علت حرف زدن بیش از حد (بهترین راهکارهای درمانی)
چرا بیش از حد صحبت میکنیم؟ شناخت دلایل پرحرفی
همانطور که میدانید در دنیای امروز برقراری ارتباط کلامی یکی از اصلیترین روشهای تعامل انسانها است. اما گاهی اوقات افراد پرحرفی میکنند که بر زندگی و روابط آنها تأثیر زیادی میگذارد. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی دلایل مختلف حرف زدن بیش از حد میپردازیم و راهکارهایی مدیریتی آن را ارائه میدهیم.
دلایل روانشناختی حرف زدن بیش از حد
در این بخش به بررسی دلایل روانشناختی حرف زدن بیش از حد میپردازیم.
نیاز به توجه و تأیید
معمولاً افرادی که از کودکی توجه کافی را دریافت نکردهاند، در بزرگسالی بیش از حد صحبت میکنند. زیرا نیاز به توجه و تأیید بیش از حد از سمت دیگران دارند.
اضطراب و استرس
یکی دیگر از دلایل حرف زدن بیش از حد، استرس و اضطراب است. در واقع افرادی که در شرایط استرسزا قرار میگیرند، سعی میکنند با حرف زدن زیاد خودشان را از هرگونه نگرانی و اضطرابی دور کنند.
اعتماد به نفس پایین
معمولاً افرادی که زیاد صحبت میکنند، اعتماد به نفس پایینی دارند. درواقع با حرف زدن بیش از حد سعی میکنند خودشان را در مرکز توجه دیگران قرار دهند. در این صورت نسبت به خودشان احساس بهتری پیدا میکنند.
دلایل اجتماعی حرف زدن بیش از حد
در این بخش به بررسی دلایل اجتماعی حرف زدن بیش از حد میپردازیم.
فرهنگ و تربیت
فرهنگ برخی از خانوادهها به این صورت است که حرف زدن زیاد را نشانهای از اعتماد به نفس و برونگرایی میدانند. در نتیجه به صورت ناخودآگاه بیشتر از دیگران صحبت میکنند.
تأثیر فضای مجازی
از آنجایی که پلتفرمهای موجود در مجازی، فضایی را برای اشتراک گذاری و بحث به وجود میآورد، در نتیجه افراد به طور مداوم قصد دارند نظرات خودشان را بیان کنند، در نتیجه بیشتر صحبت میکنند.
نیاز به تعلق اجتماعی
برخی از افراد برای اینکه احساس تعلق بیشتر به گروههای اجتماعی خودشان داشته باشند، مشارکت بیشتری کرده و در نتیجه بیشتر صحبت میکنند.
دلایل پزشکی حرف زدن بیش از حد
در این بخش به بررسی دلایل پزشکی حرف زدن بیش از حد میپردازیم.
اختلال کم توجهی یا بیش فعالی
افرادی که مبتلا به ای دی اچ دی هستند به دلیل عدم تمرکز و بیش فعالی که دارند، کنترلی بر روی صحبت خودشان ندارند. در نتیجه تمایل بیشتری به حرف زدن دارند.
اختلالات وسواسی
برخی از افراد وسواس به حرف زدن دارند. درواقع به دلیل اختلالات اضطرابی و وسواسی، تمایل دارند که افکار خودشان را به اشتراک گذاشته یا از بابت موضوعی مطمئن شوند. در نتیجه بیشتر از دیگران صحبت میکنند.
اختلالات شخصیتی
برخی از افراد به دلیل اختلال شخصیتی مرزی یا خودشیفتگی که دارند، بیشتر دیگران حرف میزنند. اینگونه افراد معمولاً نیازی به جلب توجه دیگران دارند و در نتیجه سعی میکنند که با حرف زدن زیاد توجه آنها را جلب کند.
اختلال شخصیت خودشیفته
برخی از افراد به دلیل اختلال شخصیتی که دارند، به صورت وسواسگونه شروع به حرف زدن میکنند. در واقع اینگونه افراد معمولاً از مشکل خودشان بیاطلاع هستند و مدام صحبت میکنند.
اختلال اسکیزوفرنی
یکی دیگر از دلایلی که باعث ایجاد صحبت بیش از حد میشود، اختلال اسکیزوفرنی است. این اختلال پزشکی بر روی نحوه صحبت کردن افراد تأثیر زیادی میگذارد و در نتیجه آنها را با گفتار سریع و نامنظم روبرو میکند.
اختلال دو قطبی
برخی دیگر از افرادی که مبتلا به اختلال دوقطبی هستند، ممکن است بسیار سریع و فوری صحبت کنند.
اختلال اضطراب اجتماعی
این نوع اختلال اضطراب اجتماعی، باعث صحبتهای بیش از حد و نامنظم در موقعیتهای اجتماعی برای مقابله با هرگونه اضطراب افراد میشود.
خطرات پرحرفی چیست؟
معمولاً افرادی که زیاد صحبت میکنند خطرات و مشکلاتی را در زندگی تجربه میکنند که در ادامه این مطلب به آن میپردازیم.
- اینگونه افراد معمولاً دوستیها و روابط خوبی که با دیگران دارند را از دست میدهند.
- حتی ممکن است زندگی خانوادگی اینگونه افراد و آن جو صمیمی از بین برود.
- بین همکاران بیاعتمادی ایجاد میشود و مشکلاتی در روابطشان به وجود میآید.
- از هرگونه پیشرفت در محیط کار پیشگیری میشود.
- حتی در برخی از موارد، حرف زدن بیش از حد باعث عصبانی کردن دیگران میشود.
نحوه تشخیص صحبت بیش از حد
برای اینکه متوجه شوید بیش از حد صحبت میکنید یا خیر، بهتر است که به نشانههای دیگران توجه کنید.
اگر آنها به صحبتهای شما توجهی ندارند یا اینکه خسته و بیعلاقه شدهاند، ممکن است نشان دهنده این باشد که شما بیش از حد صحبت میکنید. همچنین اگر در گروههای کوچک یا بزرگ نوبت صحبت کردن را رعایت نمیکنید و مدام در حال حرف زدن هستید، باید بدانید که ممکن است دچار پرحرفی شده باشید. به طور کلی بازخوردهای دیگران میتواند به تشخیص این مورد کمک زیادی کند.
دلایل حرف زدن با خودتان چیست؟ تاثیرات خودگویی را در این مطلب بخوانید:
راهکارهای مقابله با پرحرفی
اگر زیاد صحبت میکنید وقت آن رسیده که یک سری موارد را در نظر بگیرید تا بتوانید تعادل را در صحبت کردن رعایت کنید. این راهکارها را در ادامه این مطلب بررسی میکنیم.
افزایش عزت نفس
سعی کنید عزت نفس خودتان را افزایش دهید و به جنبههای مثبت صحبت کردن خودتان بپردازید. یکی از بهترین راهکارهای مقابله با پرحرفی این است که صحبت خودتان را در یک جای مفید و سودآور خرج کنید.
بررسی سلامت روان
به جای اینکه به گذشته خودتان فکر کنید و خودتان را مدام بابت پرحرفی که داشتید سرزنش کنید، به زمان حال بیندیشید تا بتوانید نه تنها بر روی صحبت کردن خودتان کنترل داشته باشید، بلکه به سلامت روان خودتان نیز کمک زیادی کنید.
مهربانی با خود
هرچه بیشتر با خودتان مهربان باشید، مطمئن باشید که میزان صحبت کردن شما کاهش یافته و با گذشت زمان متوجه خواهید شد که ارتباط خوبی با دیگران دارید.
یادداشت کردن احساسات و افکار
اگر احساس میکنید که بیش از حد با دیگران صحبت میکنید و این صحبتها معمولاً در مورد احساسات و افکار خودتان است، سعی کنید که آنها را بر روی کاغذ یادداشت کنید. در این صورت به مرور زمان اعتماد به نفس شما افزایش یافته و ارزش خودتان را بدون پرحرفی متوجه خواهید شد.
شنونده خوبی بودن
گاهی اوقات سعی کنید به جای اینکه زیاد صحبت کنید، به مکالمههایی که دیگران با شما دارند بیشتر گوش کنید. حتی میتوانید به جزئیات حرفهای دیگران نیز دقت کنید تا باعث درمان پرحرفی شما شود.
تنظیم تایمر
سعی کنید یک ساعت مچی داشته باشید و زمان صحبت کردن خودتان را زیر نظر بگیرید. در واقع برای خودتان تایمر تنظیم کنید تا به شما آلارم بدهد.
توجه به عکسالعمل اطرافیان
سعی کنید هنگام صحبت کردن، به دیگران و نشانههایی که دارند توجه کنید. در واقع اگر شما زیاد صحبت کنید، مردم مشغول بیقراری و نگاه کردن به اطراف خودشان میشوند یا اینکه ممکن است ساعت و تلفن خودشان را چک کنند.
بیان نکردن جزئیات
یکی دیگر از راهکارهای درمانی پرحرفی بیان نکردن جزئیات است. در واقع سعی کنید سیر تا پیاز داستان را برای دیگران تعریف نکنید. اگر نیاز به بیان جزئیات داشتید، فقط تا یک حد جزئی آنها را بیان کنید. پس از مدت زمانی متوجه خواهید شد که پرحرفی شما کاهش یافته است.
حرف نزدن بین صحبتهای دیگران
به قول معروف خودتان را نخود هر آشی نکنید. از حاضر جواب بودن دست بردارید و اگر نیاز است جایی صحبت کنید، به درستی از آن استفاده کنید. هرگز بین صحبتهای دیگران نپرید و اجازه بدهید که آنها مکالمه خودشان را تمام کنند.
تقویت هوش درونفردی
سعی کنید هوش درون فردی خودتان را با استفاده از راهکارهایی مانند خودآگاهی، نظم و افزایش انگیزه، ارتقا دهید. این مورد را بدانید معمولاً افراد پرحرف هوش برون فردی و اجتماعی بالایی دارند، با تقویت هوش درون فردی میتوانید تعادل را رعایت کرده و به مرور زمان پرحرفی خودتان را مدیریت کنید.
فکر کردن قبل از صحبت کردن
همیشه سعی کنید قبل از اینکه نظر خودتان را بیان کنید، در مورد آن فکر کنید. صحبتهای شما باید سنجیده و از روی تفکر و تامل باشد. در غیر این صورت ممکن است مجبور شوید از برخی افراد عذرخواهی کنید. اگر قبل از هرگونه صحبت، به خوبی فکر کنید، این مورد نشاندهنده صبر و بلوغ شما است.
تمرکز بر افکار
سعی کنید در طی روز مراقبه داشته باشید، البته حتماً نیاز نیست که حرکات یوگا و مدیتیشن را انجام دهد. هرچند این موارد بسیار خوب است، اما میتوانید روی خودتان و افکارتان نیز تمرکز کنید. در این صورت فضای دلچسبی را برای خودتان فراهم کنید. حتی میتوانید به موسیقیهای آرامبخشی مانند صدای طبیعت و دریا نیز گوش دهید. اگر مذهبی هستید، شنیدن صوت قرآن نیز برای شما بسیار آرامبخش است. در این صورت باعث میشود که با خودتان بیشتر آشنا شوید و به مرور زمان متوجه خواهید شد که آنچنان نیاز نیست که با دیگران زیاد صحبت کنید.
تشویق دیگران به بیان کردن نظراتشان
به ویژه هنگامی که در یک جمعی هستید که دیگران سکوت میکنند، ممکن است شروع به پرحرفی کنید. در حالی که این مورد اشتباه است. اجازه صحبت به دیگران را نیز بدهید. حتی از آنها سؤالاتی بپرسید که مجبور شوند پاسخ دهند. به هیچ وجه سعی نکنید از ابتدا تا پایان آن جلسه خودتان به تنهایی صحبت کنید.
شناسایی شخصیت خودتان
سعی کنید شخصیت خودتان را بشناسید و به طور کلی انواع پرحرفی را در درون خودتان تشخیص دهید. برخی اوقات پرحرفی ممکن است نشانهای از برونگرا بودن شما باشد، اما گاهی اوقات ممکن است به دلیل وجود یک بیماری روحی روانی باشد. بنابراین بسیار مهم است که دلیل حرف زدن زیاد را در خودتان جستجو کنید.
تفاوت پرحرفی و صحبت کردن اجباری چیست؟
هرچند پرحرفی و صحبت کردن اجباری به هم مرتبط هستند، اما هر کدام ویژگیهای خاص خودشان را دارند.
در واقع پرحرفی به صحبت کردن بیش از حد و بدون کنترل در مکالمات اجتماعی اشاره دارد. این مورد ممکن است در افراد زیادی وجود داشته باشد و حتی باعث ناراحتی دیگران شود. در حالی که صحبت کردن اجباری نوعی گفتار است که در آن فرد احساس میکند که نمیتواند از ادامه صحبت به هیچ وجه خودداری کند. در واقع چنین فردی ممکن است از اینکه گفتارش غیرقابلکنترل است، به خوبی آگاهی داشته باشد. اما برای اینکه احساس امنیت بیشتری کند یا اینکه اضطراب درونی او کاهش یابد، احساس میکند که حتماً باید گفتگو را ادامه دهد. در واقع در چنین فردی نیازی عمیقتر به صحبت کردن وجود دارد.
آیا صداقت بیش از حد در زندگی خوب است؟ مضرات عدم صداقت را در این مطلب بخوانید:
مضرات حرف زدن زیاد چیست؟
در این بخش به بررسی مضرات پرحرفی میپردازیم.
علاقه به بحث و جدل
مطمئن باشید حرف زدن زیاد باعث کشمکش و جر و بحث میشود. در واقع در چنین وضعیتی شما تمایل دارید که مدام با دیگران مخالفت کنید یا اینکه حرف خودتان را اثبات کنید. در نتیجه ارتباط شما با دیگران دچار خدشه میشود.
نگرانی و استرس
اگر در هر موردی بیش از حد توضیح دهید، باعث میشود که در مورد هر چیزی که به ذهنتان میرسد، بیش از حد فکر کنید. در نتیجه این مورد باعث نگرانی و استرس شما میشود.
عدم علاقه به سکوت
اگر شما بیش از حد صحبت کنید، به مرور زمان هیچ علاقهای به سکوت نخواهید داشت. حتی هنگامی که هیچکس صحبت نمیکند یا اینکه تلویزیون خاموش است، شما را آزار میدهد. بنابراین در چنین مواقعی سریع موسیقی روشن میکنید، تلویزیون را روشن گذاشته یا اینکه دوست دارید هر نوع صدایی از بیرون را بشنوید. اگر صدایی نباشد مجبور به صحبت کردن بیش از حد میشوید. به طور کلی هیچ علاقهای به آرامش در زندگی شما موج نمیزند.
نظرات مردم در مورد پرحرفی
در این بخش به بررسی نظرات مردم در مورد پرحرفی میپردازیم.
♦ یکی از افراد پیام داده که آیا ممکن است فردی تصور کند که پرحرف است، اما در واقع پرحرف نباشد؟
پاسخ این است که بله طبیعی است که گاهی اوقات ما تصوراتی نسبت به خودمان داریم که در حقیقت درست نیستند. با راهکارهایی که در این مطلب به آن اشاره شد، میتوانید متوجه شوید که شما پرحرف هستید یا خیر. حتی میتوانید در این مورد به تراپیست نیز مراجعه کنید.
♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که تشخیص درست اینکه دقیقاً چه جایی صحبت کنیم، باعث میشود که نه تنها مخاطب از صحبت کردن ما خسته نشود، بلکه برای او جذاب نیز به نظر برسیم. در واقع باید طوری باشیم که نه از این اونور بوم بیوفتیم و نه از آن طرف بوم! در واقع باید در هر حالتی تعادل بین صحبت کردن را برقرار کنیم.
♦ فرد دیگری پاسخ داده که هرچند مغز ما تمایل دارد به تمامی سوالات پاسخ دهد، اما اگر در جمعی قرار بگیریم، باید به سؤالاتی پاسخ دهیم که مربوط به ما هستند. در این صورت میتوانیم مانع پرحرفی شویم و به دیگران نیز اجازه صحبت کردن بدهیم.
♦ فرد دیگری پیام داده که به نظر من یکی از دلایل پرحرفی این است که دیگران نمیتوانند منظور ما را به خوبی متوجه شوند. در واقع دایره ارتباطات خوبی نداریم. در این صورت به دلیل عدم ارتباط صحیح با افراد، دچار حرف زدن بیش از حد میشویم.
♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که من به طور معمول بیشتر از دوستهایم صحبت میکنم. دلیل آن نیز استرس و نداشتن اعتماد به نفس است. به نظر شما چه کاری باید انجام دهم؟
پاسخ این است که دوست عزیز شما میتوانید کتابهایی که مرتبط با اعتماد به نفس هستند را مطالعه کنید. همچنین میتوانید به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید و این مورد را با آنها در میان بگذارید.
علائم افسردگی خندان چیست؟ بهترین درمان آن را در این مطلب بخوانید:
سؤالات متداول در مورد حرف زدن بیش از حد
در این بخش از مجله جوان ایرانی به بررسی سؤالات متداول در مورد حرف زدن بیش از حد میپردازیم.
چه زمانی حرف زدن صحبت بیش از حد مشکلساز میشود؟
به طور کلی بین دو یا چند نفر باید در صحبت کردن آنها تعادل وجود داشته باشد. اگر پس از ۲۰ تا ۴۰ ثانیه صحبت متوجه شدید که طرف مقابل هیچ توجهی به شما ندارد، نیاز است که اجازه دهید فرد دیگری صحبت کند.
آیا افرادی که بیش از حد صحبت میکنند، زیادی پلک میزنند؟
بله تا حدودی درست است. این مورد طبیعی است که هنگام صحبت کردن میزان پلک زدن نیز افزایش یابد.
آیا افرادی که ADHD دارند زیاد صحبت میکنند؟
بله همانطور که در این مطلب به آن اشاره شد، افراد مبتلا به این اختلال، زمانی که عصبی هستند پرحرف میشوند. در واقع آنها اضطراب اجتماعی دارند که آنها را وادار به صحبت کردن زیاد میکند.
تأثیر پرحرفی بر روابط اجتماعی چیست؟
پرحرفی بر روابط اجتماعی تأثیرات منفی زیادی دارد. در واقع نه تنها کیفیت تعاملات را کاهش میدهد، بلکه باعث هرگونه خستگی و ناراحتی دیگران نیز میشود. در این صورت حتی اعتماد به نفس فردی که صحبت میکند نیز کاهش مییابد.
سخن پایانی
حرف زدن بیش از حد یک پدیده پیچیده است که ممکن است ناشی از ترکیبی از عوامل اجتماعی، فرهنگی و روانشناختی باشد. در واقع شناخت علت پرحرفی به شما کمک میکند تا بتوانید با افرادی که دچار این مشکل هستند ارتباط بهتری برقرار کنید و آنها را درک کنید که چرا چنین رفتاری دارند. بسیار مهم است که با افرادی که زیاد صحبت میکنند همدلی مناسبی داشته باشید. در این مطلب هر آنچه که نیاز است در مورد علت حرف زدن زیاد بدانید را بیان کردیم. اگر شما عزیزان نیز هرگونه تجربه در این مورد دارید میتوانید در انتهای مقاله بخش نظرات، پیام خودتان را با ما و سایر مخاطبان جوان ایرانی در میان بگذارید.
منابع:
https://www.psychologytoday.com/intl/blog/defining-memories/202209/why-some-people-talk-too-much
https://www.healthline.com/health/talking-too-much
https://bmassey108.medium.com/the-science-of-talking-too-much-4136fdb34b14
https://hopetrustindia.com/blog/why-do-some-people-talk-too-muchand-how-to-manage-them/
https://deborahgraysonriegel.com/10-reasons-youre-talking-too-much-and-what-to-do-about-it/