بهداشت و سلامتبیماری‌ها و راه درمان

علت درد استخوان لگن و باسن چیست؟ بهترین درمان‌های آن

چگونه علت درد استخوان لگن و باسن را تشخیص دهیم؟ درمان آن چگونه است؟

لیست مطالب این مقاله

درد لگن و باسن یکی از مشکلات شایع است که می‌تواند کیفیت زندگی افراد را کاهش دهد. این نوع درد و ناراحتی ممکن است ناشی از آسیب‌های جسمی، بیماری‌های مزمن یا حتی مربوط به مشکلات ساختار بدن باشد. دلایل کامل درد در استخوان لگن و باسن، همچنین علائم و بهترین روش‌های درمانی آن را برای شما عزیزان در این مطلب از مجله جوان ایرانی شرح می‌دهیم.

 

علت شایع درد لگن و باسن چیست؟

لگن شامل چندین استخوان است که به هم متصل شده‌اند. ناحیه باسن نیز شامل این عضلات است. این نواحی ممکن است تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار گیرد که منجر به درد شوند. در ادامه این بخش به بررسی علت درد لگن و باسن می‌پردازیم.

آرتروز

یکی از شایع‌ترین علت در ناحیه لگن و باسن، آرتروز است. این نوع بیماری باعث تخریب غضروف مفاصل شده که منجر به درد و سفتی این ناحیه می‌شود. آرتروز با افزایش سن بروز می‌کند و ممکن است کیفیت زندگی فرد را تحت تأثیر قرار دهد.

التهاب مفصل و ربات‌ها

یکی دیگر از مواردی که منجر به درد در ناحیه لگن و باسن می‌شود، وجود التهاب در این ناحیه است. این نوع التهاب معمولاً به دلیل استفاده بیش از حد از این ناحیه یا هر نوع ورزشی که آسیب برساند، ایجاد می‌شود.

آسیب‌های ورزشی

اگر دچار آسیب‌های ورزشی شده‌اید، باید بدانید که نیاز به درمان فوری دارید تا از بروز مشکلات بیشتر پیشگیری شود. ممکن است آسیب‌هایی مانند شامل کشیدگی عضلات و تاندون‌ها، شکستگی استخوان و دررفتگی مفاصل ایجاد شود که باعث ایجاد درد در لگن و باسن خواهد شد.

بارداری

از آنجایی که بارداری سبب افزایش وزن و تغییرات هورمونی می‌شود، فشار زیادی در نواحی لگن و باسن وارد شده، بنابراین ممکن است منجر به درد زیادی شود.

مشکلات دستگاه تناسلی

یکی دیگر از مواردی که منجر به درد استخوان لگن و باسن می‌شود، مشکلاتی مانند آندومتریوز یا فیبروم در دستگاه تناسلی خانم‌ها است. این نوع مشکلات معمولاً باعث ایجاد درد در دوران قاعدگی نیز می‌شود.

مشکلات روده

اگر یبوست دارید یا با سایر بیماری‌های التهابی روده درگیر هستید، باید بدانید که ممکن است این بیماری موجب درد در ناحیه لگن شود.

شکستگی لگن

یکی دیگر از جدی‌ترین دلایل درد در ناحیه باسن و لگن، شکستگی آن است. به ویژه افرادی که از پوکی استخوان رنج می‌برند، دچار این نوع دردها می‌شوند. معمولاً در اثر سقوط یا ضربه شدید به ناحیه لگن، فرد دچار شکستگی شده که نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارد. یکی از مهمترین علائم بارز شکستگی لگن، درد شدید و ناتوانی در حرکت است.

وضعیت نامناسب بدن

اگر شغل شما به گونه‌ای است که نیاز است به صورت طولانی مدت بنشینید یا اینکه در وضعیت نادرست در حالت ایستاده قرار بگیرید، باید بدانید که فشار زیادی روی عضلات و مفاصل لگن و باسن شما وارد می‌شود. به مرور زمان این وضعیت ممکن است منجر به درد و مشکلات زیادی در این ناحیه شود.

بورسیت لگنی

کیسه‌های کوچک و پر از مایع در نزدیکی مفاصل لگن قرار دارد که در واقع به عنوان بالشتک‌هایی برای کاهش اصطکاک بین استخوان و عضله عمل می‌کنند. این نوع کیسه‌های کوچک ممکن است دچار التهاب شوند که با آن بورسیت گفته می‌شود. این بیماری ممکن است به دلیل ضربه، عفونت یا حتی استفاده بیش از حد از مفاصل ایجاد شود. اگر دچار بورسیت لگنی هستید، معمولاً درد در ناحیه خارجی لگن و باسن را احساس می‌کنید.

لوپوس

لوپوس یک بیماری خود ایمنی مانند مانند آرتریت روماتوئید است. این بیماری زمانی ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی بدن شما از تعادل خارج شده و به مفاصل بدنتان حمله کند. لوپوس ممکن است موجب تورم یا آسیب مفصل ران شود. در نتیجه هنگام نشستن یا دراز کشیدن در ناحیه لگن احساس درد دارید.

بیماری‌های زانو

یکی دیگر از مواردی که باعث ایجاد درد لگن و باسن می‌شود، بیماری‌های زانو مانند آرتروز زانو و التهاب مفاصل زانو است. از آنجایی که این بخش تماس مستقیم با لگن دارد، در نتیجه شما درد شدیدی را در لگن احساس خواهید کرد.

افزایش سن

افزایش سن نیز یکی دیگر از مواردی است که ممکن است شما درد لگن به ویژه هنگام خواب را تجربه کنید. در واقع با پیر شدن عضلات و ضعیف شدن استخوان‌ها، این دردها به سراغ شما می‌آید.

تاندونیت

یکی دیگر از مواردی که باعث درد لگن و باسن می‌شود، تاندونیت یا التهاب در تاندون‌های ران است. نشستن بیش از حد طولانی به خصوص اگر وضعیت بدنی شما نامناسب است، می‌تواند تاندون‌های لگن را بکشد. در واقع این بیماری می‌تواند باعث ایجاد درد لگن در هنگام نشستن، راه رفتن و دراز کشیدن شود.

چاقی و اضافه وزن

از آنجایی که اضافه وزن و چاقی فشار زیادی را به مفاصل بدن وارد می‌کند، در نتیجه باعث آسیب دیدگی یا فرسایش سریع‌تر مفاصل می‌شود. شما عزیزان باید بدانید که اضافه وزن و چاقی خطر ابتلا به آرتروز و سایر مشکلات مرتبط با مفصل را نیز افزایش می‌دهد.

سندروم پیریفورمیس

عضله پیریفورمیس در نزدیکی لگن قرار دارد و عصب سیاتیک از زیر آن عبور می‌کند.

یکی دیگر از دلایل درد در ناحیه لگن و باسن سندروم پیریفورمیس است اگر عضله پریفورمیس دچار اسپاسم یا التهاب شود، عصب سیاتیک تحت فشار قرار می‌گیرد و در نتیجه شما در هر شرایطی در ناحیه باسن و حتی پشت پا احساس درد می‌کنید. نشستن‌های طولانی مدت یا هرگونه فعالیت‌های فیزیکی سنگین این نوع درد را تشدید می‌کند. این نوع سندروم ناشی از فشار عضله پیریفورمیس روی اعصاب سیاتیک ایجاد می‌شود.

آرتریت

یکی دیگر از علت‌های شایع درد لگن، آرتریت است. در مواقع مختلف، این بیماری می‌تواند باعث ساییدگی پوشش محافظ غضروف مفصل ران شود. از آنجایی که برای نشستن باید مفصل ران خود را خم کنید این درد در هنگام نشستن بیشتر احساس می‌شود. برای تشخیص آرتریت پزشک معمولاً از خون، ادرار و مایع مفصلی شما نمونه برداری می‌کند‌. همچنین تست‌های تصویربرداری مانند اشعه ایکس، سی تی اسکن، ام آر آی و سونوگرافی تجویز می‌کند تا نمای دقیق از استخوان‌ها، غضروف‌ها و سایر بافت‌های آن ناحیه به پزشک ارائه دهد‌.

سیاتیک چیست و چه نوع درمانی مناسب آن است؟

سیاتیک چیست؟

علت شایع بودن درد لگن در دوران بارداری

درد لگن و باسن در دوران بارداری بسیار شایع است. زیرا هورمون‌های بارداری ربات‌های این ناحیه را شل کرده و استخوان‌های لگن شما ضعیف می‌شود تا بدنتان برای زایمان به خوبی آماده شود.

 

نشانه‌های درد در ناحیه لگن و باسن

علائم درد لگن و باسن را در ادامه این مطلب از مجله جوان ایرانی با هم بررسی می‌کنیم.

  • احساس درد شدید در ناحیه لگن و باسن،
  • سفتی و محدودیت حرکت مفصل ران،
  • مشکل در راه رفتن یا به اصطلاح لنگیدن،
  • درد هنگام دراز کشیدن یا نشستن،
  • احساس خستگی در ناحیه باسن و تورم در آ

از جمله نشانه‌های این نوع دردها هستند.

 

نحوه پیشگیری از درد لگن و باسن

اگر از دردهای لگن و باسن پیشگیری کنید و یک سری نکات و اصولی که در ادامه مطلب به آن اشاره می‌شود را رعایت کنید از مشکلات جدی پیشگیری خواهید کرد.

انجام تمرینات منظم

تمرینات ورزشی منظم و مخصوصاً تمریناتی که باعث تقویت لگن و باسن می‌شود، از بروز هرگونه آسیب و دردهای ناشی از ضعف عضلات این ناحیه به خوبی جلوگیری می‌کند. همچنین بهتر است برای حفظ انعطاف پذیری عضلات روزانه، تمرینات کششی انجام دهید.

حفظ وزن مناسب

اگر وزن خودتان را کنترل کنید و اضافه وزن نداشته باشید، در کنار فعالیت‌های بدنی منظم و رژیم غذایی سالم، از مبتلا شدن به درد لگن و باسن پیشگیری می‌شود.

رعایت وضعیت صحیح بدن

اگر وضعیت بدن خودتان را در هنگام نشستن، ایستادن و بلند کردن در موقعیت صحیح انجام دهید، از ایجاد هرگونه درد در این ناحیه تا حد زیادی پیشگیری می‌شود. البته در این مورد می‌توانید از صندلی‌های آرگونومیک استفاده کنید تا قوس طبیعی کمر شما حفظ شود. حتماً از صندلی‌های با ارتفاع مناسب استفاده کنید تا از کمر شما به خوبی پشتیبانی کند.

اجتناب از فعالیت‌های سنگین

اگر سابقه درد لگن و باسن حتی به صورت کوتاه مدت دارید، از فعالیت‌های سنگین مانند دویدن سریع یا پرش که ممکن است به مفاصل لگن آسیب وارد کند، خودداری کنید. به جای آن پیاده‌روی را انتخاب کنید.

استراحت و ریلکسیشن

استراحت کافی و استفاده از تکنیک‌های ریلکسیشن می‌تواند تنش در ناحیه لگن را کمتر کند و استرس شما را به خوبی کنترل کند. در نتیجه در آینده دچار دردهای لگن و باسن نخواهید شد.

 

نحوه تشخیص علت درد استخوان لگن و باسن

برای تشخیص دقیق علت درد در این ناحیه، نیاز است به پزشک مراجعه کرده و بررسی‌های پزشکی را پیش بگیرید. معمولاً متخصص پس از اینکه تاریخچه پزشکیِ بیمار را بررسی می‌کند، یک معاینه فیزیکی به عمل آورده، همچنین تست‌های تصویربرداری مانند ام آر آی، اشعه ایکس و سی‌تی‌اسکن تجویز می‌کند تا بتواند علت دقیق درد در این ناحیه را به خوبی تشخیص دهد.

البته در برخی از موارد، پزشک برای تشخیص وجود عفونت یا التهابات شدید، آزمایش خون نیز تجویز می‌کند تا بتواند مشکلاتی مانند آرتریت روماتوئید یا عفونت‌های سیستمیک را تشخیص دهد.

 

بهترین درمان‌های درد لگن و باسن

درمان درد لگن و باسن کاملاً بستگی به علت آن دارد. برخی از روش‌های درمانی را در ادامه این مطلب با هم بررسی می‌کنیم.

درمان‌های دارویی

یکی از اولین روش‌های درمان درد لگن و باسن، استفاده از داروهای ضدالتهاب و مسکن‌ها است. پزشک معمولاً داروهایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن برای کاهش التهاب و تسکین درد را تجویز می‌کند. البته در موارد شدیدتر پزشک ممکن است داروهای قوی‌تری تجویز کند یا حتی برای کاهش التهاب شما کورتیکواستروئید تزریق کند.

همچنین پزشک گاهی داروهای مسکن با نسخه، داروهای شل‌کننده عضلات یا کرم‌ها و ژل‌های تسکین کننده درد را نیز برای شما تجویز می‌کند‌.

تغییر در سبک زندگی

اگر دچار درد باسن و لگن هستید، حتماً به فکر تغییر در سبک زندگی خودتان باشید. تغییراتی مانند کاهش وزن، تغییر وضعیت نشستن و استفاده از کفش‌های مناسب می‌تواند به درمان این‌گونه دردها کمک زیادی کند و حتی از آن پیشگیری کند. افرادی که مبتلا به چاقی هستند، کاهش وزن می‌تواند فشار وارد شده به مفاصل را به خوبی کاهش داده و از بروز هرگونه درد مفصل جلوگیری کنند.

فیزیوتراپی

یکی دیگر از مهمترین روش‌های درمانی برای بهبود درد استخوان لگن و باسن، فیزیوتراپی است. تمرینات مخصوص فیزیوتراپی نه تنها باعث بهبود دامنه حرکتی مفاصل می‌شود، بلکه به کاهش درد و افزایش توانایی حرکتی کمک زیادی می‌کند. پزشک با توجه به وضعیت بیمار برنامه مناسبی را برای او تدوین می‌کند‌.

جراحی

اگر درد لگن و باسن شما به دلیل شکستگی لگن یا آرتروز پیشرفته هست، جراحی می‌تواند شما را درمان کند. دقت کنید که معمولاً جراحی به عنوان آخرین راه حل در نظر گرفته می‌شود و پزشک پس از ارزیابی کامل بیمار آن را تجویز می‌کند. جراحی‌هایی مانند تعویض مفصل لگن یا تثبیت استخوان‌ها، به بازیابی عملکرد و کاهش درد بیمار کمک زیادی می‌کند.

مشورت با پزشک

اگر درد لگن و باسن شما به صورت مداوم ادامه دارد، حتماً باید با پزشک و فیزیوتراپیست مشورت کنید. در این صورت پزشک متخصص علت دقیق آن را شناسایی کرده و درمان مناسب را برای شما تجویز می‌کند. همچنین برنامه‌های تمرینی و درمانی مناسب را برای شما در نظر می‌گیرد.

علاوه بر این پزشک ممکن است مسکن‌های قوی تجویز کند. همچنین چند تمرین ساده به شما بدهد و در طی روز آنها را در برنامه خودتان قرار دهد‌. گاهی پزشک شما را به فیزیوتراپی ارجاع می‌دهد. البته گاهی اوقات پزشکان شما را به کاردرمانی نیز معرفی می‌کنند. کار درمانگر با دادن عصا یا وسایل کمکی به راه رفتن شما کمک زیادی می‌کند‌. همچنین متخصص ممکن است اسکن تجویز کند. شاید در مورد درمان‌های تزریقی با استروئید و جراحی نیز با شما صحبت کند.

 

کاهش درد لگن و باسن (روش‌های خانگی)

علاوه بر درمان‌های پزشکی، روش‌های خانگی به عنوان درمان‌های مکمل برای بهبود درد باسن و لگن در نظر گرفته می‌شود. در ادامه این مطلب از مجله جوان ایرانی برخی از روش‌های خانگی و مکمل را برای کاهش درد لگن و باسن با هم بررسی می‌کنیم.

استفاده از کمپرس سرد و گرم

اگر التهاب و تورم دارید، استفاده از کمپرس سرد به کاهش آن کمک زیادی می‌کند. کمپرس گرم نیز برای افزایش جریان خون به ناحیه آسیب دیده و کاهش سفتی عضلات نیز بسیار مفید است.

ماساژ درمانی

برای کاهش تنش و اسپاسم‌های عضلانی، ماساژ درمانی نیز می‌تواند بسیار مفید باشد. این نوع درمان خانگی دردهای ناشی از مشکلات عضلانی یا سندروم پیریفورمیس را کاهش می‌دهند. شما عزیزان می‌توانید از روغن‌های گرم مانند روغن زیتون یا نارگیل نیز برای ماساژ درمانی استفاده کنید.

طب سوزنی

برخی از پزشکان طب سوزنی را نیز برای بهبود درد لگن و باسن پیشنهاد می‌دهند. در واقع این روش سنتی با تحریک نقاط خاصی از بدن، باعث کاهش درد و التهاب می‌شود. البته طب سوزنی برای درمان دردهای دیگر نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد. این روش برای کاهش دردهای مزمن مفصلی و عضلانی نیز بسیار مفید است.

آب‌درمانی

یکی دیگر از مواردی که باعث کاهش درد لگن و باسن می‌شود، آب درمانی است. آب درمانی باعث تحرک این نواحی شده و از فشار آب برای افزایش جریان خون در سراسر بدن استفاده می‌شود.

در ادامه این مطلب به بررسی نکاتی که برای نشستن نیاز است تا درد لگن شما کاهش یابد، را با هم بررسی می‌کنیم.

بهترین درمان زانو درد عصبی چیست؟ نشانه‌های شایع آن را در این مطلب بخوانید:

بهترین درمان زانو درد عصبی

نکات مهم نشستن برای کاهش درد لگن و باسن

در این بخش به بررسی مواردی می‌پردازیم که با رعایت آنها می‌توانید فشار را در ناحیه لگن و باسن به تعادل برسانید تا از این دردها خلاص شوید‌.

  • برای بهبود درد لگن، حتماً بررسی کنید صندلی اداری، صندلی ماشین و سایر مکان‌هایی که شما در طی روز روی آن می‌نشینید برای وضعیت بدن شما کاملاً مناسب باشد.
  • برای بهبود وضعیت بدنتان در هنگام نشستن، می‌توانید از یک تکیه‌گاه، پشتی یا حتی یک بالشت استفاده کنید.
  • هنگامی که نشسته‌اید، مراقب محل فرود پاهایتان باشید. پاهای شما باید بر روی یک زمین صاف قرار گیرد.
  • برای استراحت پاهایتان از یک زیرپایی استفاده کنید.
  • در روی یک سطح بسیار سفت مانند تخته یا صندلی فلزی به صورت طولانی مدت ننشینید.
  • روی سطوح سخت مانند صندلی چوبی، چهارپایه یا نیمکت استراحت نکنید. اگر سطحی که روی آن دراز می‌کشید یا می‌نشینید بسیار سفت است، بهتر است متحرک باشد تا باعث حمایت از لگن شما در هنگام نشستن شود.
  • پیشنهاد ما این است که لباس‌های گشاد بپوشید، زیرا لباس جین یا هر نوع کمربند تنگی ممکن است موجب درد لگن هنگام نشستن شود.
  • از هر نوع کفش‌های پاشنه بلند یا کفش‌های ناراحت کننده حتی در حالت نشسته به شدت خودداری کنید، زیرا نباید باسن شما در وضعیت ناهمواری قرار گرفته و دچار درد و ناراحتی شوید.
  • ارتفاع صندلی خودتان را تنظیم کنید‌. هر از گاهی می‌توانید پس از اینکه نشسته‌اید بلند شوید و دراز بکشید‌. فراموش نکنید که تکیه‌گاه و شیب صندلی شما باید کاملاً تنظیم باشد.
  • روی صندلی‌های آرگونومیک بنشینید تا به بهبود وضعیت بدن شما کمک زیادی شود.
  • اگر درد باسن و لگن شدید شد، ماساژ درمانی را با پمادهای تسکین دهنده درد یا روغن‌هایی برای کاهش درد عضلانی امتحان کنید.
  • فراموش نکنید که همیشه قبل از ورزش، بدن خودتان را گرم کنید و بعد از آن سرد کنید. عضلات چهار سر را و همسترینگ خودتان را به خوبی کشش دهید.
  • البته می‌توانید به جای دویدن یا دوچرخه‌سواری، شنا کنید.
  • برای دویدن حتماً روی یک سطح صاف و نرم مانند پیست بدوید. از دویدن روی سیمان به شدت خودداری کنید.
  • اگر کف پای شما صاف است کفش‌های مخصوص این‌گونه پاها را بپوشید تا قوس مناسبی به پاهای شما دهد.
  • برای ورزش کردن از کفش مناسب استفاده کنید.
  • همیشه به سمتی بخوابید که درد کمتری دارید و یک بالش بین پاهای خودتان قرار دهید.
  • از فعالیت‌هایی که باعث تشدید درد شما می‌شود اجتناب کنید.
  • اگر درد شما مقطعی است و مشکل آن‌چنان ندارید از داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن استفاده کنید.
  • اگر احساس می‌کنید آرتریت دارید یا اینکه لگن شما آسیب دیده و زخمی شده است، حتماً قبل از هر نوع ورزشی به پزشک مراجعه کنید.

 

درد شدید لگن چگونه است؟

احتمالاً این سؤال برای شما ایجاد شده که منظور از درد شدید لگن و باسن چیست؟ اگر زمین خورده‌اید یا هرگونه آسیب دیدگی شدید دارید، ممکن است درد شدید لگن را تجربه کنید. در چنین مواقعی شما نمی‌توانید راه بروید یا حتی روی پای خودتان بایستید. پس از آسیب دیدگی در ناحیه لگن، در پای خود احساس سوزن سوزن شدن دارید یا اینکه هرگونه احساس را در این ناحیه از دست می‌دهید.

طی تحقیقات انجام شده توسط مجله جوان ایرانی برخی از مشاغل مانند کشاورزی، شما را در معرض خطر بیشتر ابتلا به آرتروز مفصل ران قرار می‌دهند‌ که این مورد نیز باعث ایجاد درد شدید در ناحیه لگن و باسن می‌شود. همچنین کودکان مبتلا به مشکلات مفصل ران، احتمال اینکه در بزرگسالی به آرتروز مبتلا شوند و به جراحی‌های تعویض مفصل ران نیاز داشته باشند بسیار زیاد است.

اگر درد لگن شما شدید است، نیاز است که پزشک مراجعه کنید. البته در ادامه این بخش به بررسی مواردی می‌پردازیم که نیاز است تا شما در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

 

زمان مراجعه به پزشک در هنگام درد لگن و باسن

خبر خوب برای شما عزیزان این است که در اکثر اوقات شما می‌توانید درد لگن و باسن خودتان را خانگی درمان کنید. اگر پس از دو هفته مصرف منظم مسکن‌ها و سایر روش‌های خانگی که در این مطلب به آن اشاره شد، درد شما تسکین نیافت یا حتی بهبود نیافتید، باید به پزشک مراجعه کنید. البته در برخی از اوقات باید فوراً نزد پزشک بروید:

به عنوان مثال اگر شما زمین خورده‌اید یا لگن شما زخمی شده است.

به مرور زمان درد شما بدتر می‌شود.

اگر در انجام فعالیت‌های روزمره مشکل دارید. به عنوان مثال نمی‌توانید از پله‌ها بالا پایین بروید یا اینکه هنگام نشستن، برخواستن و خم کردن به جلو مشکل دارید.

اگر مدام وزن کم می‌کنید و احساس تب یا ناخوشی زیادی دارید.

علت گردن درد چیست؟ چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

علت گردن درد چیست؟

نظرات مردم در مورد درد لگن و باسن

در این بخش به برخی از نظرات و سؤالات مردم در مورد درد لگن و باسن می‌پردازیم.

♦ یکی از افراد پیام داده که من ۱۳ سال سن دارم. چند روزی است که درد شدیدی در سمت چپ لگن خودم احساس می‌کنم به حدی که نمی‌توانم دراز بکشم. انجام کارهای روزمره برای من بسیار سخت است. چه کاری باید انجام دهم؟

↵ پاسخ این است که دوست عزیز در چنین مواردی حتماً باید به متخصص ارتوپد مراجعه کنید.

 

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده من دو سال است که سمت چپ لگنم درد شدیدی دارد. چند ماهی است یک برآمدگی پیدا کرده و سمت راست لگن نیز درد می‌کند. درد به حدی شدید است که نمی‌توانم کارهای شخصی خودم را انجام دهم. به نظر شما چه کاری باید انجام دهم؟

↵ پاسخ این است که دوست عزیز به دکتر روماتولوژیست یا ارتوپد مراجعه کنید. اگر نمی‌توانید حضوری مراجعه کنید، بهتر است که از چنین پزشک‌هایی مشاوره تلفنی داشته باشید‌.

 

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که آیا ورزش می‌تواند به کاهش درد لگن و باسن کمک کند؟

↵ پاسخ این است که بله دوست عزیز ورزش باعث کاهش درد لگن و باسن می‌شود. اگر تمرینات مناسب را انجام دهید، عضلات اطراف لگن و باسن شما تقویت شده و در نتیجه انعطاف پذیری افزایش می‌یابد. در این مسیر می‌توانید تمرینات کششی چهارسر ران و تمرینات تقویتی را انجام دهید.

 

♦ فرد دیگری سؤال پرسیده آیا درد لگن ممکن است به دلیل آرتروز باشد؟

↵ پاسخ این است که بله دوست عزیز در واقع یکی از شایع‌ترین دلایل درد باسن و لگن، همین آرتروز است.

 

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده من چگونه می‌توانم از درد لگن در زمان بارداری جلوگیری کنم؟

↵ پاسخ این است که دوست عزیز شما باید بدانید که درد لگن در دوران بارداری بسیار شایع است. در واقع افزایش وزن و تغییرات هورمونی که در دوران حاملگی ایجاد می‌شود، باعث شل شدن مفاصل خواهد شد‌. شما می‌توانید کمربند بارداری استفاده کرده، همچنین ورزش منظم و حفظ وضعیت بدنی مناسب به کاهش این نوع دردها کمک زیادی می‌کند.

 

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده آیا اضافه وزن باعث افزایش درد ناحیه لگن و باسن می‌شود؟

↵ بله دوست عزیز. از آنجایی که اضافه وزن فشار بیشتری روی مفاصل لگن و باسن وارد می‌کند، در نتیجه شما ممکن است درد و ناراحتی در این ناحیه را تجربه کنید.

 

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده مادر من مدتی است دچار درد لگن شده است. هر چقدر مسکن مصرف می‌کند و درمان‌های خانگی را در پیش می‌گیرد بهتر نمی‌شود. حتی او تمرینات ورزشی را هر روز تکرار می‌کند، اما باز از این درد رهایی پیدا نمی‌کند. چه کاری باید انجام دهد؟

↵ پاسخ این است که دوست گرامی اگر مادر شما به مدت طولانی درد دارد، همچنین مصرف مسکن‌های مختلف نیز بر روی این درد تأثیر نداشته و تمرینات خانگی نیز مؤثر واقع نشده است، بنابراین بهتر است که در اسرع وقت به متخصص مراجعه کند. زیرا ممکن است درد لگن و باسن، نشانه از بیماری‌های دیگری باشد. تشخیص زودهنگام به درمان هر نوع بیماری کمک زیادی می‌کند.

 

سخن پایانی

درد لگن و باسن یکی از علائم رایج بسیاری از بیماری‌هاست. البته به این معنا نیست که شما باید همیشه با این نوع درد زندگی کنید، بلکه اگر با درمان‌های خانگی بهبود نیافتید، می‌توانید به پزشک مراجعه کنید. به ویژه اگر درد شما به گونه‌ای است که شما را مجبور می‌کند از فعالیت‌هایی که دوست دارید صرف نظر کنید، باید در اسرع وقت به متخصص مراجعه کنید. پزشک علت درد لگن و باسن شما را تشخیص داده و در اسرع وقت درمان‌های مناسبی را برای شما پیشنهاد می‌کند‌. اگر شما عزیزان در این مورد نظری دارید می‌توانید در انتهای مقاله بخش نظرات پیام خودتان را با ما و سایر مخاطبان مجله جوان ایرانی در میان بگذارید.

منابع:

https://my.clevelandclinic.org/health/symptoms/21118-hip-pain

https://www.webmd.com/pain-management/hip-pain-causes-and-treatment

https://www.hss.edu/condition-list_hip-pain-causes.asp

https://www.healthline.com/health/hip-pain

https://www.rush.edu/news/7-common-causes-hip-pain

https://www.healthline.com/health/hip-pain-treatment#seeking-medical-help

https://versusarthritis.org/about-arthritis/conditions/hip-pain/

https://www.nhs.uk/conditions/hip-pain/

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 4.3 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 40

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

بهار علیزاده

همیشه بهترینِ خودم، خاص و منحصر به فرد! دیجیتال مارکتینگ و سئو نظرمه. زندگی برای من مسابقه نیست! از مسیر لذت می‌برم... راز خوشحالیِ من: کمک به دیگران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا