سرگرمیمهارت های زندگی

علائم افسردگی در زنان متاهل (بهترین راهکارهای درمانی)

علائم افسردگی در زنان متأهل چیست؟ چگونه درمان می‌شوند؟

لیست مطالب این مقاله

افسردگی یکی از اختلالات روانی رایج است که حتی ممکن است بر زنان متأهل نیز تأثیر بگذارد و کیفیت زندگی آنها را کاهش دهد‌. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی علائم افسردگی در زنان متأهل پرداخته و راه‌های مقابله با این اختلال را به طور کامل شرح می‌دهیم.

 

علائم افسردگی در زنان متأهل

شناخت علائم افسردگی و راه‌حل‌های مناسب برای مقابله با این نوع اختلال، اهمیت بسیاری دارد. در این بخش به بررسی نشانه‌های افسردگی در زنان متأهل می‌پردازیم.

احساس بی‌ارادگی و کاهش انرژی

معمولاً زنانی که دچار افسردگی هستند، هیچ علاقه‌ای به انجام فعالیت‌های روزمره و کارهای خانگی ندارند. این‌گونه افراد احساس بی‌ارادگی کرده و ممکن است حتی در انجام وظایف خودشان دچار مشکلات زیادی شوند. در این صورت به مرور زمان باعث ایجاد استرس و اضطراب آن‌ها خواهد شد. در واقع حتی دیگر آن فعالیت‌هایی که زن و شوهر دوست داشتن انجام بدهند را انجام نداده و لذتی برای آن‌ها ندارند. این‌ نوع افسردگی می‌تواند بر تمام بخش‌های زندگی مشترک تأثیر منفی بگذارد. به عنوان مثال اگر زن و شوهر در گذشته با هم برای فیلم، شام و گردش با دوستان مشترک، وقت می‌گذراندند و از آن لذت می‌بردند، اگر یکی از طرفین کناره‌گیری کند، برای طرف مقابل اختلافات زیادی ایجاد می‌شود.

نوشته های مشابه

عزت نفس پایین

معمولاً زنان متأهلی که با افسردگی دست و پنجه نرم می‌کنند، عزت‌نفس آن‌ها بسیار پایین است و مدام از خودشان انتقاد می‌کنند. حتی آنها ممکن است از خودشان این سؤال را داشته باشند که آیا شریک زندگی آن‌ها تمایلی برای ادامه رابطه دارد یا خیر.

تاثیر منفی بر روابط زناشویی

به طور کلی زنان متأهلی که دچار افسردگی هستند بر رابطه آنها تأثیر منفی می‌گذارد، زیرا این‌گونه زنان نه تنها نسبت به چیزهایی که قبلاً از آن لذت می‌بردند، بی‌علاقه شده بلکه ممکن است به شما نیز هیچ علاقه‌ای نداشته باشند. در واقع به این فاصله گذاری عاطفی آنهدونیا می‌گویند. در این نوع افسردگی هیچ احساس شادی برای انجام فعالیت‌های لذت بخشی که درگذشته انجام می‌دادند وجود ندارد. حتی این سؤال در ذهن چنین فردی ایجاد شود که آیا هنوز عاشق همسرش است یا خیر. شما باید بدانید که این نوع احساسات مربوط به روابط شما نیست، بلکه مسئله افسردگی است و باید آن را درمان کنید. حتی این‌گونه افراد ممکن است انرژی و انگیزه‌ای برای انجام کارهایی که معمولاً انجام می‌دهند، نداشته باشند. الگوهای فکری منفی و احساس گناه نامناسب نیز باعث درگیری‌هایی بین زوجین می‌شود.

افزایش اضطراب و نگرانی

معمولاً زنان متأهلی که دچار افسردگی هستند، احساس نگرانی و استرس زیادی دارند. در نتیجه این مورد باعث اختلال در روال خواب آنها می‌شود. همچنین ممکن است در تمرکز و حافظه نیز دچار مشکل شوند و کیفیت زندگی آنها کاهش یابد.

احساس بی‌ارزشی

معمولاً زنانی که از افسردگی رنج می‌برند، برای خوردشان ارزش زیادی قائل نمی‌شوند. در نتیجه این امر ممکن است باعث افزایش استرس، اضطراب و افسردگی آنها شود.

کاهش و افزایش اشتها

یکی دیگر از علائم افسردگی در زنان متأهل، تغییر در الگوی اشتهای آنها است. هرگونه تغییرات مانند کاهش اشتها یا پرخوری ممکن است نشان‌دهنده افسردگی باشد.

احساس غم و اندوه طولانی

احساس غم، اندوه طولانی و مداوم که ممکن است با گریه‌های بی‌دلیل نیز همراه باشد، یکی دیگر از علائم افسردگی در زنان متأهل است.

مبارزه با افسردگی پس از طلاق چگونه است؟ علائم آن در زنان و مردان چیست؟

مبارزه با افسردگی پس از طلاق

دلایل افسردگی در زنان متأهل

به طور کلی زنان دوبرابر مردان در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند. البته شما عزیزان باید بدانید که افسردگی در هر سنی ممکن است ایجاد شود. معمولاً برخی از تغییرات خلقی و احساسات زنان با تغییرات هورمونی همراه بوده و باعث ایجاد افسردگی آنها می‌شود. اما تغییرات هورمونی به تنهایی باعث افسردگی نمی‌شود، بلکه دلایل دیگری نیز در آن دخیل است. در ادامه این مطلب به دلایل افسردگی در زنان متأهل می‌پردازیم.

مشکلات قبل از قاعدگی

اکثر زنان مبتلا به سندروم پیش از قاعدگی (PMS) علائمی مانند حساس شدن سینه‌ها، سردرد، تحریک‌پذیری، نفخ شکم و اضطراب‌ را تجربه می‌کنند. البته شما باید بدانید که ارتباط دقیق و مشخصی بین افسردگی و pms وجود ندارد، اما ممکن است تغییرات چرخه‌ای در استروژن، پروژسترون و هورمون‌هایی که باعث اختلال در عملکرد مواد شیمیایی مغز می‌شود، در این امر نقش داشته باشند.

افسردگی پس از زایمان

برخی از مادرانی که تازه زایمان کرده‌اند، عصبانی، تحریک‌پذیر و در اکثر اوقات غمگین هستند. هرچند این‌گونه احساسات آنها ممکن است ظرف یک یا دو هفته کاهش یابد، اما برخی از علائم افسردگی جدی‌تر یا طولانی مدت گریبان‌گیر آن‌ها می‌شود. در واقع گریه کردن بیش از حد، اعتماد به نفس پایین یا تلقین به خود که مادر بدی هستم، اضطراب یا احساس بی‌تفاوتی، مشکل در خوابیدن حتی زمانی که کودک خواب است، مشکل عملکرد روزانه، ناتوانی در مراقبت از کودک، افکار آسیب‌رساندن به کودک و افکار خودکشی از جمله علائم افسردگی پس از زایمان است. این نوع افسردگی معمولاً ۱۰ تا ۱۵ درصد از زنان را درگیر می‌کند و یک وضعیت پزشکی جدی است که باید درمان شود.

دوران بارداری

تغییرات هورمونی که در دوران بارداری ایجاد می‌شود، ممکن است بر خلق و خوی زنان تأثیر بگذارد. در نتیجه خطر ابتلا به افسردگی در دوران بارداری یا در طول دورانی که فرد برای بارداری تلاش می‌کند افزایش می‌یابد. در واقع در این دوران به دلیل تغییر سبک زندگی یا کار، همچنین سایر عوامل استرس‌‌زای زندگی، مشکلات رابطه قبلی، افسردگی، عدم حمایت اجتماعی، حاملگی ناخواسته، سقط جنین، ناباروری یا حتی قطع مصرف داروهای ضدافسردگی در گذشته، احتمال افسردگی در دوران بارداری را افزایش می‌دهد.

دوران یائسگی

خطر افسردگی در طی یائسگی زودرس یا حتی پس از آن افزایش می‌یابد. مرحله‌ای به نام پیش‌یائسگی وجود دارد که سطح هورمون‌ها در این دوران به طور نامنظمی در نوسان است. در نتیجه در دوران پیش‌یائسگی نیز احتمال افسردگی وجود دارد. البته شما عزیزان باید بدانید که تمامی زنانی که دچار یائسگی می‌شوند، افسردگی را تجربه نمی‌کنند. اما عواملی که در این بخش بیان می‌شود، خطر افسردگی را افزایش می‌دهد:

  • اختلال خواب یا خواب نامناسب
  • یائسگی در سنین پایین‌تر
  • افزایش وزن یا شاخص توده بدنی بالاتر
  • رویدادهای استرس‌زا در زندگی
  • اضطراب یا سابقه افسردگی
  • رویدادهای استرس‌زا در زندگی
  • یائسگی ناشی از برداشتن تخمدان‌ها با جراحی

شرایط زندگی و فرهنگ زنان

به طور کلی شرایط زندگی و عوامل استرس‌زایی که در زندگی زنان وجود دارد، ممکن است در افسردگی آنها نقش داشته باشد. هرچند این عوامل استرس‌‌زا ممکن است در مردان نیز رخ دهد، اما معمولاً با شدت کمتری ایجاد می‌شود. به طور کلی عواملی که باعث افزایش خطر افسردگی در زنان متأهل می‌شود که مرتبط با شرایط زندگی و فرهنگ آنها است عبارتند از:

قدرت و موقعیت نابرابر

معمولاً از آنجایی که زنان نسبت به مردان سرمایه کمتری دارند، نسبت به آینده نگرانی‌های بیشتری دارند و حتی دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی نیز برای این‌گونه زنان کاهش می‌یابد. در نتیجه اعتماد به نفس آن‌ها پایین آمده و دچار احساسات منفی و عدم کنترل بر زندگی خودشان می‌شوند.

حجم کار سنگین

برخی از زنان نه تنها بیرون از منزل کار می‌کنند، بلکه چندین شغل دارند و حتی ممکن است فرزند داشته باشند و از فرزندان خودشان مراقبت کنند. در این میان ممکن است از یکی دیگر از اعضای خانواده‌ای که بیمار یا مسن است نیز مراقبت کنند. در نتیجه کار اضافه باعث می‌شود که آنها نتوانند به خودشان رسیدگی کنند. در نتیجه دچار افسردگی می‌شوند.

آزار جسمی یا جنسی

به طور کلی در زنانی که در کودکی یا بزرگسالی مورد هرگونه آزار عاطفی جسمی یا جنسی قرار گرفته‌اند، در مقایسه با زنانی که مورد این‌گونه آزارها قرار نگرفته‌اند، احتمال افسردگی بیشتری وجود دارد. شما عزیزان باید بدانید که زنان به طور کلی بیشتر از مردان در معرض آزار جنسی قرار دارند.

استفاده از مواد مخدر یا الکل

همچنین زنان متأهلی که مواد مخدری و الکل مصرف می‌کنند، احتمال ابتلا به افسردگی در آنها افزایش می‌یابد. در واقع سوءاستفاده از مواد مخدر باعث ایجاد افسردگی یا شدیدتر شدن علائم این اختلال شده و حتی درمان آن را بسیار سخت می‌کند.

 

روش‌های پیشگیری از افسردگی در زنان متأهل

هرچند دلایل ابتلا به افسردگی در زنان متأهل بسیار زیاد است که در این مطلب به آن پرداختیم، اما راهکارهایی وجود دارد که می‌توانید از شدت یافتن یا ایجاد اولیه‌ی آن به خوبی جلوگیری کنید. در این بخش از مجله جوان ایرانی به بررسی روش‌های پیشگیری از افسردگی در زنان متأهل می‌پردازیم.

کمک گرفتن از دوستان و خانواده

سعی کنید از دوستان و خانواده خودتان کمک بگیرید و هر روزی تصمیم مثبتی برای زندگی خودتان در نظر داشته باشید. مطمئن باشید اگر شخصی از اطرافیان شما را حمایت کند، نقش مؤثری برای غلبه بر افسردگی شما خواهد داشت.

اهمیت دادن به سلامتی

یکی دیگر از راهکارهای پیشگیری از افسردگی در زنان متأهل این است که به سلامت خودتان اهمیت دهید. به عنوان مثال خواب منظمی داشته باشید، رژیم غذایی سالم، ورزش و تفریح را در برنامه روزانه خودتان قرار دهید. همچنین با تکنیک‌های آرام‌بخش نیز آشنا باشید تا وضعیت روحیه شما به خوبی کنترل شود.

آفتاب گرفتن

مطمئن باشید اگر در روز حداقل به مدت ۱۵ دقیقه در معرض نور آفتاب قرار بگیرید، خلق و خوی شما بهتر می‌شود. در واقع نور آفتاب باعث به تعادل رسیدن سطح سروتونین در بدن شده و به پیشگیری از افسردگی در زنان متأهل کمک زیادی می‌شود. البته هنگامی که در معرض نور خورشید قرار می‌گیرید، استفاده از کرم ضدآفتاب را فراموش نکنید.

ورزش کردن

یکی دیگر از راهکارهای پیشگیری از افسردگی در زنان متأهل ورزش کردن است. بسیاری از خانم‌ها هنگامی که مشغول خانه‌داری و کارهای مرتبط با آن می‌شوند، از خودشان غافل شده و اصلاً ورزش را در روتین خودشان ندارند. در حالی که شما عزیزان باید بدانید که حتی ورزش کردن منظم بسیار بیشتر از داروهای ضدافسردگی در کاهش احساس خستگی و علائم افسردگی و افزایش انرژی شما تأثیر دارد.

چگونه با افسردگی ناشی از بیکاری مقابله کنیم؟ علائم آن چیست؟

مقابله با افسردگی ناشی از بیکاری

شما باید بدانید که حتی شدیدترین افسردگی نیز قابل‌درمان است و نگرانی از این بابت نداشته باشید. درمان‌های رایج عبارتند از: داروهای ضدافسردگی، گفتاردرمانی مجازی یا حضوری یا ترکیبی از داروها و درمان.

البته هیچ درمان یکسانی برای همه افراد وجود ندارد. حتی ممکن است پیدا کردن بهترین روش درمانی، نیاز به آزمون و خطا داشته باشد. حتی برخی از روانپزشکان گزینه‌های مختلف درمانی را توضیح می‌دهند و به شما کمک می‌کنند تا بهترین درمان را بر اساس علائم خودتان انتخاب کنید، اما مطمئن باشید که با کمک گرفتن از روان‌شناس شما می‌توانید احساس بهتری داشته باشید.

البته اگر افسردگی شما شدید باشد، معمولاً ترکیبی از درمان‌ها برایتان تجویز می‌شود. در ادامه به این‌گونه درمان افسردگی شدید در زنان متأهل می‌پردازیم.

روان‌درمانی

در این مورد حتماً با بهترین روانپزشکان صحبت کرده و از آن‌ها درخواست کمک کنید. متخصص، الگوهای افکار منفی شما را به چالش کشیده و آن‌ها را اصلاح می‌کند. حتی پس از مراجعه به روانپزشک پس از مدتی متوجه خواهید شد که روابط بین فردی شما نیز بهبود یافته است.

تجویز دارو

برخی از روانپزشکان برای کمک به مدیریت علائم شما داروهای ضدافسردگی تجویز می‌کنند. شما باید در این مرحله صبوری کرده و آن‌ها را سر خود قطع نکنید. داروهای تجویز شده توسط پزشک را سروقت مصرف کنید. پس از مرور زمان متوجه خواهید شد که علائم شما رو به بهبودی است.

بستری شدن در بیمارستان

یکی دیگر از درمان‌هایی که برای افسردگی شدید در زنان متأهل وجود دارد، این است که آن‌ها در بیمارستان بستری شوند. در واقع در چنین وضعیتی فرد به هیچ وجه نمی‌تواند از خودش مراقبت کند، حتی احتمال آسیب‌رساندن به خود و دیگران یا احتمال خودکشی وجود دارد. در این صورت حتماً باید چنین فردی در بیمارستان بستری شود.

 

نظرات مردم در مورد افسردگی در زنان متأهل

در این بخش به بررسی نظرات مردم در مورد افسردگی در زنان متاهل می‌پردازیم.

♦ یکی از افراد پیام داده که من یک خانم متاهل هستم. چند روزی است که احساس می‌کنم هنگامی که از خواب بیدار می‌شوم استرس دارم. حتی اشتها به هیچ‌گونه غذایی ندارم. نمی‌دانم چه کاری باید انجام دهم، اگر امکان دارد من را راهنمایی کنید.

پاسخ این است که اضطراب صبحگاهی و کاهش اشتها مرتبط به اختلال اضطراب است. همچنین پرکاری تیروئید و کم خونی نیز باعث ایجاد چنین علائمی می‌شود. توصیه می‌کنیم که حتماً به پزشک مراجعه کرده و آزمایش چکاپ بدهید. اگر مشکل تیروئید و آهن خون نداشتید، احتمالاً دچار اختلال اضطرابی شده‌اید، به روانپزشک مراجعه کنید. معمولاً به دو روش دارویی و غیر دارویی این حالت شما درمان می‌شود.

 

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که من ۳۵ سن دارم. دو تا فرزند دختر و پسر دارم. من ۲۰ سال است که ازدواج کرده‌ام. متاسفانه در سن خیلی کم ازدواج کردیم. همسر من حدود یک ماه هست که بدون هیچ دلیلی به من می‌گوید که او را توافقی طلاق بدهم. گاهی اوقات همسرم در زندگی کلافه می‌شود، به من می‌گوید که نمی‌خواهم تو را ببینم و از خانه بیرون برو. نمی‌دانم چه کاری باید انجام دهم، اگر امکان دارد من را راهنمایی کنید.

پاسخ این است که اگر مشکلات خانوادگی مهمی ندارید، احتمال دارد که همسر شما مبتلا به افسردگی شده باشد. البته گاهی اوقات برخی از افراد به اشتباه احساس می‌کنند، دچار افسردگی شده‌اند. به عنوان مثال شبکه‌های اجتماعی باعث این احساس شده است یا اینکه یک دوستی به او اشتباها گفته است که دچار افسردگی شده است. در این صورت به نزد مشاور مراجعه کنید. گاهی روان‌شناس می‌تواند به شما کمک کند تا مشکل‌تان حل شود.

 

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که من ۹ ماه پیش زایمان کردم. اما در طی این ۹ ماه آن‌قدر اطرافیان و پزشکان به من استرس وارد کردند که پس از به دنیا آمدن پسرم احساس می‌کنم از دنیا سیر شدم. هیچ چیزی من را خوشحال نمی‌کند، حتی خنده‌های بچه‌هایم به من هیچ احساس خوبی نمی‌دهد. احساس می‌کنم که در زندگی تنها شدم و کسی مرا درک نمی‌کند. گاهی از بچه‌هایم بدم می‌آید، اما زود پشیمان می‌شوم. شاید از بیرون برخی از افراد حسرت زندگی من را بخورند، اما من از درونم احساس خوشبختی نمی‌کنم.

پاسخ این است که دوست عزیز افسردگی پس از زایمان در دوران بارداری بسیار شایع است. بهتر است که شما هرچه زودتر به پزشک متخصص مراجعه کنید تا درمان شوید.

 

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که من دو تا دختر دارم. در اکثر اوقات در طی روز بی‌حوصله و بی‌اعصاب هستم. با خودم گفتم پس از به دنیا آمدن دختر کوچکم بهتر می‌شوم، اما اوضاع بدتر شد. مدام تو سر خودم می‌زنم. بسیار بددهن شدم، حتی در طی روز از خودم و رفتارهایم بسیار بدم می‌آید. اما چاره ندارم همسرم هم مدام سرکار است و به دلیل مشغله‌های زیادی که دارد، نمی‌تواند با من زیاد صحبت کند. در زندگی مشترک احساس تنهایی دارم.

پاسخ این است که دوست عزیز شما باید بدانید که ضربات مکرر به مغز، شما را دچار آسیب‌های زیادی می‌کند و بسیار خطرناک است. پیشنهاد ما به شما این است که در اسرع وقت به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کنید تا درمان شوید.

 

♦ فرد دیگری پیام داده که من یک ماه پیش فرزندم سقط شد و حال روحیم بسیار بد شد. مدام با همسرم دعوا دارم. برای مسائل کوچک دلم می‌خواهد گریه کنم. مدام با خودم تکرار می‌کنم که برای چه زنده هستم. چرا زندگی می‌کنم. یک ماه هست که وضعیت روحی من خیلی بدتر شده است. نمی‌دانم چه کاری باید انجام دهم؟

پاسخ این است که دوست عزیز شما برای اینکه درمان شوید، حتماً باید به پزشک و متخصص مراجعه کنید تا این علائم شما رفع شود. همچنین می‌توانید ورزش را در روتین زندگی خودتان قرار دهید تا از این حال و هوا خارج شوید.

علائم افسردگی خندان چیست؟ بهترین درمان آن را در این مطلب بخوانید:

علائم افسردگی خندان

سؤالات متداول در مورد افسردگی در زنان متأهل

در این بخش به بررسی سؤالات متداول در مورد افسردگی در زنان متأهل می‌پردازیم.

آیا افسردگی ارثی است؟

افسردگی معمولاً در افراد بین ۱۵ تا ۳۰ سال آغاز می‌شود. ابتلا به افسردگی در زنان به دلیل وراثت، بسیار شایع‌تر از مردان است. اما همیشه یک پیوند ژنتیکی یا ارثی مشخص وجود ندارد که شما متوجه شوید این فرد چرا دچار افسردگی بالینی شده است.

 

تفاوت افسردگی در زنان متأهل با مردان چیست؟

معمولاً افسردگی در زنان متأهل ممکن است زودتر اتفاق افتاده و بیشتر طول بکشد. همچنین احتمال برگشت آن نیز نسبت به مردان بیشتر است. زنان متأهل معمولاً به تغییرات فصلی حساس‌تر هستند، همچنین به رویدادهای استرس‌زای زندگی نیز بسیار مرتبط است. زنان بیشتر احتمال دارد احساس گناه داشته باشند و حتی اقدام به خودکشی کنند. هرچند در واقعیت کمتر از مردان خودکشی آن‌ها به مرگ منجر می‌شود. همچنین افسردگی در زنان بیشتر به اختلالات اضطرابی به ویژه علائم هراس و اختلالات مرتبط با اشتها مرتبط است.

 

آیا بارداری می‌تواند بر افسردگی زنان متاهل تأثیر بگذارد؟

بله استرس‌های دوران بارداری ممکن است منجر به شروع افسردگی، عود علائم افسردگی یا حتی بدتر شدن نشانه‌های آن در دوران بارداری شود. همچنین خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان را نیز افزایش می‌دهد، زیرا معمولاً آماده شدن برای یک نوزاد جدید کار سختی است. اما شما باید بدانید که سلامتی خودتان را در اولویت قرار دهید. با دوستان، شریک زندگی و خانواده خود گفتگو کنید. اگر نیاز به حمایت دارید، آن را اعلام کنید. همچنین اگر احساس افسردگی و اضطراب می‌کنید به دنبال درمان آن باشید. از پزشک خودتان درخواست کنید که شما را به یک روانپزشک مناسب ارجاع دهد.

 

نتیجه‌گیری

افسردگی در زنان متأهل، مسئله جدی است که نیاز به درمان به موقع دارد. اگر علائم اولیه به زودی شناسایی شود و حمایت‌های لازم دریافت گردد، مطمئن باشید که به سمت بهبودی حرکت کرده و کیفیت زندگی خودتان را ارتقا می‌دهید. انجام فعالیت‌های ورزشی، مراجعه به روانشناس، ایجاد روابط اجتماعی قوی و مواردی از این قبیل به بهبود وضعیت روحی روانی زنان متاهل کمک زیادی می‌کند. اگر شما عزیزان نیز تجربه‌ای در این مورد دارد، در انتهای مقاله بخش نظرات پیام خود را با ما و سایر مخاطبان جوان ایرانی در میان بگذارید.

منابع:

https://www.healthline.com/health/smiling-depression

https://www.webmd.com/depression/smiling-depression-overview

https://www.healthline.com/health/smiling-depression#takeaway

https://www.medicalnewstoday.com/articles/smiling-depression#summary

https://www.verywellmind.com/what-is-smiling-depression-4775918

https://www.newportacademy.com/resources/restoring-families/smiling-depression/

https://paradigmtreatment.com/people-smiling-depression/

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 4.3 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 49

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

بهار علیزاده

همیشه بهترینِ خودم، خاص و منحصر به فرد! دیجیتال مارکتینگ و سئو نظرمه. زندگی برای من مسابقه نیست! از مسیر لذت می‌برم... راز خوشحالیِ من: کمک به دیگران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا