سرگرمیمهارت های زندگی

علائم افسردگی خندان (بهترین درمان آن)

نشانه‌های افسردگی خندان چیست؟ چگونه آن را درمان کنیم؟

لیست مطالب این مقاله

افسردگی خندان یکی از انواع افسردگی است که در نگاه اول ممکن است آشکارا مشخص نباشد. افرادی که به این نوع افسردگی مبتلا هستند در ظاهر شاد و خندان به نظر می‌رسند، در حالی که از درون با مشکلات روانی دست و پنجه نرم می‌کنند. تشخیص این نوع افسردگی بسیار دشوار است، زیرا این‌گونه افراد معمولاً توانایی پنهان کردن احساسات واقعی خودشان را به خوبی دارند. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی جامع افسردگی خندان، عوامل موثر، علت ایجاد آن، همچنین تأثیر آن بر زندگی فردی و اجتماعی می‌پردازیم. سپس در پایان بهترین راهکارهای درمانی را برای شما عزیزان شرح خواهیم داد.

 

علائم افسردگی پنهان چیست؟

افسردگی خندان یکی از پدیده‌های کمتر شناخته شده‌ای است که معمولاً به افرادی اطلاق می‌شود که علائم افسردگی را تجربه می‌کنند، اما سعی می‌کنند آن را با تظاهر به شادابی و خوشحالی پنهان کنند. این افراد حتی ممکن است در فعالیت‌های اجتماعی شرکت کنند یا در کارهای روزمره هم عملکرد بسیار خوبی داشته باشند، طوری که اصلاً متوجه نشوید آنها دچار افسردگی هستند، اما از درون خودشان احساس ناامیدی و غم عمیقی دارند. اگر نشانه‌های این نوع افسردگی را بدانید، به تشخیص و کمک به افراد مبتلا به آن کمک زیادی می‌شود. برخی از علائم شایع آن را در ادامه این مطلب با هم بررسی می‌کنیم.

لبخند زدن برای پنهان کردن درد

افرادی که مبتلا به افسردگی خندان هستند، لبخند را به عنوان پوششی برای درد خودشان انتخاب می‌کنند و حتی در موقعیت‌هایی که احساس درد و ناراحتی عمیقی دارند، تلاش می‌کنند تا با لبخند زدن دیگران از مشکلات درونی آنها با خبر نشوند. این‌گونه افراد لبخند می‌زنند تا دیگران فکر کنند که مشکلی ندارند.

احساس پوچی و بی‌ارزشی

اگرچه این افراد در ظاهر شاد و طبیعی به نظر می‌رسند، اما از درون خودشان احساس بی‌ارزشی، ناامیدی و پوچی می‌کنند. حتی وضعیت آ‌ن‌ها ممکن است به مرور زمان شدیدتر شده و فرد به خودکشی هم فکر کند.

تمایل به تنها بودن

افرادی که مبتلا به افسردگی خندان هستند، معمولاً از هرگونه جمعی دوری می‌کنند و تمایل دارند که تنها بمانند. این‌گونه افراد معمولاً گوشه‌گیر می‌شوند، اما اگر در جمع حضور یابند طوری رفتار می‌کنند که هیچ‌کس از احساس آنها باخبر نشود.

افکار منفی و خود سرزنشی

افرادی که با افسردگی خندان دست و پنجه نرم می‌کنند، مدام خودشان را سرزنش می‌کنند و احساس می‌کنند که ارزش چندانی ندارند. این گونه افراد اغلب افکار منفی و انتقادی در مورد خودشان دارند‌. البته اجازه نمی‌دهند که هیچ‌کس از این افکار اطلاع پیدا کند.

کاهش فعالیت‌های موردعلاقه

یکی دیگر از نشانه‌های افسردگی خندان این است که این‌گونه افراد معمولاً علاقه‌ای که قبلاً به انجام فعالیت‌های روزمره و لذت‌بخش داشتند را از دست داده‌اند. حتی ممکن است آنها در فعالیت‌هایی شرکت کنند که دیده نشود.

مشکلات خواب و خستگی مزمن

افراد مبتلا به افسردگی خندان حتی با وجود خواب کافی احساس خستگی می‌کنند‌. اینگونه افراد معمولاً در طی روز دچار احساس ناامیدی شده و سطح انرژی آنها کاهش می‌یابد.

تغییر در اشتها

معمولاً اینگونه افراد دچار پرخوری یا کاهش اشتها می‌شوند. در نتیجه تغییرات وزنی قابل توجهی در دوران افسردگی خواهند داشت.

استرس و اضطراب

یکی دیگر از علائم افسردگی خندان این است که آن‌ها تمایل به نگرانی‌های مکرر و هرگونه استرس و اضطراب دارند. حتی به دلیل این‌گونه احساساتی که دارند از انجام کارهای روزمره باز می‌مانند.

گفتگوهای غیرمستقیم درباره احساسات خود

یکی دیگر از نشانه‌های افراد مبتلا به افسردگی خندان این است که آنها به طور غیرمستقیم درباره احساسات منفی خودشان صحبت می‌کنند. به عنوان مثال می‌گویند همه چیز خوب است اما… در واقع شما اگر تیزهوش باشید با صحبت‌های آن‌ها متوجه می‌شوید که با درد و رنج پنهان دست و پنجه نرم می‌کنند.

تظاهر به شاد بودن خوب است یا بد؟ چگونه الکی بخندیم؟!

چگونه تظاهر به شاد بودن کنیم؟

علت افسردگی خندان چیست؟

افسردگی خندان معمولاً ناشی از مجموعه‌ای عوامل روانی، اجتماعی و زیستی است. در ادامه این مطلب به برخی از علت‌های ایجاد این نوع افسردگی می‌پردازیم.

فشارهای اجتماعی و فرهنگی

در برخی از جوامع به ویژه جوامعی که انتظار آنها از افراد این است که همیشه شاد و موفق باشند، فشار زیادی برای پنهان کردن احساسات منفی‌شان ایجاد می‌شود. در نتیجه ممکن است آنها مبتلا به افسردگی خندان شوند. این‌گونه افراد تصور می‌کنند به هیچ وجه نباید ناراحتی یا ضعف خودشان را نشان دهند. به همین دلیل سعی می‌کنند لبخند زده و مشکلات درونی خودشان را پنهان کنند.

ژنتیک و عوامل زیستی

یکی دیگر از مواردی که باعث ایجاد افسردگی خندان می‌شود ژنتیک و عوامل زیستی است. تغییرات در سطح مواد شیمیایی مغز مانند سروتونین و دوپامین باعث ایجاد این نوع افسردگی می‌شود.

ناتوانی در پذیرش کمک از دیگران

بسیاری از افرادی که مبتلا به افسردگی خندان هستند، بر این باورند که نباید از دیگران کمک بگیرند یا حتی توان کمک گرفتن ندارند. آنها تصور می‌کنند که خودشان باید مشکلاتشان را حل کنند. همچنین به شدت احساس بی‌کسی و تنهایی درون خودشان دارند.

ترس از قضاوت شدن

یکی دیگر از مواردی که باعث ایجاد افسردگی خندان می‌شود، ترس از قضاوت شدن است. این‌گونه افراد معمولاً نگرانی‌های خودشان را با دیگران در میان نمی‌گذارند، زیرا احساس می‌کنند که دیگران آنها را قضاوت خواهند کرد. به همین دلیل سعی می‌کنند هر مشکلی که دارند، درون خودشان نگه دارند و طوری لبخند بزنند که انگار هیچ اتفاقی نیوفتاده است.

کمال گرایی

افرادی که دارای ویژگی‌های کمال‌گرایی هستند، همیشه سعی می‌کنند تا ظاهر بی‌نقصی داشته باشند، حتی اگر درونشان دچار رنج و ناراحتی شدیدی باشند، باز هم ظاهرشان را خوب نشان می‌دهند. با مرور زمان آن‌ها ممکن است مبتلا به افسردگی خندان شوند.

خجالت کشیدن

یکی دیگر از دلایل افسردگی خندان این است که این‌گونه افراد معتقد هستند افسردگی یک نقص شخصیت یا نشانه ضعف است. در نتیجه ممکن است از داشتن افسردگی احساس خجالت کنند، زیرا تصور می‌کنند که نباید به این حالت مبتلا می‌شدند و خودشان باید بتوانند آن را مدیریت کنند.

انکار افراد

یکی دیگر از مواردی که باعث ایجاد افسردگی خندان می‌شود، ناشی از انکار فرد از احساس افسردگی است. این‌گونه افراد تصور می‌کنند که چون لبخند می‌زنند، پس نباید افسردگی داشته باشند. آن‌ها نمی‌توانند بپذیرند که درونشان مشکلی وجود دارد. در واقع برایشان بسیار راحت‌تر است که وانمود کنند حالشان خوب است تا اینکه توضیح بدهند که احساس واقعی خودشان چگونه است.

نگرانی در مورد ضعیف به نظر رسیدن

یکی دیگر از مواردی که باعث ایجاد افسردگی خندان می‌شود، این است که این‌گونه افراد می‌ترسند که دیگران از آنها سوءاستفاده کنند.

در واقع نگران این هستند که بقیه آنها را ضعیف و آسیب‌پذیر به شمار بیاورند. در نتیجه دیگران افسردگی را به عنوان اهرمی بر علیه آنها استفاده کند. بنابراین آنها ترجیح می‌دهند که ظاهری خندان داشته باشند و به دیگران نگویند که نیاز به کمک دارند.

احساس گناه و اشتباه

یکی دیگر از مواردی که باعث ایجاد افسردگی خندان می‌شود، این است که این‌گونه افراد معمولاً احساس گناه و اشتباه دارند. آنها احساس می‌کنند که احتمالاً کار اشتباهی انجام داده‌اند و یا اینکه در ایجاد این نوع افسردگی خودشان را مقصر می‌دانند. بنابراین سعی می‌کنند این قضیه را پشت یک لبخند پنهان نگه دارند تا کسی متوجه نشود.

دیدگاه‌های غیرواقعی از خوشبختی

رسانه‌های اجتماعی واقعاً شادی را به شیوه‌ای غیرواقعی به تصویر می‌کشند، صرفاً به دلیل اینکه افراد معمولاً شادی‌های خودشان را به اشتراک می‌گذارند تا کسی از زندگی واقعی آنها اطلاع پیدا نکند. در حالی که بسیاری از آنها ممکن است با مسائل روحی روانی زیادی دست و پنجه نرم کنند. مخاطب که این‌گونه افراد را می‌بیند، ممکن است بیشتر از همیشه احساس انزوا کند و سعی کند هرگونه ناراحتی خودش را پشت لبخندش پنهان کند.

باور نکردن اطرافیان

یکی دیگر از دلایل بزرگی که باعث ایجاد افسردگی خندان می‌شود، هنگامی است که دوستان و خانواده آنها این‌گونه افراد را باور نمی‌کنند. احساسات آنها را کم اهمیت جلوه می‌دهند یا اینکه آنها را مدام به سمت فقط شاد بودن سوق می‌دهند. در این صورت این‌گونه افراد مبتلا به افسردگی مجبور می‌شوند که احساسات واقعی خودشان را پنهان کنند و تظاهر به خوب بودن کنند تا دیگران را از خودشان راضی کرده و بتوانند آنها را خوشنود نگه دارند‌.

میل به قوی به نظر رسیدن

برخی از افراد احساس می‌کنند که نباید خودشان را ضعیف نشان دهند این‌گونه افراد برای اینکه همچنان نمای قدرت را حفظ کنند، سعی می‌کنند هرگونه احساس ناراحتی و درد و رنج خودشان را با لبخند پنهان کنند.

ترس از سربار بودن

یکی دیگر از دلایلی که باعث ایجاد افسردگی خندان می‌شود این است که آنها احساس می‌کنند اگر احساسات واقعی خودشان را به اشتراک بگذارند، باعث می‌شود که به زندگی دیگران استرس وارد شود. در نتیجه آنها بیشتر احساس انزوا و عدم حمایت کرده و افسردگی خندان آنها تشدید می‌یابد.

ترس از عواقب آن

یکی دیگر از مواردی که منجر به افسردگی خندان می‌شود، ترس از عواقب و پیامدهای احتمالی آن است. این‌گونه افراد نگرانی در مورد از دست دادن شغل، آسیب رساندن به روابط یا غیرقابل‌اعتماد دیده شدن دارند. در نتیجه سعی می‌کنند احساسات واقعی خودشان را پنهان کنند. در این صورت مبتلا به افسردگی خندان می‌شوند.

 

آیا افسردگی خندان خطرناک است؟

بله درست حدس زدید افسردگی خندان می‌تواند خطرناک تلقی شود، زیرا اغلب مورد توجه دیگران قرار نمی‌گیرد. در نتیجه غم و اندوه اینگونه افراد به مرور زمان بدتر می‌شود. تا جایی که دوستان، خانواده و حتی گاهی متخصصان ممکن است شدت بیماری آنها را تشخیص ندهند. افرادی که سعی می‌کنند تا یک ظاهر شاد داشته باشند، در عین حال که با افسردگی مبارزه می‌کنند، دچار دوره‌های افسردگی شدیدتری خواهند شد. در نتیجه خطر افکار و رفتارهای خودکشی این‌گونه گونه افراد تشدید می‌یابد، زیرا معمولاً اینگونه افراد حمایتی از دیگران دریافت نمی‌کنند و پایان دادن به زندگی خودشان را تنها راه فرار از آن می‌دانند.

اگر با هرگونه افکار خودکشی دست و پنجه نرم می‌کنید حتماً از متخصصان کمک بگیرید. حتی شما می‌توانید با شماره‌های رایگان تماس گرفته و از آنها راهنمایی‌های رایگان دریافت کنید تا بتوانید نه تنها به خودتان بلکه به عزیزانتان نیز کمک کنید.

برای رفع افسردگی ناشی از روزمرگی چه راهکارهایی لازم است؟

رفع افسردگی ناشی از روزمرگی

تأثیرات افسردگی خندان چیست؟

شما عزیزان باید بدانید که افسردگی خندان ممکن است تأثیرات مخربی بر زندگی فردی و اجتماعی شما داشته باشد. به دلیل اینکه افراد علائم خودشان را پنهان می‌کنند، ممکن است این نوع افسردگی برای آنها حتی برای مدت طولانی تشخیص داده نشود. در ادامه این مطلب به بررسی تأثیرات افسردگی خندان در زندگی فردی و اجتماعی افراد می‌پردازیم.

تأثیر بر روابط شخصی

افرادی که مبتلا به افسردگی خندان هستند به دلیل پنهان کردن رنج و درد و هرگونه مشکلات خودشان از دیگران، ممکن است در ارتباط با آنها دچار مشکل شوند. این‌گونه افراد معمولاً از نظر عاطفی از همدیگر فاصله می‌گیرند و این مسئله باعث می‌شود که روابط آنها با دوستان و خانواده‌شان تحت تأثیر قرار بگیرد و روز به روز آنها از همدیگر دور شوند.

کاهش عملکرد کاری و تحصیلی

افرادی که مبتلا به افسردگی خندان هستند به دلیل تلاش زیادی که برای حفظ ظاهر شاد و موفق خودشان می‌کنند، انرژی کافی برای کار یا تحصیل ندارند و دچار افت می‌شوند. همچنین آنها به دلیل اختلالات خواب، افکار منفی، کاهش انرژی و انگیزه در کار و تحصیلشان دچار مشکل می‌شوند.

افزایش خطر خودکشی

یکی دیگر از تأثیرات افسردگی خندان افزایش خطر خودکشی است، زیرا این‌گونه افراد مشکلات خودشان را پنهان می‌کنند. در نتیجه اطرافیان متوجه وخامت اوضاع آن‌ها نمی‌شوند. آن‌ها ناگهان متوجه می‌شوند که فرد خودکشی کرده است.

تأثیرات منفی بر سلامت جسمی

افسردگی خندان تأثیر مستقیمی بر سلامت جسمی افراد دارد. بی‌خوابی، خستگی مزمن و استرس مداوم آن‌ها را دچار سردرد، مشکلات گوارشی، ضعف سیستم ایمنی و بیماری‌های قلبی می‌کند.

 

بهترین روش‌های درمان افسردگی خندان

هرچند افسردگی خندان به ظاهر مشخص نیست، اما خبر خوب این است که قابل درمان است. در ادامه این بخش بهترین روش‌های درمانی آن را شرح می‌دهیم.

پذیرش احساسات

اولین مرحله برای اینکه بتوانید با افسردگی خندان مقابله کنید، پذیرش احساسات واقعی خودتان است. شما باید به خودتان اجازه دهید که هرگونه احساسات منفی را تجربه کنید و بدانید که این احساسات کاملاً واقعی و طبیعی هستند.

روان درمانی یا درمان شناختی رفتاری

یکی از روش‌های مؤثر برای درمان افسردگی خندان روان درمانی است. در واقع در این روش به افراد کمک می‌شود تا هرگونه افکار منفی را شناسایی کرده و آن را با افکار مثبت جایگزین کنند. در این صورت فرد می‌تواند با مشکلات خودش بهتر مواجه شده و نیازی به پنهان کردن احساسات خودش ندارد.

استفاده از داروهای ضدافسردگی

برخی از پزشکان برای افرادی که مبتلا به افسردگی خندان هستند، داروهای ضدافسردگی تجویز می‌کنند. این داروها سطح مواد شیمیایی مغز را متعادل کرده و هرگونه نشانه‌های افسردگی را به خوبی کاهش می‌دهد. دقت کنید مصرف این داروها باید حتماً تحت نظر پزشک باشد.

ایجاد تغییرات در زندگی

اگر دچار افسردگی هستید سعی کنید تغییرات مثبت در سبک زندگی خودتان ایجاد کنید. رژیم غذایی سالم، خواب کافی، کاهش استرس، ورزشی منظم، تمرینات مدیتیشن، یوگا و هر کاری که باعث بهبود وضعیت روحی شما می‌شود، می‌تواند به بهبود افسردگی خندان کمک زیادی کند.

حمایت اجتماعی

سعی کنید یک شبکه حمایتی قوی از دوستان و خانواده داشته باشید تا به شما کمک کنند نه تنها احساس تنهایی نکنید، بلکه بتوانید با مشکلات خودتان بهتر مواجه شوید. در این صورت فردی که مبتلا به افسردگی خندان است، احساس می‌کند که می‌تواند بدون ترس از قضاوت دیگران، احساسات خودش را با نزدیکانش در میان بگذارد. در واقع سعی کنید از منزوی شدن پرهیز کنید. به طور منظم با دیگران ارتباط برقرار کنید، حتی اگر این فقط یک تعامل کوتاه و ساده باشد.

افزایش آگاهی عمومی

اگر افراد احساس کنند که می‌توانند بدون قضاوت شدن در مورد هرگونه مشکلات خودشان صحبت کنند، در نتیجه احتمال پنهان کردن این نوع افسردگی کاهش می‌یابد. بنابراین آگاهی‌رسانی در مورد افسردگی خندان و ترویج فرهنگ پذیرش هرگونه مشکلات روانی، باعث کاهش فشارهای اجتماعی می‌شود و فرد مجبور نیست درد و رنج و هرگونه ناراحتی خودش را پنهان کند.

تمرینات ورزشی

از آنجایی که ورزش منظم می‌تواند باعث ترشح هورمون‌های شادی بخش شود و فرد احساس بهتری کند، در نتیجه سعی کنید فعالیت‌های بدنی منظم را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

مشاوره با یک متخصص

اگر مبتلا به افسردگی خندان هستید، سعی کنید با یک روانشناس یا روانپزشک مشورت کنید. این‌گونه متخصصان با استفاده از ارزیابی‌های دقیق و مصاحبه‌های بالینی که دارند، هر نوع افسردگی را در شما تشخیص داده و برنامه درمانی مناسبی را به شما پیشنهاد می‌دهند.

محدود کردن مصرف الکل

سعی کنید مصرف الکل و سایر مواد مخدر را محدود یا حتی حذف کنید. در نظر بگیرید که مصرف مواد مخدر ممکن است علائم افسردگی را تشدید کند و در درمان شما اختلال ایجاد شود. بنابراین کاهش یا حذف آن می‌تواند سلامت جسمی و روانی شما را تا حد زیادی بهبود ببخشد.

مهربانی نسبت به خود

سعی کنید نسبت به خودتان عشق و شفقت را آموزش ببینید. در این مسیر، تنفس عمیق و هرگونه تکنیک‌هایی که باعث آرامش سیستم عصبی شما می‌شود را تمرین کنید و فضایی برای صحبت‌های دلسوزانه‌تر با خودتان ایجاد کنید. اگر با خودتان مهربان باشید می‌توانید با هرگونه افسردگی مبارزه کنید. شما باید بدانید که این نوع افسردگی چالش‌های منحصر به فردی را ایجاد می‌کند و معمولاً اطرافیان متوجه آن نمی‌شوند. بنابراین در درجه اول باید خودتان را دوست داشته باشید تا بتوانید در مسیر بهبودی قرار بگیرید.

 

سؤالات متداول در مورد افسردگی خندان

در این بخش به برخی از سؤالات متداول در مورد افسردگی خندان می‌پردازیم.

چرا هنگامی که خوشحال نیستیم، لبخند می‌زنیم؟

هرچند لبخند زدن زمانی که خوشحال نیستید ممکن است نشانه‌ای از افسردگی خندان باشد، اما دلایل احتمالی دیگری نیز دارد. ممکن است شما لبخند بزنید تا دوست‌داشتنی‌تر به نظر برسید، حتی اگر افسرده نباشید. در برخی از مواقع نیز افراد لبخند می‌زنند تا مؤدب به نظر برسند یا اینکه رفتارشان مورد رضایت دیگران قرار گیرد.

آیا لبخند زدن یک مکانیزم مقابله محسوب می‌شود؟

تحقیقات مختلفی در این زمینه وجود دارد. برخی از محققان معتقدند که لبخند زدن ممکن است احساس شادی بیشتری در شما ایجاد کند، در صورتی که برخی دیگر چنین اعتقادی ندارند. به طور کلی از آنجایی که بسیاری از مردم هنگام ایجاد هرگونه غم و ناراحتی لبخند می‌زنند، بنابراین ممکن است این حرکت، یک مکانیسم مقابله‌ای محسوب شود.

چگونه به فردی که دچار افسردگی خندان است کمک کنیم؟

همان‌طور که ذکر شد شخصی که دچار افسردگی خندان است سعی می‌کند افسردگی خودش را از دیگران پنهان کند. بنابراین ممکن است این سؤال در ذهن شما شکل بگیرد که آیا او افسرده است یا خیر. به طور کلی اگر شک دارید فرد مقابل دچار این نوع افسردگی هست یا خیر، نگرانی خودتان را ابراز کنید و به آنها یادآوری کنید که بدون هیچ‌گونه قضاوتی به حرف‌هایشان گوش خواهید کرد. همچنین می‌توانید به آنها پیشنهاد بدهید که به متخصص سلامت روان یا مشاوره مراجعه کنند تا بتوانند زندگی بهتری داشته باشند. همچنین به آنها بگویید که تنها نیستید و اگر مشکلی دارند می‌توانند با شما در میان بگذارند.

آیا افسردگی خندان یک تشخیص پزشکی است؟

خیر به طور کلی افسردگی خندان یک تشخیص پزشکی نیست، بلکه اصطلاحی است که مردم برای توصیف افرادی استفاده می‌کنند که نشانه‌های افسردگی خودشان را پشت لبخندشان پنهان می‌کنند.

درمان افسردگی کودکان در خانه چگونه است؟ نشانه‌های آن را در این مقاله بخوانید:

درمان افسردگی کودکان در خانه

نظرات مردم در مورد افسردگی خندان

در این بخش بن برخی از نظرات مردم در مورد افسردگی خندان می‌پردازیم‌.

♦ یکی از افراد پیام داده من ۲۱ سال سن دارم، از ۱۷ سالگی مشکل پانیک و افسردگی دارم. تا دو سال و نیم پیش دارو مصرف می‌کردم، ولی آن را یک شبه کنار گذاشتم. چهار بار خودکشی کردم. شرایط من از گذشته خیلی بدتر شده است. حتی پیش دوستانم هم نمی‌روم، چون دیگر هیچ چیز حال من را خوب نمی‌کند. توصیه من به دیگران این است که هیچ وقت داروهای که مصرف می‌کنند، را یکباره قطع نکنند.

 

♦ فرد دیگری پیام داده اگر فردی مبتلا به افسردگی خندان است، حتماً باید به روان‌شناس مراجعه کند. من خودم با این افسردگی درگیر هستم و رنج زیادی می‌برم.

 

♦ فرد دیگری پیام داده من ۱۱ سال سن داشتم که دچار افسردگی شدیدی شدم. پس از مدتی حالم بهتر شد، اما الان ۲ سال است که دچار افسردگی خندان شدم. هم اکنون که ۱۳ سالم است مدام به خودکشی فکر می‌کنم. در مراسم خاکسپاری مادربزرگم بی‌دلیل می‌خندیدم با اینکه غم سنگینی را درونم احساس میکردم. وسط خندیدن گریه می‌کنم، تا ساعت 3 بعد از ظهر می‌خوابم، گاهی اوقات هیچی نمی‌خورم حتی آب. قصد دارم به روانپزشک یا روان‌شناس مراجعه کنم؛ اما به ظر من مهم‌تر از آن، ارتباط با خدای مهربان است وقتی با او صحبت می‌کنم به آرامش زیادی می‌رسم.

 

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده من ۲۷ سال سن دارم. گاهی اوقات بدون دلیل می‌خندم و نمی‌توانم اصلاً جدی باشم. در صورتی که کار من طوری است که باید جدی باشم و اعتماد به نفس بالایی در کارم داشته باشم. من اگر به خاطر مادرم نبود تا الان خودم را خلاص کرده بودم. توصیه من این است که یک انگیزه و هدف برای خودتان ایجاد کنید تا شما را به دنیا وصل کند.

 

♦ فرد دیگری پیام داده که افسردگی خندان من به این شکل است که جاهایی که نباید بخندم لبخند می‌زنم و یا اینکه بسیار می‌خندم. به عنوان مثال سر جلسه خواستگاری آنقدر لبخند زدم و خندیدم که طرف مقابل گفت ماشالله چقدر شما خوش خنده هستید. جاهایی که نباید بخندم و آنها را جدی بگیرم، جدی نمی‌گیرم، همیشه می‌خندم و این مشکل واقعاً روی اعصاب من است.

 

♦ فرد دیگری پیام داده که برادر من افسردگی خندان دارد و مدام الکی می‌خندد. از او سؤال می‌کنم به چی خندیدی اما پاسخی نمی‌دهد یا موارد بی‌ربط را بیان می‌کند. تازگی‌ها خواهرم نیز افسردگی پیدا کرده، من این وسط مانده‌ام که چه کاری باید انجام دهم. بعضی اوقات با خودم می‌گویم که نکند من هم درگیر شوم. آن‌قدر که به این دوتا فکر می‌کنم به خودم فکر نمی‌کنم.

 

سخن پایانی

افسردگی خندان یکی از پیچیده‌ترین انواع افسردگی است که به دلیل اینکه معمولاً علائم آن پنهان است، به راحتی تشخیص داده نمی‌شود. این نوع افسردگی به شدت بر زندگی فردی و اجتماعی افراد تأثیر می‌گذارد و حتی ممکن است این‌گونه بیماران دچار تفکرات خودکشی شوند. درمان‌های مناسب و حمایت اجتماعی همراه با افزایش آگاهی فردی که مبتلا به این نوع افسردگی است، باعث می‌شود با آن مقابله کرده و زندگی بهتری را رقم زد. سعی کنید اگر دچار این‌گونه علائم هستید یا اطرافیان احساس می‌کنید که فردی دچار افسردگی خندان است، فضای بازی برای صحبت درباره مشکلات روانی فراهم کنید. اگر شما نیز تجربه‌ای در این مورد دارید می‌توانید در انتهای مقاله بخش نظرات پیام خودتان را ثبت کنید.

منابع:

https://paradigmtreatment.com/people-smiling-depression/

https://www.newportacademy.com/resources/restoring-families/smiling-depression/

https://www.verywellmind.com/what-is-smiling-depression-4775918

https://www.medicalnewstoday.com/articles/smiling-depression#summary

https://www.webmd.com/depression/smiling-depression-overview

https://www.healthline.com/health/smiling-depression

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 4.6 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 42

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

بهار علیزاده

همیشه بهترینِ خودم، خاص و منحصر به فرد! دیجیتال مارکتینگ و سئو نظرمه. زندگی برای من مسابقه نیست! از مسیر لذت می‌برم... راز خوشحالیِ من: کمک به دیگران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا