آیا در ماه محرم رابطه زناشویی گناه است؟ (پاسخ کامل آن)
آیا در ماه محرم رابطه زناشویی گناه است؟
سؤالی که برای بسیاری از افراد پیش میآید این است آیا در ماه محرم رابطه زناشویی گناه است؟ در این زمینه، برخی بر این باورند که در برخی ایام خاص، نزدیکی از نظر شرعی ممنوع است. حال برای درک بهتر موضوع در ادامه بررسیهای لازم انجام شده تا اگر شکی وجود دارد برطرف شود.
حکم رابطه جنسی در ماه محرمالحرام
صحیح است که در زمانهایی خاص مانند ایام حیض و نفاس، در حال احرام و روزه، برقراری رابطه جنسی از نظر شرعی ممنوع است. اما باید دانست که در ماه محرم و حتی در روز عاشورا، هیچ ممنوعیتی از نظر شرع برای نزدیکی با همسر وجود ندارد.
شاید شنیدهاید یا تجربه کردهاید که در ایام عزاداری و مرگ عزیزان، از برقراری رابطه جنسی خودداری میکنید. این اقدام، الزامی شرعی ندارد و بیشتر به معنای احترام است.
همچنین در ایام سوگواری برای اهلبیت (ع) نیز به همین ترتیب است؛ هیچ حکم شرعی برای ممانعت از نزدیکی با همسر در این ایام وجود ندارد، بلکه این عمل به منزله احترام به اهلبیت (ع) تلقی میشود.
به گفته عالمان دینی، در غیر از زمانهای حیض، نفاس، احرام و روزه، برقراری رابطه جنسی حرام نیست؛ بنابراین، برقراری رابطه جنسی با همسر در ایام عزاداری و شهادت امامان (ع) از نظر شرع ممنوع نمیباشد. البته اگر فردی به دلیل احترام یا اذیت نشدن، تصمیم به تأخیر در انجام این عمل بگیرد، جایز است.
درصورتیکه شوهر از زن بخواهد و زن از انجام این عمل امتناع کند، عمل شایستهای نیست و زن باید خود را در اختیار شوهر قرار دهد. در نهایت، میتوان گفت که برقراری رابطه جنسی در ماه محرم هیچ اشکال شرعی ندارد.
بااینحال، باید بدانید که در ماه محرم و صفر، اقدام به بچهدار شدن و برقراری رابطه جنسی به قصد بارداری جایز است و هیچ ایرادی بر این عمل وارد نشده است.