درمان خانگی آبله مرغان (مراقبتهای لازم)
درمان خانگی آبله مرغان چیست؟ چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
درحالیکه هیچ جایگزینی برای درمان و مراجعه به پزشک وجود ندارد، اما کارهایی میشود انجام داد تا در صورت ابتلا به آبله مرغان به بیمار کمک کنید که احساس بهتری داشته باشد. در ادامه شما را با چند روش که هنگام ابتلا به این بیماری باید انجام دهید و راههای مختلف درمان خانگی آبله مرغان را برای شما شرح دادهایم.
مراقبت از بیمار مبتلا به آبله مرغان در خانه
آبله مرغان یک عفونت ویروسی است که باعث خارش و علائمی شبیه آنفولانزا میشود. اگر به آبله مرغان مبتلا شدید، درمان شامل مدیریت علائم تا زمانی است که بدن شما با عفونت مبارزه کند.
این بیماری اغلب کودکان را تحتتأثیر قرار میدهد. در اینجا چند درمان مناسب وجود دارد که میتواند به شما یا فرزند کوچکتان در خانه کمک کند تا زمانی که سیستم ایمنی شما ویروس را از بین ببرد، احساس بهتری داشته باشید.
پماد کالامین
این پماد یا لوسیونهای مشابه، میتواند به کاهش خارش کمک کنند. دارای خواص تسکیندهنده پوست از جمله اکسید روی است. با استفاده از یک انگشت تمیز یا پنبه، لوسیون را روی نواحی خارشدار پوست مالیده و پخش کنید. توجه داشته باشید که نباید از آن روی آبله مرغان یا اطراف چشم خود استفاده کنید.
عسل
این ماده معجزهآسا دارای خواص ضدباکتری، ضدالتهابی و التیامبخش است که میتواند به شما در بهبود سریعتر آبله مرغان کمک کند. در نظر داشته باشید که حتماً از عسل طبیعی استفاده کنید.
قبل از استفاده، زخمهای آبله را بهآرامی با آب و صابون بشویید و سپس با پارچه تمیز و مناسب خشک کنید. سپس یک لایه نازک از عسل را روی زخمها بمالید. بعد از مدتی با آب گرم بشویید و خشک کنید. شما این کار را میتوانید تا 3 بار در روز انجام دهید.
آبلیمو
ویتامین ث موجود در آبلیمو باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و میتواند خیلی زود زخمهای آبله را خوب نماید. اگر بهصورت مداوم از آن استفاده کنید حتی جای زخمها نیز بهزودی خوب میشوند.
استحمام با بلغور جو دوسر
حمام بلغور جو دوسر میتواند تسکیندهنده خارش برای آبله مرغان باشد. حمام کردن آبله مرغان را از ناحیهای از پوست به ناحیه دیگر منتقل نمیکند.
جو دوسر خیس و آسیاب شده را با شیر و روغن اسطوخودوس ترکیب کنید و همانند تیبگ در کیسهای بریزید و هنگام استحمام در وان آب انداخته و حدوداً تا ۲۰ دقیقه در آن بمانید. میتوانید به شکل لوسیون هم از آن استفاده کنید.
زنجبیل
یکی دیگر از موادی که میتواند برای درمان خانگی آبله مرغان مورد استفاده قرار گیرد زنجبیل است. زنجبیل نیز دارای خواص ضدباکتری، ضدالتهابی و آرامشبخش است.
برای شروع یک تکه زنجبیل تازه را خرد کرده و آن را در یک لیوان آب جوشانده بگذارید بماند تا آبخنک شود. سپس با یک پارچه تمیز پارچه زنجبیلی را روی زخمها قرار دهید.
شما میتوانید این کار را برای بیماری روزی سه بار انجام دهید. البته شاید برخی افراد بدنشان به زنجبیل حساسیت داشته و واکنش نشان دهند. اگر با این اتفاق مواجه شدید حتماً با یک پزشک مشورت نمایید.
استفاده از دستکش
خاراندن تاولها ممکن است وسوسهانگیز باشد و همین خاراندن میتواند ناراحتی شما را بدتر کند و پوست شما را در معرض عفونت قرار دهد.
برای جلوگیری از وسوسه خاراندن در شب یا هنگام خواب، دستکش یا جوراب نرم استفاده کنید. کوتاه کردن ناخنها به گونهای که به نواحی آسیبدیده آسیب نرساند نیز میتواند کمککننده باشد.
آلوئهورا
یک برگ آلوئهورا تازه را ببرید و ژل داخلی را جدا کرده؛ سپس آن را بهآرامی با انگشت روی مناطق آبلهدار ماساژ دهید تا جذب پوست شود. بعد از هر بار استفاده مناطق را با آب گرم بشویید و خشک کنید.
حمام جوششیرین
یکی دیگر از گزینههای تسکیندهنده خارش برای افزودن به حمام، جوششیرین است. یک فنجان جوششیرین را به یک حمام کمعمق و ولرم اضافه کنید. 15 تا 20 دقیقه خیس کنید. اگر فرزند شما این روش را آرامبخش بداند، میتواند تا سه بار در روز از این روش استفاده کند.
روغن اسطوخودوس
این روغن خارش و جوشهای به وجود آمده از آبله مرغان را آرام میکند و باعث آرام شدن میشود. میتوانید این روغن را با روغنهای گیاهی و مناسب دیگر ترکیب کرده و استفاده نمایید.
کمپرس بابونه
چای بابونه ممکن است نواحی خارش آبله مرغان را تسکین دهد. زمانی که بابونه روی پوست استفاده شود، اثرات ضدعفونیکننده و ضدالتهابی دارد.
بابونه را دم کنید و بگذارید خنک شود یا در حمام گرم قرار دهید. سپس پدهای پنبهای نرم یا پارچههای شستشو را در چای آغشته کنید و روی نواحی خارشدار پوست بمالید. پس از اتمام استفاده از کمپرس، پوست را بهآرامی بکشید تا خشک شود.
سرکه
شما میتوانید در این روش سرکه طبیعی را با گلاب ترکیب کنید و با پارچه مناسب روی آبلهها بزنید. البته در نظر داشته باشید که سرکه یکی از موارد حساسیتزا و واکنشدهنده میتواند باشد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
درحالیکه بیشتر موارد آبله مرغان با گذشت زمان از بین میرود، مواردی وجود دارد که باید با پزشک یا متخصص اطفال حتماً بیمار را ببیند این موارد شامل:
- کودک زیر 1 سال
- داشتن سابقه ضعف سیستم ایمنی به دلیل بیماری مزمن یا سرطان
- تب بیش از 39 درجه سانتیگراد و یا داشتن تب بیشتر از 4 روز
- داشتن گیجی، مشکلات تنفسی و بثورات خونی
مراقبتهای لازم هنگام درگیری با بیماری آبله مرغان
- استراحت کافی
- تمیز نگهداشتن پوست
- جلوگیری از خاراندن
- کمپرس سرد یا خنک روی آبلهها
- استفاده از لوسیونها یا کرمهای ضد خارش
- مصرف مقدار کافی آب و مایعات مفید
- تغذیه مناسب
- استفاده از لباسهای خنک، راحت، تمیز و نخی
- مصرف غذاهای سالم و غنی از مواد مغذی
- استفاده منظم از میوهها، سبزیجات، پروتئینهای سالم و غذاهای غنی از ویتامینها و مواد معدنی
- حمام با آبخنک و سرد
- استفاده از فن یا هوای خنک در اتاق