اخبار پزشکیبهداشت و سلامت

علت عرق کردن زیاد چیست؟ آیا خطرناک است؟

چرا بیش از حد عرق می‌کنیم؟ چگونه آن را درمان کنیم؟

عرق کردن یکی از راهکارهایی است که بدن شما برای خلاص شدن از یک سری مواد شیمیایی و همچنین خنک شدن خودش نیاز دارد. شما عزیزان باید دقت کنید زمانی که بیش از حد گرمتان است یا اینکه در مواقع خاصی می‌ترسید یا هنگام ورزش این نوع تعریق بسیار طبیعی است. حتی نوجوانان بیشتر از جوانان عرق می‌کنند، زیرا بدن آن‌ها در حال رشد است و غدد عرق آن‌ها بیشتر ترشح می‌کند. زنان یائسه نیز ممکن است در برخی از شرایط دچار عرق زیاد شوند، اما برخی از افراد به دلیل بیماری مبتلا به تعریق بیش از حد عرق می‌شوند. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به طور کامل برای شما شرح می‌دهیم علت عرق کردن زیاد چیست.

 

علت تعریق زیاد بدن چیست؟

به طور کلی هنگامی‌که درجه حرارت بدن شما افزایش می‌یابد، سیستم عصبی غده‌های عرق بدن را تحریک کرده و درنتیجه شما عرق می‌کنید. البته وقتی عصبانی می‌شوید، عرق کردن به خصوص در کف دست‌هایتان بسیار طبیعی است، زیرا واکنش طبیعی شما در برابر عصبانیت است. به طور کلی در برخی از موارد تعریق زیاد بدن، طبیعی و نرمال تلقی می‌شود.

هنگام خوردن غذای داغ یا تند، تحریک و فعالیت‌های فیزیکی، تب داشتن و اضافه وزن، پوشیدن لباس از الیاف مصنوعی، تغییرات هورمونی مانند یائسگی، بارداری و بلوغ، عوارض جانبی داروها عوامل احساسی و عاطفی مانند استرس، همچنین گرما باعث ایجاد تعریق بدن می‌شود. همچنین فراموش نکنید که کمبود ویتامین دی نیز باعث افزایش عرق بدن شما می‌شود. در ادامه‌ی این مطلب تمام این موارد را به تفکیک مورد بررسی قرار می‌دهیم.

علاوه بر برخی از مواردی که ذکر شد و ممکن است فرد به طور خودکار عرق کند، دلایل مهم دیگری نیز وجود دارد که در ادامه بررسی می‌کنیم.

عوارض برخی از داروها

تعریق بیش‌ازحد ممکن است ناشی از عوارض جانبی برخی از داروها باشد، به این عارضه دیافورز گفته می‌شود. به طور کلی اگر هر دارویی مصرف کردید و پس از مصرف آن دچار تعریق شدید، حتماً با پزشک مشورت کنید. احتمالاً پزشک داروی شما را قطع کرده و جایگزین تجویز می‌کند.

مواد مخدر و ترک اعتیاد

به طور کلی افرادی که مواد مخدر مصرف می‌کنند، ممکن است تعریق بیش از حد داشته باشند. یکی از نشانه‌های خماری نیز عرق کردن زیاد است، به ویژه اینگونه افراد که عرق سرد دارند. البته افرادی که در پروسه ترک اعتیاد به سر می‌برند نیز اینگونه تعریق را مشاهده می‌کنند‌ بنابراین لازم است افرادی که در معرض ترک اعتیاد هستند، حتماً با دکتر فوق تخصص غدد نیز مشورت کنند.

عفونت سینوس‌ها

همان‌طور که می‌دانید عفونت بدن، باعث ایجاد التهاب و همچنین تب می‌شود. اگر مشکوک به عفونت بوده و دچار تعریق بیش از حد هستید، حتماً با دکتر عفونی در این زمینه مشورت کنید. یکی دیگر از احتمالاتی که معمولاً فرد در پیشانی خود دچار عرق می‌شود، عفونت سینوس‌ها است. بنابراین بهتر است که در معرض باد سرد قرار نگیرید.

حمله قلبی

یکی دیگر از نشانه‌هایی که باعث حمله قلبی فرد می‌شود، عرق کردن کل بدن است. درواقع اگر به صورت ناگهانی کل بدن شما عرق کرد یا اینکه دچار عرق سرد شدید، باید بدانید که ممکن است نشانه حمله قلبی باشد. البته علائم دیگر این نوع حمله شامل درد قفسه سینه، تپش قلب و یا تیر کشیدن است. در چنین مواقعی لازم است به سرعت به پزشک قلب و عروق مراجعه کنید.

برخی از سرطان‌ها

یکی دیگر از دلایل تعریق بیش از حد، برخی از سرطان‌ها است. شایع‌ترین سرطانی که باعث ایجاد عرق کردن زیاد می‌شود، سرطان خون است.

اگر علائم دیگری از جمله کاهش وزن، عرق ناگهانی و تپش قلب شدید، حتماً به پزشک مراجعه کنید. سرطان بافت لنفاوی یا لنفوم نیز یکی دیگر از سرطان‌هایی است که باعث ایجاد تعریق بیش از حد می‌شود‌.

مصرف برخی از داروها

تعریق بیش از حد به ویژه در شب ممکن است عوارض برخی از داروها مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای کاهش تب مانند آسپرین و استامینوفن باشد.

اختلالات هورمونی

یکی دیگر از دلایل شایع عرق کردن زیاد، اختلالات هورمونی است. اگر شما دوست عزیز دچار علائمی مانند گرگرفتگی صورت، اسهال، تعریق بیش از حد، افت ناگهانی فشارخون و تندی ضربان قلب هستید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

مشکلات تیروئید

یکی دیگر از دلایل تعریق بیش از حد بدن، بیماری‌های تیروئید است. در این صورت باید به پزشک متخصص غدد مراجعه کنید تا با برطرف کردن مشکل تیروئید عرق بیش از حد شما نیز درمان شود.

بیماری دیابت

افرادی که بیماری دیابت یا اینکه وزن بالا دارند به دلیل اینکه گلوکز خون آن‌ها بالاتر از حد نرمال است، ممکن است تعریق بیش از حد را تجربه کنند. درواقع شما عزیزان باید بدانید خود چاقی یکی از دلایل مهم عرق کردن زیاد است. اگر دچار بیماری دیابت هستید یا اینکه اضافه وزن دارید، حتماً سعی کنید که دیابت خود را کنترل کنید یا به وزن ایده برسید. در این مورد می‌توانید از دکتر متخصص غدد مشورت بگیرید.

بیماری کرونا

یکی از دلایل دیگری که باعث ایجاد تعریق بیش از حد می‌شود، بیماری کرونا است. درواقع هنگامی‌که دمای بدن شما بسیار بالا می‌رود، بدن عرق کرده تا بتواند این دما را کاهش دهد. البته شما عزیزان در هنگام سرماخوردگی، آنفولانزا و تب به تعریق زیاد نیز مبتلا می‌شوید.

کبد چرب

یکی دیگر از دلایلی که باعث ایجاد تعریق می‌شود، کبد چرب است. درواقع اگر کبد نتواند فعالیت خود را به خوبی انجام دهد، بدن برای اینکه دمای بالا را کاهش دهد، مجبور می‌شود عرق کند.

ضعف و بی‌حالی

یکی دیگر از دلایل تعریق بیش از حد، ضعف و بی‌حالی بدن است. درواقع اگر شما عزیزان به اندازه کافی آب نخورید و بدنتان را تقویت نکنید، در اثر دهیدراته شدن دچار تعریق زیاد می‌شوید. حتی در برخی از موارد ممکن است افراد به بیمارستان مراجعه کرده و سرم بزنند تا حالشان بهتر شود.

کمبود ویتامین دی

یکی دیگر از دلایلی که باعث تعریق زیاد بدن می‌شود، کمبود ویتامین دی است.

افزایش غلظت خون

به طور کلی افرادی که دارای غلظت خون بالا هستند یا فشارخون آن‌ها بسیار بالاست، در طی شبانه‌روز تعریق زیاد را تجربه می‌کنند.

گرگرفتگی یائسگی

یکی دیگر از نشانه‌های رایج زنان در سنین یائسگی، گرگرفتگی و تعریق زیاد است. درواقع تعریق زیاد ممکن است به همراه سوزش کف پا و دست باشد.

دوران بارداری

یکی دیگر از دلایل شایع تعریق بیش از حد، این است که ممکن است مادر در دوران بارداری بسیار عرق کند. درواقع ازآنجایی‌که حاملگی با تغییرات شدید حالات روحی همراه است، سوخت‌وساز بدن افراد افزایش یافته، درنتیجه برای اینکه بدن سطح هورمون را به حالت تعادل برساند، عرق کرده و آب اضافی خود را از دست بدهد. اگر شما عزیزان در دوران بارداری دچار تعریق بیش از حد شده‌اید، طوری که برایتان کلافه کننده است، حتماً با پزشک فوق تخصص غدد مشورت کنید.

 

از دلایل دیگر که باعث تعریق بیش از حد می‌شود، شامل قند خون پایین، برخی از انواع سرطان‌ها، اختلالات سیستم عصبی، بیماری پارکینسون، روماتیسم مفصلی، لنفوم و نقرس است.

 

برای تعریق بیش از حد به کدام پزشک مراجعه کنیم؟

اگر دچار تعریق بیش از حد هستید، بهتر است به دکتر داخلی یا دکتر فوق تخصص غدد مراجعه کنید. البته از سایت‌های نوبت دهی آنلاین برای رزرو نوبت یا مشاوره می‌توانید استفاده کنید.

 

عوارض تعریق بیش از حد چیست؟

عرق کردن زیاد باعث عوارض زیادی می‌شود. در ادامه این مطلب به بررسی عوارض تعریق زیاد می‌پردازیم.

عفونت

اکثر افرادی که دچار تعریق بیش از حد هستند، مبتلا به عفونت‌های پوستی می‌شوند.

تأثیرات بد اجتماعی

معمولاً افرادی که دست‌هایشان خیس عرق است، لباس‌ها و زیر بغل آن‌ها مدام عرق می‌کند، دارای روحیه آن‌چنان شادی نیستند و اثرات اجتماعی و عاطفی بسیار زیادی برای آن‌ها در پی دارد. حتی بر روی اهداف کار و آموزش آن‌ها نیز تأثیر می‌گذارد.

افزایش بوی بد بدن

تعریق بیش از حد باعث افزایش بوی بد و رطوبت ناشی از آن می‌شود‌. دقت کنید که عفونت‌های قارچی و باکتری‌ها نیز این بوی بد را تشدید می‌کنند.

 

درمان گرمازدگی در خانه چگونه است؟ نشانه‌های شایع آن چیست؟

درمان گرمازدگی در خانه

بهترین درمان‌های تعریق بیش از حد

هرچند عرق کردن زیاد یا بیماری هایپرهیدروزیس آن‌چنان مشکل بسیار خطرناکی نیست، اما باعث به هم ریختن اعصاب و ناراحتی اکثر افراد می‌شود. حتی زندگی روزمره آن‌ها را دچار مشکل می‌کند. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی درمان تعریق بیش از حد می‌پردازیم.

تزریق بوتاکس

هرچند که ما تزریق بوتاکس را برای موارد زیبایی و رفع چین و چروک صورت مشاهده کردیم، اما شما عزیزان باید بدانید که تزریق بوتاکس باعث شده که غده عرق غیرفعال شده و درنتیجه آن فرد عرق نمی‌کند. هرچند که این روش بسیار دردناک و موقتی است، اما تا چندین ماه فرد از عرق بیش از حد آسوده خواهد شد. البته تزریق بوتاکس را باید تحت نظر پزشک انجام دهید.

روش میرادراری

در روش میرادراری پزشک با استفاده از روش‌های خاصی غدد عرق بدن را حذف می‌کند. باید بدانید که این روشِ درمان تعریق زیاد، مورد تائید سازمان دارو و غذای آمریکا نیست.

استفاده از داروها

اگر به هر دلیلی نتوانستید از روش‌هایی که ذکر شده استفاده کنید، پزشک برای درمان تعریق زیاد داروهایی تجویز می‌کند. اگر تپش قلب، خشکی چشم و مواردی از این قبیل نیز دارید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

استفاده از روش جراحی

پزشکان معمولاً جراحی برای درمان تعریق بیش از حد را توصیه نمی‌کنند، زیرا تمام عصب‌های ناحیه‌ای که زیاد عرق می‌کند‌ به طور کامل در این روش برداشته می‌شود. حتی عوارض این نوع جراحی تا مدت‌ها روی بدن بیمار باقی می‌ماند. به طور کلی جراحی روش مناسبی برای درمان عرق کردن زیاد نیست.

روش یونتوفورزیس

یکی دیگر از روش‌های کاربردی برای درمان تعریق زیاد استفاده از روش یونتوفورزیس است. در این صورت دست‌ها یا پاهای فرد و گاهی هر دوی آن‌ها در یک لگن آب قرار گرفته و جریان الکتریکی بسیار کمی به آن وارد می‌شود. درنتیجه هنگامی‌که چندین بار از این روش استفاده کنید، مشکل تعریق زیاد شما حل خواهد شد. اما شما عزیزان باید بدانید که این روش برای زنان باردار یا افرادی که مشکلات قلبی دارند توصیه نمی‌شود‌.

استفاده از ضد تعریق‌ها

در مراحل اولیه درمان معمولاً پزشکان از ضد تعریق‌ها برای درمان عرق بیش از حد تجویز می‌کنند. البته دقت کنید که ضد تعریق‌های بدون نسخه پزشک را هم می‌توان از داروخانه تهیه کرد. اما بهتر است که تحت نظر متخصص پوست آن‌ها را مصرف کنید، برخی از ضد تعریق‌ها و دئودورانت‌ها عوارض بسیار زیادی دارند.

دئودورانت چیست؟ انواع آن برای کاهش بوی نامطبوع بدن را در این مطلب بخوانید:

دئودورانت چیست؟

نظرات مردم در مورد تعریق بیش از حد

در این بخش نظرات مردم در مورد تعریق بیش از حد را بیان کرده و پاسخ آن را به طور کامل ارائه خواهیم کرد.

♦ یکی از بیماران پیام داده من ۳۷ سال سن دارم‌. در تابستان و گرما به دلیل تعریق بیش از حد دچار کاهش وزن می‌شوم. البته پدرم همین مشکل را دارد و زیاد عرق می‌کند، به نظر شما به چه پزشکی باید مراجعه کنم.

پاسخ این است که شما دوست عزیز بهتر است به پزشک فوق تخصص غدد مراجعه کنید. همان‌طور که خودتان نیز متوجه شدید، تعریق بیش از حد ممکن است به دلیل ژنتیک نیز باشد.

♦ فرد دیگری پیام داده که من ۴۸ سال سن دارم صورت و موهایم بسیار عرق می‌کند، حتی هنگامی‌که هیچ کاری انجام نمی‌دهم، دچار تعریق بیش از حد می‌شوم. البته من دیابت و چربی خون، همچنین کبد چرب نیز دارم. کمرم درد می‌کند و همیشه دست و پاهایم داغ است. البته قبلاً سنگ کلیه داشتم اما نمی‌دانم هم‌اکنون دچار این بیماری هستم یا خیر. اگر امکانش را دارید من رو راهنمایی کنید.

پاسخ این است که درد کمر شما ممکن است به دلیل سنگ کلیه باشد. همچنین  تعریق بیش از حد و سایر علائم شما ممکن است به دلیل چربی خون و دیابت نیز باشد. بنابراین برای بررسی این شرایط به متخصص داخلی مراجعه کنید.

♦ یکی دیگر از بیماران پیام داده که من دچار بیماری دیابت هستم، اما تعریق بیش از حد دارم‌. به نظر شما چه کاری باید انجام دهم تا در طی روز کمتر عرق کنم؟

پاسخ این است که شما دوست عزیز باید بدانید به طور کلی بیماری دیابت باعث عرق کردن زیاد می‌شود، اما سعی کنید میزان قندخون خود را کنترل کنید‌‌ تا عرق شما کمتر شود. بنابراین برای کنترل بیماری خود حتماً به پزشک فوق تخصص غدد مراجعه کنید.

♦ یکی دیگر از بیماران پیام داده، پزشک تشخیص داده من به کرونا مبتلا شدم و امروز روز پنجم هست که این بیماری را دارم. ۲۸ درصد از ریه‌هایم درگیر شده البته من دودی هم هستم و دود زیادی مصرف می‌کنم. چندین روز است که دچار تعریق بیش از حد شدم و زیر بغل‌هایم عرق بسیار زیادی می‌کند، به نظر شما چه کار باید انجام دهم؟

پاسخ این است که دوست عزیز بیماری کرونا یکی از دلایل ایجاد عرق کردن بدن است. زیرا ممکن است شما دچار تب نیز باشید، اما برای اینکه به صورت تخصصی مشکل شما برطرف شود نیاز است که با یک متخصص داخلی مشورت کنید‌. همچنین می‌توانید از طریق آنلاین نیز وقت بگیرید و گفتگو کنید.

♦ فرد دیگری پیام داده که برادرزاده من تصادف بسیار شدیدی کرده و الان در کما به سر می‌برد و سرش بسیار عرق می‌کند. آیا دلیل آن چیست؟

پاسخ این است که دوست عزیز در این وضعیت تعریق بیش از حد سر، دلایل بسیار زیادی می‌تواند داشته باشد. از التهاب بدن گرفته تا تخریب مرکز دمایی بدن متغیر است‌. برای پاسخ صحیح بهتر است که از پزشک معالج او دلیلش را جویا شوید.

♦ بیمار دیگری پیام داده برای بررسی علت عرق کردن زیاد به چه متخصصی باید مراجعه کنیم؟

پاسخ این است که در مرحله اول بهتر است به متخصص داخلی مراجعه کرد.

♦  فرد دیگری پیام داده که من بعد از خوردن هر وعده غذایی ناهار یا شام پشت گردن و پشت سرم به شدت دچار عرق می‌شود راهنمایی کنید.

پاسخ این است که دوست عزیز بهتر است که شما به متخصص گوارش مراجعه کنید تا دستگاه گوارش شما معاینه شود. درواقع شما باید از نظر داخلی، هورمونی و هم از نظر غدد عرق به طور کامل و هم از نظر گوارش بررسی شوید‌.

♦ بیمار دیگری پیام داده من حدود یک سال است که  گردن و کف سرم بسیار عرق می‌کند. حتی با دوش گرفتن بسیار تشدید شده، اما به سمت شب که می‌رود این تعریق من کاهش پیدا می‌کند. به نظر شما به چه دکتری باید مراجعه کنم؟

پاسخ این است که شما دوست عزیز بهتر است به متخصص داخلی یا متخصص غدد مراجعه کنید.

♦ یکی دیگر از بیماران پیام داده من ۴۱ سال سن دارم و داروی قند مصرف می‌کنم. اخیراً دچار عرق در ناحیه سر و صورت و گردن شدم که اصلاً سابقه نداشته است. البته این نوع عرق، هیچ‌گونه بویی ندارد. اگر امکان دارد من را راهنمایی کنید، چه کاری باید انجام دهم.

پاسخ این است که شما دوست عزیز علاوه بر بررسی و کنترل قند نیاز است که تیروئید خود را نیز ارزیابی کنید. ممکن است دچار اختلال غدد شده باشید.

♦ فرد دیگری پیام داده من ۵۰ سال سن دارم و چندین ساله که قرص گلوکوفاژ مصرف می‌کنم. هنگامی‌که نماز می‌خوانم یا بعد از حمام وقتی سر خود را خشک می‌کنم، عرق بسیار زیادی می‌کنم. همچنین هنگام پیاده‌روی نیز عرق از موها و بدنم چکه می‌کند، علت آن چیست؟

پاسخ این است که بهتر است شما دوست عزیز علاوه بر کنترل مجدد قند خون، هورمون‌های تیروئید و چربی خون خود را نیز به خوبی بررسی کنید.

♦ فرد دیگری پیام داده الان دو ماه است که سر و صورت من بسیار عرق می‌کند، حتی لباس تنم بسیار خیس می‌شود. چکاپ دادم و همه چیز نرمال است، به نظر شما مشکل از چیست؟

پاسخ این است تعریق بیش از حد الزاماً به دلیل بیماری نیست، در این مورد بهتر است به یک متخصص پوست مراجعه کرده و با او مشورت کنید.

♦ فرد دیگری پیام داده که من شب‌ها در هنگام خواب، بالشتم بسیار خیس می‌شود. حتی باید رویه بالشت را عوض کنم یا آن را برعکس کنم. صبح زود هم که بیدار می‌شوم، سر و گردن و بالای سینه من بسیار عرق کرده است. روز هم به محض اینکه آب یا چای داغ بنوشم، در زیر صدم ثانیه عرق می‌کنم. به پزشک مراجعه کردم و آزمایش دادم. آن‌ها گفتند هیچ‌گونه مشکلی ندارم. به نظر شما چه کاری باید انجام دهم؟

پاسخ این است که علت تعریق بیش از حد بسیار زیاد است. حتی ممکن است اختلالات اعصاب، اختلالات قلبی، اضطرابی و همچنین بیماری‌های عفونی، اختلالات هورمونی و افت قند خون، حتی برخی از سرطان‌ها باعث ایجاد این نوع عرق شود. البته از عوارض موقت کرونا نیز تعریق بیش از حد است. به طور کلی بهتر است به یک پزشک متخصص داخلی مراجعه کنید و تمامی شرایط زمینه‌ای و بیماری‌هایی که دارید را برای او شرح دهید.

♦ فرد دیگری پیام داده که من سر و صورتم بسیار عرق می‌کند. همچنین خارش گلو و آبریزش چشم و بینی هم دارم. حتی بعد از عرق کردن به شدت دچار سردرد می‌شوم. به نظر شما چه کاری باید انجام دهم؟

پاسخ این است که عرق کردن زیاد ممکن است به دلیل اختلال در غدد داخلی مثل تیروئید باشد. اگرچه علائم شما بیشتر شبیه سینوزیت یا حساسیت هم است، اما بهتر است به پزشک مراجعه کنید و چکاپ آزمایشگاهی انجام بدهید.

♦ بیمار دیگری پیام داده که برای درمان تعریق زیاد سر و صورت کودکان به چه پزشکی باید مراجعه کنم؟

پاسخ این است که بهتر است در مرحله اول از پزشک فوق تخصص غدد اطفال مشورت کنید.

♦ بیمار دیگری پیام داده که من مدت زیادی است که دچار سرگیجه شدم و چشم‌هایم بسیار درد می‌کند. همچنین احساس خفگی دارم و دست و پاهایم بسیار بی‌حس می‌شود. حتی پشت گردنم عرق می‌کند و نفس کشیدن برایم بسیار سخت شده است. بدنم عفونت زیادی دارد. برخی از مواقع تعادلم را از دست می‌دهم و انگار فکم قفل می‌شود. چه کاری باید انجام دهم. چون اصلاً حالم خوب نیست.

پاسخ این است که دوست عزیز بدون معاینه‌ی شما نمی‌توان تشخیص کلی داد، باید حضوری به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

 

بهترین ضدآفتاب برای پوست چرب چیست؟

بهترین ضدآفتاب برای پوست چرب

♦ فرد دیگری پیام داده که من خیلی عرق می‌کنم. به ویژه پیشانی من خیلی عرق کرده و من را اذیت می‌کند. لطفاً راهنمایی کنید.

پاسخ این است که ابتدا آزمایش تیروئید انجام دهید و در صورت نرمال بودن به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کرده تا از نظر عصبی و اضطراب نیز بررسی شوید.

♦ بیمار دیگری پیام داده که پس از پایان یافتن دوره درمان کرونا هر نیم ساعت یک‌بار کل بدنم عرق کرده و من بعد از ۱۰ دقیقه دچار لرز می‌شوم. چه کاری باید انجام دهم؟

پاسخ این است که برای معاینه کامل نیاز است که به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید تا داروی مناسب تجویز شود.

♦ بیمار دیگری پیام داده که من ۲۶ سال سن دارم. انقدر زیر بغلم عرق می‌کند که خسته و کلافه شدم. همچنین کل بدن به یکباره عرق می‌کند، چه کاری باید انجام دهم؟

پاسخ این است که می‌توانید به متخصص پوست برای تزریق بوتاکس مراجعه کنید.

♦ فرد دیگری پیام داده که من ۳۵ سال سن دارم. با اینکه لاغر هستم، در قسمت سینه و زیر بغل بسیار عرق می‌کنم. قبلاً هم آزمایش دادم، اما نظر پزشک این است که هیچ مشکلی ندارم. اگر امکان دارد راهنمایی کنید.

پاسخ این است که شما دوست عزیز می‌توانید به متخصص پوست مراجعه کنید و از محلول‌های ساختنی بدون نسخه پزشک استفاده کنید.

♦ فرد دیگری پیام داده که من ۴۲ سال سن دارم. ناحیه بالاتنه به جز دست‌های من بسیار عرق می‌کند. دو سال هم هست که عادت ماهانه من به شدت نامرتب شده و عرق کردن من نیز شدیدتر شده است. اگر برای شما امکانش هست داروهای بدون نسخه برایم تجویز کنید تا از داروخانه تهیه کنم.

پاسخ این است که شما دوست عزیز ابتدا باید چکاپ کامل هورمونی و تیروئید انجام بدهید تا مشکل شما به طور کامل مشخص شود. همچنین ما نمی‌توانیم هیچ دارویی برای تعریق شما تجویز کنیم، زیرا علت آن هنوز مشخص نشده است.

♦ فرد دیگری پیام داده که من همیشه عرق می‌کنم. راه میرم عرق می‌کنم، غذا می‌خورم عرق می‌کنم، می‌ایستم عرق می‌کنم، کل بدنم عرق می‌کند. جلوی همه خجالت می‌کشم. تو رو خدا به من کمک کنید که چه کاری باید انجام دهم؟

پاسخ این است که دوست عزیز بهتر است شما هرچه سریع‌تر به پزشک داخلی یا پزشک فوق تخصص غدد مراجعه کنید تا چکاپ انجام داده و تیروئید شما نیز مورد بررسی قرار گیرد.

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 4 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 3

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

بهار علیزاده

همیشه بهترینِ خودم، خاص و منحصر به فرد! دیجیتال مارکتینگ و سئو نظرمه. زندگی برای من مسابقه نیست! از مسیر لذت می‌برم... راز خوشحالیِ من: کمک به دیگران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا