بهداشت و سلامتتغذیه سالم

درمان خانگی آلرژی غذایی (بایدها و نبایدهای آن)

چگونه آلرژی غذایی را در خانه درمان کنیم؟ (زمان مراجعه به پزشک)

لیست مطالب این مقاله

آلرژی غذایی یکی از مشکلات شایع است و زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به برخی از مواد غذایی خاص، واکنش نشان دهد. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی بهترین روش‌های درمان خانگی برای کاهش علائم آلرژی غذایی می‌پردازیم.

 

درمان خانگی آلرژی غذایی

به طور کلی آلرژی غذایی زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی افراد نسبت به برخی از مواد غذایی بیش از حد واکنش نشان داده و آن را به عنوان یک تهدید شناسایی کنند‌. هرچند هیچ درمان قطعی برای این وضعیت وجود ندارد، اما می‌توان از طریق برخی از روش‌ها، علائم آن را کنترل کرد. واکنش‌های شدید ممکن است تهدید کننده زندگی و نیاز به مراقبت‌های فوری پزشکی داشته باشد. اما واکنش‌های خفیف معمولاً با استفاده از درمان‌های خانگی قابل کنترل هستند و نیاز به نگرانی خاصی ندارد.

در ادامه این بخش به بررسی روش‌های درمان خانگی آلرژی غذایی می‌پردازیم. البته شما عزیزان باید بدانید که این روش‌ها می‌توانند به عنوان جایگزین یا تکمیل برای درمان‌های دارویی استفاده شوند و به کاهش علائم شما که ناشی از آلرژی غذایی است، کمک کنند.

رژیم غذایی مناسب

یکی از روش‌های اصلی برای درمان آلرژی غذایی این است که شما رژیم غذایی مناسب و منطبق با حساسیت‌های غذایی که دارید را انتخاب کنید. بدن افراد با یکدیگر متفاوت است، شما باید بررسی کنید به چه مواد غذایی حساسیت دارید. دقیقاً از همان‌ مواد اجتناب کنید. حتی افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، باید از مصرف گندم و مواد غذایی که حاوی گلوتن است به شدت پرهیز کنند. به جای مواد غذایی حاوی گلوتن می‌توانید از ذرت، جو و سایر غلات بدون گلوتن استفاده کنید.

استفاده از گیاهان دارویی

برخی از گیاهان دارویی به عنوان ضد آلرژی شناخته شده و می‌توانند به کاهش علائم آلرژی غذایی شما کمک زیادی کنند. به عنوان مثال زیره سبز، گل گاوزبان و زنجبیل بسیار مفید هستند.

استفاده از مکمل‌های غذایی

جالب است بدانید برخی از مکمل‌های غذایی باعث می‌شوند، علائم آلرژی غذایی در شما کاهش یابد. برخی از مکمل‌هایی که ممکن است مفید باشد، شامل ویتامین دی، ویتامین سی، پروبیوتیک و روغن ماهی است. این نوع مکمل‌ها باعث کاهش واکنش‌های التهابی و تقویت سیستم ایمنی بدن شما می‌شود.

مصرف پروبیوتیک‌ها

برخی از پروبیوتیک‌ها مانند ماست کفیر، کلم ترش، ترشی و مواردی از این قبیل پروبیوتیک‌هایی دارند که برای بازسازی مجدد روده بسیار مفید هستند. برخی از پزشکان توصیه می‌کنند اگر مبتلا به آلرژی غذایی هستید، استفاده از پروبیوتیک را در برنامه روزانه خودتان قرار دهید.

مصرف آب هویج

از آنجایی که آب هویج مملو از کاروتنوئیدها، پتاسیم و ویتامین‌های گروه k,a,c است، در نتیجه برای کاهش علائم ناشی از آلرژی غذایی بسیار مفید است. همچنین هویج سرشار از بتاکاروتن است و اکسیدان قوی محسوب می‌شود که باعث افزایش سلول‌های ایمنی در بدن شما خواهد شد. اگر مبتلا به این‌گونه آلرژی‌ها هستید، در طی روز کمی آب هویج بنوشید و علائم خودتان را تحت نظر داشته باشید. اگر بهبود یافتید؛ بنابراین آب هویج برای شما مناسب است.

استفاده از روش‌های طب سنتی

برخی از روش‌های طب سنتی مانند آیورودا، آروماتراپی و حجامت برای کاهش علائم آلرژی غذایی بسیار مفید هستند. از آنجایی که این روش‌ها باعث کاهش التهاب، حساسیت و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند، در نتیجه به بهبود علائم آلرژی غذایی شما کمک زیادی می‌کند.

تغییر سبک زندگی

آب و هوای پاک و بدون آلودگی، مطمئناً برای کاهش هرگونه آلرژی تأثیر زیادی دارد. بنابراین می‌توانید در آب و هوای تازه، ورزش منظم داشته باشید تا نه تنها سیستم ایمنی بدن شما تقویت شود، بلکه به کاهش هرگونه واکنش‌های آلرژی کمک بسیاری شود.

 

درمان واکنش‌های آلرژیک خفیف

گاهی اوقات آلرژی‌های غذایی با واکنش‌های خفیف مانند کهیر و خارش پوست، سوزن سوزن شدن دهان و لب‌ها یا هر نوع ناراحتی معده ایجاد می‌شود. البته این علائم ممکن است نشان‌دهنده مراحل اولیه آنافیلاکسی باشد. بنابراین شما باید احتیاط لازم را به خرج دهید و به پزشک مراجعه کنید. در ادامه این مطلب به برخی از درمان‌های متداول برای واکنش‌های آلرژیک خفیف می‌پردازیم.

پرهیز از مواد غذایی آلرژی‌زا

اگر احساس می‌کنید که برخی از مواد غذایی باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک در شما می‌شود، بنابراین از آن غذا پرهیز کنید. سپس بررسی کنید آیا بدون خوردن آن مواد غذایی دچار واکنش‌های آلرژیک می‌شوید یا خیر. اگر مصرف مواد غذایی باعث واکنش‌های آلرژیک شما شد، مطمئن باشید با مصرف مکرر آن بدتر خواهید شد. بنابراین از آن اجتناب کنید.

مصرف آنتی‌هیستامین‌ها

برخی از آنتی‌هیستامین‌های بدون نسخه، به کاهش هرگونه علائم واکنش آلرژی غذایی خفیف کمک می‌کنند. البته اگر کهیر ناگهانی شروع شود، ممکن است شروع آنافیلاکسی باشد. در این صورت هیچ آنتی‌هیستامین بدون نسخه‌ای به بهبود وضعیت شما کمک نمی‌کند.

طب سوزنی

طب سوزنی به عنوان یک درمان احتمالی برای آلرژی غذایی توصیه می‌شود. با این حال تحقیقات بیشتری در مورد اینکه طب سوزنی مفید است یا خیر، نیاز است.

 

نحوه پیشگیری از آلرژی غذایی

آلرژی‌های غذایی ممکن تهدید کننده زندگی باشند، اما تمام واکنش‌ها نیاز به مراقبت‌های فوری پزشکی ندارند و نباید از این بابت نگران باشید. بهترین راه برای پیشگیری از هرگونه واکنش‌های ناشی از آلرژی غذایی، پرهیز از مواد غذایی است که به آن حساسیت دارید و با مصرف آن دچار علائم خاصی می‌شوید.

حتی اگر با این‌گونه مواد خوراکی تماس پیدا کردید، می‌توانید چای زنجبیل بنوشید یا اینکه غذاهای غنی از پروبیوتیک را مصرف کنید تا به کاهش ناراحتی‌های ناشی از آلرژی غذایی خفیف کمک زیادی شود. البته مصرف آنتی‌هیستامین‌ها نیز می‌توانند در این مورد به شما کمک کنند تا احساس بهتری داشته باشید.

 

علائم آلرژی غذایی چیست؟

معمولاً آلرژی غذایی در عرض ۲ سال پس از صرف غذا ایجاد می‌شود. این نوع نشانه‌های آلرژی غذایی از خفیف تا شدید متغیر است. در ادامه این مطلب به بررسی علائم آن می‌پردازیم.

  • تورم لب‌ها یا پلک‌ها
  • هر نوع کهیر بثورات پوستی
  • تورم زبان، خارش دهان و گلو
  • مشکل در بلع و صدای خشن
  • خس خس سینه یا تنگی نفس و سرفه
  • درد شکم، اسهال و استفراغ
  • سبکی سر یا از دست دادن هوشیاری

البته شدیدترین واکنش آلرژیک به غذا نیز وجود دارد که آنافیلاکسی نامیده می‌شود. در این صورت نفس کشیدن شما سخت یا حتی غیرممکن می‌شود. اگر به پزشک مراجعه نکنید این وضعیت حتی می‌تواند تهدید کننده زندگی شما باشد.

 

زمان مراجعه به پزشک

توجه کنید اگر به موقع به پزشک مراجعه نکنید، حتی واکنش‌های شما می‌تواند تهدیدکننده زندگی باشد. اگر علائم شما بسیار شدید است، با اورژانس تماس بگیرید. به عنوان مثال اگر در سراسر بدن شما کهیر ایجاد شد یا اینکه دست‌ها، پاها یا لب‌های شما سوزن سوزن شدن، همچنین در تنفس خودتان دشواری پیدا کردید، دچار سفتی سینه شدید، همچنین اگر دچار تورم گلو شده‌اید، به حدی که راه‌های هوایی و تنفس شما را کاهش داده، حتماً به بخش اورژانس مراجعه کنید.

  • پزشک ممکن است از شما سؤالاتی بپرسد که در ادامه آنها بررسی می‌کنیم.
  • معمولاً پزشک از شما سؤال می‌کند که چه مدت طول می‌کشد تا علائم شما ایجاد شود.
  • چه مقدار از ماده غذایی محرک را خورده‌اید
  • دقیقاً چه علائمی را تجربه می‌کنید و این علائم شما چه مدت طول می‌کشد؟

 

بایدها و نبایدهای رژیم غذایی

در این بخش به بررسی بایدها و نبایدهای رژیم غذایی برای افراد مبتلا به آلرژی غذایی، می‌پردازیم.

بایدهای رژیم غذایی

در ادامه این بخش از مجله جوان ایرانی به بررسی غذاهایی می‌پردازیم که بهتر است آنها را مصرف کنید تا سیستم ایمنی شما تقویت شده و تا حدودی از شر آلرژی مواد غذایی خلاص شوید یا اینکه علائم آن در شما بهبود یابد.

سبزیجات با برگ سبز مانند اسفناج و کلم پیچ سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان‌ها و آنزیم‌ها هستند که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و سم زدایی می‌شود. طی تحقیقات انجام شده مصرف ۵ وعده یا بیشتر از میوه و سبزیجات به کاهش علائم آلرژی شما کمک زیادی می‌کند.

 

غذاهای غنی از پروبیوتیک را مصرف کنید تا به ترمیم روده شما کمک شود. کفیر، کلم ترش، ماست، پنیر و مواردی از این قبیل به تقویت سیستم ایمنی شما کمک می‌کند و حساسیت بیش از حدی که نسبت به محرک‌های غذایی در شما ایجاد می‌شود را کاهش می‌دهد.

 

همچنین آبگوشت استخوانی که از گوشت گاو تهیه شده باشد، به بهبود روده‌های نشتی کمک زیادی می‌کند. در واقع آبگوشت استخوان یکی از مفیدترین غذاها برای بازگرداندن سلامت روده است. در نتیجه باعث تقویت سیستم ایمنی شما شده و التهاب را در بدن کم می‌کند.

 

شیر موجود در نارگیل نیز بهترین جایگزین برای شیر گاو است. در واقع افرادی که دچار آلرژی غذایی هستند، می‌توانند از مایعی که به طور طبیعی در داخل نارگیل یافت می‌شود استفاده کنند. در واقع شیرهای موجود در نارگیل کاملاً عاری از لاکتوز، لبنیات، سویا و غلات است. برای افرادی که نسبت به سویا یا آجیل و همچنین لبنیات آلرژی دارند یا دچار عدم تحمل لاکتوز هستند یک گزینه عالی محسوب می‌شود.

 

کره بادام نیز یک میان وعده مطمئن و سالم است. در واقع بادام دارای اسیدهای چرب اشباع کم و غنی از اسیدهای چرب غیراشباع است.

 

برای میان وعده نیز سعی کنید از دانه‌های کتان دانه‌های چیا، دانه کدو تنبل و تخم آفتابگردان استفاده کنید که یک میان‌وعده سالم برای افزودن به سالاد و اسموتی محسوب می‌شود. در واقع دانه‌ها نیز مانند آجیل‌ها، سرشار از اسیدهای چرم امگا ۳ هستند و در عین حال هیچ آلرژی برای شما ایجاد نمی‌کنند.

 

سعی کنید از غلات بدون گلوتن استفاده کنید. در این صورت مطمئناً علائم آلرژی شما کاهش می‌یابد. علاوه بر این شما مقدار زیادی فیبر، چربی‌های سالم، ویتامین‌ها و مواد معدنی را از آرد، نارگیل و بادام به خوبی دریافت می‌کنید.

 

حداقل به مدت ۳ هفته مواد غذایی را که احساس می‌کنید به آنها آلرژی نشان می‌دهید را حذف کنید. در واقع رژیم حذف مواد غذایی بیشتر یک فرایند آزمون و خطا محسوب می‌شود. در این صورت شما کاملاً متوجه می‌شوید که کدام مواد غذایی مقصر این نوع علائم آلرژی و گوارش شما هستند. در این صورت می‌توانید کاملاً از آنها اجتناب کنید. اکثر مواد خوراکی که باعث ایجاد آلرژی می‌شوند، شامل گلوتن، لبنیات، سویا، شکر تصفیه شده، بادام زمینی، ذرت، الکل، کافئین، روغن‌های هیدروژنه، مرکبات، تخم مرغ و تمام غذاهای بسته‌بندی شده فرآوری شده یا فست فود هستند.

 

یکی دیگر از مواردی که در هنگام ابتلا به آلرژی غذایی باید رعایت کنید، استفاده از پروبیوتیک‌ها هستند که در این مطلب نیز به آن اشاره می‌شود. در واقع باکتری‌های خوب به سیستم ایمنی شما کمک می‌کنند تا علائم ناشی از آلرژی کاهش یابد.

 

نبایدهای رژیم غذایی

مواد غذایی که در ادامه این بخش بیان می‌شود، باعث افزایش التهاب در بدن، تضعیف سیستم ایمنی شده و همچنین منجر به مشکلات گوارشی در این‌گونه افراد می‌شود.

غذاهای بسته‌بندی شده و فوق فراوری حاوی تراریخته‌هایی مانند ذرت، سویا، کانولا و روغن‌های گیاهی، باعث ایجاد آلرژی و عدم تحمل غذایی می‌شود.

 

از آنجایی که شکر باعث رشد بیش از حد باکتری، ضعیف شدن سیستم ایمنی و افزایش عدم تحمل غذایی می‌شود، این‌گونه افراد نباید شکر مصرف کنند. همچنین شکر منجر به التهاب شده، آلرژی غذایی را تشریح کرده و توانایی بدن را برای تحمل غذاها به طور معمول کاملاً محدود می‌کند.

 

همچنین این‌گونه افراد نباید طعم دهنده‌های مصنوعی را مصرف کنند، زیرا علائم آلرژی غذایی آنها را تشدید می‌کند‌. همچنین طی تحقیقات انجام شده رنگ‌های مورد استفاده در غذاهای بسته‌بندی شده اثرات نامطلوبی بر کودکان و بزرگسالان دارد.

 

حتی اگر مبتلا به بیماری سلیاک نیستید و آلرژی به گندم ندارید، بهتر است که گلوتن را از برنامه غذایی خودتان حذف کنید. برخی از تحقیقات نشان داده اکثر بیمارانی که مبتلا به آلرژی غذایی هستند، علائم گوارشی و همچنین علائم غیر گوارشی را پس از مصرف گلوتن گزارش کرده‌اند. این‌گونه افراد با رژیم غذایی بدون گلوتن بهبود یافته‌اند.

 

همچنین اگر به تخم مرغ، گندم، سویا، بادام زمینی، آجیل درختی و صدف بدنتان واکنش نشان می‌دهد، آن‌ها را حذف کنید. البته برخی از افراد نسبت به ماهی نیز آلرژی دارند که در این صورت باید از مصرف تمام گونه‌های ماهی خودداری کنند.

غذاهايی كه شما را پير می‌كند (تغذیه ضدپیری)

غذاهايی كه شما را پير می‌كند

نحوه تشخیص آلرژی غذایی

هرچند هیچ آزمایش دقیق و کاملی برای تشخیص آلرژی غذایی وجود ندارد که بتواند این نوع حساسیت را در شما تأیید یا رد کند، اما پزشکان برخی از عوامل را در نظر می‌گیرند که می‌تواند برای تشخیص این نوع آلرژی‌ کوثر باشد. این عوامل را در ادامه این بخش مورد بررسی قرار می‌دهیم.

ارائه تاریخچه دقیق از علائم بیمار

در ابتدا نیاز است که هرگونه علائمی که در اثر آلرژی غذایی برای شما ایجاد می‌شود، را به پزشک ارائه دهید. همچنین به او بگویید که کدام غذاها باعث حساسیت شما می‌شود. همچنین به پزشک بگویید که در اثر مصرف این نوع غذاها، دچار چه علائمی می‌شوید.

سابقه خانوادگی آلرژی

اگر فردی از اعضای خانواده شما مبتلا به آلرژی غذایی است، آن را پزشک در میان بگذارید‌.

معاینه فیزیکی

علاوه بر این موارد پزشک یک معاینه دقیق از شما به عمل می‌آورد تا سایر مشکلات پزشکی را شناسایی کرده یا آنها را رد کند.

تست حساسیت

در این مرحله پزشک مقدار کمی از غذایی که شما با آن حساسیت دارید را روی ساعد شما قرار می‌دهد. اگر دچار سوزش، خارش، برآمدگی یا هرگونه واکنشی شدید، نشان دهنده این است که به این ماده غذایی آلرژی دارید. البته شما باید بدانید که این مرحله به تنهایی برای تأیید حساسیت کافی نیست.

آزمایش خون

همچنین پزشک برای شما چکاپ خون در نظر می‌گیرد تا با اندازه‌گیری آنتی بادی‌های مرتبط با آلرژی میزان حساسیت شما به مواد غذایی را متوجه شود.

رژیم حذفی

گاهی اوقات پزشکان توصیه می‌کنند که برخی از غذاهای مشکوک را به مدت یک الی دو هفته حذف کنید. در این صورت علائم خودتان را یادداشت کرده و بررسی کنید که آیا در طی این دورانی که آن ماده غذایی را حذف کرده‌اید، وضعیت بهتری دارید یا خیر.

 

سؤالات متداول در مورد آلرژی غذایی

در این بخش به بررسی سؤالات متداول در مورد آلرژی غذایی می‌پردازیم.

آلرژی غذایی چگونه بر بدن تأثیر می‌گذارد؟

به طور کلی سیستم ایمنی بدن ویروس‌های مضر و باکتری‌ها را شناسایی کرده و از بین می‌برد. اگر شما مبتلا به آلرژی غذایی باشید، سیستم ایمنی به اشتباه پروتئین‌های غذایی را به عنوان یک ماده مضر شناسایی می‌کند. در نتیجه اگر آن مواد غذایی را مصرف کنید، باعث ایجاد واکنش آلرژیک خواهد شد.

 

آیا آلرژی غذایی در واقع به معنی همان عدم تحمل غذایی است؟

خیر آلرژی غذایی مانند عدم تحمل غذایی نیست. در واقع آلرژی باعث ایجاد پاسخ در سیستم ایمنی بدن شما می‌شود که حتی می‌تواند تهدید کننده زندگی نیز باشد. در حالی که عدم تحمل غذایی باعث واکنش در سیستم گوارش شما می‌شود.

عدم تحمل غذایی ممکن است ناراحت کننده باشد، اما خطرناک نیست. حتی گاهی اوقات شما می‌توانید مقدار کمی از غذایی را که سیستم گوارش شما به آن واکنش نشان می‌دهد را مصرف کنید و علائم خاصی هم نداشته باشید.

 

دلیل ابتلا به آلرژی غذایی چیست؟

آلرژی‌های غذایی معمولاً در خانواده‌ها وجود دارند. اگر شرایط دیگری مانند اگزما یا تب یونجه را دارید، ممکن است احتمال ابتلا به این‌گونه آلرژی‌های غذایی در شما افزایش یابد.

 

چگونه آلرژی غذایی را برطرف کنیم؟

بهترین راه برای بهبود آلرژی‌های غذایی این است که از خوردن هر نوع غذاهای محرک اجتناب کنید. همچنین اگر اسهال و استفراغ دارید، مایعات کافی بنوشید تا بدن شما هیدراته باقی بماند.

 

آیا آلرژی غذایی به طور کامل بهبود می‌یابد؟

برخی از آلرژی‌های غذایی مانند آلرژی به تخم مرغ، شیر، گندم یا سویا ممکن است با گذر زمان بهبود یابد، اما برخی از آلرژی‌ها مانند آلرژی به بادام زمینی، ماهی، آجیل و مواردی از این قبیل ممکن است تا پایان عمر گریبان‌گیر شما باشند. به طور کلی در حال حاضر آلرژی غذایی درمان قطعی ندارد و پزشکان هیچ راه حل قطعی را برای بهبودی کامل آن ارائه نداده‌‌اند، اما بسته به شدت آلرژی غذایی شما پزشک راهکارهایی را توصیه می‌کند تا بتواند این علائم را کنترل کند.

 

از کجا بدانیم که به مواد خاصی حساسیت داریم؟

اگر بلافاصله پس از مصرف مواد غذایی دچار سوزن سوزن شدن دهان، ناراحتی معده، کهیر، تورم و مواردی از قبیل شدید، باید بدانید که به آن مواد غذایی حساسیت دارید.

تغذیه سالم در محل کار چگونه است؟ (نکات ساده و کاربردی)

تغذیه سالم در محل کار

نظرات مردم در مورد آلرژی غذایی

در این بخش به بررسی نظرات مردم در مورد آلرژی غذایی می‌پردازیم.

♦ یکی از افراد پیام داده که پسرم ۱۳ سال سن دارد. از ۵ سالگی دچار سرفه‌های شدید شد و گاهی همراه سرفه، حالت تهوع نیز دارد. این سرفه‌ها معمولاً چندین هفته طول می‌کشد تا بهبود یابد. معمولاً شب دچار این وضعیت می‌شود. آیا ممکن است به آلرژی غذایی دچار شده باشد؟ این سرفه‌ها علائم آلرژی است یا خیر؟

پاسخ این است که دوست عزیز شما باید به متخصص مراجعه کنید تا از نظر سرفه‌های عفونی مثل سرفه سیاه و همچنین آلرژی، به طور کامل بررسی شوید.

 

♦ فرد دیگری پیام داده که من دکترهای زیادی رفتم‌ اما برای پیشگیری از هرگونه واکنش‌های آلرژیک، مواد غذایی که به آن حساسیت دارید، را حذف کنید. البته در این مورد بهتر است با پزشک مشورت کنید تا به شما کمک کند که به چه مواد غذایی حساسیت دارید.

 

♦ فرد دیگری پیام داده که پیاز نیز برای کاهش علائم ناشی از حساسیت و آلرژی بسیار خوب است. در واقع به عنوان یک آنتی‌هیستامین و ضدالتهاب طبیعی عمل کرده و به شما در کاهش علائم ناشی از آلرژی کمک زیادی می‌کند.

 

سخن پایانی

دقت کنید که درمان‌های خانگی که در این مطلب به آن اشاره شد، تنها به عنوان مکمل برای مدیریت هرگونه علائم ناشی از آلرژی غذایی برای شما مفید و مؤثر است. اما درصورتی‌که هرگونه واکنش‌های شدید داشتید حتماً به پزشک مراجعه کنید. با رعایت نکات تغذیه‌ای مناسب و استفاده از درمان‌های خانگی مفیدی که در این مطلب به آن اشاره شد، از هرگونه واکنش‌های ناخواسته جلوگیری کرده و در نتیجه کیفیت زندگی خودتان را بهبود دهید. البته قبل از استفاده از این روش‌ها بهتر است که با متخصص خودتان مشورت کنید تا بهترین راه حل را برای شما در نظر بگیرند.

اگر شما عزیزان نیز هرگونه تجربه‌ای در این مورد دارید، می‌توانید در انتهای مقاله بخش نظرات پیام خود را با ما و سایر مخاطبان جوان ایرانی در میان بگذارید.

منابع:

https://draxe.com/health/food-allergies-treatments-natural-remedies/

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/9196-food-allergies

https://www.verywellhealth.com/home-remedy-food-allergy-5225612#:~:text=For%20example%2C%20sipping%20ginger%20tea,key%20to%20avoiding%20feeling%20unwell

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 4.8 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 49

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

بهار علیزاده

همیشه بهترینِ خودم، خاص و منحصر به فرد! دیجیتال مارکتینگ و سئو نظرمه. زندگی برای من مسابقه نیست! از مسیر لذت می‌برم... راز خوشحالیِ من: کمک به دیگران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا