اخبار پزشکیبهداشت و سلامت

نشانه های ویروس متاپنومو انسانی (اطلاعات جدید HMPV)

هر آنچه که باید در مورد ویروس متاپنومو انسانی بدانید

لیست مطالب این مقاله

آیا باز هم چینی‌ها دسته گل به آب دادند؟ آیا واقعاً همه‌گیری جدید در راه است؟ آیا ممکن است شبیه کرونا درگیر شویم؟ بیمارستان‌های چین مملو از بیمار است! با ما همراه باشید تا در این مورد بیشتر بدانید. ویروس متاپنومو انسانی یک بیماری تنفسی است که علائمی شبیه آنفولانزا یا سرماخوردگی دارد. البته ممکن است منجر به عوارض جدی‌تر مانند برونشیت یا ذات‌الریه شود. این بیماری معمولاً در بین افراد مسن، کودکان، خردسال و افرادی که دارای نقص سیستم ایمنی هستند بیشتر شایع است. این بیماری هم اکنون استان‌های شمالی چین و کودکان آن را درگیر کرده است. اما همین ابتدا خیال شما را راحت کنیم، قدرت انتقال این ویروس از کرونا کمتر است. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به طور کامل شرح می‌دهیم که نشانه‌های ویروس متاپنومو انسانی چیست و بهترین راهکارهای جلوگیری از آن را بیان می‌کنیم.

 

نشانه‌های ویروس متاپنومو انسانی چیست؟

اکثر افراد مبتلا به عفونت HMPV علائم خفیفی از جمله آبریزش بینی، احتقان بینی، گلودرد، تب و سرفه دارند.

افرادی که بیماری آن‌ها شدیدتر است، ممکن است دچار خس خس سینه، مشکل در تنفس، گرفتگی صدا، ذات‌الریه، سرفه و همچنین تشدید آسم نیز شوند. البته در کودکان کمتر از یک سال و افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند، ممکن است به بیماری تنفسی جدی‌تری مانند پنومونی مبتلا شوند.

به طور کلی علائم آن شامل:

  • سرفه و تب
  • آبریزش و گرفتگی بینی
  • گلودرد
  • خس خس سینه
  • تنگی نفس
  • کهیر

 

نحوه جلوگیری از ابتلا به ویروس متاپنومو انسانی

در این بخش به بررسی راهکارهای جلوگیری از ابتلا به این ویروس می‌پردازیم.

  • سعی کنید مرتب دست‌های خودتان را با آب و صابون بشویید. اگر نمی‌توانید از این مواد استفاده کنید، از ضدعفونی‌کننده دست مبتنی بر الکل استفاده کنید.
  • حتماً هنگام عطسه یا سرفه، بینی و دهان خودتان را بپوشانید. البته سعی کنید با آرنج بپوشانید و از دست برهنه پرهیز کنید.
  • اگر شما مبتلا به سرماخوردگی یا هرگونه بیماری‌های مسری هستید، باید سعی کنید از دیگران فاصله بگیرید. اگر نمی‌توانید از بودن در کنار دیگران اجتناب کنید، ماسک بزنید.
  • اگر مبتلا به ویروس شده‌اید، از دست دادن به صورت، چشم‌ها، بینی و دهان خودتان به شدت پرهیز کنید.
  • ظروف غذاخوری مانند چنگال، قاشق و فنجان خودتان را جدا کنید و در یک‌جا قرار ندهید.

 

نحوه جلوگیری از ابتلا به ویروس متاپنومو انسانی در محیط‌های کاری

برای جلوگیری از ویروس متاپنومو انسانی در محیط‌های کاری، نیاز است که چندین نکته بهداشتی را رعایت کنید تا به کاهش خطر شیوع ویروس و حفظ سلامت کارکنان کمک زیادی کرده باشید.

شستشوی مرتب دست‌ها

کارکنان باید قبل از غذا و مصرف هرگونه خوراکی، به طور مرتب دست‌های خودشان را با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه بشویند، به ویژه اگر سرفه یا عطسه می‌کنند یا با سطوح عمومی تماس دارند.

استفاده از ماسک

در مکان‌های عمومی و شلوغ یا زمانی که نزدیک به افراد بیمار هستید، استفاده از ماسک می‌تواند خطر انتقال هرگونه ویروس را به خوبی کاهش دهد. بنابراین سعی کنید در فصول سرد سال حتماً از ماسک استفاده کنید. البته شما باید بدانید که هرچند استفاده از ماسک برای کاهش خطر ابتلا به این ویروس مفید است، اما نباید به عنوان تنها راهکار برای شما در نظر گرفته شود، بلکه باید سایر نکات بهداشتی و پیشگیرانه را نیز رعایت کنید.

رعایت آداب سرفه و عطسه

هنگام سرفه و عطسه حتماً مراقب باشید که بینی و دهان خودتان را با دستمال‌کاغذی یا آرنج بپوشانید تا ذرات تنفسی آن در هوا پخش نشود.

تهویه مناسب فضاها

اطمینان حاصل کنید که فضای کاری که شما مشغول به کار هستید، تهویه مناسب داشته باشد تا به کاهش غلظت ویروس در هوا کمک زیادی شود.

اجتناب از تماس نزدیک

سعی کنید با افراد بیمار هیچ‌گونه تماسی نداشته باشید، به ویژه باید از کارکنانی که مبتلا به علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا هستند، فاصله بگیرید.

آموزش و آگاهی

باید در محیط‌های کاری جلسات آموزشی برگزار شود تا در مورد ویروس متاپنومو انسانی و روش‌های پیشگیری از آن آگاهی کارکنان افزایش یابد و هرگونه رفتارهای بهداشتی ترویج داده شود.

استراحت لازم در صورت بیماری

در صورت ایجاد هرگونه علائم سعی کنید که در منزل بمانید و به محیط کار مراجعه نکنید تا از انتقال ویروس به افراد دیگر جلوگیری شود.

 

↵ با رعایت این نکات می‌توانید نه تنها خودتان مبتلا به این ویروس نشوید، بلکه خطر ابتلا به آن را در محیط‌های کاری کاهش داده تا به حفظ سلامت کارکنان کمک زیادی شود.

 

گروه‌های در معرض خطر ابتلا به ویروس متاپنومو انسانی

هرچند این ویروس می‌تواند هر کسی را تحت‌تأثیر قرار دهد، اما برخی از افراد در معرض خطر ابتلا به عوارض جدی هستند که در ادامه این مطلب آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

کودکان زیر ۵ سال

کودکان زیر ۵ سال به ویژه نوزادان، کودکان و خردسال احتمال ابتلا به این ویروس در آن‌ها زیاد است.

بزرگسالان بالای ۶۵ سال

بزرگسالان بالای ۶۵ سال که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند یا هرگونه بیماری‌های مزمن دارند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

افراد با بیماری‌های زمینه‌ای

افرادی که مبتلا به آسم یا بیماری‌های مزمن، و انسداد ریه هستند، ممکن است به عفونت‌های شدید مبتلا شوند.

 

↵ شما عزیزان باید بدانید که در حال حاضر هیچ واکسنی برای پیشگیری از ویروس متاپنومو انسانی وجود ندارد و صرفاً باید با رعایت برخی از نکات که در این مطلب به آن اشاره شد خطر ابتلا به آن را کاهش داد.

 

عوارض متاپنومو ویروس انسانی چیست؟

گاهی اوقات و نه همیشه ممکن است این ویروس عوارضی را ایجاد کند. در واقع ممکن است این عوارض به حدی باشد که نیاز شود آن فرد در بیمارستان بستری شود. این عوارض عبارتند از برونشیولیت، برونشیت، ذات‌الریه، آسم و عفونت گوش.

 

بهترین درمان ویروس متاپنومو انسانی

به طور کلی هیچ داروی ضدویروسی برای درمان ویروس متاپنومو انسانی وجود ندارد. در واقع شما عزیزان باید در خانه استراحت کنند تا احساس بهتری کرده و علائم شما برطرف شود. البته اگر شما یا فرزندتان به شدت بیمار هستید، نیاز است که در بیمارستان بستری شوید و تحت نظر قرار بگیرید. در بیمارستان ممکن است برخی از مراقبت‌های بهداشتی وضعیت شما را بهتر کند که در ادامه آنها را شرح می‌دهیم.

اگر تنفس سختی دارید، پزشک ممکن است از طریق لوله‌ای در بینی یا ماسک روی صورت به شما اکسیژن اضافی بدهد تا تنفس شما به راحتی صورت گیرد‌ همچنین پزشک با ارائه راهکارهایی، بدن شما را هیدراته نگه می‌دارند.

کورتواستروئیدها نیز باعث می‌شود التهاب شما کاهش یافته و حتی علائم شما نیز از بین برود.

 

آیا آنتی‌بیوتیک برای درمان ویروس HMPV مفید است؟

آنتی‌بیوتیک‌ها معمولاً باکتری‌ها را برطرف می‌کنند. از آنجایی که اچ ام پی وی یک ویروس است، در نتیجه توسط آنتی‌بیوتیک نمی‌توان از شر آن خلاص شد. گاهی اوقات افرادی که به این ویروس مبتلا هستند، به ذات الریه نیز مبتلا می‌شوند که ممکن است عفونت باکتریایی داشته باشند. در این صورت پزشک برای آن‌ها آنتی بیوتیک تجویز می‌کند.

 

زمان مراجعه به پزشک

احتمالاً این سؤال برای شما ایجاد شده که چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید. اگر شما یا فرزندتان یک بیماری زمینه‌ای دارید و دچار عفونت‌های تنفسی شده‌اید که احساس می‌کنید ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری شدیدتری قرار بگیرید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

اگر تب شما یا فرزندتان بیشتر از سه روز ادامه داشت، در واقع علائم شما در عرض چند روز بهبود نیافت، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

 

زمان مراجعه اورژانسی به بیمارستان

هرچند در اکثر اوقات هنگام ابتلا به ویروس متاپنومو انسانی نیاز به مراجعه اورژانسی به بیمارستان نیست، اما اگر شما یا فرزندتان تب بالای بیش از ۱۰۴ درجه فارنهات یا ۴۰ درجه سانتیگراد دارید، همچنین در تنفس شما مشکل ایجاد شده، پوست بدن، لب‌ها یا ناخن‌های شما سیاه شده یا به طور کلی احساس بسیار بدی دارید، نیاز است به پزشک مراجعه کنید.

 

سؤالاتی که باید از پزشک بپرسید

در این بخش به بررسی سؤالاتی می‌پردازیم که باید از پزشک بپرسید.

  • از چه داروهای بدون نسخه می‌توانم استفاده کنم؟
  • چگونه می‌توان این علائم را در خانه درمان کرد؟
  • چه علائمی در من ممکن است تشدید یابد؟
  • چه زمانی به اورژانس مراجعه کنم؟
  • چه زمانی باید مجدداً به شما مراجعه کنم؟
  • چند روز طول می‌کشد تا احساس بهتری داشته باشم؟
  • چه تغذیه‌ای برای من خوب است؟
  • آیا می‌توانم فعالیت‌های ورزشی و بیرون از منزل داشته باشم یا خیر؟

 

تفاوت ویروس متاپنومو انسانی با سرماخوردگی

هرچند علائم ویروس متاپنومو انسانی شبیه سرماخوردگی و آنفولانزا است، اما برخی از افرادی که مبتلا به این بیماری می‌شوند ممکن است علائم شدیدتری را تجربه کنند، به ویژه اگر بار اول است که دچار این ویروس می‌شوید. همچنین احتمال اینکه کودکان به این ویروس مبتلا شوند، بیشتر از بیماری سرماخوردگی است. همچنین بزرگسالان بالای ۶۵ سال و افرادی که مبتلا به مشکلات تنفسی یا سیستم ایمنی ضعیف هستند، علائم شدیدتر را تجربه می‌کنند.

 

نحوه تشخیص ویروس متاپنومو انسانی چگونه است؟

به دلیل اینکه علائم این ویروس بسیار شبیه به سرماخوردگی و آنفولانزا است، در نتیجه تشخیص این بیماری کمی سخت است. هرچند پزشکان تست‌هایی برای شناسایی ویروس در نظر دارند، حتی ممکن است آنها برونکوسکوپی انجام دهند. به این معنا که در این روش یک دوربین کوچک و انعطاف‌پذیر وارد ریه‌ها شده و یک نمونه‌ای از مایع ریه گرفته می‌شود تا از نظر این ویروس بررسی شود. البته در موارد بسیار نادر و شدید ممکن است فرد در بیمارستان بستری شود و نیاز به این‌گونه آزمایش‌ها باشد.

 

اطلاعات جدید در مورد ویروس متاپنومو انسانی

طی آخرین تحقیقات، محققان بر این باورند: نگرانی‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی در مورد این ویروس شده کاملاً نادرست است و مردم در مورد آن اغراق می‌کنند.

هرچند ویدئوهایی درباره ازدحام این بیماری در بیمارستان‌های شمال چین پخش شده، اما شما عزیزان باید بدانید که این ویروس سال‌هاست شناخته شده و درباره آن تحقیقات زیادی صورت گرفته است. اکثر افرادی که مبتلا به این ویروس می‌شوند علائم بسیار خفیفی دارند. سازمان جهانی بهداشت هیچ‌گونه اخطاری در این مورد ویروس نداده و درباره اپیدمی شدن آن هیچ اطلاعیه‌ای صادر نکرده است.

جالب است بدانید اکثر افراد قبل از ۵ سالگی یک بار به این ویروس مبتلا می‌شوند. به طور کلی افرادی که بار اول به ویروس متاپنومو انسانی مبتلا می‌شوند، علائم شدیدی دارند و پس از آن نسبت به آن ایمن خواهند شد. همان‌طور که در این مطلب به آن اشاره شد، معمولاً کودکان در معرض خطر بیشتری هستند. اگر فردی برای بار دوم یا چندم مبتلا به این ویروس شود، علائم بسیار خفیف‌تری نسبت به بار اول تجربه می‌کند. بنابراین هیچ‌گونه نگرانی از بابت نداشته باشید‌. زیرا همین ترس، نگرانی و استرس باعث ضعف سیستم ایمنی شده و شما را در معرض خطر انواع ویروس‌ها قرار می‌دهد.

هر خبر یا اطلاعیه جدیدی در خصوص این بیماری تنفسی صادر شود، حتماً در همین بخش به اطلاع شما خواهیم رساند. پیگیر ما باشید.

 

سؤالات متداول در مورد ویروس متاپنومو انسانی

در این بخش به بررسی سؤالات متداول در مورد ویروس متاپنومو انسانی می‌پردازیم.

بهبودی ویروس متاپنومو انسانی چقدر طول می‌کشد؟

اگر بیماری شما شدید نباشد، معمولاً بین چند روز تا یک هفته بهبود می‌یابید‌ اما اگر علائمی مانند سرفه دارید، ممکن است کمی بیشتر طول بکشد. اگر تب شما یا فرزادتان بیشتر از سه روز طول کشید یا هرگونه علائم شما بعد از چند روز بهبود نیافت، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

نحوه انتشار ویروس متاپنومو انسانی چگونه است؟

به طور کلی این ویروس معمولاً زمانی پخش می‌شود که شما در تماس نزدیک با یک فرد آلوده قرار بگیرید. در این صورت اگر سطوح حاوی ویروس را لمس کنید، سپس پس از تماس با سطوح آلوده، بینی، دهان و چشمان خودتان را لمس کنید، همچنین اگر یک فرد آلوده عطسه یا سرفه کرد و شما در معرض قطرات تنفسی آن فرد قرار بگیرید، ممکن است مبتلا به این ویروس شوید. همچنین هرگونه تماس نزدیک مانند دست‌دادن و لمس‌کردن فرد مبتلا به این ویروس ممکن است به شما نیز سرایت کند. هنگامی که ویروس به بدن شما وارد شد، معمولاً بین ۳ تا ۶ روز طول می‌کشد تا بهبود یابید.

به طور کلی این ویروس چقدر شایع است؟

طی تحقیقات انجام شده حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد از این‌گونه بیماری‌های تنفسی، کودکان را مبتلا می‌شود. البته اکثر کودکانی که مبتلا به ویروس HMPV می‌شوند معمولاً بیماری آن‌ها خفیف است، اما حدود ۵ تا ۱۶ درصد از کودکان دچار عفونت دستگاه تنفسی تحتانی مانند ذات‌الریه می‌شود.

برخی از پزشکان اعلام کرده‌اند که این ویروس اصلاً جدید نیست، بیش از ۲۰ سال است که شناسایی شده و هر بار در فصل زمستان طغیان می‌کند. امسال در کشور چین شدت یافته، اما به حدی نیست که مانند کرونا تبدیل به همه‌گیری جهانی شود. به طور کلی تخمین زده می‌شود تا چند هفته آینده و حتی تا آخر دی‌ماه که سرمای هوا کاهش می‌یابد این بیماری کمتر شود.

آیا این ویروس مانند کرونا نگران‌کننده است؟

به دلیل اینکه ویروس کرونا نیز از چین آغاز شد، نگرانی‌هایی در مورد بروز یک بیماری جدید از سمت این کشور ایجاد شده است. اما این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی هنوز این وضعیت را به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی اعلام نکرده و جای نگرانی ندارد. حتی برخی از متخصصان عفونی و وزارت بهداشت بر این باورند که این بیماری تنفسی که در کشور شایع شده، یک سویه دیگری از آنفولانزا است. آنها پیش‌بینی می‌کنند تا دو هفته آینده موارد ابتلا به آنفولانزا کاهش می‌یابد.

 

سخن پایانی

ویروس متاپنومو انسانی، ویروسی رایج است که علائم معمولاً شبیه سرماخوردگی و آنفولانزا دارد. در اکثر اوقات چند روز بهبود می‌یابد، اما اگر عوارض جدی ایجاد کرد نیاز است به پزشک مراجعه کنید. به طور کلی اگر شما یا فرزندتان هرگونه مشکلات تنفسی دارید یا علائم شما شدید است، فوراً به دنبال مراقبت‌های بهداشتی باشید. در این بخش از مجله جوان ایرانی هر آنچه که باید در مورد ویروس متاپنومو انسانی بدانید را به طور کامل شرح دادیم. اگر شما عزیزان نیز هرگونه تجربه‌ای در این مورد دارید، می‌توانید در انتهای مقاله بخش نظرات پیام خودتان را ثبت کنید.

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 4.8 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 49

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

بهار علیزاده

همیشه بهترینِ خودم، خاص و منحصر به فرد! دیجیتال مارکتینگ و سئو نظرمه. زندگی برای من مسابقه نیست! از مسیر لذت می‌برم... راز خوشحالیِ من: کمک به دیگران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا