریزی مناسب برای زمان خواب و بیداری داشته همچنین غذای شما منظم می‌شود و زمان‌هایی برای فعالیت‌هایی مانند تفریح، کار و استراحت نیز پیدا می‌کنید.

در نظر گرفتن نکات مثبت زندگی

برای حفظ سلامت روان در زمان تنهایی و خانه نشینی، سعی کنید نکات مثبت و نقاط روشن زندگی خودتان را ببینید‌، هرچند کوچک به نظر برسند. به عنوان مثال ممکن است یک فرد از داشتن مکانی امن برای پناه گرفتن سپاسگزار باشد یا اینکه فرد دیگری برای داشتن شغلش رضایت خودش را اعلام کند. حتی ممکن است هنگامی که بچه‌ها یا حیوان خانگی خودتان را بیرون می‌برید و از یک روز آفتابی لذت می‌برید سپاسگزار باشید. به طور کلی اگر نقاط مثبت زندگی خودتان را در نظر بگیرید، باعث آرامش شما شده و در نتیجه به بهبود روحیه‌تان کمک زیادی می‌کند.

مراقبت از ذهن و بدن

اگر خوب غذا بخورید، هر روز ورزش کنید و بیرون بروید، نه تنها حال شما بهتر می‌شود، بلکه سیستم ایمنی بدنتان نیز تقویت خواهد شد. همچنین بد شما اندورفین را ترشح می‌کند که برای کاهش اضطراب بسیار مفید است. بنابراین علاوه بر مراقبت از بدن خود به ذهنتان نیز توجه کنید. حتی می‌توانید سرگرمی‌هایی را انجام دهید که درگذشته برای آنها هیچ فرصتی نداشتید. به عنوان مثال پازل انجام دهید، بازی‌های فکری کنید، کتاب بخوانید و به موسیقی گوش دهید. به طور کلی هر چیزی که باعث شود مغز شما را به چالش بکشد انجام دهید.

به طبیعت برگشتن

اگر بخشی از وقت خودتان را در خارج از خانه و طبیعت بگذرانید، نه تنها به کاهش استرس شما کمک زیادی می‌کند، بلکه می‌توانید احساس ارتباط بیشتری با مردم و دنیا داشته باشید. بنابراین سعی کنید برای مدت کمی هم که شده بیرون از خانه بروید و به صدای آواز پرندگان گوش دهید. امواج آب را تماشا کنید و صدای خش‌خش درختان را بشنوید. این مورد می‌تواند به شما کمک کند تا احساس تنهایی کمتری کنید، حتی می‌توانید غذای خودتان را در بیرون از خانه میل کنید.

اولویت قرار دادن سلامتی

در هر حالی سعی کنید سلامتی خودتان را در اولویت قرار دهید. در این صورت باید بدانید که جسم سالم و احساسات خوب می‌تواند باعث مدیریت مؤثر تنهایی در خانه شود.

کشف علایق جدید

شما باید بدانید که کشف علاقه جدید در واقع بخش مهمی از خودشناسی است. سعی کنید علایق جدید درون خودتان پیدا کرده و آن را با سایر اعضای خانواده در میان بگذارید. به عنوان مثال ممکن است بعد از اینکه درس و تمرین شما تمام شد، تمایل به گیتار زدن داشته باشید یا اینکه هر کار هنری را که به آن علاقه دارید انجام دهید‌. حتی می‌توانید دوستان و خانواده خودتان را به منزلتان دعوت کنید و به همراه آ‌ن‌ها کارهای موردعلاقه‌تان را انجام دهید.

آوردن حیوانات خانگی

یکی دیگر از راهکارهای حفظ سلامت روان در زمان تنهایی و خانه نشینی این است که یک حیوان خانگی به منزل بیاورید. اگر همیشه آرزوی یک همدم پشمالو دارید، وقت آن رسیده که شانس خود را امتحان کنید. حیوان خانگی باعث می‌شود که هیچ‌وقت خانه شما خالی نباشد. حتی طی تحقیقات انجام شده نوازش سگ باعث هورمون تقویت کننده خلق و خو می‌شود و سرگرمی بسیار خوبی است. از آنجایی که حیوانات خانگی نیاز به تغذیه و مراقبت منظم دارند، در نتیجه شما پایبند به یک برنامه منظم خواهید شد. حتی اگر دلیلی برای بیرون رفتن از خانه ندارید یک سگ می‌تواند شما را مجبور کند تا چند دقیقه پیاده‌روی روزانه داشته باشید. اگر نمی‌توانید گربه یا سگ را به منزل بیاورید، یک پرنده، ماهی یا هر پستاندار کوچکی را نگهداری کنید. برخی از حیوانات خانگی نیاز به رژیم غذایی خاصی دارند، اما برخی دیگر ممکن است حساسیت کمتری داشته باشند. به طور کلی مطمئن باشید که شما در کنار یک حیوان خانگی احساس بهتری خواهید داشت و به بهبود روحیه شما کمک زیادی می‌کند.

بهتر شناختن خودتان

تنها زندگی کردن باعث می‌شود که خودتان را به خوبی بشناسید و رابطه بهتری با خودتان داشته باشید. اگر برای اولین‌بار است که تنها زندگی می‌کنید بسیار طبیعی است که سعی کنید در جمع دیگران باشید. اما این مورد نباید باعث شود که رابطه با خودتان را فراموش کنید. به طور کلی اگر متوجه شده‌اید که ممکن است آن‌طور که تصور می‌کردید خودتان را نمی‌شناسید، در نتیجه وقت تنهایی فرصت مناسب برای شروع این ماجراجویی جدید است. به عنوان مثال دقت کنید دوست دارید در اوقات فراغت خود چه کارهایی انجام دهید، غذاهای موردعلاقه شما چیست؟ آیا از تماشای تلویزیون لذت می‌برید یا خیر. همچنین اگر به تازگی به یک رابطه پایان داده‌اید، تنهایی می‌تواند فرصت مناسبی باشد تا ارزش‌های شخصی خودتان را مرور کنید. به طور کلی سعی کنید خودتان را بهتر بشناسید تا با روحیه قوی‌تری زندگی کنید.

توجه به دنیای بیرون

دقت کنید تنها زندگی‌کردن در برخی از مواقع باعث می‌شود شما را منزوی کند و از نظر درونی شما را تقویت کند. بنابراین سعی کنید صبح که از خواب بیدار می‌شوید، پنجره‌های اتاق را باز کنید تا نور به داخل منزل شما بتابد. کمی هوای تازه‌نفس بکشید و با همسایه‌هایتان معاشرت داشته باشید. این مراحل کوچک اما مثبت باعث می‌شود که شما با روحیه بهتر روز خودتان را آغاز کنید.

انجام دادن کارهای خوشحال‌کننده

اگر تنها زندگی می‌کنید، مطمئناً زمان بیشتری برای خودتان دارید. شما می‌توانید کارهایی انجام دهید که خودتان را خوشحال می‌کند. تنهایی بهترین زمان برای تمرکز روی خودتان است. بنابراین سعی کنید فعالیت‌های کوچک اما رضایت‌بخش را انجام دهید تا به افزایش شادی شما کمک شود.

داشتن خواب شبانه آرام و باکیفیت

برای اینکه در زمان تنهایی و خانه‌نشینی سلامت روان شما آسیب نبیند، نیاز است که خواب آرام و با کیفیتی داشته باشید. سعی کنید شب‌ها از هرگونه اخبار منفی دور باشید و تلویزیون تماشا نکنید، بلکه به موزیک‌های آرام‌بخش گوش کرده و مدت زمان کمی را به مدیتیشن بپردازید.

یادگیری و توسعه رشد فردی

زندگی به صورت تنها چالش‌های زیادی را در پی دارد که می‌تواند باعث رشد فردی اشخاص شود. از تسلط بر مهارت‌های جدید گرفته تا مدیریت تنهایی درک عمیق‌تری از خودتان را به همراه دارد، در نتیجه مهارت‌های زندگی شما افزایش می‌یابد.

تقویت کردن شبکه‌های اجتماعی

اگر با دوستان، خانواده و همکاران خود تعامل منظمی داشته باشید، باعث ایجاد حمایت عاطفی می‌شود و احساس انزوا درون شما کاهش می‌یابد. بنابراین سعی کنید در هرگونه فعالیت‌های اجتماعی شرکت کنید. حتی می‌توانید به باشگاه‌ها بروید یا در هر فعالیتی که احساس می‌کنید می‌توانید در جمع حضور یابید شرکت کنید.

در آغوش گرفتن تنهایی

یاد بگیرید که از تنهایی خودتان لذت ببرید تا بتوانید به رشد شخصی خودتان کمک کنید. در واقع در آغوش گرفتن تنهایی می‌تواند پله‌ای برای شروع خودشناسی و رشد بیشتر باشد.

دوری کردن از اخبار بد

برای جلوگیری از هرگونه آسیب روانی در زمان تنهایی و خانه نشینی سعی کنید، از اخبار منفی و دروغ دوری کنید. شما باید بدانید که سلامت روانتان ارزش زیادی دارد و آن را با اخبار ناگوار خراب نکنید.

استراحت‌کردن

هر زمان که احساس کردید خسته شده یا دچار هرگونه استرسی شده‌اید، برای مدت زمان کوتاهی تمامی کارهای خودتان را کنار بگذارید و استراحت کنید. استراحت کردن به این معنا نیست که حتماً باید بخوابید، بلکه می‌توانید چند لحظه بایستید و کمی مکث کنید. یک نفس عمیق بکشید، سعی کنید تمامی فکرهای منفی و استرس‌ها را از خودتان دور کنید. خاطرات تلخ گذشته را فراموش کنید و به خاطرات خوبی که داشتید فکر کنید. در نهایت پس از کمی استراحت روزمرگی خود را با انجام کاری که احساس می‌کنید از انجام آن لذت می‌برید آغاز کنید.

یادگرفتن زبان جدید

یکی از بهترین فرصت‌ها در زمان تنهایی این است که یک زبان جدید یاد بگیرید. به عنوان مثال می‌توانید زبان انگلیسی را آموزش ببینید. امروزه مانند گذشته نیست که فقط نیاز باشد به کلاس‌های حضوری بروید. شما می‌توانید از طریق مجازی و راه دور نیز در این کلاس‌ها شرکت کنید.

مهربان بودن با خودتان

سعی کنید در هر حالی با خودتان مهربان باشید و اصلاً خودتان را بابت گذشته یا هر انجام هر کاری سرزنش نکنید. برخی از دوره‌های سخت در زندگی وجود دارد که ممکن است شما حتی کار خودتان را از دست بدهید. در این صورت افسردگی و ناامیدی ممکن است به سراغ شما بیاید. اما شما باید بدانید که در چنین روزهایی بیشتر از هر روز دیگری نیاز دارید که با خودتان مهربان باشید. مطمئن باشید که روزهای خوب خواهند آمد و مجدد به زندگی عادی برمی‌گردید.

 

معایب نداشتن خواهر و برادر در بزرگسالی چیست؟ مشکلات تک فرزندی را در این مطلب بخوانید:

معایب نداشتن خواهر و برادر در بزرگسالی

تفاوت بین تنهایی و انزوای اجتماعی

معمولاً افراد مسن ۶۵ سال و بالاتر دچار انزوای اجتماعی شده و احساس تنهایی زیادی می‌کنند. شیوع ویروس کرونا و نیاز به رعایت فاصله فیزیکی، چالش‌های زیادی را در این مورد به همراه داشت. به طور کلی تنهایی و انزوای اجتماعی کاملاً متفاوت از هم اما مرتبط با همدیگر هستند. افرادی که دچار انزوای اجتماعی می‌شوند، معمولاً فقدان روابط اجتماعی را تجربه می‌کنند و افراد معدودی را برای تعامل منظم در اطرافشان دارند.

اما افراد تنها، فقط گاهی اوقات زمانی که با افراد دیگر نشست‌وبرخاست دارند، کمی احساس تنهایی دارند‌. افراد مسن به دلیل تغییرات در سلامت و روابط اجتماعی آنها که به دلیل افزایش سن، کاهش شنوایی، بینایی و حافظه، ناتوانی، مشکل در رفت و آمد و ازدست‌دادن خانواده و دوستان همراه است، معمولاً در معرض خطر بیشتری برای احساس تنهایی و انزوای اجتماعی هستند. حتی برخی از این افراد سالمند در خانه سالمندان زندگی می‌کنند و دچار انزوای اجتماعی شدیدتری می‌شوند. این‌گونه احساسات حتی باعث ایجاد فشارخون بالا، بیماری قلبی، چاقی، سیستم ایمنی ضعیف، اضطراب، افسردگی، زوال شناختی، زوال عقل و در نهایت مرگ می‌شود.

انزوای اجتماعی برای سلامت مغز بسیار مضر است. این وضعیت خطر بیشتر زوال عقل را به همراه دارد. این‌گونه افراد معمولاً فعالیت‌های اجتماعی کمی دارند و با کاهش توانایی آنها در انجام کارهای روزمره مانند رانندگی، حتی پرداخت قبوض، مصرف دارو و آشپزی همراه است.

 

فواید تنها زندگی‌کردن

حال که با تأثیرات منفی تنهایی بر سلامت روان افراد آشنا شدید، جالب است بدانید تنها زندگی کردن فواید زیادی هم دارد که در ادامه با هم بررسی می‌کنیم.

خودشناسی

تنها زندگی کردن باعث می‌شود که فرد خودش را بهتر بشناسد. شما می‌توانید عادت‌ها و هر خواسته‌ای که دارید را در آرامش و تنهایی کشف کنید و به آنها بپردازید.

استقلال و اتکا به خود

زندگی تنهایی باعث می‌شود که شما یاد بگیرید برای تصمیم‌گیری و حل مسائل و کارهای روزانه به خودتان تکیه کنید. در این صورت اعتماد به نفس شما نیز افزایش می‌یابد.

آزادی در زندگی

یکی دیگر از فواید تنهایی این است که شما می‌توانید فضای زندگی خودتان را دقیقاً همان‌طور که دوست دارید طراحی و سازماندهی کنید. در واقع منزل شما منعکس‌کننده سبک و نیازهای فردی‌تان است.

کنترل کامل بر روی برنامه‌های خود

زندگی انفرادی باعث می‌شود که بدون اینکه نیاز به تطبیق با برنامه‌های دیگران داشته باشید، کنترل کاملی بر روی برنامه‌های روزانه و شبانه خود کنید.

فرصتی برای سکوت و تفکر

یکی دیگر از فواید تنهایی این است که افراد می‌توانند در کمال آرامش به تفکر و خلاقیت بپردازند. در نتیجه به رفاه ذهنی و عاطفی افراد کمک زیادی می‌کند.

افزایش تمرکز

اگر شما تنها زندگی کنید، حواس‌پرتی کمتری داشته، در نتیجه تمرکز بیشتری بر روی اهداف خودتان دارید و در واقع زندگی تنهایی به شما امکان را می‌دهد که فضا و زمان کافی برای پیگیری اهداف و علایقتان را در زندگی داشته باشید.

روابط قوی‌تر

افرادی که تنها زندگی می‌کنند، معمولاً روابط قوی‌تری با دوستان و خانواده‌شان دارند، زیرا آنها تلاش بیشتری برای برقراری ارتباط می‌کنند. در واقع تعاملات شما می‌تواند معنادارتر و عمیق‌تر باشد.

 

نظرات مردم در مورد حفظ سلامت روان در زمان تنهایی

در این بخش به برخی از نظرات مردم در مورد حفظ سلامت روان در زمان تنهایی و احساسشان در این دوران می‌پردازیم.

♦ یکی از افراد پیام داده من آن‌قدر بی‌انگیزه شدم که دارم زندگی و آینده خودم را دستی خراب می‌کنم. من همیشه نمره‌هایم ۲۰ بود و شاگرد ممتاز بودم، اما از زمانی که تنها زندگی می‌کنم در حال افت هستم.

 

♦ فرد دیگری پیام داده که من از زمانی که تنها زندگی می‌کنم، حس بی‌ارزش بودن و ناتوانی و حتی افسردگی دارم. بعضی اوقات حوصله جویدن غذا هم ندارم. در چند ماه اخیر با خانواده‌ام دعوا کردم و بیشتر روزهای هفته حتی تمایلی به درس‌خواندن هم ندارم.

 

♦ فرد دیگر پیام داده که من از زمانی که تنها شدم، گاهی اوقات افکار خودکشی به سرم می‌زند. من در هفته فقط دو روز حالم خوب است. بقیه روزها مثل دیوانه‌ها نمی‌دانم چه کاری باید انجام دهم. احساس می‌کنم خیلی دختر بدبختی هستم و واقعاً از این شرایط روانی شده‌ام.

 

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که من از وقتی تنها زندگی می‌کنم، آن‌قدر هزینه‌های زندگی بر روی دوش من است که از زندگی بریدم. از دویدن و به هیچ جا نرسیدن و هیچ تغییری نکردن بسیار خسته‌ام. کم‌کم دارم نظر خانواده‌ام را که می‌گویند ما بدبخت هستیم قبول می‌کنم و دست از هرگونه تلاشی برمی‌دارم.

 

♦ فرد دیگر پیام داده من تنها زندگی می‌کردم. اما در سال‌های اخیر ازدواج کردم. پس از ۶ سال زندگی مشترک متوجه شدم همسرم بچه‌دار نمی‌شود. شروع به درمان کردیم، اما مشکل حل نشد. به دلیل داروهای باروری مشکلات قلبی و دیابت هم به من اضافه شد. دیگر نمی‌توانم سرکار بروم. در روزهای سخت و تنهایی اطرافیان خودم را شناختم. الان خیلی خسته‌ام، دیگر انگیزه زندگی ندارم. من در آموزشگاه کودکان کار می‌کردم، اما دیگر دلم نمی‌خواهد با بچه‌ها سر و کاری داشته باشم. از اینکه تنهایی برای زندگی جنگیدم خسته‌ام. خیلی داغون شده‌ام، واقعاً یک نفره تلاش کردن برای ایجاد حال خوب اصلاً جواب نمی‌دهد. گاهی اوقات تصمیم می‌گیرم که فرزندخوانده بیاورم، اما شوهرم به هیچ وجه راضی نمی‌شود‌. از خانواده خودم دور افتادم و احساس پوچی دارم.

 

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده من از وقتی تنها زندگی می‌کنم، هنگامی که حالم بد است نمی‌دانم چطور بگویم که خوب نیستم. حتی اگر بگویم خوب نیستم، اطرافیان می‌گویند مگر چه اتفاقی افتاده و چی شده؟! نمی‌توانم احساس خودم را ابراز کنم. بنابراین همیشه می‌گویم خوبم تا خودم را خلاص کنم.

 

♦ فرد دیگری نوشته: توصیه من به افرادی که در دوران تنهایی و خانه نشینی ناراحت و افسرده هستند این است که هر روز ساعت ۱۰ صبح یا زودتر بلند شوید و پیاده‌روی بروید. پس از چند روز حتماً تأثیر آن را در زندگی مشاهده می‌کنید یا اینکه سعی کنید به باشگاه بروید یا در خانه ورزش کنید. در این صورت متوجه می‌شوید که واقعاً خودتان را درگیر افکار پوچی می‌کردید. من با شروع ورزش کل داروهای اعصابم را دور ریختم.

 

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که من هنگامی که تنها هستم، در اکثر اوقات احساس خستگی می‌کنم، اما همیشه ظاهر شادی دارم. در زمان‌های تنهایی حوصله انجام تکالیفم را ندارم. حتی حوصله انجام کارهایم را ندارم. تمام‌وقتم را در فضای مجازی هدر می‌دهم. بعد خودم را سرزنش می‌کنم.

 

♦ فرد دیگری پیام داده که من از وقتی تنها زندگی می‌کنم، کاملاً مستقل شدم. سعی می‌کنم به خودم روحیه بدهم، ورزش می‌کنم، برای خودم مواد اولیه غذایی تحت دکتر رژیم خریداری کرده و در خانه آشپزی می‌کنم. توصیه من به شما این است که حتماً غذای سالم بخورید و به اندازه کافی بخوابید و در طی روز ورزش کنید. این موارد کمک زیادی می‌کند تا بتوانید سلامت روانتان را در زمان تنهایی و خانه‌نشینی حفظ کنید.

 

دلایل حرف زدن با خودتان چیست؟ تاثیرات خودگویی را در این مطلب بخوانید:

دلایل حرف زدن با خودتان

عوارض تنهایی در خانه چیست؟

هرچند برخی از افراد با اینکه تنها در خانه هستند کاملاً با انگیزه بوده و روحیه خوبی دارند، اما برخی از عوارض تنهایی در خانه ممکن است گریبان‌گیر عده‌ای از افراد شود. در ادامه آنها را بررسی می‌کنیم.

  • خطر افزایش مصرف مواد مخدر و الکل برای افراد تنها و خانه نشین بیشتر است.
  • معمولاً این‌گونه افراد دچار کاهش تمرکز و مشکلات حافظه شده و عملکرد شناختی آنها کاهش می‌یابد.
  • برای برخی از افراد که در خانه تنها هستند، ریسک اختلالات روانی مانند اضطراب، اختلالات خواب، اختلالات خوردن و اختلالات اضطراب اجتماعی نیز افزایش می‌یابد.
  • احتمال افزایش فشارخون و مشکلات قلبی نیز وجود دارد. برخی از افراد نیز احتمال سکته مغزی در آنها افزایش می‌یابد.
  • خطر بروز افکار خودکشی در افرادی که تنها و خانه‌نشین هستند افزایش می‌یابد.
  • کیفیت زندگی برخی از افراد که تنها هستند به طرز شدیدی کاهش می‌یابد.
  • معمولاً افراد تنها و خانه‌نشین از زندگی خودشان رضایت ندارند و احساس ارزشمندی کمی می‌کنند.
  • استرس و اضطراب در این‌گونه افراد افزایش می‌یابد و گاهاً ممکن است گرایش به سمت عادت‌های نامناسب داشته باشند.
  • برخی از افرادی که در خانه تنها هستند ممکن است، مبتلا به اختلال خواب شوند. در نتیجه دچار بیماری‌های جسمی روانی می‌شود.
  • افراد خانه نشین معمولاً دچار احساس تنهایی و انزوای بیشتری می‌کنند.
  • برخی از افراد نیز پس از اینکه تنها و خانه نشین شدند، دچار چاقی و اضافه وزن شدید خواهند شد.

البته دقت کنید این‌گونه عوارض فقط برای افراد تنها و خانه نشین نیست، بلکه اگر در رابطه احساسی هستید، احساس می‌کنید که فرد مقابل ارتباط خوبی با شما ندارد. در این صورت ممکن است دچار احساس تنهایی شوید.

برخی از این موارد را در ادامه توضیح بیشتری می‌دهیم.

افسردگی و اضطراب

یکی از تأثیرات منفی تنهایی و خانه‌نشینی، افسردگی و اضطراب در افراد است. در واقع شما باید بدانید که تعاملات اجتماعی و فقدان ارتباطات انسانی ممکن است منجر به ناامیدی شود. حتی برخی از افراد مدام احساس پوچی می‌کنند. این وضعیت باعث افزایش سطح اضطراب و تشدید افسردگی می‌شود.

احساس انزوا و گوشه‌گیری

یکی دیگر از تأثیرات مخرب تنهایی می‌تواند احساس انزوا و گوشه‌گیری باشد‌. به طور کلی انسان‌ها موجودات اجتماعی هستند و نیاز عمیقی به ارتباط با دیگران دارند. در غیر این صورت تنهایی عمیقی را تجربه می‌کنند که بر سلامت روانشان تأثیر منفی می‌گذارد.

کاهش انگیزه و فعالیت‌های اجتماعی

افراد تنها و خانه نشین معمولاً هیچ انگیزه‌ای برای فعالیت‌های روزمره ندارند. در واقع کاهش ارتباط با دیگران باعث کاهش سطح انرژی و انگیزه آنها می‌شود. در نتیجه در اکثر اوقات بی‌حوصله و خسته هستند.

 

سخن پایانی

گاهی اوقات تنها زندگی کردن باعث ایجاد آسیب‌های زیادی می‌شود، به ویژه اگر شما اولین بار است که تنهایی را تجربه می‌کنید. هنگامی که شما هیچ کسی را ندارید تا در کنار او شام بخورید یا با او صحبت کنید، ممکن است دچار اضطراب و اختلالات خلقی شدیدی شوید. همچنین گاهی پیش زمینه‌ای برای ایجاد افسردگی و انزوا ایجاد می‌شود. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی راهکارهایی برای بهبود سلامت روان در حین زندگی تنهایی و انفرادی پرداختیم، همچنین تأثیرات خانه نشینی را بر سلامت روان بیان کردیم. اگر شما نیز تجربه‌ای در این مورد دارید می‌توانید در انتهای مقاله بخش نظرات پیام خود را با ما و سایر مخاطبین جوان ایرانی در میان بگذارید.

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 4 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

بهار علیزاده

همیشه بهترینِ خودم، خاص و منحصر به فرد! دیجیتال مارکتینگ و سئو نظرمه. زندگی برای من مسابقه نیست! از مسیر لذت می‌برم... راز خوشحالیِ من: کمک به دیگران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا