اخبار پزشکیبهداشت و سلامت

مزایا و معایب ختنه نوزادان چیست؟ (بهترین روش آن)

آیا نوزادان باید ختنه شوند یا خیر؟ نظرات پزشکان + مردم چیست؟

لیست مطالب این مقاله

ختنه نوزادان در برخی از فرهنگ‌ها و مذاهب به عنوان یک رسم سنتی و دینی انجام می‌شود. البته از دیدگاه پزشکی، فواید و عوارض خودش را دارد. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی مزایا و معایب ختنه نوزادان می‌پردازیم و نکات مهمی را در این رابطه بیان می‌کنیم.

 

مزایا و معایب ختنه چیست؟

به طور کلی ختنه به عمل جراحی گفته می‌شود که در آن پوست آلت تناسلی مردانه برداشته می‌شود. هرچند این عمل معمولاً در نوزادان پسر انجام می‌شود، اما در برخی از مواقع پسران در سنین بالاتر نیز این نوع جراحی را انجام می‌دهند. ختنه یکی از قدیمی‌ترین اعمال جراحی است که به هزاران سال پیش برمی‌گردد.

 

مزایای ختنه نوزادان چیست؟

در این بخش به بررسی مزایای ختنه نوزادان می‌پردازیم.

کاهش خطر عفونت‌های ادراری

طی تحقیقات انجام شده ختنه باعث می‌شود که خطر عفونت ادراری در نوزادان پسر کاهش یابد. این نوع عفونت‌ها ممکن است باعث مشکلات جدی در کلیه‌ها شود.

در واقع به دلیل اینکه در آلت تناسلی ختنه نشده، پوست ختنه‌ بالای سر آلت تناسلی قرار می‌گیرد، در نتیجه میکروب‌ها را به خودش جمع می‌کند که منجر به عفونت می‌شود. اما اگر این پوست ختنه‌گاه برداشته شود، احتمال ایجاد عفونت بسیار کم می‌شود. البته رعایت بهداشت و مراقبت‌های مناسب برای آلت تناسلی ختنه نشده، می‌تواند خطرات این نوع عفونت‌ها را کاهش دهد.

کاهش خطر بیماری‌های جنسی

ختنه می‌تواند خطر ابتلا به برخی از بیماری‌هایی که از راه جنسی منتقل می‌شود را کاهش دهد. این‌گونه بیماری‌ها شامل اچ پی وی و اچ‌آی‌وی هستند. البته ذکر این نکته ضروری است که استفاده مداوم و مناسب از کاندوم حین فعالیت‌های جنسی، چه ختنه شده باشد و چه نشده باشد، از بیماری‌های مقاربتی پیشگیری می‌کند. همچنین واکسن hpv نیز محافظت خوبی در برابر عفونت این بیماری ایجاد می‌کند.

کاهش خطر سرطان آلت تناسلی

همچنین برخی از تحقیقات نشان داده که ختنه خطر ابتلا به سرطان آلت تناسلی را به خوبی کاهش می‌دهد. البته این نوع سرطان بسیار نادر است.

کاهش تبعیض در جامعه

در جامعه‌ای که ختنه به عنوان یک عمل رایج پذیرفته شده است، اگر نوزادان ختنه نکنند ممکن است مورد تبعیض قرار گیرند و به آنها انگ بی‌فرهنگی بزنند. در نتیجه انجام آن باعث می‌شود که از این‌گونه مشکلات اجتماعی به خوبی جلوگیری شود.

مطابق با سنت‌ها و اعتقادات مذهبی

اگر در فرهنگ و مذهب شما ختنه به عنوان یک فریضه دینی و سنتی شناخته شده، بنابراین انجام آن باعث تقویت هویت فرهنگی و مذهبی فرد می‌شود.

 

معایب ختنه نوزادان چیست؟

در این بخش به بررسی معایب ختنه نوزادان می‌پردازیم.

ختنه مانند هر نوع عمل جراحی دیگری معایب خودش را دارد. ممکن است نوزاد دچار عفونت، خونریزی و آسیب به آلت تناسلی شود.

درد و ناراحتی موقت

هرچند درد و ناراحتی که در اثر ختنه ایجاد می‌شود معمولاً موقتی است، اما در کل تجربه ناخوشایندی برای نوزاد و والدین رقم می‌خورد.

احتمال کاهش حساسیت جنسی

هرچند این موضوع همچنان مورد بحث و بررسی قرار دارد، اما برخی از تحقیقات نشان داده که نوزادانی که ختنه می‌شوند در بزرگسالی دچار کاهش حساسیت جنسی می‌شوند. به طور کلی همچنان والدین نمی‌دانند که ختنه کردن تأثیر منفی بر لذت و رضایت جنسی فرزندشان در آینده دارد یا خیر.

مخالفت با حقوق کودکان

برخی از سازمان‌ها معتقد هستند که ختنه حقوق کودکان را نقض می‌کند‌ این‌گونه افراد اعتقاد دارند که هر فرد باید خودش تصمیم بگیرد که آیا تمایل به ختنه دارد یا خیر.

احتمال ظاهر نامطلوب

اگر ختنه نوزادان توسط افراد حرفه‌ای صورت گیرد، آلت تناسلی پسران را خوش‌فرم می‌کند. اما اگر توسط متخصصین کم‌تجربه صورت گیرد ظاهر آن بسیار نامطلوب می‌شود.

بریدن بیش از حد پوست

اگر پوست آلت تناسلی بیش از حد برداشته شود، در مجاری ادراری نوزاد شما برخی از مشکلات ایجاد می‌شود. به همین دلیل است که پزشکان زیادی این جراحی را غیرضروری و برای کودک دردناک می‌دانند.

عوارض ناشی از بیهوشی

یکی دیگر از معایب ختنه عوارضی است که در اثر بیهوشی نوزادان ایجاد می‌شود. برخی از پزشکان برای اینکه نوزاد هیچ‌گونه دردی را احساس نکند، او را بیهوش کامل می‌کنند.

به طور کلی در سراسر دنیا هیچ پزشک و متخصصی بر سر مسئله ختنه به توافق کامل نرسیده‌اند.

 

علت استفراغ نوزاد چیست؟ تفاوت آن با ریفلاکس را در این مطلب بخوانید:

علت استفراغ نوزاد چیست؟

آیا باید فرزندمان را ختنه کنیم؟

احتمالاً این سؤال برای شما ایجاد شده که آیا باید کودک خودتان را ختنه کنید یا خیر. اگر می‌خواهید به دلایل غیرپزشکی ختنه نکنید این یک انتخاب کاملاً شخصی است. البته ختنه نکردن نوزادان از نظر پزشکی نیز ممکن است مورد تأیید قرار گیرد‌. به عنوان مثال نوزادان مبتلا به هیپوسپادیاس نباید ختنه شوند. در این بیماری دهانه مجرای ادرار، در واقع لوله‌ای که ادرار را تخلیه می‌کند در مکان درستی قرار ندارد.

در صورت ابتلا به این بیماری یا بیضه‌های افتاده پزشک شما را به یک متخصص اورولوژی کودکان ارجاع می‌دهد و به شما توصیه می‌کند تا زمانی که مشکل برطرف نشده است ختنه نکنید.

همچنین اگر سابقه خانوادگی اختلالات خونریزی دارید، قبل از ختنه کردن نوزاد باید حتماً با پزشک خودتان مشورت کنید.

اگر نوزاد شما نارس است، باید صبر کنید تا به اندازه کافی رشد کند، سپس عمل جراحی انجام دهید.

برخی از والدین به این دلیل فرزندانشان را ختنه می‌کنند تا در نهایت شبیه دیگران شوند. البته برخی دیگر نیز تصمیم ختنه را به تعویق می‌اندازند تا کودکشان بزرگ شود و فرزندان خودشان تصمیم بگیرند‌. به طور کلی حتماً قبل از ختنه نوزاد با پزشک مشورت کنید.

اغلب اعتقادات مذهبی، اجتماعی و فرهنگی باعث می‌شود که افراد در انتخاب ختنه تردید کنند یا خیر. البته برخی اوقات هم از نظر پزشکی به دلیل مزایا و معایبی که دارد، برخی از افراد را در انتخاب تصمیمشان مردد می‌کند.

 

ختنه به عنوان بخشی از فرهنگ و مذهب

ختنه به عنوان یکی از قدیمی‌ترین روش‌های جراحی شناخته شده و گاهی اوقات اهمیت فرهنگی یا مذهبی دارد. در ابتدا این عمل توسط مردم مصری و یهودی انجام شد. در دین یهود نوزادان پسر به طور سنتی در هشتمین روز زندگی خود ختنه می‌شوند‌. این نوع جراحی نشان‌دهنده عهد و پیمان بین ابراهیم و خدا است. امروزه هم ختنه پسران توسط یهودیان به طور جهانی انجام می‌شود.

در دین اسلام نیز ختنه پسران انجام می‌شود تا نشان‌دهنده تأییدی بر ارتباط خودشان با خدا و تطهیر شخصی باشد. افرادی که مسیحی هستند نیز نوزادان خودشان را ختنه می‌کنند.

البته به طور کلی هرچند برخی از خانواده‌ها به دلیل فرهنگ و مذهبی که دارند تصویر قطعی برای ختنه دارند، اما برخی از خانواده‌ها نیز تحقیق زیادی در این مورد می‌کنند و مدام استرس و اضطراب دارند تا تمام جوانب آن را در نظر بگیرند.

 

مواردی که نباید ختنه کنید

زمانی که ختنه نباید در بدو تولد انجام شود را در این بخش مورد بررسی قرار می‌دهیم.

  • اگر نوزاد نارس به دنیا آمده باشد، همچنین در بدو تولد بیماری داشته یا ناهنجاری‌های مادرزادی و مشکلات خونی داشته باشد، نباید فوراً آنها را ختنه کرد.
  • همچنین اگر وضعیتی به نام هیپوسپادیاس وجود داشته باشد که در آن منافذ اداری نوزاد به طور طبیعی تشکیل نشده، توصیه می‌شود که نوزاد پسر شما در بدو تولد ختنه نشود.

به طور کلی این نوع جراحی تنها بر روی نوزادان سالم صورت می‌گیرد.

 

توصیه‌های مهم برای عدم ختنه

اگر به هر دلیلی تصمیم دارید فرزند خودتان را ختنه نکنید، حتماً با پزشک مشورت کنید.

هنگامی که نوزادتان بزرگ شد، باید به او آموزش دهید که چگونه آلت تناسلی خودش را به درستی تمیز کند.

 

زمان تماس با دکتر در صورت ایجاد عوارض ختنه

اگر فرزند خودتان را ختنه کردید؛ اما مشاهده می‌کنید که علائم جراحی به خوبی بهبود نمی‌یابد و کودک شما دچار هرگونه عفونتی شده، حتماً به پزشک مراجعه کنید. تب بیش از ۱۰۰ درجه فارنهایت یا ۳۸ درجه سانتیگراد همچنین خونریزی مکرر یا خونریزی که متوقف نمی‌شود، نیاز به مراجعه دارد‌. لرزش بدن یا همچنین اگر اطراف عمل جراحی عفونت کرده یا بوی بدی می‌دهد، به پزشک اطلاع دهید. همچنین اگر فرزند شما پس از ۱۲ ساعت بعد از ختنه ادرار نکرد، حتماً در اسرع وقت با پزشک تماس گرفته یا حضوری مراجعه کنید.

 

بهترین زمان ختنه برای پسرها

جالب است بدانید پسرها در هر سنی می‌توانند ختنه شوند، اما معمولاً بیشتر ختنه‌ها در هفته اول پس از تولد یا در ۴۸ ساعت اول در بیمارستان اتفاق می‌افتد. به طور کلی بهتر است در اسرع وقت این جراحی صورت گیرد. به تعویق انداختن این نوع عمل باعث ایجاد خطراتی می‌شود. در دین یهود هنگامی که نوزادان ۸ روزه هستند، حتماً باید ختنه شوند‌. فرهنگ‌های دیگر ممکن است ختنه را در سنین بالاتر انجام دهند.

 

چه پزشک‌هایی ختنه می‌کنند؟

پزشک‌هایی که می‌توانید به آنها مراجعه کنید تا فرزند شما را ختنه کنند، شامل اورولوژیست و متخصص اطفال است. در واقع پزشکی که در بیماری‌های مجرای ادراری و تولید مثل تخصص کافی دارد برای این نوع عمل نیاز است. متخصص کودکان نیز پزشکی است که در درمان نوزادان، کودکان و نوجوانان متخصص است.

 

نحوه انجام ختنه چگونه است؟

پس از اینکه داروی بیهوشی یا بی‌حسی تأثیر گذاشت، پزشک کودک را روی پشت خوابانده و به آرامی بازوها و پاهای نوزاد را باز می‌کند. آلت تناسلی او را تمیز کرده و توسط چاقوی جراحی پوست ختنه‌گاه را از سر آلت تناسلی جدا می‌کند.

دقت کنید ختنه نوزادان هیچ نیازی به بخیه ندارد. اما برای کودکان بزرگ‌تر و حتی بزرگسالان روند ختنه مانند نوزادان است، اما گاهی متخصص از بخیه‌های قابل حل نیز استفاده می‌کند تا خونریزی زودتر متوقف شده و جای زخم نیز سریع‌تر بهبود یابد.

 

نحوه مراقبت پس از عمل ختنه

بلافاصله پس از ختنه، گاز بسیار نرمی به دور آلت تناسلی نوزادان پیچیده می‌شود تا از چسبیدن آن ناحیه به پوشک جلوگیری شود. دقت کنید پوشک کودکتان را به دفعات مورد نیاز تعویض کنید. سعی کنید پوشک را شل ببندید و هنگام در آغوش گرفتن کودکان بسیار ملایم رفتار کنید. به طور کلی تا زمانی که آلت تناسلی در حال بهبودی است، به آن فشار وارد نکنید.

 

نحوه حمام کردن نوزادان بعد از ختنه

حمام کردن نوزادان پس از ختنه کاملاً خوب است. اکثر پزشکان اطفال فقط یک یا دو بار در هفته اول حمام کردن نوزادان را توصیه می‌کنند. البته باید دقت کنید تا زمانی که آلت تناسلی نوزادتان کامل بهبود نیافته است، هنگام قراردادن در داخل و خارج وان بسیار با ملایمت رفتار کرده و به هیچ وجه با صابون یا مواد معطر او را نشویید. سعی کنید شستشو با آب ولرم انجام شود. اگر آلت تناسلی نوزادتان بهبود یافت، می‌توانید آن را با آب و صابون بشویید.

معمولاً پس از این نوع عمل، کودک شما ممکن است بداخلاق یا تحریک‌پذیر باشد‌. با او با ملایمت رفتار کنید. به طور کلی ختنه نوزادان در عرض ۵ تا ۷ روز بهبود می‌یابد.

اگر کودک شما بی‌قراری زیادی می‌کند، حتماً به پزشک مراجعه کنید تا برای نوزادتان دارو تجویز کند.

اگر قصد حمام بردن کودکتان را دارید تا دو روز پس از عمل جراحی صبر کنید. پس از آن دوش گرفتن با آب ولرم مانعی ندارد.

در دوران نقاهت ختنه و زمانی که فرزندتان در حال بهبودی است، حتماً به دمای بدن او توجه ویژه‌ای داشته باشید. زیرا یکی از نشانه‌های بروز عفونت در بدن، ایجاد تب بالا است.

اگر در سنین بزرگسالی ختنه می‌کنید، دقت کنید حداقل تا یک هفته پس از عمل نباید شنا کنید‌‌. حداقل به مدت ۳ تا ۶ هفته از دوچرخه سواری و فعالیت‌های سنگی مانند دویدن یا وزنه‌برداری خودداری کنید.

 

درمان خانگی سرفه نوزاد چیست؟ علت شایع آن را در این مقاله مطالعه کنید:

درمان خانگی سرفه نوزاد

روش‌های متفاوت ختنه در نوزادان

ختنه نوزادان یک عمل جراحی کوتاه مدت است که معمولاً بین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه طول می‌کشد، البته در این مدت والدین می‌توانند در کنار فرزندشان قرار گیرند.

در این بخش به بررسی روش‌های مختلف انجام ختنه در نوزادان می‌پردازیم.

ختنه از طریق جراحی

در این روش پزشک متخصص به کمک تیغ جراحی تمام اطراف قسمت کلاهک آلت تناسلی را با دقت برش می‌زند. از جمله معایب این روش می‌توان به چسبندگی در آن ناحیه و ایجاد مشکل در ادرار کودکان اشاره کرد.

ختنه با لیزر

در این روش پزشک متخصص پوست آلت تناسلی را با لیزر می‌سوزاند. البته ختنه با لیزر رواج چندانی ندارد.

ختنه توسط دستگاه کلیپس نقره‌ای

یکی از روش‌های مدرن برای انجام ختنه نوزادان این است که از دستگاه کلیپس نقره‌ای استفاده می‌شود. ختنه توسط این دستگاه نیازی به بخیه ندارد، در واقع در این روش پوست کلاهک آلت تناسلی نوزادان توسط دستگاه کلیپپس نقره‌ای با احتیاط برداشته می‌شود و بعد از آن یک پانسمان کوچک روی آن صورت می‌گیرد.

ختنه به روش حلقه

در روش ختنه توسط حلقه، متخصص یک حلقه مخصوص را به دور آلت تناسلی انداخته و آن را با نخ به خوبی می‌بندد. این کار باعث می‌شود پس از چند روز آلت تناسلی نوزادان خشک شده و دقیقاً مانند بندناف جدا می‌شود. در این روش گاهی اوقات در ناحیه آلت تناسلی التهاباتی به وجود می‌آید، همچنین برای برخی از نوزادان احتمال ایجاد عفونت وجود دارد.

 

بهترین روش ختنه چیست؟

احتمالاً این سؤال برای شما ایجاد شده که بهترین روش ختنه چیست؟ آیا ختنه با روش حلقه بهتر است یا جراحی و بخیه؟! واقعاً تفاوت چشمگیری بین این دو روش وجود ندارد. اگر پزشک شما تجربه کافی داشته باشد، با هر روشی می‌توان نوزاد را به بهترین شکل ممکن ختنه کرد. البته معمولاً در سنین زیر ۶ ماه روش حلقه پیشنهاد می‌شود. خونریزی در روش جراحی بسیار بیشتر است. کودکان بالای ۶ ماه و یک سال، پزشکان معمولاً روش جراحی را ارجح می‌دانند. البته برخی از پزشکان بر این باورند که با این روش احتمال مسدود شدن عروق خونی و توقف رشد آلت تناسلی کودک وجود دارد و ممکن است آلت تناسلی آنها در سنین بالاتر رشد نکند. البته دقت کنید که این‌گونه اظهارات از نظر علمی ثابت شده نیست و فقط برخی از مردم را درگیر این‌گونه مسائل می‌کنند.

 

جشن ختنه سوران چیست؟

جشن ختنه سوران نیز جشنی است که در کشورهای اسلامی برپا می‌شود‌. معمولاً بعدازظهر همان روزی که نوزادان ختنه می‌شوند، برای سلامتی‌اش جشن می‌گیرند. در این جشن مهمان‌ها برای نوزاد هدیه می‌آورند و طبق توصیه پزشک پس از این عمل جراحی، نوزاد باید چند روزی در رختخواب بماند و تحرک کمتری داشته باشد تا خونریزی نکند. برخی از متخصصان توصیه می‌کنند که در این مدت افراد نباید آب سرد بخورند، زیرا باعث ورم کردن آلت تناسلی می‌شود.

 

ختنه کردن در ادیان مختلف چگونه است؟

برداشتن پوست آلت تناسلی یا ختنه در بسیاری از ادیان و فرهنگ‌های دنیا وجود دارد. دلایل مختلفی را برای انجام آن بیان کردند که در ادامه به برخی از این ادیان و فرهنگ‌ها می‌پردازیم.

ختنه کردن در دین اسلام

در دین اسلام برداشتن پوست آلت تناسلی یکی از دستورات دینی در نظر گرفته شده و از طرف پیامبر اسلام صادر شده است. این نوع عمل جراحی در اسلام به عنوان سنت ختنه شناخته می‌شود.

ختنه کردن در دین یهود

ختنه در یهودیت یکی از رسوم مذهبی مهم محسوب شده که نشان دهنده عهد پایدار بین یهودیان و خداوند در دوران حضرت ابراهیم است.

ختنه در مسیحیت

در دین مسیحیت، ختنه یا برداشتن پوست ختنه‌گاه یک مراسم دینی محسوب شده و در دسته‌بندی تعالیم عهد قدیم قرار می‌گیرد. البته دقت کنید در اکثر جوامعِ مسیحی، ختنه به عنوان یک مراسم دینی مهم محسوب نمی‌شود.

ختنه کردن در دین زرتشت

به طور کلی در دین زرتشت هیچ‌گونه جبر و اجباری وجود ندارد و هر فرد تغییراتی که بخواهد بر روی بدنش انجام دهد، بستگی به نیاز خودش دارد. بنابراین در این مورد دین زرتشت نظری نداده است.

ختنه کردن در فرهنگ‌های آفریقایی

در برخی از فرهنگ‌های آفریقایی ختنه کردن به عنوان یک مراسم فرهنگی محسوب شده و نشان دهنده ورود آن فرد به بزرگترین دوره زندگی انسانی است. در این جوامع عمل ختنه برای دختران هم صورت می‌گیرد، زیرا نشان دهنده نمادی از تطهیر و پاکیزگی است. در واقع در فرهنگ آفریقایی ختنه دختران به دلیل کاهش خطر بروز عفونت تناسلی به ویژه بیماری‌های مقاربتی مانند اچ‌آی‌وی است. البته در برخی از مواقع حتی بدون موافقت دختران و بدون توجه به بهداشت، اینگونه عمل جراحی صورت می‌گیرد که در نتیجه ممکن است منجر به عفونت و مشکلات بهداشتی بیشتر شود.

ختنه کردن در دین بودایی

در دین بودایی هیچگونه آموزه خاصی برای انجام ختنه وجود ندارد. برداشتن پوست ختنه‌گاه در این دین به عنوان یک رسم دینی وجود خارجی ندارد. این‌گونه عمل جراحی به عنوان یک مراسم جسمانی در دین بودایی جایگاهی نداشته و تمام تمرکز آنها بر جوانب روحی و معنوی انسان است.

در برخی از فرهنگ‌های آسیایی مانند مالزی و اندونزی این نوع عمل جراحی به عنوان یک مراسم اسلامی و فرهنگی انجام می‌شود. در مناطق آسیای جنوب شرقی و برخی از کشورها این نوع برداشتن آلت تناسلی به عنوان یک مراسم فرهنگی و دینی تلقی می‌شود.

 

در آغوش گرفتن نوزادان چه فوایدی دارد؟ روش صحیح بغل کردن آن را در این مقاله آموزش ببینید:

فواید در آغوش گرفتن نوزادان چیست؟

آیا ختنه در بانوان ضروری است؟

شما عزیزان باید بدانید که ختنه زنان یک عمل جراحی کاملاً غیرضروری و ضدانسانی است که در برخی از کشورها همچنان انجام می‌شود. درواقع به عنوان یک مراسم فرهنگی، دینی یا بهداشتی تلقی می‌شود. حتی این‌گونه عمل جراحی در زنان باعث ایجاد سلامت جسمی و روحی زیادی می‌شود و به عوارض زیادی دچار خواهند شد‌. ما تلاش بسیار زیادی می‌کنیم که در سطح جهانی به افراد مختلف آگاهی دهیم تا از این‌گونه ختنه‌های زنان دست بردارند. البته برخی از این‌گونه کشورها این عمل جراحی را کاملاً غیرقانونی و آزاردهنده معرفی کردند و تمام تلاششان این است که اجازه ندهند هیچ فردی ختنه کند.

 

نظرات پزشکان در مورد ختنه

به طور کلی پزشکان نظرات متفاوتی در مورد ختنه دارند. برخی از آنها معتقدند که این عمل جراحی تأثیرات روانی منفی بر کودک می‌گذارد، درحالی‌که برخی دیگر معتقد هستند که این تأثیرات بسیار ناچیز است و می‌توان آن را کنترل کرد.

 

نظرات مردم در مورد ختنه نوزادان

در این بخش به برخی از نظرات مردم در مورد ختنه نوزادان می‌پردازیم، همچنین اگر سؤالی داشته باشید مطرح می‌کنیم.

↵ یکی از افراد پیام داده من یک طرف آلت تناسلیم به خوبی ختنه شده، اما طرف دیگر ختنه نشده است. چه کاری باید انجام دهم؟ من ۱۵ سال سن دارم.

پاسخ این است که دوست عزیز شما باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنید تا معاینه شده و در صورت نیاز ترمیم شوید.

 

↵ فرد دیگر پیام داده من ۱۸ سال سن دارم. دور آلت تناسلی‌ام دقیقاً جایی که ختنه کردم ۵ دانه گوشتی زده، چه کاری باید انجام دهم؟

پاسخ این است که شما باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنید تا نوع ضایعات شما بررسی شود.

 

↵ بار دیگر پیام داده که آیا ختنه باعث زودانزالی مردان می‌شود؟

جالب است بدانید این سؤال دغدغه ذهنی اکثر افراد است. پاسخ این است که خیر ختنه باعث زودانزالی مردان نمی‌شود.

 

↵ یکی دیگر از افراد پیام داده که برادر من پس از ختنه چندین سال است که دور کلاهک آلت تناسلی‌اش احساس درد شدید. چه کاری باید انجام دهد؟

دوست عزیز برادر شما ممکن است به خوبی ختنه نشده باشد. بنابراین حتماً به متخصص اورولوژی مراجعه کنید. احتمالاً نیاز به ترمیم دارد.

 

↵ برادر من ۶ سال سن دارد؛ اما هنوز ختنه نشده است. آیا می‌توانیم هم اکنون اقدام کنیم؟

پاسخ این است که بله می‌توانید او را ختنه کنید. البته حتماً به متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

 

↵ یکی دیگر از افراد پیام داده که احساس می‌کنم پوست آلت تناسلی من هنگامی که ختنه شده‌ام زیادتر از حد معمول برداشته شده است. الان که ۱۶ سال سن دارم به نظرم آلت تناسلی من نسبت به هم سن و سال‌هایم بسیار کوچک است. چه راهکاری پیشنهاد می‌کنید؟

دوست عزیز شما باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنید. در اغلب موارد با ترمیم مشکل حل می‌شود.

 

↵ یکی دیگر از افراد پیام داده اگر آلت تناسلی برش زیادی خورده باشد، آیا مشکلی به وجود می‌آید یا خیر؟!

پاسخ این است که دوست عزیز اگر مشکلی هم باشد زمان ختنه ایجاد می‌شود. به عنوان مثال عفونت کرده یا خونریزی می‌کند.

 

↵ فرد دیگری پیام داده که ۱۵ سال قبل، ختنه اصلاً لازم نبوده و ربطی به دین و مذهب هم ندارد. من را هم بیخودی ناقص کردند، اگر لازم نبود پسرها با این وضعیت بدون ختنه به دنیا نمی‌آمدند.

 

علت سکسکه چیست؟ درمان خانگی آن در نوزادان و بزرگسالان را در این مطلب بخوانید:

درمان سکسکه در خانه

سؤالات متداول در مورد ختنه

در این بخش از مجله جوان ایرانی به بررسی سؤالات متداول در مورد ختنه می‌پردازیم.

♦ چه زمانی پس از ختنه می‌توانید رابطه جنسی داشته باشید؟

به طور کلی پزشکان توصیه می‌کنند اگر در بزرگسالی ختنه کردید، تا حداقل ۴ تا ۶ هفته از هرگونه آمیزش جنسی پیشگیری کنید تا آلت تناسلی شما به طور کامل بهبود یابد.

♦ زمان نقاهت بعد از ختنه چقدر است؟

به طور کلی نوزادان پسر در عرض ۱۰ روز پس از ختنه بهبود می‌یابند. البته اگر اطراف‌ جراحی متورم یا قرمز شد حتماً به پزشک مراجعه کنید. به این مورد نیز دقت کنید که بزرگسالان زمان بهبودی ختنه برای آنها طولانی‌تر است. این‌گونه افراد معمولاً در عرض ۲ تا ۳ هفته بهبود خواهند یافت، اما حتی ممکن است تا ۶ هفته هم طول بکشد.

 

سخن پایانی

به طور کلی ختنه نوزادان یک موضوع پیچیده و بسیار حساس است. از یک سو باعث کاهش خطر عفونت‌های ادراری، بیماری‌های مقاربتی و بهبود بهداشت شخصی می‌شود، از سوی دیگر ریسک‌های جراحی، مسائل اخلاقی و حقوقی و در نهایت احتمال کاهش حساسیت جنسی از جمله معایب آن به شمار می‌رود. در کل تصمیم‌گیری در مورد این نوع عمل جراحی باید با توجه به شرایط فرهنگی مذهبی فردی انجام شود، همچنین والدین وظیفه دارند با متخصصان اورولوژیست در این زمینه به خوبی مشورت کنند تا با مزایا و معایب ختنه آشنا شوند. سپس پس از دریافت اطلاعات کامل به طور آگاهانه بهترین تصمیم را برای فرزند خودشان بگیرند.

اگر شما عزیزان نیز تجربه‌ای در این مورد دارید، می‌توانید در انتهای مقاله بخش نظرات پیام خودتان را ثبت کنید.

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 2.1 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 9

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

بهار علیزاده

همیشه بهترینِ خودم، خاص و منحصر به فرد! دیجیتال مارکتینگ و سئو نظرمه. زندگی برای من مسابقه نیست! از مسیر لذت می‌برم... راز خوشحالیِ من: کمک به دیگران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا