تکنولوژینقد و بررسی

نحوه استفاده از اینترنت استارلینک [آخرین اخبار آن]

اینترنت استارلینک چیست؟ مزایا + معایب آن

ایده اینترنت استارلینک که به اینترنت فضایی معروف است، یکی از جذاب‌ترین و بهترین نوع پیشنهادهایی است که اکنون و به تدریج در حال اجرایی شدن در نقاط مختلف جهان می‌باشد. این ایده از سال 2019 شروع و اکنون در بیش از 44 کشور جهانی عملی شده است. اگر شما هم این روزها راجع به این فناوری تک و توک جملاتی را شنیده‌اید و می‌خواهید یکبار برای همیشه یک سری اطلاعات دسته اول را مطالعه کنید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا به طور کامل راجع به این موضوع صحبت کنیم.

استارلینک چیست؟

همه ما یکبار اینترنت استارلینک را شنیده‌ایم و ممکن است به همین خاطر و از روی کنجکاوری وارد این مقاله شده باشید تا در مورد آن اطلاعات کامل‌تری بیابید. Starlink یک سیستم اینترنت ماهواره ای متعلق به SpaceX است که امیدوار است بتواند اینترنت پرسرعت را در سراسر جهان ارائه دهد. استارلینک به سمت مناطقی که اتصال در آنها چالش برانگیز بوده است، قرار گرفته است. این منظومه ماهواره‌ای، توسط شرکت اسپیس ایکس ایجاد شده و قرار است شامل 12 هزار ماهواره برای استقرار در مدار پایین زمین باشد تا خدمات اینترنت مستقیم را ارائه نماید. البته این رقم بنابر پیش بینی‌ها تا 42 هزار ماهواره نیز می‌رسد. تا اواخر سال 2022، بنابر اعلام شرکت اسپیس ایکس، بیش از 1 میلیون مشترک به این شبکه پیوسته‌اند و از خدمات آن استفاده می‌کنند.

راه اندازی یک صورت فلکی از ماهواره‌های اسپیس ایکس نزدیک به 10 میلیارد دلار هزینه دارد و بنابر انتظارها، می‌تواند تا سال 2025 به این شرکت بیش از 30 میلیارد دلار سود ارائه کند. تفاوت عمده بین ماهواره های Starlink و ماهواره‌های سنتی این است که برای ارائه اینترنت استارلینک، آنها 65 برابر به زمین نزدیک‌تر هستند. بنابراین Starlink می‌تواند اتصال سریعتر و در دسترس‌تری از آنچه معمولا از یک سرویس اینترنت ماهواره‌ای انتظار دارید، ارائه دهد.

استارلینک چیست؟
اینترنت استارلینک چیست؟

نحوه کارکرد اینترنت استارلینک چگونه است؟

اما آشنایی با نحوه کارکرد این نوع اینترنت استارلینک برای ارائه اینترنت سوال بسیاری از کاربران است. هرچند که این فناوری به خودی خود بسیار پیچیده است اما روش کار اینترنت ماهواره به مستقیم می‌باشد. در روش اینترنت استارلینک، خانه شما از طریق یک دیش ماهواره روی پشت بام شما به یک ماهواره استارلینک متصل می‌شود. از سوی دیگر، این ماهواره به یک دیش ماهواره بزرگتر در “ایستگاه های زمینی” محلی وصل خواهد شد. تقریبا بیش از 87 ایستگاه زمینی در این بخش وجود دارند. این ایستگاه های زمینی توسط شبکه فیبر به اینترنت جهانی متصل می‌شوند. بنابراین، هر زمان که نیاز به اینترنت دارید و یا اقدام به پخش آنلاین می‌کنید، محتوا باید از سرور به ماهواره رفته و سپس دوباره به مکان شما بازگشت داده شود.

در اینترنت استارلینک، به جای آنکه از یک یا چند ماهواره بزرگ استفاده شود، تعداد ماهواره‌ها بیش از هزاران ماهواره کوچک خواهد بود که از تکنولوژی ارتباط لیزری استفاده کرده و برای انتقال سیگنال‌ها اقدام می‌کنند. برای انتقال این ماهواره‌ها، از یک موشک فالکون که توانایی حمل 60 ماهواره را دارد، استفاده می‌شود.

در این روش، برخلاف اینترنت ADSL، حجم محدودی برای شما درنظر گرفته نمی‌شود و شما می‌توانید به میزان بی نهایت به اینترنت آن دسترسی داشته باشید. همچنین مورد دیگر آن است که محل اشتراک گیرنده در این روش لزوما مشخص نمی‌باشد و فرد می‌تواند با سیگنال‌هایی که به سراسر منطقه از سوی استارلینک ارسال می‌شوند، اینترنت خود را دریافت نماید. دور بودن مسافت از اداره مخابرات و یا کابل کشی نامناسب عواملی هستند که در اینترنت ADSL منجر به کاهش سرعت اینترنت می‌شود اما این چنین مشکلاتی در سرویس استارلینک وجود ندارد.

همچنین نکته دیگری که باید در مورد این موضوع بدانید آن است که ماهواره‌های استارلینک برخلاف دیگر ماهواره‌ها که در مدار 36 هزار کیلومتری زمین قرار دارند، در فاصله 500 کیلومتری قرار گرفته و تاخیر 240 میلی ثانیه‌ای برای اینترنت وجود نخواهد داشت. تاخیر اینترنت در این حالت 20 میلی ثانیه است که باعث می‌شود سرعت ارائه شده برای تماشای یک فیلم با کیفیت 4K مناسب بوده و در کنار آن بتوان به راحتی بازی آنلاین خود را اجرا کرد.

شیوه استفاده از اینترنت استارلینک

برای آنکه بتوانید اقدام به استفاده از این اینترنت نمایید، لازم است یکسری تجهیزات خاص تهیه کنید. مثلا می‌بایست یک کیت مربوط به آن را تهیه کرده و در آن دیش یا گیرنده اینترنت را ایجاد کنید. هزینه تجهیزات که یکبار قابل خرید است، در حدود 499 الی 599 دلار می‌باشد. حال نوبت آن است تا به سراغ سرویس اصلی بروید. هرچند که قبلا استفاده از استارلینک در ایران امکان پذیر نبود، به دلیل تحریم‌های مالی و اقتصادی از سوی آمریکا، اما با تغییراتی که در چند ماهه اخیر ایجاد شده، کاربران ممکن است بتوانند از این سرویس در این کشور استفاده کنند.

حال با تهیه تجهیزات اولیه، شما باید هزینه‌ای برای اشتراک ماهیانه آن پرداخت کنید که برابر است با 110 دلار در ماه. همانطور که مشاهده می‌شود، هزینه استفاده از اینترنت استارلینک با مبالغ دلاری آن بسیار بالا است و لازم است بودجه خوبی برای آن کنار بگذارید. بنابر یکسری آمارها از مقامات، در حدود 800 گیرنده در ایران وارد شده است و از این میان، مطابق با آماری در چند ماه گذشته 100 دستگاه استارلینک رایگان در ایران فعال می‌باشد.

زمانی که این پیش نیازها را انجام دادید، حال لازم است قطعات و تجهیزات آن را سرهم کنید تا بتوانید از این امکانات استفاده نمایید. برای این کار، مراحل زیر را انجام دهید:

  • سرهم کردن کیت: حال شما می‌توانید جعبه کیت را باز کرده و تجهیزات آن را مطابق با راهنمای که در آن وجود دارند، سرهم کنید. طراحی این دیش به صورت مسطح و مربعی بوده و وزن زیادی ندارد.
  • برای آنکه بتوانید از تمام ظرفیت لازم برای اینترنت این دستگاه استفاده کنید، می‌بایست آن را در یک محیط باز با فضای آزاد قرار دهید. به طور معمول، این وسیله در قسمت بالکن یا پشت بام قرار می‌گیرد. توجه کنید که بر روی این وسیله نباید تا جای ممکن مانعی وجود داشته باشد.
  • دستگاه را به کابل زده و استارلینک را روشن کنید. حال می‌بایست 2 چراغ را روی آداپتور روشن نموده و ترمینال را به سمت بالا بکشانید.
  • حال برنامه استارلینک را برای گوشی خود دریافت نموده و آن را نصب کنید. در صورتی که کیت را وصل کرده باشید، می‌توانید تنظیمات وای فای دستگاه را مشاهده کرده و به شبکه اینترنت استارلینک از طریق آن متصل شوید.

در هنگام استفاده از این برنامه نباید اپلیکیشن‌هایی که ممکن است نامعتبر باشند را دانلود کنید. بنابراین حتما اطلاعات خود را تنها در نرم افزارهای معتبر آن ارائه نمایید.

نحوه کارکرد اینترنت استارلینک
اینترنت استارلینک چگونه کار میکند؟

هزینه و سرعت استارلینک چقدر است؟

استارلینک در وب‌سایت خود می‌گوید که می‌تواند سرعتی بیش از 150 مگابیت در ثانیه را به هر نقطه از کره زمین برساند، تا زمانی که دیش ماهواره‌ای آن دید واضحی از آسمان داشته باشد. در مقابل، برخی از رقبای محلی مانند Safaricom سال گذشته وعده داده‌اند که سرعت اینترنت آنها تا 100 مگابایت با استفاده از فناوری 5جی قابل ارائه است. البته پوشش هنوز گسترش نیافته و تعداد کمی از مردم روترهای 5G دارند. هزینه‌های استفاده از اینترنت استارلینک برای کاربران معمولی، شامل دو بخش اصلی می‌شود که عبارتند از:

  • هزینه تجهیزات که اکنون به مبلغ 599 دلار یعنی 27.5 میلیون تومان بوده و نیز
  • هزینه اشتراک در ماه که 110 دلار معادل با 5 میلیون تومان در ماه است.

با توجه به اینکه اینترنت استارلینک در ایران در برخی نقاط فعال شده است، اما مشکل بزرگ، عدم اجازه ورود قطعات آن به داخل کشور است که سبب می‌شود تا هزینه‌های تجهیزات این دستگاه بسیار بیشتر از مبلغ تعریف شده باشند و تا دو الی سه برابر در بازارهای سیاه قابل خرید باشند. شما می‌توانید قبل از خرید، آدرس خود را در سایت این پروژه ثبت نموده و با پوشش منطقه موردنظر شما، آن را دریافت کنید.

مزایا و معایب اینترنت استارلینک چیست؟

تا این قسمت تلاش کردیم به صورت کامل راجع به این موضوع صحبت کرده و آشنایی اجمالی راجع به این دستگاه‌ها داشته باشیم. حلا در مورد مزایا و معایب این دستگاه باید گفت:

معایب اینترنت استارلینک

در مورد معایب اینترنت استارلینک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد که به شرح زیر می‌باشند:

  • خدمات مشتری: یکی از مهم‌ترین معایبی که می‌توان در مورد این نوع اینترنت بیان کرد، خدمات پشتیبانی آن است که می‌تواند برای کشورهایی از جمله ایران به درستی ارائه نشود. همچنین ممکن است پشتیبانی به زبان فارسی در این سرویس قابل ارائه نبوده و مشکلاتی را برای شما ایجاد کند.
  • دسترسی محدود: هرچند استارلینک گزارش کرده است که بیش از 100 دستگاه در ایران فعال هستند، اما همچنان معلوم نیست سرویس دهی به صورت کامل به تمام ساکنین ایران ارائه می‌شود یا خیر. بنابراین لازم است پیش از تهیه این سرویس، نسبت به محل خدمات آن اطمینان حاصل کنید.
  • هزینه بالا: همانطور که گفته شد، هزینه‌های استفاده از این سرویس بالا است و به دلار محاسبه می‌شود. بنابراین بیشتر افراد عادی نمی‌توانند از آن استفاده کنند. به طور معمول هزینه اینترنت ADSL در ایران در حدود 5 دلار بوده و ممکن است در مدل‌های فیبر نوری کمتر از یک چهارم هزینه اینترنت استارلینک باشد. بنابراین این نوع اینترنت ماهواره‌ای اصلا نمی‌تواند حریفی از نظر هزینه برای خدمات اینترنت داخلی باشد.
  • تجهیزات لازم برای راه اندازی: با توجه به اینکه واردات تجهیزات آن به صورت قانونی میسر نیست، بنابراین نمی‌توانید تجهیزات لازم برای راه اندازی دستگاه را در بازار پیدا کرده و ممکن است وسایلی هم که پیدا می‌کنید، تقلبی بوده و یا هزینه چند برابر اصلی داشته باشند.

مزایای اینترنت استارلینک

همچنین می‌توان راجع به مزایای استفاده از اینترنت استارلینک نیز به برخی از موارد زیر اشاره کرد که به شرح زیر می‌باشند:

  • سرعت بالا: همانطور که گفتیم، سرعت اینترنت در این نوع شبکه 150 مگابایت است که قرار است تا 200، 300 و در پله‌های بعدی به 1 و 10 گیگابایت برسد. با این حال با تکنولوژی فعلی، می‌توان اینترنت استارلینک را بسیار جذاب دانست که از تمام سرویس‌های ADSL و اینترنت فیبر نوری سرعت بالاتری در کشورمان دارد.
  • عدم نیاز به کابل: اگر اینترنت استارلینک را به کار بگیرید، دیگر دغدغه کابل کشی را ندارید. به عنوان مثال اگر بخواهید اینترنت فیبر نوری را به خانه خود وصل کنید، لازم است هزینه‌ای را بابت کابل کشی تا منزلتان به مخابرات بدهید.
  • جابه‌جایی: شما می‌توانید به راحتی اینترنت را از طریق این تجهیزات جابه جا کنید. همچنین از آنجایی که این تجهیزات سبک هستند و سیگنال‌های آن از فضا برای شما ارسال می‌شود، محدودیتی در جابه‌جایی نخواهید داشت و هر زمان و هرجا می‌توانید با اتصال دستگاه و سرهم کردن آن، این اینترنت را فعال کنید.
  • اینترنت حتی در آب و هوای بد: شما می‌توانید در شرایط آب و هوایی ناپایدار نیز با کمی اختلال، اینترنت پرسرعت را از این پلتفرم دریافت کنید که می‌تواند مزیت بسیار مهمی برای شما باشد.

شما کاربران می‌توانید اطلاعات تکمیلی راجع به هوش مصنوعی را در این مقاله مطالعه کنید.

مزایا و معایب اینترنت استارلینک چیست؟
مزیت های اینترنت استارلینک در ایران

وضعیت اینترنت استارلینک در ایران

حال باید به یکی از مهم‌ترین موضوعات در این بخش یعنی وضعیت اینترنت استارلینک در ایران بپردازیم. در ابتدا اینترنت استارلینک به دلیل تحریم‌هایی که از سوی آمریکا اعمال شده بود، قابلیت ارائه این شبکه بر روی ایران و فروش آن وجود نداشت. اما اکنون به واسطه معافیت‌های اعمال شده، این امکان وجود دارد. موضوع دیگر اما ممنوع بودن واردات تجهیزات آن است که هرچند از سوی مقامات دولتی، همواره اظهارنظرهایی در مورد همکاری با این پلتفرم مطرح می‌شود، اما تاکنون اعلامیه رسمی در این خصوص مشاهده نشده است و محدودیت‌ها همچنان وجود دارد.

با این حال از آنجایی که استارلینک می‌تواند به صورت یکطرفه بدون هیچ مشکلی خدمات خود را ارائه کند، مگر آن که در سیگنال‌های آن پارازیت ایجاد شود، کاربران می‌توانند به صورت مستقیم از آن بهره مند شوند. مهم‌ترین چالشی که در این بخش وجود دارد، تعداد بسیار کم تجهیزات آن در ایران است که بنابر آمارها، 800 عدد از تجهیزات آن به صورت غیرقانونی وارد شده‌اند و هنوز مشخص نیست در کجا قرار دارند. با توجه به واردات قاچاق این نوع تجهیزات، برخی از افراد هزینه تجهیزات آن را تا 2 هزار دلار هم تخمین زده‌اند.

با توجه به این فرضیات، استفاده از این نوع اینترنت برای افراد معمولی صرفه اقتصادی ندارد و به همین جهت این پروژه نتوانسته است در ایران به خوبی مورد استقبال قرار گیرد.

سوالات متداول در مورد اینترنت استارلینک

برخی از پرسش‌هایی که ممکن است کاربران راجع به اینترنت استارلینک داشته باشند، در ادامه مطرح می‌شوند که عبارتند از:

  • اینترنت استارلینک دارای چند مگابایت سرعت می‌باشد؟

سرعت دانلود این ماهواره از 50 – 200 مگابایت بوده و نیز سرعت آپلود آن در حدود 30 مگابایت می‌باشد. جالب است بدانید که سرعت اینترنت ADSL تا 2 مگابایت بوده و نیز سرعت اینترنت در حالت فیبر نوری 2 – 50 مگابایت تخمین زده می‌شود. با این حال بنابر تصمیم SpaceX، قرار است سرعت تا 300 مگابایت افزایش پیدا کرده و با فعال شدن تعداد بیشتری ماهواره، این مورد امکان پذیر باشد. هدف بلند مدت اعلام شده 1 گیگابایت تا 10 گیگابایت می‌باشد.

  • پلن‌های دیگر اینترنت استارلینک چیست؟

به طور کلی، 3 نوع سرویس مختلف برای اینترنت استارلینک درنظر گرفته شده است که شامل اینترنت استارلینک برای مصارف مسکونی که دارای تجهیزات 599 دلاری و هزینه اشتراک 110 دلاری است، اینترنت استارلینک برای مصارف تجاری که پوشش آنتن دهی آن دو برابر بسته مسکونی بوده و نیز سرعت اینترنت آن بیشتر است. این پلن دارای اشتراک 500 دلاری درماه با هزینه تجهیزات 2500 دلاری است. در نهایت می‌توان به اینترنت استارلینک RV اشاره کرد که برای وسایل نقلیه متحرک مانند خطوط هوایی و نیز کشتی‌ها و کامیون‌ها ارائه می‌شوند. در این حالت اشتراک دارای 135 دلار در ماه بوده و هزینه سخت افزار دسترسی به اینترنت استارلینک مدل RV همان 599 دلار است.

  • چرا باید از اینترنت استارلینک استفاده کنیم؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت اینترنت استارلینک می‌تواند بدون آنکه دچار قطعی یا اختلال از نظر سرعت شود، همیشه در دسترس بوده و دیگر ترس قطعی برای کسب و کارها یا افراد مختلف وجود ندارد. از سوی دیگر شما می‌توانید به کمک این نوع تجهیزات در هرجایی امکان استفاده از اینترنت را داشته باشید.

وضعیت اینترنت استارلینک در ایران
اینترنت استارلینک در ایران در چه وضعیت است؟

جمع بندی

در یک جمع بندی نهایی باید گفت اینترنت استارلینک یکی از پروژه‌ها با پتانسیل بسیار بالا است که هرچند با هدف امداد رسانی به مکان‌هایی که اینترنت ندارند راه اندازی شد، اما با بلند پروازی همیشه ایلان ماسک، اکنون به یک ایده بسیار گسترده تر تبدیل شده است. ارتقا تعداد ماهواره‌های کوچک آن به 40 هزار عدد و درنظر گرفتن سرعت 10 گیگابایتی برای این نوع پروژه‌، از جمله اهدافی است که نوید آینده بسیار جذابی را خواهد داد. با این حال اینترنت استارلینک هم اکنون نیاز به پیشرفت بسیار زیادی از لحاظ هزینه درکشورهای مدرن دارد. چراکه استفاده از آن یک ایده کاربردی در کشورهای ثروتمند و مرفه است که البته در چنین مناطقی نیز سرعت اینترنت بالا است. بنابراین مزیت رقابتی که استارلینک ارائه می‌کند بسیار مهم است و باید دید در آینده چه برنامه‌ و تغییراتی در آن اعمال می‌شود.

همچنین با توجه به هزینه‌های بالایی که استفاده از این سرویس در ایران دارد، این پروژه نتوانسته است تاکنون رقم کاربران خود را به بیش از 1000 نفر برساند که هزینه‌های بسیار بالای دلاری و نیز تجهیزات کمیاب آن را می‌توان مهم‌ترین دلایلی این پدیده دانست.

شما کاربران می‌توانید نظرات خود را پیرامون این موضوع و آینده آن با ما درمیان بگذارید.

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 4.5 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 15

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا