ام ار اسپکتروسکوپی مغز چیست؟ نظرات فوق تخصص مغز و اعصاب
mrs چیست؟ شرایط تجویز + میزان خطرات آن
ام آر اس MRS یا ام آر اسپکتروسکوپی مغز چیست؟ آیا دلیل انجام آن را میدانید؟ در چه مواقعی پزشک آن را تجویز میکند؟ در این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی این موارد و میزان خطرات آن میپردازیم.
اسپکتروسکوپی مغز چیست؟
ام آر اس در واقع یک تست تشخیصی برای تغییرات شیمیایی مغز و اندازهگیری متابولیسم آن است، به ویژه در شرایطی که احتمال وجود تومورها وجود دارد. در واقع این نوع روش تشخیص میتواند ترکیب شیمیایی بافت طبیعی مغز را با بافت غیرطبیعی تومور آن مقایسه کند.
شرایط تجویز ام آر اسپکتروسکوپی مغز
در برخی از شرایط پزشک ترجیح میدهد ام آر اس MR Spectroscopy برای شما تجویز کند. به دلیل اینکه علاوه بر ارائه تصاویر بسیار واضح، شیمیِ بافت مغز را نیز به طور کامل بررسی میکند.
در واقع این تست، اطلاعات بسیار دقیقی در مورد میزان تکامل و پیری مغز، یا عدم وجود تومور و تغییرات تومورهای مغزی، افتراق بین انواع تومورهای مغزی، تشخیص قطعی اسکیزوفرنی، اوتیسم و سکته مغزی، همچنین میزان پیشرفت بیماری آلزایمر را به طور کامل ارائه میدهد.
ممکن است این نگرانی برای شما عزیزان ایجاد شود که این روش مشکلی برای شما ایجاد نکند.
اما جالب است بدانید از آنجایی که ام آر اس مغز یک روش غیرتهاجمی و بسیار ایمن است، پزشکان برای اختلالات مغزی و سیر طبیعی مشکلات آن این روند درمانی را تجویز میکنند.
خطرات ام آر اس چیست؟
ام آر اس مغز دقیقاً مانند ام آر آی هیچ خطری برای سلامتی ندارد و یک روش ایمن محسوب میشود. اما دقت کنید که قبل از انجام آزمایش، تمام وسایل فلزی خود مانند سمعک، سنجاق سر، طلا و جواهر، عینک و هر وسیله دیگری که دارید را از بدنتان خارج کنید. در صورت داشتن دستگاهها و وسایل فلزی مانند ضربان ساز قلب یا دریچه قلب مصنوعی، گیرههای آنوریسم، کاشت حلزون یا سایر وسایل شیمیایی، پین یا سایر ایمپلنتهای فلزی به پزشک حتماً اطلاع دهید. زیرا از آنجایی که میدان مغناطیسی قدرت جذب اینگونه وسایل را دارد، ممکن است کیفیت تصاویر ام آر اس کاهش پیدا کند. همچنین دستگاههایی که در بدنتان کاشته شده، دچار اختلال عملکرد شود. همچنین دقت کنید اگر باردار هستید به پزشک معالج یا رادیولوژی اطلاع دهید، زیرا معمولاً پزشکان هرگونه ام آر آی یا ام آر اس را در سه ماهه اول بارداری تجویز نمیکنند.