سرگرمیمهارت های زندگی

درمان افسردگی کودکان در خانه (نشانه‌های آن)

چگونه افسردگی کودکان را در خانه درمان کنیم؟ دلایل آن چیست؟

لیست مطالب این مقاله

افسردگی در کودکان یکی از مسائلی است که تأثیر منفی بر زندگی و رشد آنها دارد. به این‌گونه اختلال باید توجه زیادی شود و والدین به آن اهمیت دهند. به ویژه بچه‌ها در محیط خانه که مهم‌ترین محل تربیت پرورش کودک است، نیاز به توجه زیادی دارند. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به درمان افسردگی کودکان به همراه نشانه‌های آنها می‌پردازیم.

 

نحوه کمک به کودکان افسرده

اگر کودک شما مبتلا به افسردگی است، حتماً به کمکتان نیاز دارد تا بهتر متوجه شود که چه احساسی دارد و به دنبال بهبود آن باشد. شما می‌توانید به کودکتان کمک کنید تا بتواند بهتر احساساتش را بیان کن. در واقع کمک و حمایت شما به فرزندتان، باعث می‌شود که آنها موقعیت‌های دشوار را بهتر مدیریت کرده و سریع‌تر بهبود یابند‌.

در اسرع وقت فرزند خود را نزد روان‌شناس ببرید تا بتواند رفتار و احساسات کودکتان را ارزیابی کند. روان‌شناس علائم فیزیکی که باعث ایجاد افسردگی می‌شود را نیز بررسی می‌کند. به عنوان مثال مواردی از قبیل کم خونی، مشکلات تیروئید یا کمبود ویتامین را تشخیص می‌دهد.

شما باید بدانید که هر درمانی که پزشکتان توصیه می‌کند، واقعاً کودک شما به آن نیاز دارد تا درمان خودش را شروع کند. همچنین کودکان از نظر احساسی بسیار به کمک و حمایت شما نیاز دارند تا از نگرانی آنها کاسته شود. همچنین شما می‌توانید در مورد وضعیت کودکتان با معلم یا هر رفیقی که دارد صحبت کرده و دیگران را از وضعیت فرزندتان آگاه کنید. این آگاه‌سازی باعث می‌شود که آنها بهتر بتوانند به کودکان کمک کنند و از فرزند شما حمایت بیشتری به عمل می‌آورند.

سعی کنید برای تعیین اهداف و حل مشکلات فرزندتان با آنها همکاری کنید و کودکان را تشویق کنید تا فعالیت‌هایی که از آنها لذت می‌برد را انجام دهند.

در ادامه این مطلب از مجله جوان ایرانی به برخی از روش‌های خانگی برای درمان افسردگی کودکان در خانه می‌پردازیم.

 

روش‌های درمان افسردگی کودکان در خانه

همان‌طور که بیان کردیم افسردگی در کودکان یک مسئله بسیار جدی است و نیاز به توجه والدین دارد تا بتوانند وضعیت کودکشان را بهبود دهند در این بخش به بررسی روش‌های خانگی و بدون دارو می‌پردازیم.

برقراری ارتباط مؤثر با کودک

یکی از مهمترین عواملی که برای درمان افسردگی کودکان نظر قرار دهید. برقراری ارتباط مؤثر و بدون قضاوت با کودکان است والدین باید سعی کنند به سخنان کودکان به خوبی گوش دهند و احساسات آنها را درک کنند ایجاد محیط امن و آرام‌بخش در خانه برای فرزندشان فراهم کنند تا آنها بتوانند احساسات خودشان را به راحتی بیان کنند.

استفاده از تکنیک‌های آرام‌بخش

تکنیک‌های آرام‌بخش مانند یوگا مدیتیشن و تمرین تنفسی باعث کاهش استرس و اضطراب کودکان شده و در نتیجه منجر به کاهش افسردگی آنها خواهد شد والدین باید این تکنیک‌ها را به کودکان آموزش دهند و آنها را تشویق کنند تا به طور منظم این‌گونه ورزش‌ها را انجام دهند.

حمایت اجتماعی

یکی دیگر از روش‌های درمان خانگی افسردگی کودکان حمایت اجتماعی از کودک و ایجاد ارتباط با دوستان و خانواده است که می‌تواند باعث بهبود وضعیت روحی آنها شود والدین باید کودک خودشان را تشویق کنند تا آنها با دوستانشان هم وقت بگذرانند و در هرگونه فعالیت‌های اجتماعی شرکت کنند این‌گونه گروه‌های حمایتی به کودکان و خانواده کمک می‌کند تا میزان افسردگی در آنها کاهش یابد.

فعالیت‌های بدنی و ورزش

ورزش و هرگونه فعالیت‌های بدنی باعث بهبود روحیه کودکان شده و در نتیجه از آنها می‌توانند با روحیه بهتری به تحصیلشان ادامه دهند فعالیت‌های بدنی مانند دویدن شنا دوچرخه سواری و بازی‌های گروهی برای کودکان بسیار کمک‌کننده است همچنین دقت کنید ورزش باعث افزایش تولید اندورفین‌ها شده و به بهبود خلق و کمک زیادی می‌کند.

تغذیه مناسب

یکی دیگر از مواردی که باعث بهبود روحیه کودکان می‌شود، تغذیه سالم و متعادل است. مواد غذایی غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند میوه‌ها، سبزیجات، ماهی، آجیل و مغزها باعث بهبود علائم افسردگی در کودکان می‌شود‌ سعی کنید از مصرف غذاهای فرآوری شده و شیرینی‌ها که تأثیر منفی بر روحیه کودک می‌گذارد پرهیز کنید.

تنظیم خواب و استراحت کافی

خواب کافی و منظم یکی دیگر از عوامل مهم در بهبود افسردگی کودکان است. والدین باید دقت کنند که فرزندشان به اندازه کافی و باکیفیت بخوابد. به طور کلی شما به عنوان والدین باید از هرگونه عواملی که باعث می‌شود خواب کودکتان مختل شود، جلوگیری کنید. قبل از خواب از تکنیک‌های آرامبخش مانند خواندن داستان یا گوش‌دادن به موسیقی آرام استفاده کنید.

علت افسردگی در شب چیست؟ بهترین راهکارهای درمانی را در این مطلب مطالعه کنید:

علت افسردگی در شب چیست؟

کاهش استفاده از تکنولوژی

استفاده بیش از حد از موبایل، تکنولوژی و سایر وسایل الکترونیکی باعث تشدید علائم افسردگی می‌شود. بنابراین والدین وظیفه دارند که زمان استفاده از این‌گونه وسایل را برای کودکان محدود کنند و آنها را به فعالیت‌های جایگزین و مفید به خوبی تشویق کنند.

مراجعه به روان‌شناس

اگر علائم افسردگی در کودک شما شدید است، توصیه می‌کنیم به روان‌شناس مراجعه کنید. مشاوران به کودک شما کمک می‌کنند تا بتوانند مشکلاتشان را حل کنند.

درمان‌های دارویی

در موارد شدیدترِ افسردگی در کودکان ممکن است آنها نیاز به درمان‌های دارویی داشته باشند. البته پزشک متخصص باید دارو تجویز کند و والدین باید به دستورات پزشکان توجه کنند.

عصبانی نشدن

برخی از والدین به محض اینکه متوجه شوند کودکشان دچار افسردگی شده، بسیار عصبانی می‌شوند. اما باید بدانید که عصبی شدن شما هیچ کمکی به کودکتان نمی‌کند‌. اگر فرزندتان تحت نظر یک روانشناس خوب باشد و از طرف والدین به خوبی حمایت شود، شانس بسیاری برای بهبودی خواهد داشت.

تشویق کردن فرزندان به درمان

فرزند خودتان را تشویق کنید تا درمان را شروع کند. در این صورت باعث می‌شود که از الگوهای رفتار منفی که باعث ایجاد افسردگی شده، به خوبی رهایی یابد.

صبور و مهربان بودن

اگر فرزند شما بداخلاق است یا رفتارهای بدی از خودش نشان می‌دهد، سعی کنید صبور باشید. با فرزندتان در مورد بهترین راهکارهایی که می‌تواند افسردگی او را بهبود دهد، صحبت کنید. اگر با کودکتان ارتباط خوبی داشته باشید، باعث می‌شود که او به سمت رفتارهای بهتر سوق داده شود. اما اگر احساس بدی نسبت به آنها داشته باشید، بچه‌ها از انجام کارهای بهتر دست می‌کشند.

لذت‌بردن از بودن با کودک

همیشه سعی کنید از زمان با هم بودن با کودکان لذت ببرید. هنگامی که در کنار بچه‌ها قرار گرفته‌اید، سعی کنید کارهایی را انجام بدهید که هر دوی شما از آن لذت می‌برید. به عنوان مثال می‌توانید بازی فکری کنید، آشپزی کرده، داستان بخوانید، قدم بزنید، کاردستی درست کنید یا حتی فیلم خنده‌دار تماشا کنید. حتی شما می‌توانید زمانی را در فضای باز بگذرانید تا به ایجاد آرامش و روحیه مثبت شما کمک زیادی شود‌. در هر صورت هر کاری انجام دهید تا با کودکتان احساس نزدیکی کنید.

ایجاد محیطی بانشاط و آرام‌بخش

محیط خانه برای کودکان باید طوری باشد که فرزند شما احساس امنیت و آرامش کند. ایجاد فضای شاد و بدون استرس به کودکان کمک می‌کند تا علائم افسردگی در آنها به خوبی کاهش یابد. همچنین می‌توانید فعالیت‌های مشترک مانند بازی‌کردن، نقاشی کشیدن، خواندن کتاب را نیز با کودکتان همراهی کنید تا به بهبود روحیه فرزندها کمک زیادی شود.

 

نشانه‌های افسردگی در کودکان چیست؟

احتمالاً این سؤال برای شما اجرا شده که چگونه بفهمیم فرزند ما افسرده است. همه بچه‌ها گاهی احساس ضعف یا بی‌حالی دارند و این بخش طبیعی از رشد آنها است؛ اما اگر این احساسات با شدت بیشتر و در دوره‌های زمانی طولانی‌تر ایجاد شود می‌تواند نگران‌کننده باشد به ویژه اگر بر زندگی اجتماعی خانوادگی و مدرسه فرزند شما تأثیر منفی گذاشته است

اولین گام برای درمان افسردگی کودکان این است که علائم آن را بتوانیم تشخیص دهیم. برخی از علائم رایج افسردگی در کودکان را در ادامه مورد بحث قرار می‌دهیم‌.

غمگینی مداوم

اغلب کودکان افسرده معمولاً غمگین و بدون انرژی به نظر می‌رسند.

کاهش علاقه به فعالیت‌های روزمره

افسرده معمولاً به فعالیت‌های قبلاً از آنها لذت می‌برند هیچ‌گونه علاقه‌ای نشان نمی‌دهند.

تغییرات در خواب و اشتها

کودکانی که کمتر یا بیشتر از حد معمول می‌خوابند یا تغییراتی در اشتهای آنها ایجاد می‌شود ممکن است مبتلا به افسردگی شده باشند.

افت تحصیلی

یکی دیگر از علائم افسردگی در کودکان کاهش تمرکز و عملکرد ضعیف در مدرسه است اکثر کودکان با مرور زمان با افت تحصیلی مواجه می‌شوند.

کناره‌گیری اجتماعی

این‌گونه کودکان افسرده معمولاً تمایل به تنهایی و دوری از دوستان و خانواده خودشان دارند.

تغییرات در وزن

یکی دیگر از نشانه‌های افسردگی در کودکان این است که در وزن آنها تغییرات ناگهانی ایجاد می‌شود.

 

علت افسردگی در کودکان چیست؟

طیف وسیعی از عوامل باعث ایجاد افسردگی در کودکان می‌شود و هر کدام از آنها شرایط خاص خودشان را دارند.

این‌گونه عوامل ممکن است از محیط آنها نشات بگیرد یا از خانواده آنها به ارث رسیده باشد. به طور کلی مواردی که ممکن است بر سلامت روان نوزادان و کودکان نوپا تأثیر بگذارد را در ادامه با هم بررسی می‌کنیم.

  • حوادث آسیب‌زا مانند مرگ یکی از اعضای خانواده
  • سو استفاده کردن از کودکان
  • داشتن هرگونه بیماری یا معلولیت
  • زود متولد شدن یا نارس
  • نداشتن مکان زندگی یا بی‌خانمانی

برخی از والدینی که خودشان دچار مشکلات سلامت روان هستند، ممکن است بر فرزندانشان تأثیر منفی بگذارد. مانند والدینی که ممکن است دچار هرگونه ترس یا فوبیاهای مختلف باشند یا در روابطشان مشکلی داشته باشند. همچنین ممکن است دچار اضطراب جدایی شده باشند. این‌گونه فرزندان ممکن است بر فرزندانشان تأثیر بگذارند.

همچنین کودکانی که دچار بیماری‌های دیگری از جمله اختلال اوتیسم، ناتوانی یادگیری، اختلال نقص توجه و بیش‌فعالی هستند ممکن است در معرض افسردگی قرار بگیرند.

همچنین وجود فردی در خانواده که مبتلا به هرگونه بیماری‌های روانی است، احتمال افسردگی در کودکان را افزایش می‌دهد.

اگر هیچ‌گونه از این عوامل وجود نداشته باشد به این معنی نیست که کودک شما اصلاً نباید افسرده شود، برخی از کودکان بدون هیچ دلیل واضحی دچار افسردگی می‌شوند و واقعاً علت مشخصی وجود ندارد.

 

زمان مراجعه به پزشک در هنگام افسردگی کودکان

  • اگر کودک شما بیش از دو هفته است که علائم افسردگی را نشان می‌دهد، حتماً به روان‌شناس مراجعه کنید.
  • همچنین اگر تغییرات عمده‌ای در عادات خواب و غذاخوردن کودک شما وجود دارد، نیاز است که آن‌ها را جدی بگیرید.
  • یکی دیگر از مواردی که باید به روان‌شناس مراجعه کنید این است که فرزند شما در مورد فرار از خانه صحبت می‌کند.
  • برخی از کودکان در سنین پایین دچار سوءمصرف مواد مخدر می‌شوند، در نتیجه در این حالت حتماً دلیل و درمان آن را پیگیری کنید.
  • اگر فرزندتان مدام به خودش آسیب می‌زند یا افکار و رفتارهای خودکشی دارد، به روان‌شناس مراجعه کنید.

 

آیا افسردگی همان غم و اندوه است؟

افسردگی در واقع یک نوع اختلال خلقی است که باعث می‌شود هرگونه غم و اندوه یا علائم مرتبطی که پس از یک رویداد دشوار ایجاد می‌شود، به صورت شدیدتر یا طولانی‌تر از حد معمول شود. البته افسردگی می‌تواند بدون یک رویداد محرک نیز ایجاد شود. اگر فرزند شما بیش از دو هفته دچار غم و اندوه شده باشد، ممکن است دچار افسردگی شود.

البته برخی از کودکان نمی‌دانند که چگونه احساسات خودشان را بیان کنند. حتی بزرگترها نیز گاهی احساسات خودشان را پنهان می‌کنند، زیرا نمی‌خواهند باعث آزار دیگران شوند. با این حال برخی از نشانه‌ها وجود دارد که شما می‌توانید تشخیص دهید احتمال اینکه کودک شما دچار افسردگی شده باشد، بسیار زیاد است. البته برخی از این نشانه‌ها ممکن است برای برخی از کودکان ایجاد شود، اما اگر مرتب و هر روز در کودک شما وجود داشته باشد، نشانه‌ای برای افسردگی است. در ادامه این بخش از مجله جوان ایرانی به بررسی نشانه‌های افسردگی در کودکان می‌پردازیم.

 

نحوه تشخیص افسردگی در کودکان

اگر تصور می‌کنید کودک شما علائم افسردگی را از خودش نشان می‌دهد، حتماً با یک متخصص مشورت کنید. بیماری‌هایی که پزشک بررسی می‌کند و باعث ایجاد افسردگی می‌شوند شامل کم خونی، درد مزمن، ضربه مغزی، دیابت، کم کاری یا پرکاری تیروئید و کمبود ویتامین دی است.

اگر پزشک تشخیص دهد که تغییرات خلقی فرزندتان به دلیل بیماری‌های جسمی و مشکلات فیزیکی نیست، شما را به یک روان‌درمانگر یا روانشناس کودک یا روانپزشک ارجاع می‌دهد.

نشانه‌های افسردگی سایکوتیک یا روان پریشانه چیست؟ بهترین درمان آن را در این مطلب بخوانید:

افسردگی سایکوتیک چیست؟

داروهای ضد افسردگی برای کودکان

داروهای ضدافسردگی برای کودکان سطح سروتونین را در مغز آنها افزایش می‌دهد. سروتونین یک ماده شیمیایی است که باعث افزایش احساس شادی و رفاه افراد می‌شود. اینگونه داروها شامل فلوکستین، پاروکستین و سرترالین است. عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی برای کودکان شامل واکنش آلرژیک، مدفوع خونین، ضربان قلب سریع یا نامنظم، غش، سرگیجه، درد قفسه سینه یا تنگی نفس، تب شدید، تغییرات ناگهانی بینایی یا درد چشم، افکار خودکشی یا بدتر شدن خلق و خو است‌. البته برخی از عوارض جانبی نیز وجود دارند که پس از چند هفته بهبود می‌یابد و حتی نیاز به مراقبت پزشکی ندارد. اگر دوز داروی فرزند شما تغییر کند، ممکن است دوباره این‌گونه عوارض عود کند. به عنوان مثال ممکن است اشتهای کودک تغییر کند، دهان آنها مدام خشک شود، دچار سردرد و لرزش شوند، در خواب آنها اختلال ایجاد شود و در طول روز خواب آلوده باشند، دچار ناراحتی معده، حالت تهوع یا اسهال شوند. البته دقت کنید به هیچ وجه کودک شما نباید داروهای ضد افسردگی را یکباره قطع کند، زیرا عوارض جانبی جدی شامل حال او می‌شود و افسردگی کودکان بدتر می‌شود. البته برخی از کودکان ممکن است با دارو احساس بهتری پیدا کنند‌.

 

آیا می‌توان از افسردگی کودکان جلوگیری کرد؟

شما به عنوان والدین نمی‌توانید به طور کامل از افسردگی فرزندتان جلوگیری کنید، زیرا ممکن است شرایط خاصی در زندگی کودکان ایجاد شود که باعث ایجاد افسردگی آنها شود، یا اینکه این وضعیت آنها دارای علت بیولوژیکی باشد. به عنوان مثال والدین نمی‌توانند در مورد سابقه خانوادگی خودشان کاری انجام دهند یا اینکه نمی‌توانند استرس‌های زندگی فرزندتان را به طور کامل مدیریت کنند، اما اگر مواردی که در ادامه این مطلب به آن اشاره می‌شود را انجام دهند، می‌توانند مطمئن باشند که به بهبود سلامت روان فرزندشان کمک زیادی می‌کنند.

  • سعی کنید فرزندتان در طول روز ورزش موردعلاقه خودش را انجام دهد.
  • محیطی امن و شاد در منزل ایجاد کرده، در خانه و مدرسه از او حمایت کنید.
  • مراقب باشید که فرزندتان خواب کافی و باکیفیت داشته باشد. اگر از اختلال خواب رنج می‌برد، حتماً اتاق او را بررسی کرده تا آرام باشد و از او علت بی‌خوابی‌هایش را بپرسید.
  • وعده‌های غذایی مناسب داشته باشید، به عنوان مثال از فست فودها پرهیز کنید.
  • اگر فرزندتان در مورد خودکشی صحبت می‌کند یا هرگونه افکار منفی دارد، حتماً با روان‌شناس مشورت کنید. زیرا درمان‌های خانگی در این مورد آن‌چنان اثربخش نیست‌.
  • سطح انرژی و فعالیت‌های او را در نظر داشته باشید، اگر کاهش یافته راهکارهایی برای افزایش سطح انرژی در خانه فراهم کنید. به عنوان مثال فعالیت‌هایی که تمام اعضای خانواده از انجام آن لذت می‌برند را انجام دهید.
  • سعی کنید فرزندتان با همسالان خودش تعامل خوبی داشته باشد‌. در سرگرمی‌ها و فعالیت‌های موردعلاقه کودکان، شرکت کنید.

 

مدت‌زمان تأثیر داروها در افسردگی کودکان

احتمالاً این سؤال برای شما ایجاد شده که چه مدت زمانی پس از درمان، کودکان احساس بهتری پیدا خواهند کرد. پاسخ این است که داروهای ضدافسردگی ممکن است حدود ۴ تا ۶ هفته طول بکشد تا اثر کنند. البته اثربخشی تمامی داروها در تمام افراد یکسان عمل نمی‌کند. شما باید مراقب باشید و بررسی کنید آیا داروها به تسکین علائم افسردگی شما کمک می‌کنند یا خیر. اگر کمکی نکرد پزشک معمولاً دوز متفاوتی از دارو را امتحان می‌کند. البته کودک شما ممکن است کمی طول بکشد تا به درمانگر خودش اعتماد کند. حتی پس از اینکه اعتماد کرد، تغییر الگوهای تفکر و رفتار کودکان کمی زمان‌بر است. اگر با صحبت‌هایی که روانشناس انجام می‌دهد، تغییری در روحیه فرزندان ایجاد نشد آنها مجبور می‌شوند، درمان را با دارو ترکیب کنند.

برای رفع افسردگی ناشی از روزمرگی چه راهکارهایی لازم است؟ در این مطلب بیشتر بخوانید:

رفع افسردگی ناشی از روزمرگی

سریع‌ترین روش درمان افسردگی کودکان

شما والدین عزیز باید بدانید که درمان کردن افسردگی کودکان یک فرایند زمان‌بر است. باید در این مسیر صبور باشید و با برنامه عمل کنید. بنابراین به هیچ وجه دنبال روش سریع و زودپز گونه برای درمان فرزندتان نباشید. هرچند اگر شما کودکتان را حمایت کنید و آن را نزد بهترین روانپزشک‌ها ببرید، روند درمان سریع‌تر پیش می‌رود.

 

نظرات مردم در مورد افسردگی کودکان

در این بخش به بررسی نظرات مردم در مورد افسردگی کودکان می‌پردازیم.

♦ یکی از افراد پیام داده که دختر من ۷ سالش است و دچار افسردگی شده، هر کاری را که بگویید انجام دادم، اما جواب نگرفتم‌. حتی او دچار افکار خودکشی شده است، چه کاری باید انجام دهم؟

پاسخ این است که دوست عزیز به روانپزشک مراجعه کنید. افکار خودکشی معمولاً درمان خانگی ندارد و باید حتماً تحت‌نظر روان‌درمانگر باشند.

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که خواهر من تازه به مدرسه رفته و پیش‌دبستانی هم نرفته است. اما از وقتی که وارد مدرسه شده، خیلی بی‌حوصله و عصبی شده است. حتی در جشن‌های مدرسه هم شرکت نمی‌کند و مانند بقیه بچه‌ها شاد نیست. من احساس می‌کنم که به دلیل سخت‌گیری‌های معلم به این وضعیت دچار شده است. چه کاری از دست ما برمی‌آید تا بتوانیم او را از این حالت خارج کنیم.

پاسخ این است که دوست عزیز ابتدا همدلی، همراهی و ایجاد امنیت برای کودک شما بسیار مهم است. بعد از آن از یک روان‌درمانگر کمک بگیرید تا بتواند به شما راهکارهای لازم را ارائه دهد.

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده خواهر من ۷ سالش است، تابستان امسال کلاس ورزشی می‌رفت و عاشق ورزش بود. اما الان یک هفته است که هیچ علاقه‌ای به ورزش و حتی مدرسه ندارد.‌ هر وقت بی‌علاقگی او را جویا می‌شویم، می‌گوید که من به دلیل معده درد نمی‌توانم مدرسه بروم. به پزشک مراجعه کردیم و پزشک بیماری خاصی را تشخیص ندادند. خیلی ناگهانی گریه می‌کند، در مهدکودک نیز هیچ‌کس او را اذیت نکرده و همه با او خوب هستند. آیا امکان دارد او دچار افسردگی شده باشد یا خیر.

پاسخ این است که حتماً او را به روانپزشک ببرید تا علت این‌گونه رفتارهای کودکان مشخص شده و درمان مناسب شروع شود.

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که پسر ۶ساله من گاهی به من می‌گوید که مامان احساس می‌کنم که هیچ چیزی در دنیا وجود ندارد و همیشه احساس پوچی دارم، چه کاری باید انجام دهم؟

پاسخ این است که پسر شما نیاز به بررسی دقیق و مصاحبه توسط روانپزشک کودکان دارد. بنابراین در اسرع وقت به روانپزشک مراجعه کنید.

♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که دختر من حدود ۵ سال و نیمش است. پیش‌دبستانی که می‌رفت فکش شکست خورد، دکترهای زیادی او را بردم. ۴ روز است که به من می‌گوید تو مادر من نیستی! من احساس می‌کنم زن‌عمویم مادرم بوده و عمو هم بابای من است. حتی می‌گوید هر چیزی که تو برایم می‌خری در واقع از زن عموی من می‌گیری و او برایم هدیه می‌خرد. شب‌ها چندین بار از خواب بیدار می‌شود و از من درخواست می‌کند که پیش او بخوابم و طول روز هم مدام بی‌خواب است. البته کلاً سالی سه چهار بار زن عمو و عمویش را نمی‌بیند، اما با این حال او آنها را پدر و مادر خودش تصور می‌کند؟ به نظر شما چه کاری باید انجام دهم، آیا فرزند من دچار افسردگی شده است؟

پاسخ این است که اختلالات مهم‌تری مطرح است و این‌گونه علائم معمولاً نشان‌دهنده افسردگی کودک نیست، باید حتماً در اسرع وقت به روانپزشک مراجعه کنید تا فرزند شما به طور کامل بررسی شود و علت این‌گونه رفتارهای او مشخص شود.

 

سخن پایانی

دقیقاً مشخص نیست چرا برخی از کودکان دچار اضطراب یا افسردگی می‌شوند، زیرا عوامل زیادی ممکن است نقش داشته باشند. اما اگر کودک شما مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرد یا از طرف شما طرد می‌شود، همچنین اگر ضربه روحی خورده و والدین آن‌ها خودشان دچار استرس یا اضطراب و هرگونه افسردگی هستند، معمولاً کودکانشان نیز بیشتر مبتلا به این نوع افسردگی می‌شوند. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی راهکارهای خانگی برای درمان افسردگی در کودکان پرداختیم. اگر شما نیز تجربه‌ای در این مورد دارید می‌توانید در انتهای مقاله بخش نظرات پیام خود را با ما و سایر مخاطبان جوان ایرانی در میان بگذارید.

منابع:

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/14938-depression-in-children

https://kidshealth.org/en/parents/understanding-depression.html

https://elunanetwork.org/resources/10-ways-to-help-when-your-child-is-depressed1

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 1.3 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 8

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

بهار علیزاده

همیشه بهترینِ خودم، خاص و منحصر به فرد! دیجیتال مارکتینگ و سئو نظرمه. زندگی برای من مسابقه نیست! از مسیر لذت می‌برم... راز خوشحالیِ من: کمک به دیگران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا