بیوگرافی و زندگی نامهفرهنگ و هنر

زنوزی کیست؟ آشنایی با یکی از سرمایه‌داران ایرانی

زنوزی کیست؟ چگونه به ثروت رسید؟

آیا کارآفرینان برجسته ایرانی را می‌شناسید؟ از زندگی برخی سرمایه‌داران هیچ اطلاعاتی دارید؟ آیا می‌دانید زنوزی کیست؟ محمدرضا زنوزی مطلق یکی از برجسته‌ترین کارآفرینان و سرمایه‌داران ایرانی است که با فعالیت‌های گسترده‌اش در حوزه‌های مختلف اقتصادی، صنعتی و ورزشی شناخته می‌شود.

او با تأسیس و مدیریت شرکت‌های متعدد، نقش مهمی در توسعه اقتصادی منطقه آذربایجان شرقی و به‌ویژه شهر تبریز ایفا کرده است. همچنین، حضور فعال او در عرصه ورزش، به‌ویژه فوتبال، نام او را در میان علاقه‌مندان به این رشته ورزشی بیشتر مطرح کرده است.

بیوگرافی محمدرضا زنوزی مطلق

محمدرضا زنوزی مطلق در سال ۱۳۴۶ در محله شنب غازان تبریز به دنیا آمد. او اصالتاً اهل روستای زنوز از توابع شهرستان مرند در استان آذربایجان شرقی است.

پدرش از سرمایه‌داران بزرگ آذربایجان و مدیر بنگاه سرمایه‌گذاری بزرگی به نام پیمانکاری زنوزی بود که در زمینه انبوه‌سازی و ساخت‌وسازهای بزرگ در تبریز فعالیت می‌کرد.

او در سال‌های بعد از انقلاب با خانم طاهره نورمحمدی خطیبی ازدواج کرد که ثمره این زندگی دو پسر به نام پوریا و امیررضا و یک دختر به نام پریسان است. متأسفانه اسفند ۱۴۰۱، همسرش به علت بیماری سرطان در یکی از بیمارستان‌های استانبول ترکیه دار فانی را وداع گفت.

محمدرضا زنوزی به همراه برادرانش فعالیت اقتصادی مستقل از پدر را با کارگاه ساخت تورهای فلزی و سیم‌خاردار آغاز کرد. این شغل خانوادگی کم‌کم به سمت ساخت سوله‌های فلزی و تانکرهای نفتی و باربری کشیده شد.

از این طریق ثروت بسیاری به دست آوردند. در ادامه، زنوزی سرمایه خود را به سمت تأسیس کارخانجات صنعتی برد. او مالکیت گروه:

  • کارخانجات یاقوت صنعت تبریز
  • صنعتی توانگران سهند
  • صنعتی الماس تبریز

بعد از آن موفق شد کارخانه بنیان دیزل که سازنده موتورهای دیزلی برای اتوبوس و تریلی و کامیون بود را خریداری کند و سهام‌دار بخش بزرگی از ایران‌خودروی تبریز شد.

محمدرضا زنوزی مطلق

ورود به صنعت فولاد و هواپیمایی

محمدرضا زنوزی مطلق در ادامه وارد عرصه فولادسازی شد و توانست شرکت‌های دیگری را زیر مجموعه خود بیاورد. این شرکت‌ها شامل:

  • فولاد تبریز
  • ذوب‌آهن شمش تبریز
  • مجتمع فولاد تبریز
  • مجتمع فولاد بناب
  • عجیب شیر

او در سال ۱۳۸۷ هواپیمایی آتا را بنیان‌گذاری کرد که حالا ۱۸ هواپیما دارد و همچنین سهام‌دار ارشد بانک گردشگری و ساماننیز است.

حضور در عرصه ورزش

زنوزی تیم داری را از سال ۱۳۷۵ با تأسیس تیم فوتسال گسترش فولاد شروع کرد. در دهه هشتاد آن را به فوتبال تبدیل کرد و پله‌پله از لیگ استانی توانست به لیگ برتر صعود کند. او در کنار تیم داری از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۹۶ رئیس هیئت بدمینتون آذربایجان شرقی نیز بود.

در سال ۱۳۹۷، زنوزی موفق شد تیم تراکتورسازی را از سپاه پاسداران (سپاه عاشورای تبریز) به قیمت ۲۵۰ میلیارد تومان خریداری کرده و مالک آن شود. او هم‌زمان مالکیت تیم ماشین‌سازی را هم برعهده گرفت تا اینکه در سال ۱۴۰۰ این تیم را واگذار کرد.

چالش‌های مالی و قضایی

در خرداد ۱۳۹۱، به علت بدهی به سیستم بانکی بازداشت و راهی زندان شد؛ اما با وثیقه ۵۰۰ میلیونی بیرون آمد تا بدهی خود را بپردازد.

او با واگذاری بخشی از دارایی‌های خود به دولت از جمله ماشین‌سازی تبریز و چندین شرکت فولادسازی جمعاً با پرداخت ۱۳۸۰ میلیارد تومان پرونده بدهی خود را تسویه کرد.

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 4.6 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 48

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

زهرا سامره

من با تجربه‌ام به شرکت‌ها از طریق تولید و توسعه محتوا کمک می‌کنم تا کسب‌و‌کار خود را رشد داده و به اهدافشان برسند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا