پرورش عروس هلندی در خانه (تکثیر عروس هلندی)
پرورش عروس هلندی در خانه (نحوه پیدا کردن جفت مناسب)
عروس هلندیها پرندگانی هستند که بهراحتی میتوانیم آنها را پرورش دهیم، اما مهم است که مواردی را رعایت نمایید. قبل از شروع پرورش عروس هلندی در خانه باید مطمئن شوید که پرندگان نر و ماده برای پرورش مناسب هستند و همه چیزهایی را که برای پرورش نیاز دارند را در دسترس دارید.
پیدا کردن جفت مناسب
برای اینکه در پرورش موفق شوید شما باید یک عروس هلندی نر و ماده حداقل 18 ماهه داشته باشید. مادههای جوانتر ممکن است مشکلاتی مانند بستن تخمها و مراقبت نکردن صحیح از نوزادان را از خود نشان دهند. بستن تخممرغ به شرایطی میگویند که در آن تخمها در کلواکا گیر میکنند. این اتفاق ممکن است منجر به عفونت و حتی مرگ پرنده ماده شود.
مطمئن باشید جفتها باهم ارتباط نژادی ندارند
پرندگانی که از یک نژاد و خویشاوند باشند احتمالاً نوزادان ضعیف یا ناقص دارند. اگر مطمئن نیستید که پرندگان شما نسبت فامیلی دارند، پس با فردی که عروس هلندی شما را پرورش داده سؤال کنید. اگر با هم از یک نژاد هستند آنها را پرورش ندهید.
بررسی وضعیت سلامت عروس هلندی
قبل از اینکه تصمیم به تولیدمثل عروس هلندی بگیرید، ایده خوبی است که پرندگان خود را نزد دامپزشک ببرید تا قبل از تولیدمثل از وضعیت سلامتی آنها مطلع شوید.
این کار به محافظت در برابر هر گونه بیماری یا نقصی که پرندگان شما ممکن است داشته باشند کمک میکند. وزن نیز نشانه خوبی از سلامتی در عروس هلندی است.
اضافه وزن
میتوان گفت اضافه وزن احتمال ناباروری را در هر دو جنس و احتمال اتصال تخمک در ماده را افزایش میدهد. اگر مطمئن نیستید که پرندهتان اضافه وزن دارد، سعی کنید سینه پرنده خود را با لمس کردن احساس کنید. اگر نمیتوانید استخوان سینه را احساس کنید، پس اضافه وزن دارد.
وزن کم
کمبود وزن نیز ممکن است نشاندهنده این باشد که پرنده شما بیماری دارد یا اینکه یکی از پرندگان از ظرف غذا محافظت میکند و دیگری را از خوردن منع میکند. قبل از شروع پرورش عروس هلندی، علت کموزنی پرنده را پیدا کنید.
آمادهسازی برای پرورش
- عروس هلندیها برای تولیدمثل نیاز به نور مناسبی دارند. اطمینان داشته باشید که عروس هلندیهای شما دارای منبع نور مصنوعی طبیعی یا روشن برای 10-12 ساعت در روز هستند.
- به آنها غذای متعادل بدهید و پرندگان خود را همیشه بررسی کنید تا مطمئن شوید که هر دو به ظروف غذا و آب دسترسی مساوی دارند.
- آب آنها را روزی چند بار عوض کنید تا همیشه آب تازه داشته باشند.
- عروس هلندیها به فضای زیادی پس از بیرون آمدن بچههایشان نیاز دارند. قفسی که برای جفت عروس هلندی خود در نظر داری فضا مناسب داشته باشد.
- قفس را در قسمتی آرام از خانه قرار دهید تا به پرندگان خود حریم خصوصی و آرامش بدهید که برای پرورش، جوجهریزی و بزرگ کردن بچههایشان نیاز دارند.
پرورش عروس هلندی
وقتی پرنده نر شروع به آماده کردن لانه کند، متوجه خواهید شد که عروس هلندیهای شما در حال آماده شدن برای جفتگیری هستند.
نر دهانه جعبه لانه را میجود تا آن را بهاندازه دلخواه خود بزرگ کند. او همچنین جای خودشان را به شکلی که دوست دارد ترتیب میدهد. وقتی جعبه را آنطور که میخواهد درست کرد، اجازه میدهد ماده وارد شود.
رقص جفتگیری
وقتی زمان جفتگیری فرامیرسد، عروس هلندی نر یک رقص جفتگیری انجام میدهد. در طول این رقص، او سر خود را تکان میدهد، میپرد و آواز میخواند.
همچنین میبینید که پرندگان اغلب یکدیگر را نظافت میکنند. وقتی ماده برای جفتگیری آماده شد خم میشود. این موقعیت باعث میشود که نر بتواند با او جفت شود. جفتگیری ممکن است تا یک دقیقه طول بکشد و سپس نر پرواز کند. پرنده ماده باید حدود دو هفته پس از جفتگیری تخم بگذارد.
دخالت نکنید
اجازه دهید پرندگان خودشان مراقب تخمهایشان باشند. هر یک از والدین به نوبت مراقب تخمها هستند، اما ماده بیشتر اوقات روی آنها مینشیند.
ممکن است متوجه شوید که آنها برخی از پرهای خود را میکنند تا کمی پوست برهنه ظاهر شود. به این لکه مولدین میگویند و والدین این کار را انجام میدهند تا پوست برهنه آنها بتواند با تخمها تماس مستقیم پیدا کند.
جوجهکشی حدود سه هفته طول میکشد، اما قبل از اینکه برای جوجهکشی آماده شود، حدود یک هفته تخم میگذارد. او تقریباً هر 48 ساعت یک بار تخم میگذارد تا زمانی که تقریباً دو تا هشت تخم بگذارد. عروس هلندی نر در حین پرورش تخمها برای ماده خود غذا فراهم میکند.
در دوره جوجهکشی مزاحم نشوید
پس از 21 روز دوره جوجهکشی، تخمها از تخم خارج می شوند. میتوانید نگاهی سریع به لانه بیندازید تا مطمئن شوید جوجه مرده یا مضطرب وجود ندارد، اما در غیر این صورت سعی کنید مزاحم خانواده جدید نشوید.
عروس هلندیها تا حدود هشت تا ده هفتگی، فرایند غذا خوردن بدون کمک والدین را آغاز نمیکنند. در این مرحله، ممکن است بخواهید جوجههای نر و ماده را از یکدیگر جدا کنید تا از تولیدمثل جلوگیری شود.
جلوگیری از جفت شدن مجدد
در صورت مهیا بودن شرایط، خواهران و برادران ممکن است جفت شوند، بنابراین بهتر است جوجههای نر را از جوجههای ماده جدا کنید تا از به وجود آمدن بچههای ناخواسته جلوگیری شود.
بعد از اینکه عروس هلندیهای شما جفت شدند و جوجه تولید کردند، ممکن است بخواهید اقداماتی را برای جلوگیری از جفتگیری مجدد آنها انجام دهید. چند کار مختلف وجود دارد که میتوانید برای جلوگیری از جفتگیری انجام دهید.
- نور موجود را کاهش دهید.
- جعبه لانه را بردارید.
- غذای نرم را حذف کنید.