سرگرمیمهارت های زندگی

چگونه با اشتباهات خود کنار بیاییم؟ (بهترین راهکارها)

چگونه بتوانیم گذشته را رها کنیم و با اشتباهات آن کنار بیاییم؟

معمولاً اکثر ما این جمله را شنیده‌ایم که نگران نباش، این فقط یک اشتباه بود. برای برخی از افراد این توصیه مفید است، اما برخی دیگر که روی اشتباهاتشان تمرکز زیادی می‌کنند، این توصیه برای آنها باعث استرس و اضطراب زیادی می‌شود. شما باید بدانید همه ما در طول زندگی با اشتباهات و شکست‌های مختلفی روبرو می‌شویم، اما مهمتر از اشتباه کردن، نحوه برخورد و کنار آمدن با این‌گونه اشتباهات است‌. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به طور کامل شرح می‌دهیم که چگونه با اشتباهات خود کنار بیایید و نظرات مردم را در این زمینه بیان می‌کنیم.

 

چگونه با اشتباهات خود کنار بیاییم؟

اشتباه کردن بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی انسان است و تمامی افراد در طول زندگی خودشان مرتکب خطاهایی می‌شوند. نحوه برخورد با این‌گونه اشتباهات و یادگیری از آنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی راهکارهای مؤثر برای کنارآمدن با اشتباهات خود و تبدیل کردن آنها به فرصت‌های رشد و یادگیری می‌پردازیم.

خودآگاهی و شناخت احساسات

اولین قدم برای کنار آمدن با اشتباهات شناخت و پذیرش احساسات خودمان است‌. احساساتی مانند ناامیدی، خشم و گناه ممکن است گریبان‌گیر هر فردی که مرتکب اشتباه شده بشود. اما به جای سرکوب‌کردن این‌گونه احساس‌ها باید آنها را بپذیرید و به خودتان اجازه دهید تا آنها را تجربه کنید. حتی در طی روز چند دقیقه را به نوشتن احساسات خودتان اختصاص دهید. این کار به شما کمک زیادی می‌کند تا الگوهای فکری و احساسی خود را بهتر بشناسید.

تغییر دیدگاه نسبت به اشتباهات

به جای اینکه اشتباهات را به عنوان شکست ببینید، آنها را فرصتی برای یادگیری و رشد بیشتر در نظر بگیرید. این تغییر دیدگاه می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در نحوه برخورد شما با خطاها داشته باشد. در واقع هر روز به خودتان یادآور کنید که هر اشتباهی که شما مرتکب می‌شوید، یک درس بزرگ است که می‌تواند شما را به فردی بهتر و قوی‌تر تبدیل کند.

تحلیل و بررسی اشتباهات

بعد از اینکه اشتباهات خود را پذیرفتید، زمان آن رسیده که آن را تحلیل و بررسی کنید. در واقع این مرحله عوامل مؤثر در بروز اشتباهات را به طور کامل مشخص می‌کند. برای تحلیل اشتباهات خودتان سؤالات کلیدی که در ادامه ذکر می‌شود را بپرسید. چه عواملی منجر به این‌گونه اشتباهات شده است؟ آیا می‌توانم به گونه دیگر عمل کنم؟ چه درس‌هایی می‌توانم از این تجربیات خودم بگیرم؟

برنامه‌ریزی برای جلوگیری از تکرار اشتباهات

پس از اینکه اشتباهات خود را تحلیل کردید، نیاز است که برنامه‌ای برای جلوگیری از تکرار آن در آینده مشخص کنید. شما باید سعی کنید مهارت‌های جدید بیاموزید، رفتارهای خودتان را تغییر دهید و سیستم‌های کنترلی جدید ایجاد کنید. به عنوان مثال اگر اشتباهات شما مربوط به مدیریت زمان است، از تکنیک‌های مدیریت زمان مانند روش پومودورو استفاده کنید.

خودتان را ببخشید

یکی دیگر از مهمترین مراحل کنار آمدن با اشتباهات این است که خودتان را ببخشید. بخشیدن خود باعث می‌شود که از هرگونه احساسات منفی رهایی یابید و با انرژی مثبت و روحیه عالی به سمت آینده حرکت کنید. برای این کار می‌توانید ابتدا اشتباهات خود را بنویسید، سپس احساسات خودتان را در مورد آن اشتباه را بیان کنید. پس از آن درس‌هایی که از این اشتباه گرفته‌اید را یادداشت کرده و یک جمله برای بخشش خودتان بنویسید.

یادگیری از تجربیات گذشته

سعی کنید از تجربیات و اشتباهات دیگران درس‌های زیادی بگیرید تا به شما کمک کند با اشتباهات خودتان کنار بیایید‌. داستان‌های موفق افرادی که از اشتباهات خود درس گرفته‌اند بسیار آموزنده و الهام‌بخش است. شما می‌توانید در مورد زندگی افراد موفق نیز مطالعه کنید و با اشتباهات و شکست‌های آنها آشنا شوید‌.

تمرکز به راه حل به جای مشکل

به جای اینکه در احساسات منفی و مشکلات خودتان غرق شوید، انرژی خودتان را صرف یافتن راه حل مناسب کنید. این رویکرد مثبت به شما کمک زیادی می‌کند تا بتوانید از این شرایط دشوار سریع‌تر عبور کنید.

ایجاد یک سیستم و حمایت قوی

اگر یک سیستم پشتیبانی قوی شامل دوستان خانواده یا حتی یک مربی و تراپیست داشته باشید، در زمانی که با اشتباهات مواجه می‌شوید بسیار کمک کننده است. هر کدام از این افراد می‌توانند دیدگاه‌های جدیدی را برای شما ارائه دهند و شما را حمایت کنند. شما می‌توانید در این مسیر افرادی که شما را قضاوت نمی‌کنند و به رشد شما اهمیت زیادی می‌دهند، به خوبی کمک بگیرید.

اعتراف کردن به اشتباه

تا زمانی که شما به اشتباه خودتان اعتراف نکنید، نمی‌توانید از آن چیزی یاد بگیرید. یک نفس عمیق بکشید و به اشتباه خودتان اعتراف کنید. از کسانی که به آنها آسیب رسانده‌اید، عذرخواهی کنید و بگویید که دنبال راه حل هستید. عذرخواهی کردن شجاعت می‌خواهد، اما بهتر است که خیال خودتان را آسوده کرده و آن را بیان کنید. شفاف بودن بهتر از این است که اشتباه خود را پنهان کرده یا اینکه دیگران را به خاطر آن مقصر بدانید. به مرور زمان مردم اشتباه شما را فراموش کرده و شجاعت و درستکاری شما را به خاطر خواهند سپرد.

همدلی و مهربانی با خود

بسیاری از افراد آن‌قدر با خودشان سخت‌گیر هستند که نمی‌توانند خودشان را ببخشند. اما شما باید برای بخشش خودتان با خود همدلی کرده و مهربان باشید. فراموش نکنید که تمامی انسان‌ها اشتباه می‌کنند و شما هم از این قاعده مستثنی نیستید‌ با خودتان همان‌گونه رفتار کنید که اگر یک دوست نزدیک مرتکب خطایی می‌شد با او رفتار می‌کردید.

این مورد بسیار طبیعی است اگر پس از انجام یک اشتباه احساس بسیار بدی کنید، اما فراموش نکنید که شما همچنان باید ارزش چیزهای خوب را بدانید تا حد امکان اجازه ندهید که خودگویی منفی بر افکار و احساسات شما به طور کامل مسلط شود. به جای اینکه فقط از خودتان انتقاد کنید، بر یاد گرفتن و رشد کردن خودتان انرژی بگذارید.

ایجاد عادت‌های مثبت در زندگی

سعی کنید در زندگی عادت‌های مثبت ایجاد کنید تا بتوانید با اشتباهات خودتان بهتر کنار بیایید و از آنها درس بیشتری بگیرید. این‌گونه عادت‌ها شامل نوشتن روزانه، مدیتیشن یا ورزش‌های منظم است. برای این کار هر روز صبح سه چیزی که برای آنها سپاسگزار هستید را یادداشت کنید تا دیدگاه مثبت نسبت به زندگی داشته باشید.

کنار گذاشتن کمال‌گرایی

در واقع کمال گرایی مجموعه‌ای از افکار و باورهایی است که به شما می‌گوید اگر کامل نباشید، نمی‌توانید هیچ کاری انجام دهید و بهترین چیزها در زندگی شما همیشه دور از دسترس است. شما باید بدانید که هر کسی اشتباه می‌کند و این یک واقعیت زندگی است، اگر آن را انکار کنید باعث اضطراب شما می‌شود.

هر روز به خودتان بگویید که من بهترین نسخه از خودم خواهم بود که می‌توانست باشد. البته این به معنای کمال گرایی نیست؛ بلکه به معنای آن است که شما همچنان به ارزش‌های خودتان واقف هستید.

وقت‌گذاشتن برای غمگین شدن

اگر احساس می‌کنید به دلیل تصمیم‌های گذشته، فرصت زیادی را از دست داده‌اید یا هرگونه اشتباهی را مرتکب شده‌اید، برای غم و اندوه از دست دادن، وقت بگذارید. حتی گاهی اگر از نحوه برخوردتان با شخص دیگری پشیمان هستید، از او عذرخواهی کنید. سپس پس از مدتی اگر باز هم احساس غم و ناراحتی کردید، تغییراتی در رفتار خود ایجاد کنید تا از تصمیمات و موقعیت‌های اشتباه گذشته که شما را دچار احساس گناه کرده اجتناب کنید.

از این اشتباهات در محیط کار به شدت پرهیز کنید:

اشتباهات کارمندان در محیط کار

مشورت کردن با دیگران

وقتی یک اشتباه بزرگ را مرتکب می‌شوید به هیچ وجه احساس نکنید که باید با آن به تنهایی کنار بیایید. در مورد آن می‌توانید با همسر یا خانواده خود به خوبی صحبت کنید.‌ آنها می‌توانند به شما کمک کنند jh باعث شود احساس بهتری داشته باشید. بنابراین با گپ زدن با فردی که به آن اعتماد دارید، شروع کنید.

واقع بین بودن

اگر مرتکب اشتباهی می‌شوید، واقع بین باشید. احتمالاً فرصت برای جبران اشتباهی که از شما سر زده ممکن است کم باشد. به همین دلیل نباید اجازه دهید که اشتباهات شما باعث ایجاد دشواری‌های جدیدتری شود. شما باید بتوانید بر روی رفتار و زمانی که در اختیار دارید، مدیریت بیشتری کنید. از افراد باتجربه در این مورد مشورت بگیرید و با آنها در تعامل باشید‌ به هیچ وجه نباید به دلیل اشتباهی که انجام داده‌اید و استرس ناشی از آن دچار اشتباهات بزرگتری شوید. سعی کنید خونسردی خودتان را حفظ کنید و در آرامش کامل اقدامات لازم را انجام دهید.

تقویت عزت نفس

برای اینکه بتوانید به زندگی خودتان با آرامش ادامه دهید، نیاز است که خودتان را ببخشید. شما باید بدانید هرگونه اشتباهی که انجام داده‌اید، به دلیل بی‌احتیاطی و ناخواسته بوده است. هرچند این‌گونه اشتباهات شما بر زندگی‌تان تأثیرات منفی گذاشته، اما نبخشیدن خودتان نه تنها مشکلات را حل نمی‌کند، بلکه در برخی از مواقع عذاب وجدان ناشی از اشتباهات، باعث می‌شود که آن پیامدهای ناگوار را مجدد تکرار کنید. به همین دلیل انسان دچار هرگونه خطا و اشتباهی شد، باید خودش را ببخشد تا بتواند به زندگی عادی و طبیعی برگردد. هرچند بخشیدن خود و پذیرش اشتباهات بسیار سخت است.

صبور بودن

صبور باشید و اجازه دهید که زمان بگذرد. برخی از افراد زود ناامید می‌شوند و دست از تلاش بیشتر برای رسیدن به آرامش خودشان می‌کشند. اما شما باید بدانید که گاهی اوقات باید به خودتان استراحت دهید. در واقع به خودتان زمان دهید تا بتوانید از ادامه راه دست نکشید و به هیچ وجه ناامید نشوید. شما باید دست از فکر و خیال بردارید و از هرگونه فرصتی استفاده کنید. همچنین باید شجاعت لازم برای اشتباه کردن را داشته باشید، اما ناامید نشوید و از گذشته درس بگیرید.

تمرین مهارت‌های ذهن آگاهی

تعمیرات ذهن آگاهی به شما کمک زیادی می‌کند تا با هرگونه احساسات و افکار منفی ناشی از اشتباهات گذشته مقابله کنید. این‌گونه تمرینات به شما آموزش می‌دهد که چگونه در لحظه حال زندگی کرده و از قضاوت‌های دیگران در امان بمانید. برای این کار سعی کنید در یک مکان آرام بنشینید، بر روی تنفس خود تمرکز کرده و افکار و احساسات خودتان را بدون هرگونه قضاوت مرور کنید.

 

چرا کنار گذاشتن اشتباهات سخت است؟

به ویژه برای افرادی که موفق هستند کنار آمدن با اشتباهاتشان بسیار دشوار است، زیرا افرادی که موفق هستند، معمولاً با کمال گرایی دست و پنجه نرم می‌کنند. آنها تصور می‌کنند باید همه چیز را دقیقاً درست انجام دهند. در نتیجه اشتباه کردن برای آنها هزینه بسیار بالایی دارد. آنها نه تنها با عواقب اشتباهات روبرو هستند، بلکه ترس ناشی از ناکامل بودن را همیشه همراهشان دارند. هرگونه خطایی برای اینگونه افراد اغلب با احساس شرم و گناه مرتبط است. بسیاری از افراد موفق یک ذهنیت کاملاً ثابت دارند. ‌آنها معتقد هستند که هر کاری یا خوب است یا بد. کمال‌گرایان تمایل دارند که بیش از حد بر اشتباهاتشان تأکید کنند. این‌گونه افراد بر این باورند اگر از اشتباهاتشان به عنوان فرصتی برای یادگیری استفاده کنند، هرگز آن اشتباه را دو بار تکرار نمی‌کنند. البته این در تئوری بسیار عالی است، اما در عمل کمال‌گرایان در مورد هرگونه خطایی که انجام می‌دهند، نشخوار فکری می‌کنند و به هیچ وجه موفقیت‌های خودشان را نمی‌بینند.

حال سؤال این است که چگونه از اشتباهات خودمان عبور کنیم؟ برای عبور کردن از اشتباهات باید با تمام افکار، احساسات و رفتارهایی که باعث می‌شود فکر شما در یک حلقه ثابت نگه داشته شود به خوبی مقابله کنید. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی راهکارهای کنار آمدن با هرگونه خطا و اشتباهی پرداختیم.

شما عزیزان باید بدانید که یک فرد باهوش، حتی اگر اشتباه کند، از آن درس می‌گیرد و هرگز آن اشتباه را تکرار نمی‌کند. به طور کلی هیچ فردی در دنیا وجود ندارد که اشتباه نکند. به هر حال ما انسان هستیم و ممکن است دچار خطا شویم، اما اگر به سادگی عذرخواهی نکنیم یا اینکه به اشتباهمان اعتراف نکنیم و از آن دست برنداریم، آن را مانند گذشته ادامه خواهیم داد و در تکرار همان اشتباهات قرار خواهیم گرفت.

اگر از اشتباهات خودمان درس نگیریم، استرس و اضطراب بی‌مورد به خود و دیگران وارد می‌کنیم و در نتیجه اعتماد به مردم خودمان را از دست می‌دهیم.

راهکارهای مقابله با خودسانسوری چیست؟ دلایل + نشانه‌های آن را در ان مطلب بخوانید:

راهکارهای مقابله با خودسانسوری

نظرات مردم در مورد کنار آمدن با اشتباهات

در این بخش از مجله جوان ایرانی به بررسی نظرات مردم در مورد کنار آمدن با اشتباهات خود می‌پردازیم.

♦ یکی از افراد پیام داده که شخصی به من زخم بزرگی زده، ولی آن‌قدر او را دوست دارم و به بودنش نیاز دارم که نه می‌توانم رنجی که به من تحمیل کرده را بپذیرم و نه اینکه او را رها کنم. کاش می‌شد این‌گونه خاطرات بد را بتوانم از ذهنم پاک کنم، زندگی برایم خیلی سخت شده است. به نظر شما چه کار کنم؟

پاسخ این است که دوست عزیز گاهی اوقات با تکرار عبارت «چاره چیه» می‌توانیم خودمان را آرام کنیم و از بودن در کنار دیگران لذت ببریم.

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که من به هیچ وجه کینه‌ای نیستم، اما بدی‌هایی که خواهر شوهرم نسبت به من کرده را نمی‌توانم فراموش کنم. چطور می‌توانم با این گذشته کنار بیایم، در حالی که هر روز به ظلم‌هایی که به من کرده و اشتباهات گذشته فکر می‌کنم.

پاسخ این است که دوست عزیز قطعاً فراموش کردن گذشته و نداشتن کینه نسبت به دیگران کار ساده‌ای نیست، اما شما باید بدانید کینه نسبت به دیگران، لحظات اکنون و آینده شما را از بین می‌برد. بنابراین سعی کنید قدم به قدم پیش بروید و خود را در اشتباهی که داشته‌اید ببخشید و رها کنید.

♦ فرد دیگری پیام داده متأسفانه من گذشته بسیار تلخی داشتم و هر شب آنها را با خودم مرور می‌کنم. من می‌توانم با اشتباهاتی که در گذشته کردم کنار بیایم و با خودم آشتی کنم. چه پیشنهادی برای من دارید؟

پاسخ این است که دوست عزیز برای اینکه با گذشته آشتی کنید، این مثال را به خودتان یادآوری کنید. فرض کنید فردی چندین سال پیش به شما چاقو زده، آیا شما باید مدام آن چاقو را پس از گذر سال‌ها به خودتان بزنید؟ سعی کنید آنقدر زندگی خودتان را سرشار از کارهای مثبت و خوب کنید که حتی فرصت فکر کردن به گذشته و اشتباهاتی که انجام داده‌اید را نداشته باشید.

 

سخن پایانی

فراموش نکنید که هیچ‌کس کامل نیست و تمامی افراد مرتکب اشتباه می‌شوند. اما مهم این است که از اشتباهات خود درس بگیرید و به سمت جلو حرکت کنید‌. بخشش خود و رهایی از هرگونه عذاب وجدان، نیازمند پذیرش اشتباهات، جبران خطاها، همدلی با خود، تغییر نگرش و یادگیری مناسب از اشتباهات است. اگر شما این مهارت‌ها را تمرین کنید و از حمایت‌های اجتماعی نیز استفاده کنید، می‌توانید از هرگونه احساس گناه و عذاب وجدان نیز رهایی یافته و زندگی بسیار بهتری داشته باشید. اگر شما نیز تجربه‌ای در این مورد دارید، می‌توانید در انتهای مقاله بخش نظرات پیام خود را ثبت کنید.

منابع:

https://idontmind.com/journal/6-ways-to-move-past-your-mistakes

https://www.mindtools.com/a27yhpa/how-to-learn-from-your-mistakes

https://centerstone.org/our-resources/health-wellness/getting-over-past-mistakes/

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 1.6 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 9

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

بهار علیزاده

همیشه بهترینِ خودم، خاص و منحصر به فرد! دیجیتال مارکتینگ و سئو نظرمه. زندگی برای من مسابقه نیست! از مسیر لذت می‌برم... راز خوشحالیِ من: کمک به دیگران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا