آموزش آپدیت ویندوز 10 به ویندوز 11
آموزش آپدیت ویندوز 10 به ویندوز 11 در این قسمت به صورت مرحله به مرحله ذکر شده است که کاربران با کمک این مقاله در مجله جوان ایرانی، به راحتی اقدام به ارتقا سیتسم عامل خود به آخرین نسخه ویندوز مایکروسافت نمایند. ویندوز 11 آخرین نسخه از ویندوز است که توسط شرکت مایکروسافت در 24 ژوئن سال 2021 معادل با 3 تیر سال 1400 ارائه شده است و کاربران ویندوزهای 10 و 7 قادرند تا اقدام به آپدیت ویندوز 10 و 7 خود به نسخه 11 نمایند.
مقایسه ویندوز 10 و 11
آیا ویندوز 11 بهتر از ویندوز 10 است؟ همانطور که اکنون میدانیم، با اینکه مایکروسافت در گذشته اعلام کرده است که ویندوز 10 آخرین سیستم عامل این شرکت خواهد بود اما در سال 2021 این تصمیم را تغییر داد و از تاریخ 3 تیر امسال از جایگزینی ویندوز 11 نسبت به ویندوز 10 خبر داد. به احتمال بسیار زیاد، مایکروسافت در طول تعطیلات همین سال که معادل با آبان و آذرماه میشود، نسخه اصلی آن ارائه خواهد شد اما در هفتههای گذشته نسخههای تست و غیررسمی آن در دسترس قرار گرفته است که بنا به اعلام مایکروسافت تغییرات و آپدیتهای متفاوتی با نسخه اصلی خواهد داشت.
در رابطه با مقایسه ویندوز 10 نسبت به 11 به طور خلاصه بایستی گفت:
- ویندوز 11 پیشرفتهای قابل ملاحظهای را در زمینه امنیت و طراحی به کاربران ارائه میدهد و همچنین پیشرفتهای زیادی را به همراه دارد.
- جالبترین جنبه سیستم عامل ویندوز 11، رابط کاربری کاملاً بازسازی شده آن است که بهتر از همیشه به نظر می رسد.
- امکانات مختلفی حذف و اضافه شده است.
مقایسه امکانات و ویژگیهای ویندوز 10 و 11
بزرگترین تفاوتهایی که در امکانات و ویژگیهای این دو ویندوز ارائه شده است عبارتند از
- طراحی و رابط کاربری: ویندوز 11 یک رابط کاربری جدید و شبیه Mac را برای این سیستم عامل خود در نظر گرفته است. در این رابط کاربری، طراحی به صورت تمیز با گوشههای گرد و سایههای پاستلی است. منوی نمادین Start نیز به همراه نوار وظیفه به مرکز صفحه منتقل میشود. اما در صورت تمایل میتوانید آن ها را به چپ منتقل کنید، همانطور که در ویندوز 10 وجود دارد.
- یکپارچی در اپلیکیشن اندرویدی: برنامههای Android امکان اجرا در ویندوز 11 را دارند و این یکی از مهمترین تغییرات خوشایند برای کارران خواهد بود. این برنامهها از طریق فروشگاه Microsoft جدید، از طریق Amazon Appstore قابل نصب هستند. این راههای دریافت به صورت بومیشده توسط مایکروسافت در ویندوز قرار گرفته است.
- دسکتاپ مجازی بهینهتر: دسکتاپهای ایجاد شده بیشتر شبیه سیستم عامل مک شده است و شما میتوانید بین آنها برای دستکاپهای شخصی کاری، دانشگاه و … جابهجا شوید.
- اضافه شدن مایکروسافت تیم: یکی از قابلیتهای که شبیه Face Time اپل میباشد، Microsoft Teams است که در نوار وظیفه قرار داده شده و برای تماس تصویری به کار میرود.
امکانات و ویژگیهای دیگری مانند اضافه شدن ویجتها که در ویندوز 10 وجود نداشت، صفحه نمایش لمسی و پشتیبانی قلم و صدا که در این سیستم عامل بهبود یافته است، فناوری Xbox برای بهبود تجربه گیمینگ مانند اضافه شدن قابلیتهای Auto HDR و DirectStorage و …. در این سیستم عامل اضافه شده است.
آیا امکان ارتقا ویندوز 10 به 11 وجود دارد؟
همانطور که میدانید، در نسل قبلی نیز امکان ارتقا از ویندوز 7 و 8 بدون برهم خوردن تنظیمات، فایلها و … وجود داشت. اکنون این قابلیت برای ویندوزهای 7 و 10 نیز وجود دارند تا بتوانند اقدام به ارتقا ویندوز خود به نسل 11 نمایند.
اگرچه ویندوز 11 قبلاً لو رفت و بسیاری از شما ممکن است آن را بارگیری کرده باشید، اما حالا فرصتی برای دریافت ویندوز 11 جدید و بدون اشکال وجود دارد که میتوانید مستقیماً از وب سایت رسمی مایکروسافت بارگیری کنید. میتوانید در چند مرحله با ما در این آموزش آپدیت ویندوز 10 به ویندوز 11 همراه باشید تا این مراحل را بررسی کنیم.
اگر رایانه شخصی ویندوز 10 موجود شما آخرین نسخه ویندوز 10 را اجرا میکند و از حداقل مشخصات سخت افزاری برای اجرای ویندوز 11 برخوردار است، میتواند برای ارتقا به ویندوز 11 اقدام کنید. برنامه ارائه ارتقاء هنوز در حال نهایی شدن است، اما برای اکثر دستگاههایی که امروزه در حال استفاده هستند، انتظار می رود زمانی در اوایل سال 2022 این برنامه آماده شود. همه رایانههای شخصی ویندوز 10 که واجد شرایط ارتقا به ویندوز 11 هستند به طور همزمان بهروز نمیشوند.
برای مشاهده اینکه آیا رایانه شخصی شما واجد شرایط ارتقا است ، برنامه PC Health Check را بارگیری و اجرا کنید. پس از شروع بهروزرسانی ارتقاء، می توانید با رفتن به تنظیمات/Windows Updates بررسی کنید که آیا برای دستگاه شما آماده است یا خیر.
آموزش آپدیت ویندوز 10 به ویندوز 11
برای آموزش آپدیت ویندوز 10 به 11، 2 روش وجود دارد که شامل موارد زیر میباشد:
- روش اول: فایل نصبی ویندوز 11 را دانلود کنید. شما اکنون قادر هستید نسخه Insider را از اینترنت دانلود کنید اما این نسخه کامل نیست. همچنین شما در این روش میتوانید تا زمان انتشار ویندوز 11 صبر کنید تا فایل نصبی در دسترس همگان قرار گیرد.
- روش دوم: زمانی که آپدیتها در دسترس است، اکنون از طریق ویندوز نسبت به آپدیت ویندوز 10 به ویندوز 11 اقدام کنید.
روش دوم راحتترین روش برای ارتقا ویندوز 10 به ویندوز 11 است که شامل مراحل زیر میباشد:
- ابتدا بایستی به منوی استارت بروید. بر روی گزینه استارت در ویندوز 10 کلیک کنید.
- صفحه تنظیمات ویندوز 10 شما باز شده و در قسمت Update and Security مراجعه کنید.
- حال ارتقا ویندوز باز کنید. برای این کار روی گزینه Check for Updates کلیک کنید.
- حال بایستی منتظر بمانید تا ویندوز برای ارتقا به ویندوز 11 اقدام به دریافت بروزرسانیها نماید.
- حال که بروزرسانیهای در دسترس شما قرار گرفته است، شما بایستی پنجرههای آپدیت ویندوز را مشاهده کنید. شما در این مرحله میتوانید برای انتخاب اینکه کدام بروزرسانی را دریافت میکنید، حق انتخاب داشته باشید.
در انتهای آموزش آپدیت ویندوز 10 به ویندوز 11 بایستی در لیست آپدیتهایی که در این صفحه قرار دارد، دنبال گزینه ارتقا به ویندوز 11 باشید تا بتوانید ارتقا از ویندوز 10 به 11 را انجام دهید. حتما برای ارتقا به این نسخه، به نکاتی که در انتهای مقاله بیان شده است، توجه کنید.
آموزش آپدیت ویندوز 7 به ویندوز 11
در قسمت قبل بیان کردیم که شما میتوانید از ویندوز 7 نیز به ویندوز 11 اقدام کنید. راههای مختلفی برای ارتقا به ویندوز 11 از ویندوز 7 وجود دارد که در قسمت قبل نیز به آن اشاره شد. شما میتوانید به طور کلی ویندوز خود را حذف کرده و فایل نصبی آن را بر روی سیستم خود پیاده کنید. همچنین روش دوم، ارتقا از طریق آپدیت است که مراحل آموزش ارتقا ویندوز 7 به ویندوز 11 به شرح زیر میباشد:
- بر روی منوی استارت کلیک کرده و گزینه Control Panel را انتخاب کنید.
- حال بایستی در صفحه کنترل پنل، دنبال گزینه Windows Update باشید که در این قسمت روی آن گزینه کلیک کنید.
- در صفحه باز شده، حال بایستی بر روی گزینه ” Check for Updates” کلیک کنید تا در این قسمت، آپدیتهای و بروزرسانیها برای شما چک شده و نمایش داده شود.
- پس از اینکه بررسیها انجام شد، حال بایستی گزینه Install Update را کلیک کنید تا همه بروزرسانیها برای شما نصب شود.
- همچنین شما میتوانید برای نصب کامل بروزرسانیها، بر روی دو گزینه بروزرسانی اختیاری و بروزرسانی موجود کلیک کنید.
درنهایت برای آموزش آپدیت ویندوز 10 به ویندوز 11، لیستی از بروزرسانیها را مشاهده میکنید که بایستی آنها را انتخاب کرده و بر روی گزینه Install Updates کلیک کنید.
آموزش ارتقا به ویندوز 11 نسخه Insider
اگر برای دانلود ویندوز 11 و تجربه یک محیط کاربری متفاوت عجله دارید، میتونید نسخه Insider آن را که در دسترس عموم قرار دارد نصب کنید. در این قسمت از آموزش آپدیت ویندوز 10 به ویندوز 11 شما میتوانید تا زمانی که نسخه رسمی آن در ماه آبان و آذر منتشر میشود، از این نسخه استفاده کنید. مراحل ارتقا به ویندوز 11 عبارت است از:
- در وبسایت Windows Insider Program عضو شوید. این کار را میتوانید با اکانت مایکروسافت خود انجام دهید.
- از مسیر Settings > Update & Security > Windows Insider Program بعد از ثبت نام در این برنامه، میتوانید به وارد بخش اینسایدر در کامپیوتر خود شوید.
- لازم است گزینههای optional diagnostic data و Diagnostics & Feedback را برای دریافت بیلدها و مشخصات نرمافزاری فعال کنید.
- روی گزینه “+” کلیک کرده و وارد اکانت مایکروسافت خود شوید. روی Continoue کلیک کنید.
- 3 نسخه برای شما در نظر گرفته شده است که شما باید آخرین نسخهای که عرضه شده است را یعنی Dev Channel را انتخاب کنید. اگر نسخه بتا در دسترس قرار دارد، آن را انتخاب کنید.
- یک بخش برای حریم شخصی نمایش داده میشود که بایستی آن را انتخاب کنید و گزینه Restart Now را بزنید.
- حال یک پارتیشن یا درایور را برای نصب ویندوز خود در نظر بگیرید.
- در کامپیوتر به قسمت Settings > Update & Security > Windows Update مراجعه کنید.
- بر روی گزینه Check for updates کلیک کنید.
- بروزرسانی را با نام Windows 11 Insider Preview دانلود کنید.
- بر روی گزینه Restart Now کلیک کنید و منتظر باشید تا مراحل نصب و راهاندازی ویندوز انجام شود.
پس از این قسمت از آموزش آپدیت ویندوز 10 به ویندوز 11، از نسخه بتا ویندوز 11 لذت ببرید.
نکات مهم در آموزش آپدیت ویندوز 10 به ویندوز 11
از جمله نکاتی که بایستی در رابطه با آموزش آپدیت ویندوز 10 به ویندوز 11 برای شما خوانندگان محترم ذکر کنیم، میتوان گفت:
- ارتقا از ویندوز 10 به 11 کاملا رایگان است.
- برای ارتقا از ویندوز 10 به 11 حتما بایستی یک دانش یا مطالعه اولیه داشته باشید.
- حتما قبل از ارتقا اقدام به بکاپ گیری از فایلهای خود نمایید تا از حذف شدن آنها جلوگیری شود.
- حتما به مشخصاتی که نیاز دارید تا از این نسخه ویندوز استفاده کنید، توجه نمایید. این نسخه بر روی (حداقل) مشخصات زیر اجرا میشود:
- پردازنده 64 بیتی
- 4 گیگابایت رم
- 64 گیگابایت حافظه ذخیرهسازی
- رزولوشن 1366*768
- نمایشگر 9 اینچی (حداقل)
- پشتیبانی از قابلیتهای UEFI، TPM 2.0 و نیز Secure Boot
- پشتیبانی از دایرکت ایکس 12
در نهایت کاربرانی که نمیتوانند از این ویندوز به جهت مشخصات سختافزاری خود استفاده کنند، نگران نباشند؛ زیرا مشخصات اضافه شده، امکانات و ابزارهای حیاتی نیست.