بیوگرافی و زندگی نامهفرهنگ و هنر

رسول خادم کیست؟ (بیوگرافی + نحوه آغاز فعالیت ورزشی)

رسول خادم کیست؟ آشنایی با یکی از برجسته‌ترین چهره‌های ورزشی

آیا می‌دانید رسول خادم کیست؟ رسول خادم ازغدی، یکی از برجسته‌ترین چهره‌های ورزشی و سیاسی ایران، به‌عنوان کشتی‌گیری پرافتخار، مدیر ورزشی و سیاست‌مدار طرف‌داران زیادی دارد.

او با ترکیب بی‌نظیری از استعداد ورزشی، مدیریت و تعهد اجتماعی، نقشی برجسته در ایران ایفا کرده است. دستاوردهای این فرد، او را به الگویی بی‌نظیر برای نسل‌های آینده تبدیل کرده است.

بیوگرافی رسول خادم

رسول خادم ۲۷ اسفند ۱۳۵۰ در مشهد، در خانواده‌ای ورزشی به دنیا آمد. پدرش، محمد خادم، از پیش‌کسوتان کشتی ایران و دارنده مدال نقره مسابقات جهانی ۱۹۶۲ در آمریکا است.

برادرانش، امیررضا و ابراهیم خادم، نیز در عرصه‌های ورزشی و پزشکی فعالیت دارند. امیررضا خادم، مانند رسول، از قهرمانان کشتی ایران است و ابراهیم خادم در حوزه طب سنتی تخصص دارد.

رسول خادم دارای مدرک کارشناسی علوم سیاسی و روابط بین‌الملل از دانشگاه روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه (۱۳۷۴-۱۳۷۸) و کارشناسی‌ارشد علوم اجتماعی با گرایش جامعه‌شناسی از دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز (۱۳۸۲-۱۳۸۴) است.

او از سال ۱۳۸۹ دانشجوی دوره دکتری جامعه‌شناسی با گرایش گروه‌های اجتماعی در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی بوده است.

بیوگرافی رسول خادم

آغاز فعالیت ورزشی

رسول خادم کشتی را از کودکی در آکادمی کشتی مشهد آغاز کرد. سال ۱۳۶۳، در سن ۱۳ سالگی، در مسابقات نونهالان کشور در وزن ۳۸ کیلوگرم به مقام قهرمانی دست یافت.

سال ۱۳۶۹، در ۱۹ سالگی، به تیم ملی بزرگسالان کشتی آزاد ایران پیوست و در بازی‌های آسیایی ۱۹۹۰ در وزن ۶۸ کیلوگرم مدال نقره را کسب کرد. رسول خادم در دوران ورزشی خود به افتخارات متعددی دست یافت که شامل:

  • المپیک: مدال برنز در المپیک ۱۹۹۲ بارسلونا (وزن ۸۲ کیلوگرم) و مدال طلا در المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا (وزن ۹۰ کیلوگرم).
  • قهرمانی جهان: مدال طلا در سال‌های ۱۹۹۴ استانبول و ۱۹۹۵ آتلانتا (وزن ۹۰ کیلوگرم) و مدال نقره در سال ۱۹۹۸ تهران (وزن ۱۳۰ کیلوگرم).
  • بازی‌های آسیایی: مدال نقره در بازی‌های آسیایی ۱۹۹۰ پکن (وزن ۶۸ کیلوگرم) و مدال طلا در بازی‌های آسیایی ۱۹۹۴ هیروشیما (وزن ۹۰ کیلوگرم).
  • قهرمانی آسیا: پنج مدال طلا در مسابقات قهرمانی آسیا.

در سال ۱۳۷۸، در سن ۲۷ سالگی، رسول خادم در اوج دوران ورزشی خود با پنج مدال طلا و نقره از مسابقات جهانی و المپیک، از دنیای کشتی خداحافظی کرد.

فعالیت‌های مدیریتی و مربی‌گری

پس از بازنشستگی، رسول خادم به عرصه مدیریت و مربی‌گری در کشتی پرداخت. این فعالیت‌ها شامل:

  • مدیریت تیم‌های ملی کشتی ایران: از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵
  • سر مربی‌گری تیم ملی کشتی آزاد ایران: از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ و مجدداً از ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۷
  • عضویت در هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک ایران: از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶
  • ریاست فدراسیون کشتی ایران: فعالیت در دوره‌ای به‌عنوان رئیس فدراسیون کشتی ایران

فعالیت‌های دیگر رسول خادم

  • عضویت در شورای شهر تهران: در دوره‌های دوم (۱۳۸۲-۱۳۸۶) و سوم (۱۳۸۶-۱۳۹۲) به‌عنوان عضو شورای شهر تهران انتخاب شد. در دوره دوم، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و در دوره سوم، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه بود.
  • کاندیداتوری برای شهرداری تهران: در سال ۱۳۸۶، یکی از نامزدهای پست شهرداری تهران بود و در رقابت با محمدباقر قالیباف، هر دو نفر در دور نخست ۸ رأی کسب کردند.

رسول خادم در امور خیریه نیز پیش‌گام بوده است. او دو مدال طلای جهانی خود را برای آزادی زندانیان غیرعمد و حمایت از خانواده‌های نیازمند به فروش رساند.

همچنین، تمام‌وقت خود را صرف امور خیریه در سراسر کشور کرده و یکی از اعضا و مؤسسین خیریه خادمین علی ابن ابی‌طالب است.

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 4.6 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 48

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

زهرا سامره

من با تجربه‌ام به شرکت‌ها از طریق تولید و توسعه محتوا کمک می‌کنم تا کسب‌و‌کار خود را رشد داده و به اهدافشان برسند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا