بهداشت و سلامتتغذیه سالم

خواص منیزیم برای سلامتی: از تقویت قلب تا بهبود خواب

منیزیم چه خواصی برای سلامتی دارد؟ عوارض مصرف بیش از حد آن چیست؟

لیست مطالب این مقاله

منیزیم مهمترین مواد معدنی است که بدن انسان برای عملکرد صحیح به آن نیاز دارد. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی خواص منیزیم برای سلامتی پرداخته و همچنین علائم کمبود آن و راهکارهای افزایش این ماده معدنی مهم را شرح می‌دهیم.

 

خواص منیزیم برای سلامتی چیست؟

منیزیم خواص متعددی دارد که در ادامه این مطلب آن‌ها را شرح می‌دهیم.

بهبود سلامت قلب

جالب است بدانید منیزیم به حفظ سلامت قلب و عروق کمک زیادی می‌کند. در واقع این ماده معدنی باعث شل شدن دیواره رگ‌های خونی شده و فشارخون را کاهش می‌دهد. همچنین باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مانند حمله قلبی و سکته می‌شود. البته دقت کنید که منیزیم فشارخون را به میزان کمی کاهش می‌دهد. در واقع افراد مبتلا به فشارخون بالا، اگر منیزیم را همراه با سایر داروهای کاهش‌دهنده فشارخون مصرف کنند، ممکن است تغییرات مثبتی مشاهده کنند، اما تنها با مصرف منیزیم بدون داروهای کاهش‌دهنده فشارخون، تغییرات قابل توجه مشاهده نخواهند کرد.

کنترل قند خون

اگر در طی روز میزان منیزیم کافی باشد، به کنترل سطح قند خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های دیابت نوع دو کمک زیادی می‌کند. در واقع منیزیم در تنظیم متابولیسم، گلوکز و ترشح انسولین نقش ویژه‌ای ایفا می‌کند.

تقویت استخوان‌ها

منیزیم برای سلامت استخوان‌ها ضروری است. در نتیجه به جذب کلسیم در استخوان‌ها کمک کرده و از پوکی استخوانی جلوگیری می‌کند. در واقع برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که منیزیم در تشکیل استخوان و تنظیم استحکام استخوان، نقش ویژه‌ای ایفا می‌کند. شما عزیزان باید بدانید افرادی که سطح منیزیم پایینی دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به پوکی استخوان هستند. افراد مسن و یائسه اگر منیزیم به میزان کافی مصرف کنند احتمال شکستگی استخوان و پوکی استخوان در آن‌ها بسیار کاهش می‌یابد.

کاهش التهاب

به دلیل اینکه منیزیم دارای خواص ضدالتهابی است، درنتیجه به کاهش التهاب در بدن کمک زیادی می‌کند. دقت کنید در بسیاری از بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان، التهاب مزمن وجود دارد.

بهبود کیفیت خواب

از آنجایی که منیزیم به آرامش سیستم عصبی کمک زیادی می‌کند، در نتیجه باعث بهبود کیفیت خواب می‌شود. در واقع مصرف کافی از منیزیم به کاهش بی‌خوابی و بهبود خواب کمک زیادی می‌کند.

کاهش علائم PMS

همچنین منیزیم با کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی یا پی‌ام‌اس در ارتباط است. در واقع علائمی مانند نفخ، درد و تغییرات خلقی را به خوبی کاهش می‌دهد.

بهبود عملکرد ورزشی

از آنجایی که منیزیم برای عملکرد عضلات و تولید انرژی بسیار ضروری است، در نتیجه مصرف کافی از آن می‌تواند به کاهش خستگی و بهبود عملکرد ورزشی کمک زیادی کند.

بهبود میگرن

در واقع مکمل‌های منیزیم به کاهش دفعات میگرن کمک زیادی می‌کند. طی تحقیقات انجام شده توسط مجله جوان ایرانی منیزیم انقباض رگ‌های خونی را کاهش داده و همچنین جریان انتقال‌دهنده‌های عصبی که باعث سردردهای میگرنی می‌شود را به خوبی کم می‌کند. به طور کلی از ابتلا به سردردهای میگرنی پیشگیری شده و آن را کاهش می‌دهد. البته دقت کنید که شما باید تحت نظر پزشک آن را مصرف کنید.

بهبود سلامت روان

یکی دیگر از خواص منیزیم بهبود سلامت روان و کاهش علائم مربوط به استرس و اضطراب است. در واقع این ماده معدنی بر پیام‌رسان‌های شیمیایی در مغز تأثیر زیادی می‌گذارد و به درمان علائم مربوط به افسردگی کمک زیادی می‌کند.

بهبود یبوست

به طور کلی منیزیم ماده اصلی بسیاری از ملین‌ها هست. انواع مختلفی از منیزیم برای درمان یبوست استفاده می‌شود‌. در صورتی که قصد داشته باشید از عوارض جانبی نامطلوب آن پیشگیری کنید، در صورت نیاز می‌توانید آن را با یک لیوان آب مصرف کنید. دوز توصیه شده برای یبوست ۴۰۰ الی ۵۰۰ میلی‌گرم در طی روز است.

 

عوارض مصرف بیش از حد منیزیم

‌هرچند منیزیم برای سلامتی شما عزیزان بسیار ضروری است، اما مصرف بیش از حد آن باعث بروز عوارض جانبی زیادی می‌شود. در این بخش به بررسی این مورد می‌پردازیم.

ایجاد اسهال

مصرف بیش از حد منیزیم باعث ایجاد اسهال می‌شود. به ویژه اگر از طریق مکمل‌ها آن را استفاده کرده باشید.

تهوع و استفراغ

یکی دیگر از خطرات مصرف بیش از حد منیزیم، ایجاد تهوع و استفراغ است.

کاهش فشارخون

اگر از منیزیم بیش از حد استفاده کنید، فشارخون شما کاهش یافته و در نتیجه مبتلا به سرگیجه و ضعف می‌شوید.

مشکلات کلیوی

دقت کنید اگر دچار بیماری‌های کلیوی هستید، بیش از حد منیزیم مصرف نکنید، زیرا ممکن است کلیه‌ها نتوانند منیزیم اضافی را دفع کنند، در نتیجه با مشکلاتی مواجه خواهید شد.

 

علائم کمبود منیزیم چیست؟

اگر به مرور زمان منیزیم کافی دریافت نکنید، مطمئن باشید که با کمبود آن مواجه خواهید شد و علائم آن در شما بروز خواهد کرد. دقت کنید حتی برخی از بیماری‌ها و داروها نیز می‌توانند نحوه مدیریت منیزیم بدن را مختل کرده و احتمال کمبود آن را تا حد زیادی افزایش دهند. در ادامه این بخش به بررسی نشانه‌های کمبود منیزیم در بدن می‌پردازیم.

  • کاهش اشتها
  • احساس ضعف
  • تهوع و استفراغ
  • احساس خستگی
  • احساس بی‌حسی و گزگز
  • گرفتگی عضلات
  • تشنج و تغییر در ریتم قلب

 

عوامل خطر کمبود منیزیم

طی تحقیقات انجام شده برخی از افراد بیشتر در معرض کمبود منیزیم قرار می‌گیرند. عوامل خطر آن را در ادامه بررسی می‌کنیم.

  • افرادی که مشکلات روده‌ای مانند کرون یا بیماری سلیاک دارند.
  • افرادی که مبتلا به بیماری دیابت نوع ۲ هستند.
  • افرادی که برای مدت طولانی از الکل استفاده می‌کنند.
  • همچنین افراد مسن نیز ممکن است بیشتر دچار کمبود منیزیم شوند.
  • افرادی که دچار مشکلات پاراتیروئید هستند.
  • افراد مبتلا به مبتلا به بیماری‌های کلیوی
  • همچنین افرادی که داروهای خاصی برای دیابت و سرطان مصرف می‌کنند.

اگر افراد مبتلا به یک یا چند مورد از این عوامل خطر باشند، احتمال ابتلا به کمبود منیزیم در آن‌ها بیشتر است.

بهترین زمان خوردن قرص منیزیم چه زمانی است؟ نکات مهم آن را در این مطلب بخوانید:

بهترین زمان خوردن قرص منیزیم

راهکارهای افزایش سطح منیزیم در بدن چیست؟

برای اینکه از کمبود منیزیم در بدن جلوگیری کنید و همچنین از خواص سلامتی آن بهره‌مند شوید، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید تا سطح آن را در میزان متعادل قرار دهید.

مصرف خوراکی‌های غنی از منیزیم

مصرف غذاهای غنی از منیزیم مانند سبزیجات با برگ سبز، آجیل، دانه‌ها، غلات کامل و حبوبات توصیه می‌شود.

استفاده از مکمل‌های منیزیم

درصورتی‌که احساس می‌کنید از طریق رژیم غذایی نمی‌توانید به اندازه کافی منیزیم دریافت کنید، حتماً تحت نظر پزشک می‌توانید از مکمل‌های منیزیم بهره ببرید. البته به هیچ وجه خودسر از این نوع مکمل‌ها استفاده نکنید.

کاهش مصرف الکل و کافئین

به دلیل اینکه مصرف زیاد کافئین و الکل، میزان منیزیم را در بدن کاهش می‌دهد، بنابراین اگر میزان مصرف آن‌ها را کم کنید، به حفظ سطح منیزیم در بدن کمک زیادی کرده‌اید.

مدیریت استرس و اضطراب

از آنجایی که استرس باعث می‌شود که سطح منیزیم در بدن کاهش یابد، در نتیجه اگر آن را از طریق روش‌هایی مانند یوگا، ورزش و مدیتیشن مدیریت کنید، باعث حفظ سطح منیزیم می‌شوید.

مصرف آب معدنی

جالب است بدانید برخی از آب‌های معدنی حاوی مقادیر قابل توجهی از منیزیم هستند. مصرف این آب‌ها باعث افزایش سطح این ماده معدنی در بدن می‌شود. البته دقت کنید که از نظر بهداشت مشکلی برای شما ایجاد نشود.

 

مواد خوراکی حاوی منیزیم چیست؟

شما عزیزان باید بدانید که بدن انسان به خودی خود منیزیم تولید نمی‌کند. بنابراین باید از منابع بیرونی چه از طریق غذاهایی که می‌خورید یا چه از طریق مکمل‌هایی که وجود دارد آن را تأمین کنید. برای مردان ۱۹ تا ۵۱ سال، ۲۰۰ الی ۴۰۰ میلی‌گرم منیزیم کافی است. برای زنان ۱۹ تا ۵۱ سال میزان ۳۱۰ تا ۳۲۰ میلی‌گرم در طی روز لازم است. همچنین برای زنان باردار ۳۵۰ تا ۳۶۰ میلی‌گرم توصیه می‌شود. بزرگسالان بالای ۵۱ سال معمولاً باید میزان بیشتری از منیزیم را مصرف کنند. در ادامه بخش به بررسی مواد خوراکی می‌پردازیم که توصیه می‌شود برای دریافت منیزیم آن‌ها را در برنامه روزانه خودتان قرار دهید.

آجیل برزیلی، اسفناج، دانه کدوتنبل، لوبیا سیاه، نخود، غلات سبوس‌دار، جوانه گندم، سبوس جو دوسر، سبزیجات سبز رنگ مانند اسفناج، بادام، بادام هندی، انجیر خشک، شکلات تیره، آووکادو، ماهی سالمون، موز و تمشک.

در ادامه خوراکی‌هایی که سرشار از منیزیم هستند را شرح می‌دهیم.

شکلات تلخ

شما عزیزان باید بدانید که شکلات تلخ از نظر منیزیم بسیار غنی است. سرشار از آهن، مس و منگنز است. همچنین حاوی فیبر بوده و باعث تغذیه باکتری‌های مفید روده می‌شود.

آووکادو

آووکادو نیز یک میوه فوق‌العاده مغذی و خوشمزه است. این میوه سرشار از پتاسیم، ویتامین‌های گروه ب ویتامین کا است. برخلاف اکثر میوه‌ها، آووکادو دارای چربی‌های غیراشباع سالم برای قلب بوده، همچنین منبع عالی از فیبر است. در واقع بیشتر کربوهیدرات‌های موجود در آووکادو از فیبر به دست آمده که هضم آن را آسان‌تر می‌کند. همچنین باعث می‌شود که التهاب بدن کاهش یافته و سطح کلسترول را به خوبی بهبود می‌بخشد. همچنین باعث احساس سیری شما بعد از غذا می‌شود.

آجیل

آجیل‌ها به ویژه بادام، بادام هندی و آجیل برزیلی سرشار از منیزیم هستند. البته اکثر آجیل‌ها سرشار از فیبر و چربی‌های غیراشباع هستند که سطح قند خون و کلسترول را در افراد مبتلا به دیابت به خوبی بهبود می‌بخشند. شما عزیزان باید بدانید که آجیل برزیلی سرشار از سلنیوم است. اگر در طی روز مقداری آجیل مصرف کنید، خواص ضدالتهابی داشته و برای سلامت قلب شما بسیار مفید است. همچنین اگر به عنوان میان‌وعده از آن استفاده کنید باعث کاهش اشتهای شما می‌شود.

حبوبات

حبوبات شامل عدس، لوبیا، نخود و سویا نیز سرشار از منیزیم هستند. به عنوان مثال یک پیمانه ۱۷۲ گرم لوبیای سیاه پخته شده، حاوی ۱۲۰ میلی‌گرم منیزیم است. همچنین حبوبات سرشار از پتاسیم و آهن هستند و منبع اصلی پروتئین برای گیاهخواران محسوب می‌شوند. به دلیل اینکه حبوبات سرشار از فیبر بوده و شاخص گلیسمی پایینی دارند، در نتیجه به کاهش سطح کلسترول و بهبود کنترل قند خون نیز کمک زیادی می‌کنند. همچنین باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود.

توفو

توفو نیز سرشنار از منیزیم بوده و همچنین به دلیل پروتئین بالایی که دارد یک غذای اصلی در رژیم‌های گیاهخواری محسوب می‌شود. طی تحقیقات انجام شده با کاهش احتمال سرطان معده نیز در ارتباط است.

دانه‌ها

دانه‌ها از جمله کتان، کدوتنبل و چیا نیز حاوی مقادیر زیادی از منیزیم هستند. همچنین به دلیل اینکه فیبر بسیار بالایی دارند، برای افرادی که یبوست دارند، بسیار مفید است. همچنین سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که از سلول‌های شما در برابر رادیکال‌های آزاد به خوبی محافظت می‌کنند. برخی از تحقیقات نشان داده که دانه کتان، سطح کلسترول را کاهش داده و در برابر سرطان سینه فواید زیادی دارد.

غلات کامل

غلات کامل شامل گندم، جو، جو دوسر و همچنین گندم سیاه و کینوا، سرشار از منیزیم هستند‌. همچنین دقت کنید که غلات کامل باعث کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود.

ماهی‌های چرب

به طور کلی اکثر ماهی‌ها به خصوص ماهی‌های چرب سرشار از منیزیم هستند. این‌گونه ماهی‌ها شامل قزل آلا، خال مخالی و هالیوود هستند. همچنین ماهی سرشار از پتاسیم، ویتامین‌های گروه ب، سلنیوم و سایر مواد مغذی است که احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

موز

جالب است بدانید موز نیز سرشار از منیزیم است، همچنین پتاسیم بسیار بالایی دارد که باعث کاهش فشارخون می‌شود. همچنین با کاهش احتمال بیماری‌های قلبی مرتبط است. علاوه بر این، موز حاوی ویتامین ب ۶، ویتامین c، منگنز و فیبر است. البته دقت کنید که موز رسیده نسبت به سایر میوه‌ها، قند و کربوهیدرات‌های بیشتری دارد. اگر از رژیم غذایی کم کربوهیدرات دارید ممکن است برای شما مناسب نباشد. البته موز نارس مقدار نشاسته مقاومی دارد که هضم و جذب را مختل می‌کند. بنابراین اگر مبتلا به یبوست هستید، از مصرف موزهای نارس خودداری کنید.

سبزی‌های برگ‌دار

سبزیجات برگ‌دار مقادیر قابل توجهی منیزیم دارد. این سبزیجات شامل کلم پیچ، اسفناج، سبزی شلغم و سبزی خردل است. به عنوان مثال یک پیمانه یا حدود ۱۸۰ گرم اسفناج پخته شده، حدود ۱۵۸ میلی‌گرم منیزیم دارد. همچنین این سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج سرشار از آهن، منگنز، ویتامین‌های گروه A، C و K است. برخی از تحقیقات نشان داده که این‌گونه سبزی‌ها خطر سرطان را به خوبی کاهش می‌دهد.

 

نظرات مردم در مورد خواص منیزیم

در این بخش به بررسی نظرات مردم در مورد خواص منیزیم برای سلامتی می‌پردازیم.

♦ یکی از افراد پیام داده که من ۵۳ سال سن دارم و حدود یک سال است که دچار خستگی زیاد شدم. حوصله هیچ کاری را ندارم و مدام دوست دارم بخوابم. آیا می‌تواند به دلیل کمبود منیزیم باشد.

پاسخ این است که دوست عزیز معمولاً خستگی و بی‌حالی دلایل مختلفی دارد. به عنوان مثال کمبود مواد مغذی، استرس یا مشکلات خواب از جمله این دلایل است. بهتر است که حتماً با پزشک خودتان مشورت کنید تا در صورت نیاز از مکمل‌های منیزیم استفاده کنید.

 

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که من ۱۶ سال سن دارم و تا به حال هیچگونه قرص منیزیمی استفاده نکردم. آیا مصرف آن برای من مشکلی ندارد.

پاسخ این است که مصرف منیزیم در سن ۱۶ سالگی معمولاً خطر خاصی ندارد، اما حتماً سعی کنید با پزشک خودتان مشورت کنید.

 

♦ فرد دیگری پیام داده که از کجا می‌توان به این نتیجه رسید که آیا دچار کمبود منیزیم هستم یا خیر.

پاسخ این است که اگر دچار کمبود منیزیم باشید، برخی از علائم ممکن است در شما ظاهر شود که در این بخش به آن پرداخته شد. اما برای اینکه از آن مطمئن شوید، بهتر است که آزمایش دهید.

 

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده من میگرن دارم. آیا منیزیم برای من مفید است؟

پاسخ این است که بله برای بهبود مشکلات میگرنی مصرف منیزیم مفید است. اما اگر قصد دارید از مکمل آن استفاده کنید، حتماً قبل از آن با پزشک مشورت کنید.

 

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که من مدتی است که دچار اختلال خواب شدم و زانوهایم صبح‌ها درد می‌کند. همچنین ریزش مو دارم. آیا ممکن است به دلیل کمبود منیزیم باشد؟

پاسخ این است که بله دوست عزیز کمبود منیزیم می‌تواند باعث ضعف عضلانی و همچنین اختلالات خواب شود. البته ریزش مو دلایل مختلفی دارد. سعی کنید حتماً با پزشک مشورت کنید تا علت دقیق آن مشخص شود. در این صورت، درمان مناسب برای شما در نظر گرفته خواهد شد.

 

♦ فرد دیگری پیام داده من به دلیل مشکلات کمر و گردن مجبور هستم هنگامی که باشگاه می‌روند از گلوتامین استفاده کنم. همچنین قرص ویتامین ب۶ و امگا ۳ نیز مصرف می‌کنم. به نظر شما منیزیم تداخلی با این‌گونه مکمل‌ها ندارد؟

پاسخ این است که مکمل منیزیم با این دارو و  مکمل‌هایی که شما مصرف می‌کنید، معمولاً تداخلی ایجاد نمی‌کند. اما حتما با پزشک مشورت کنید.

 

♦ فرد دیگری پیام داده که من قرص جوشان منیزیم را به همراه قرص زینک پلاس می‌خورم. آیا در جذب آن‌ها مشکلی ایجاد می‌شود؟

پاسخ این است که بله دوست عزیز بهتر است که بین مصرف آن‌ها فاصله زمانی ایجاد شود. زیرا مصرف همزمان منیزیم و زینک ممکن است جذب آن‌ها را تا حدی کاهش دهد.

 

♦ فرد دیگری پیام داده من چندین سال است که دچار یبوست و نفخ شده‌ام. راهکارهای زیادی برای درمانش انجام داده‌ام، اما بهبود نیافتم. آیا ممکن است به دلیل کمبود منیزیم باشد؟

پاسخ این است که بله دوست عزیز کمبود منیزیم ممکن است یکی از دلایل احتمالی نفخ و همچنین یبوست باشد.

منیزیم در چه غذاهایی است؟ با منابع غذایی سرشار از منیزیم در این مطلب آشنا شوید: 

منیزیم در چه غذاهایی است؟

سؤالات متداول در مورد خواص منیزیم برای سلامتی

در این بخش به بررسی سوالات متداول در مورد خواص منیزیم برای سلامتی می‌پردازیم.

 

چگونه می‌توان سطح منیزیم را افزایش داد؟

به طور کلی اگر رژیم غذایی متعادلی داشته باشید که سرشار از منیزیم باشد، می‌توانید به سطوح نرمالی از منیزیم برسید. همچنین می‌توانید با پزشک خودتان نیز مشورت کنید تا متوجه شوید که آیا می‌توانید از مکمل‌های منیزیم مصرف کنید یا خیر.

 

آیا مصرف روزانه منیزیم مشکل خاصی ندارد؟

شما باید به صورت روزانه منیزیم مصرف کنید. در این مطلب میزان توصیه شده منیزیم برای مردان و زنان را شرح دادیم. البته اگر داروهای مکمل‌های دیگری را مصرف می‌کنید، حتماً با پزشک یا داروساز خودتان صحبت کنید تا از تداخلات دارویی آن جلوگیری شود.

 

آیا منیزیم برای زنان مفید است؟

برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که منیزیم باعث تسکین علائم چند بیماری در زنان می‌شود. درواقع نشانه‌های مرتبط با سندروم پیش از قاعدگی، سندروم تخمدان پلی‌کیستیک و علائم مرتبط با یائسگی را به خوبی کاهش می‌دهد.

 

چه افرادی نباید منیزیم مصرف کنند؟

به طور کلی ممکن است منیزیم با برخی از داروها تداخل داشته باشد. بنابراین قبل از مصرف هرگونه مکمل‌های منیزیم با پزشک خودتان مشورت کنید. سپس داروهایی که ممکن است با منیزیم تداخل داشته باشد را برای شما عزیزان بیان می‌کنیم.

  • آنتی‌بیوتیک‌ها از جمله:
  • دمکلوسایکلین
  • داکسی سایکلین (ویبرامایسین)
  • سیپروفلوکساسین (سیپرو)
  • لووفلوکساسین (لواکین)
  • بیس فسفونات ها (برای پوکی استخوان)
  • دیورتیک‌ها (برای کاهش آب و نمک اضافی برای شرایطی مانند فشارخون بالا، نارسایی احتقانی قلب و موارد دیگر)
  • مهارکننده‌های پمپ پروتون (کاهش اسید معده)

 

افرادی که دچار کمبود منیزیم هستند، در معرض خطر چه بیماری‌هایی قرار دارند؟

این‌گونه افراد معمولاً در معرض خطر بیماری‌های شامل فشارخون بالا، بیماری قلبی، سکته، دیابت نوع ۲، پوکی استخوان و میگرن قرار دارند.

 

آیا مصرف مکمل‌های منیزیم توصیه می‌شود؟

هرچند در حالت ایده‌آل بهتر است که تمامی نیازهای غذایی شما از طریق یک رژیم غذایی متعادل و سالم برآورده شود، اما استفاده از مکمل‌ها راهکاری مناسب برای افزایش مصرف میزان دوز منیزیم است. اما دقت داشته باشید قبل از مصرف هرگونه منیزیم، باید حتماً با پزشک مشورت کنید. زیرا ممکن است با سایر داروهای شما تداخل داشته باشد.

 

آیا مصرف بیش از حد منیزیم مجاز است؟

مانند تمامی مواد معدنی دیگر، به هیچ‌ وجه مصرف بیش از حد منیزیم توصیه نمی‌شود. در واقع اگر آن را بیشتر از حد کافی مصرف کنید، ممکن است دچار حالت تهوع، اسهال، استفراغ و گرفتگی شکم شوید. در موارد شدیدتر ممکن است باعث ایجاد مشکلات تنفسی، ضربان قلب سریع یا نامنظم، شوک و ایست قلبی شوید.

 

آیا منیزیم به کاهش وزن و لاغری کمک می‌کند؟

به طور کلی مکمل‌های منیزیم در کاهش شاخص توده بدنی کمک زیادی می‌کنند. این مورد در افرادی مفید است که دچار کمبود منیزیم و چاقی هستند. در نتیجه این ماده معدنی باعث کاهش چربی کلی بدن می‌شود.

 

سخن پایانی

همان‌طور که مشاهده کردید منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که برای سلامت عمومی سیستم عصبی، قلب، استخوان‌ها و همچنین عملکرد عضلات بسیار ضروری است. اگر از طریق رژیم غذایی و مکمل‌ها منیزیم کافی دریافت کنید، به کنترل قند خون، تقویت استخوان‌ها، کاهش التهاب، بهبود سلامت قلب و حتی بهبود کیفیت خواب کمک زیادی می‌شود‌. البته دقت کنید که باید سطح منیزیم را در بدن در حد تعادل نگه دارید، زیرا مصرف بیش از حد آن عوارض جانبی زیادی را برای شما ایجاد می‌کند. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به طور کامل شرح دادیم که خواص منیزیم برای سلامتی چیست، همچنین عوارض آن را برای شما عزیزان بیان کردیم. اگر شما نیز هرگونه تجربه‌ای در این مورد دارید، می‌توانید در انتهای مقاله بخش نظرات، پیام خودتان را ثبت کنید.

منابع:

https://www.healthline.com/health/mineral-deficiency#What-types-of-mineral-deficiency-are-there

https://www.webmd.com/diet/supplement-guide-magnesium

https://www.healthdirect.gov.au/magnesium

https://www.health.com/conditions-magnesium-can-help-with-8739672

https://www.uhhospitals.org/blog/articles/2022/09/the-surprising-health-benefits-of-magnesium

https://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnesium-HealthProfessional/

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 4.6 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 48

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

بهار علیزاده

همیشه بهترینِ خودم، خاص و منحصر به فرد! دیجیتال مارکتینگ و سئو نظرمه. زندگی برای من مسابقه نیست! از مسیر لذت می‌برم... راز خوشحالیِ من: کمک به دیگران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا