سرگرمیمهارت های زندگی

تالاسوفوبیا یا ترس از دریا چیست؟ علائم شایع آن

چگونه بر ترس از دریا غلبه کنیم؟ بررسی نشانه‌های آن

افرادی که ترس شدید و غیرمنطقی از اقیانوس، دریا و آب‌های بسیار عمیق دارند، دچار یکی از انواع فوبیا به نام تالاسوفوبیا هستند. فوبیا به معنای همان ترس است و کلمه تالاسوفوبیا نیز از کلمه یونانی دریا گرفته شده است. این‌گونه افراد از غرق‌شدن، امواج بزرگ و موجودات درون آب، ترس بسیار شدیدی دارند که بسیار ناتوان‌کننده است. در این صورت افراد توانایی شناکردن یا حتی قرارگرفتن در نزدیکی اقیانوس را ندارند. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به طور کامل شرح می‌دهیم که تالاسوفوبیا یا ترس از دریا چیست؟ همچنین راه‌های مقابله با آن را برای شما بیان می‌کنیم.

 

تالاسوفوبیا یا ترس از دریا چیست؟

در واقع تالاسوفوبیا به هرگونه ترس‌های غیرمنطقی از آب‌های عمیق و دریا گفته می‌شود که بسیار شدید است. به تالاسوفوبیا ترس از اقیانوس نیز گفته می‌شود. این نوع فوبیا، هرگونه لذت را از افراد می‌گیرد و آنها از شناکردن و حتی نگاه به اقیانوس و دریا هیچ‌گونه لذتی نمی‌برند. این افراد ممکن است از آب، دریا یا حتی استخرها و دریاچه‌ها ترسیده و اضطراب داشته باشند. اما نگران نباشید این نوع فوبیا قابل‌درمان است که در ادامه این مطلب به آن می‌پردازیم.

 

نشانه‌های تالاسوفوبیا چیست؟

افرادی که درگیر این نوع فوبیا هستند طیف وسیعی از علائم روانی و جسمی را تجربه می‌کنند. نشانه‌های این‌گونه افراد معمولاً شامل حالت تهوع، تپش قلب، درد و احساس فشار در قفسه سینه، سرگیجه، لرزش، عرق‌کردن، تنگی نفس، ترس از غرق‌شدن، دهان خشک، غش‌کردن، بی‌قراری و تنش، افکار مزاحم در زمینه اقیانوس و غوطه‌ورشدن در آب، مشکلات تنفسی، ترس از موجوداتی مانند کوسه، اجتناب از فعالیت‌های دریایی مانند قایق‌رانی و شنا، ترس یا وحشت شدید حتی هنگام فکرکردن یا نزدیکی به اقیانوس، اضطراب و نگرانی بیش از حد هنگام برنامه‌ریزی سفر به جاهایی که شامل آب، دریا و اقیانوس می‌شود.

 

انواع تالاسوفوبیا چیست؟

ترس از اقیانوس و دریا چهار نوع دارد که در ادامه انواع آن را با هم بررسی می‌کنیم.

تلاسوفوبیای دریایی

در این نوع فوبیا فرد از هر چیزی که مرتبط به فعالیت‌های دریایی باشد ترس شدیدی دارد، مانند سفرهای دریایی، قایق و غواصی.

تالاسوفوبیا همراه با هیدروفوبیا

این نوع ترس به طور کلی محدود به دریاچه‌ها، استخرها و سایر آب‌ها است.

تالاسوفوبیا با آکوا فوبیا

در این نوع فوبیا افراد ترس از آب داشته و احساس گرفتگی در آب‌های آزاد را دارند، همچنین از وسعت اقیانوس نیز بسیار می‌ترسند.

مگالوهیدرو تالاسوفوبیا

در این نوع فوبیا افراد از موجوداتِ اقیانوس مانند کوسه‌ها، نهنگ‌ها یا ماهی‌های مرکب و غول‌پیکر ترس بسیار شدیدی دارند.

 

آیا تالاسوفوبیا شایع است؟

به طور کلی هیچ تخمینی از افرادی که به این نوع فوبیا مبتلا هستند وجود ندارد، اما به طور کلی انواع فوبیاها بسیار رایج هستند. تقریباً ۷ تا ۹ درصد از مردم ایالات متحده در هر سال درگیر یک نوع فوبیای خاص می‌شوند.

 

علت تالاسوفوبیا چیست؟

هرچند تالاسوفوبیا هنوز به طور دقیق و کامل مورد شناسایی نشده است، اما عوامل متعددی برای ایجاد آن دخیل هستند که در ادامه با هم بررسی می‌کنیم.

اختلالات اضطرابی

معمولاً افرادی که دچار اختلال هراس و اختلال اضطراب فراگیر هستند، مبتلا به این نوع فوبیا می‌شوند.

تجربیات تروماتیک

یکی دیگر از دلایل ایجاد تالاسوفوبیا این است که افراد تجربه غرق‌شدن دارند یا مشاهده کرده‌اند که فرد دیگری در حال غرق‌شدن است. در نتیجه این ترس درون آنها ایجاد شده است.

عوامل بیولوژیکی

یکی دیگر از دلایل تالاسوفوبیا و ترس از اقیانوس مربوط به عوامل بیولوژیکی است.

عوامل فرهنگی

یکی دیگر از دلایل بروز تالاسوفوبیا عوامل فرهنگی است، به‌عنوان‌مثال فرهنگ‌هایی که به فعالیت‌های مبتنی بر آب و شنا ارزش قائل هستند ممکن است افراد را دچار این نوع فوبیا کند.

بیماری فوبیا (Phobia) یا هراس ذهنی چیست؟

بیماری فوبیا

عوامل خطر تالاسوفوبیا چیست؟

اکثر زنان بیشتر از مردان دچار این نوع فوبیا می‌شوند.

همچنین افرادی که سابقه سوءمصرف مواد مخدر دارند، نیز در خطر ابتلا به این نوع فوبیا هستند.

افرادی که دچار دارای شخصیت کمال‌گرایی هستند نیز ممکن است به آن مبتلا شوند.

همچنین اگر درگذشته یک رویداد آسیب‌زا داشتید یا یکی از عزیزان مورد سوءاستفاده قرار گرفته است، احتمال ایجاد این نوع فوبیا برای شما زیاد است.

به طور کلی تالاسوفیا ممکن است از تجربیات یا وقایع ناخوشایند مرتبط با آب درگذشته ناشی شود، مانند غرق‌شدن یا هرگونه حادثه‌های دریایی.

این ترس می‌تواند توانایی افراد را در شنا یا هرگونه مشارکت در فعالیت‌های مرتبط با آن را محدود کند. حتی در برخی موارد به مشکلات روانی و اجتماعی نیز منجر شود.

 

نحوه غلبه بر تالاسوفوبیا

حال که از اقیانوس، دریا و هرگونه آب عمیقی ترس شدید و غیرواقعی دارید، باید هرچه سریع‌تر آن را درمان کنید‌. برای این منظور مطالعه‌ی ادامه مطلب را از دست ندهید.

اگر دچار این نوع فوبیا هستید، حتماً سعی کنید این مسئله را با افراد نزدیک خود و عزیزانتان در میان بگذارید و از آنها خواهش کنید که شما را حمایت کنند.

به هیچ وجه از اینکه در مورد ترس و اضطراب خود صحبت می‌کنید، هراس نداشته باشید.

سعی کنید وارد گروه‌های اجتماعی شوید که فوبیاهای مشابهی با شما دارند.

هرگونه رفتارهای اجتنابی خودتان را شناخته و سعی کنید حتماً قدم‌های کوچک برای غلبه بر ترس‌هایتان بردارید.

به تراپیست مراجعه کنید تا روان‌درمانگر، هرگونه تجربیات گذشته، باورهای منفی و به طور کلی احساساتی که باعث ایجاد این نوع فوبیا می‌شود را کشف کند.

علاوه بر درمان‌های روان‌شناختی، روش‌هایی مانند حضور در کلاس‌های شنا نیز می‌تواند به افراد کمک کند تا اعتماد به نفس خود را افزایش داده و با ترس خود مقابله کنند.

ایجاد یک فضای امن برای افراد مبتلا به تالاسوفیا نیز بسیار مهم است تا آن‌ها بتوانند در آرامش کامل از فعالیت‌های مرتبط با آب لذت ببرند.

از دیگر راه‌های مقابله با تالاسوفیا این است که به تراپیست مراجعه کنید تا با استفاده از تکنیک‌های مختلف مانند تنفس عمیق و تمرینات آرامش‌بخش، این نوع ترس را در شما کنترل کرده و بهبود دهند.

فراموش نکنید که در این مسیر، افراد نیاز به صبر و تمرین مداوم دارند.

اگر موفقیت‌های کوچک در مواجهه با ترس داشته باشید، اعتماد به نفس شما برگردانده شده و تشویق می‌شوید که درمان را ادامه دهید. در این مسیر حتماً نسبت به خودتان مهربان باشید و خودتان را تشویق کنند.

همچنین داشتن تفکر مثبت و تمرکز بر روی پیشرفت‌های کوچک می‌تواند بسیار مؤثر باشد. حتی اگر این فرایند بهبودی زمان بر باشد به خودتان اجازه دهید به تدریج با ترس خود مواجه شوید و آن را بهبود دهید.

همچنین، مراجعه به منابع آموزشی مانند کتاب‌ها، وب‌سایت‌ها و انجمن‌های آنلاین مرتبط با این نوع فوبیا می‌تواند در افزایش اطلاعات و مهارت‌های لازم برای مقابله با تالاسوفیا مفید باشد. به عنوان مثال، خواندن داستان‌ها یا مقالات مرتبط با تجربیات موفقیت‌آمیز در مقابله با این نوع فوبیا می‌تواند شما را تشویق کند تا برای درمان خودتان تلاش بیشتری کنید.

سعی کنید تجربیات خودتان را با دیگران که با ترس مشابهی روبرو بوده‌اند اشتراک بگذارید، می‌تواند باعث تقویت ارتباطات اجتماعی شما شود.

 

نحوه جلوگیری از حملات اضطرابی ناشی از تالاسوفوبیا

جالب است بدانید که می‌توان از هرگونه حملات اضطرابی ناشی از تالاسوفوبیا و ترس از اقیانوس، جلوگیری کرد.

در اولویت قراردادن سلامت و تندرستی

سعی کنید در هر شرایطی سلامت و تندرستی خودتان را اولویت قرار دهید. یک ورزش منظم و یک رژیم غذایی متعادل داشته تا به کاهش علائم اضطرابی شما کمک شود.

اجتناب از مواد مخدر و الکل

شما عزیزان باید بدانید که مواد مخدر و الکل باعث افزایش هرگونه علائم اضطرابی می‌شود. بنابراین از آنها اجتناب کنید تا شرایط شما بدتر نشود. مصرف آنها باعث می‌شود خواب شما مختل شده و منجر به استرس بیشتر شود.

شناسایی محرک‌ها

سعی کنید تمامی عواملی که باعث ایجاد استرس درون شما می‌شود را شناسایی کرده و از آنها اجتناب کنید.‌ یک مسیر جایگزین برای آن پیدا کنید. اگر سفر به دریا، شما را دچار اضطراب می‌کند، باید به طور کلی محرک‌های خود را شناسایی کرده و آنها را مدیریت کنید.

 

دارودرمانی برای تالاسوفوبیا

برخی از داروها ممکن است به کاهش علائم اضطرابی افراد کمک کند. در واقع این‌گونه داروها برای افرادی  تجویز می‌شود که دچار اضطراب شدید هستند و توانایی افراد را برای هرگونه عملکردی مختل کرده است.

یکی از داروهایی که در کاهش کوتاه‌مدت علائم تأثیر بسیار زیادی دارد، بنزودیازپین‌ها هستند. پزشکان این داروها را فقط در صورتی تجویز می‌کنند که علائم افراد بسیار شدید است، زیرا خطر وابستگی بسیار زیادی در این داروها وجود دارد.

 

عوارض تالاسوفوبیا یا ترس از اقیانوس

هر چند برای برخی از افراد تالاسوفوبیا ممکن است یک ترس ساده باشد، اما باید بدانید برای برخی دیگر که با این نوع فوبیا دست‌وپنجه نرم می‌کنند، مشکل بزرگی است و عوارض زیادی برای آنها دارد که در ادامه بررسی می‌کنیم.

حملات پانیک

موارد وحشت‌زدگی و حملات پانیک یکی از عوارض این نوع فوبیا است. در این صورت افراد احساس نگرانی و ترس شدیدی دارند. آن‌‍‌ها علائم فیزیکی همراه با درد قفسه سینه، احساس خفگی، احساس بی‌حسی، احساس غیرواقعی بودن و ترس از مردن را دارند.

گوشه‌گیری و انزوای اجتماعی

معمولاً افرادی که دچار تالاسوفوبیا هستند، تنهایی و انزوای اجتماعی را تجربه می‌کنند. در واقع آنها از موقعیت‌هایی که ممکن است باعث ترسشان شود اجتناب می‌کنند.

چگونه بر ترس از تعهد غلبه کنیم؟ نشانه‌های آن را در این مطلب بخوانید:

ترس از تعهد در رابطه چیست؟

نحوه تشخیص تالاسوفوبیا یا ترس از اقیانوس

معمولاً افرادی که دچار تالاسوفوبیا هستند از آب عمیق دائمی بیش از حد و غیرمنطقی می‌ترسند.

هر بار که در معرض این‌گونه آب‌های عمیق قرار می‌گیرند، این ترس‌ها برای آنها تکرار می‌شود.

ترس افراد با خطرات واقعی ناشی از آب‌های عمیق هیچ‌گونه تناسبی ندارد.

معمولاً افرادی که دچار ترس از اقیانوس هستند، اختلالات دیگری مانند اختلال اضطراب فراگیر یا اختلال استرس پس از سانحه را نیز دارند.

البته دقت کنید که هیچ‌گونه آزمایش خاصی برای ارزیابی این نوع فوبیا وجود ندارد. پزشک علائم شما را ارزیابی کرده و با توجه به سابقه پزشکی ممکن است فوبیای شما را تشخیص دهد.

 

سخن پایانی

اکثر افراد ترس بسیار سالمی از هرگونه آب‌های عمیق، دریا و اقیانوس دارند. به هر حال آب‌های عمیق و تاریک و تا حد زیادی ناشناخته کمی ترس را در پی دارد. اما افرادی که مبتلا به فوبیا هستند از هرگونه آب عمیق ترس بسیار شدید و غیرمنطقی دارند. این‌گونه افراد حتی ممکن است دچار حملات پنیک شوند، این نوع فوبیا چالش‌های زیادی را در زندگی ایجاد می‌کنند. در این مطلب از مجله جوان ایرانی نشانه‌ها، عوامل خطر، نحوه تشخیص و درمان آن را به طور کامل شرح دادیم. اگر شما عزیزان نیز تجربه‌ای در این مورد دارید، می‌توانید در انتهای مقاله بخش نظرات پیام خود را با ما و سایر مخاطبان مجله جوان ایرانی در میان بگذارید.

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

بهار علیزاده

همیشه بهترینِ خودم، خاص و منحصر به فرد! دیجیتال مارکتینگ و سئو نظرمه. زندگی برای من مسابقه نیست! از مسیر لذت می‌برم... راز خوشحالیِ من: کمک به دیگران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا