بهداشت و سلامتبیماری‌ها و راه درمان

خطرات غربالگری سرطان دهانه رحم (عوامل خطر ابتلا به آن)

آیا غربالگری سرطان دهانه رحم خطرناک است؟ عوامل خطر آن چیست؟

لیست مطالب این مقاله

از جمله اهداف غربالگری سرطان رحم این است که تغییرات پیش سرطانی سلول‌های دهانه رحم شناسایی شود و راهکارهای مناسب برای جلوگیری از پیشرفت آن اتخاذ شود. اگر این نوع سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود، درمان آن بسیار راحت‌تر است. بنابراین برخی از پزشکان این نوع غربالگری را تجویز می‌کنند. در ادامه این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی خطرات غربالگری سرطان دهانه رحم پرداخته و عوامل خطر آن را برای شما شرح می‌دهیم.

 

منظور از غربالگری سرطان دهانه رحم چیست؟

به طور کلی غربالگری به معنای شناسایی زودرس بیماری در افراد است. در واقع اگر شما غربالگری سرطان دهانه رحم را به موقع انجام دهید، خطر ابتلا به این نوع سرطان بسیار کاهش پیدا می‌کند و شما می‌توانید آن را درمان کنید. از آنجایی که سرطان باعث کاهش طول عمر و ترس و اضطراب بسیار زیادی در زندگی افراد می‌شود، بنابراین پیشگیری از آن بسیار نیاز است. به همین دلیل پزشکان توصیه می‌کنند که پس از اولین رابطه جنسی حتماً زنان تست پاپ اسمیر را انجام دهید. غیرطبیعی بودن تست پاپ اسمیر، یعنی سلول‌های وجود دارد که طبیعی نیستند و نیاز به بررسی بیشتر دارند.

 

پیشگیری از سرطان توسط غربالگری دهانه رحم

هرچند سرطان دهانه رحم کمی خطرناک است، اما خبر خوب این است که این بیماری کاملاً قابل تشخیص بوده و می‌توان از آن پیشگیری کرد. نحوه پیشگیری از این نوع سرطان به این صورت است که ابتدا باید عوامل خطر آن را شناسایی کرده و از آن پیشگیری کنید.

از آنجایی که غربالگری سرطان دهانه رحم، سلول‌های دهانه رحم را برای انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی یا hpv بررسی می‌کند، در نتیجه هرگونه تغییرات غیرطبیعی توسط این تست شناسایی می‌شود. سپس اگر این سلول‌های غیرطبیعی درمان نشود، ممکن است در آینده به سرطان دهانه رحم مبتلا شوید.

شما عزیزان باید بدانید تنها برخی از انواع hpv باعث سرطان دهانه رحم می‌شود. البته در برخی از مواقع این بیماری بهبود می‌یابد، اما گاهی اوقات این ویروس برای مدت بسیار طولانی در بدن شما باقی خواهد ماند. اگر اچ پی وی از نوع پرخطر باشد، باعث تغییراتی در دهانه رحم می‌شود. در این صورت اگر درمان نشود به سرطان دهانه رحم تبدیل خواهد شد. اما اگر اچ پی وی پرخطر نباشد، حتی تغییرات سلولی غیرطبیعی در دهانه رحم نیز به ندرت تبدیل به سرطان می‌شود.

 

نحوه آمادگی برای انجام غربالگری سرطان دهانه رحم

برای اینکه این نوع غربالگری برای شما آسان‌تر شود، در ادامه راهکارهایی را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

  • سعی کنید یک همراه با خود ببرید. برای کاهش استرس، تمرینات تنفسی را به خوبی انجام دهید تا به آرامش نسبی برسید.
  • از پرستار خود درخواست کنید که از اسپکولوم استفاده کند.
  • در طول تست، موسیقی یا پادکست، همچنین کتاب دلخواه گوش دهید یا بخوانید.
  • همچنین قبل از انجام غربالگری، از پرستار خود بخواهید که آیا می‌توانید در وضعیت دیگری نیز باشید یا خیر. مثلاً زانوهایتان را جمع کنید یا اینکه به پهلو دراز بکشید.
  • برای انجام غربالگری شما به هیچ وجه نباید تحت فشار باشید. باید این امکان وجود داشته باشد که هرزمانی که نیاز داشتید تست را متوقف کنید.
  • از صحبت کردن یا هر نوع مکالمه با پرستار به هیچ وجه نترسید یا اینکه خجالت نکشید. اگر شرم و خجالت داشته باشید، نمی‌توانید احساس خودتان را برای آن‌ها شرح دهید. در نتیجه پرستاران نیز نمی‌دانند به چه کمکی نیاز دارید.
  • غربالگری سرطان دهانه رحم به این صورت است که از یک هفته قبل از آزمایش، هیچ‌گونه کرم و پماد واژینال استفاده نکنید.
  • به مدت ۸ ساعت قبل از انجام این‌گونه تست، دوش واژینال نداشته باشید.
  • از ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از انجام این نوع آزمایش، آموزش جنسی نداشته باشید و پس از انجام آزمایش، معاینه واژینال نیز نشوید.
  • توجه کنید که مقدار لکه بینی یا خونریزی خفیف در این آزمایش بسیار طبیعی است، خانم‌ها نباید نگران باشید‌، بدانید که معمولاً در طی چند ساعت بهبود می‌یابید‌.

 

مزیت غربالگری دهانه رحم

همان‌طور که می‌دانید دهانه رحم، رحم را به واژن متصل می‌کند. شما عزیزان باید بدانید که غربالگری دهانه رحم یک تست برای میزان سنجش سرطان نیست، بلکه آزمایشی است که به پیشگیری از سرطان کمک بسیار زیادی می‌کند. درواقع برای اینکه از خودتان در برابر سرطان دهانه رحم محافظت کنید، می‌توانید این غربالگری را در سنین بین ۲۵ تا ۶۴ سالگی انجام دهید.

در سنین پایین و زیر ۲۵ سالگی احتمال بروز این نوع سرطان بسیار پایین است و بسیاری از سلول‌های غیرطبیعی، به صورت خودکار از بین خواهند رفت.

 

نحوه انجام غربالگری دهانه رحم

در طول این نوع غربالگری یک نمونه بسیار کوچکی از سلول‌های دهانه رحم گرفته می‌شود. آن نمونه از نظر انواع خاصی از ویروس‌های پاپیلومای انسانی یا HPV بررسی خواهد شد. اگر این ویروس را نداشته باشید، نیاز به آزمایش‌های بیشتری ندارید. اما اگر مبتلا به ویروس hpv باشید، نیاز به بررسی بیشتری است.

غربالگری سرطان دهانه رحم در بارداری

اگر در دوران بارداری، دچار زخم در دهانه رحم شدید، معمولاً متخصص زنان تست پاپ اسمیر انجام می‌دهند. با انجام این تست مشخص خواهد شد که شما مبتلا به بدخیمی سرطان دهانه رحم هستید یا خیر. اگر نتیجه تست پاپ اسمیر طبیعی باشد و شما نیز دچار عفونت نباشید، ممکن است تا اواخر بارداری نیازی به این‌گونه تست‌ها هم نداشته باشید‌.

 

عوامل خطر سرطان دهانه رحم

افراد در سن ۲۰ تا ۳۰ سالگی معمولاً به ویروس اچ‌پی‌وی مبتلا می‌شوند. اگر در طی ۷ سال آن این نوع ویروس درمان نشود، بدخیم خواهد شد. بنابراین با تشخیص زودهنگام از پیشرفت این نوع ویروس پیشگیری کنید.

ازدواج و حاملگی در سنین پایین

ازجمله عوامل خطر سرطان دهانه رحم شامل ازدواج در سنین پایین یا ۱۶ سالگی است. درواقع سعی کنید که در سنین پایین ازدواج نکنید.

مصرف سیگار و دخانیات

کشیدن سیگار و دخانیات یکی دیگر از عوامل ابتلا به این سرطان است. اگر سیگار یا هرگونه مواد مخدر می‌کشید، آن را در اسرع وقت ترک کنید.

عدم مراقبت‌های بهداشتی

افرادی که مراقبت‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، نیز در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند، بنابراین بهداشت را رعایت کنید.

عفونت واژن

عفونت‌های دستگاه تناسلی نیز باعث ایجاد این نوع سرطان می‌شود. به ویژه عفونت‌هایی که حین رابطه جنسی ایجاد می‌شود، احتمال ابتلا به این نوع سرطان را بسیار بالا می‌برد.

ضعف سیستم ایمنی

همچنین افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند، نیز احتمال ابتلا به این سرطان در آن‌ها بسیار زیاد است. به عنوان مثال افراد مبتلا به ایدز ممکن است بیشتر از سایر افراد به این نوع سرطان دهانه رحم مبتلا شوند.

فقر و درآمد کم

وضعیت اقتصادی نیز یکی دیگر از عوامل خطر احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم است.  بسیاری از خانم‌هایی که درآمد کمی دارند، به خوبی مراقبت‌های بهداشتی به عمل نمی‌آورند، همچنین به غربالگری سرطان دهانه رحم با تست hpv و تست پاپ اسمیر نیز دسترسی ندارند. در نتیجه برای این‌گونه خانم‌ها، عوامل پیش سرطان شناسایی نمی‌شود و آن‌ها به خوبی درمان نخواهند شد.

داشتن حاملگی متعدد

اکثر خانم‌هایی که سه بار یا بیشتر حامله شده‌اند، احتمال ابتلا به این نوع سرطان در آن‌ها بسیار افزایش پیدا می‌کند. احتمالاً این‌گونه افراد به دلیل اینکه بیشتر در معرض عفونت hpv هستند، احتمال سرطان در آن‌ها نیز زیاد است. همچنین تغییرات هورمونی که در دوران بارداری ایجاد می‌شود باعث ابتلای زنان به این‌گونه عفونت خواهد شد‌‌. حتی ممکن است به این دلیل باشد که زنان باردار دارای سیستم ایمنی ضعیف‌تری هستند، در نتیجه امکان ابتلا به عفونت اچ پی وی و رشد سرطان در آن‌ها بسیار بیشتر است.

ویروس پاپیلومای انسانی یا hpv

البته شما عزیزان باید بدانید که علت اصلی سرطان دهانه رحم یک نوع عفونت ویروسی است که از طریق رابطه جنسی و دستگاه تناسلی منتقل می‌شود. این ویروس اچ‌پی‌وی نام دارد. البته تمام انواع این نوع ویروس خطرناک نیست، در واقع بیش از ۱۰۰ نوع از این ویروس وجود دارد که تنها ۱۶ نوع آن خطرناک است. اچ پی وی ممکن است در اثر تماس پوستی از فردی به فرد دیگر نیز به راحتی سرایت کند، همچنین از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعدی و یا حتی دهانی نیز این ویروس منتقل خواهد شد. معمولاً ویروس پاپیلومای انسانی باعث ایجاد زگیل در قسمت‌های مختلف بدن حتی در دست‌ها و پاها می‌شود. برخی از افراد روی لب یا زبانشان نیز زگیل دارند. انواع خاصی از این نوع ویروس وجود دارد که باعث ایجاد زگیل در اندام تناسلی زن و مرد و حتی در ناحیه مقعد نیز می‌شود. البته دقت کنید که انواع کم‌خطر hpv به ندرت باعث ایجاد سرطان می‌شود، اما انواع پرخطر آن با انواع سرطان از جمله سرطان دهانه رحم، واژن، آلت تناسلی در مردان، مقعد و سرطان گلو در مردان مرتبط است.

توجه:

  • برخی از تحقیقات نشان داده که استفاده طولانی‌مدت از داروهای ضدبارداری به عنوان مثال قرص‌های جلوگیری از بارداری، باعث ایجاد سرطان دهانه رحم می‌شود.
  • البته دقت کنید رژیم غذایی کم میوه و سبزیجات نیز احتمال ایجاد این نوع سرطان را بالا می‌برد.
  • کلامیدیا نیز یکی دیگر از عوامل خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم است.

 

بررسی علائم سرطان رحم و روش های درمانی آن به طور کامل در این مقاله:

بررسی علائم سرطان رحم

نشانه‌های سرطان دهانه رحم

شما عزیزان باید بدانید که مراحل اولیه سرطان دهانه رحم و پیش سرطان، هیچ‌گونه نشانه‌ای ندارد. در واقع زمانی این علائم بروز می‌کند که بیماری کمی پیشرفت کند و به بافت‌های مجاور نیز منتشر شود.

شایع‌ترین نشانه‌های سرطان دهانه رحم شامل:

خونریزی‌های غیرطبیعی واژینال است. خونریزی‌های غیرطبیعی بعد از رابطه جنسی یا خونریزی بعد از یائسگی، همچنین خونریزی و لکه بینی بین پریود یا بعد از دوش واژینال، همچنین سنگین شدن سیکل قاعدگی یا طولانی شدن مدت آن از جمله علائم این‌گونه سرطان است. همچنین ترشحات غیرمعمول واژن که حاوی مقداری خون است نیز از جمله علائم سرطان دهانه رحم شمار می‌رود. افراد معمولاً بین پریود‌ها و بعد از یائسگی دچار این نوع ترشحات می‌شوند.

درد در ناحیه لگن و یا هنگام رابطه جنسی نیز از علائم دیگر این نوع سرطان است.

علائم دیگر سرطان دهانه رحم

  • تورم پاها
  • وجود خون در ادرار
  • مشکلات ادراری یا اجابت زاج

البته دقت کنید که هر گونه‌ای از این علائم ممکن است دلایل غیر از سرطان دهانه رحم داشته باشد. اما پیشنهاد ما این است که در صورت ابتلا به این‌گونه نشانه‌ها حتماً به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

همچنین افرادی که روابط جنسی پرخطر دارند در خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند. اگر در سن پایین به ویژه در سن کمتر از ۱۸ سالگی روابط جنسی داشته باشید، همچنین افرادی که چندین شریک جنسی دارند یا اینکه یک شریک جنسی پرخطر دارند، ابتلا به این سرطان در آن‌ها بسیار بیشتر است. شریک جنسی پرخطر به فردی گفته می‌شود که دچار عفونت اچ پی وی است.

برخی از خانم‌ها از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به این‌گونه سرطان هستند، بنابراین این افراد نیز باید بسیار محتاط باشند.

خانم‌های مبتلا به زگیل تناسلی و هرگونه بیماری جنسی، نیز احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم در آن‌ها بسیار زیاد است.

البته فردی که سیگار می‌کشد هم خودش و هم اطرافیانش در معرض مواد شیمیایی قرار می‌گیرند. در نتیجه این مواد مضر از طریق ریه‌ها جذب شده و به سراسر بدن منتقل می‌شود. احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم در زنان سیگاری، دو برابر بیشتر از افرادی است که سیگار نمی‌کشند.

 

سن مناسب انجام غربالگری سرطان دهانه رحم

معمولاً در سنین بین ۲۵ تا ۶۵ سالگی پزشکان توصیه می‌کنند که افراد تست پاپ اسمیر را انجام دهند. البته زنان پس از اولین آمیزش جنسی نیز نیاز است که به طور منظم سالی یک‌بار این‌گونه آزمایش را انجام دهند. اگر نتایج تست‌های پیشین منفی باشد، از سن ۶۰ سال به بعد دیگر نیاز به انجام این‌گونه غربالگری نیست.

سن ۲۱ تا ۲۹ سالگی

حتی اگر در قبل از سن ۲۱ سالگی روابط جنسی دارید، باز هم نیازی به انجام تست پاپ اسمیر ندارید. اما از ۲۱ سالگی به بعد بهتر است که هر سه سال یک‌بار این آزمایش را انجام دهید.

سن ۳۰ تا ۶۵ سالگی

اگر در سن ۳۰ تا ۶۵ سالگی قرار دارید، بهتر است که هر ۵ سال یک‌بار تست hpv انجام دهید. همچنین تست پاپ اسمیر را هر ۳ سال یک‌بار فراموش نکنید.

سن بزرگتر از ۶۵ سالگی

اگر در سن ۶۵ سال یا بیشتر قرار دارید، بهتر است که با پزشک متخصص صحبت کنید. اگر تاکنون این نوع غربالگری را انجام نداده‌اید، بهتر است که آزمایش شوید. اما اگر به طور منظم غربالگری شده‌اید و نتایج آزمایش کاملاً طبیعی بوده، احتمالاً پزشک به شما پیشنهاد می‌کند که دیگر نیازی به انجام این‌گونه غربالگرها ندارید. البته اگر شما این‌گونه تست‌ها را انجام داده‌اید و نتایج آن غیرطبیعی بوده، نیاز است که پس از ۶۵ سالگی نیز این‌گونه غربالگری‌ها را انجام دهید.

 

درمان رحم سرد چیست؟ نشانه‌های آن چیست؟

درمان رحم سرد چیست؟

آزمایش پاپ اسمیر چیست؟

احتمالاً این سؤال برای شما ایجاد شده که آزمایش پاپ اسمیر به چه معناست؟

سرطان دهانه رحم از آن جمله بیماری‌هایی است که می‌توان از بروز آن به خوبی پیشگیری کرد. برای این منظور تغییرات اولیه‌ای که در نهایت منجر به سرطان دهانه رحم می‌شود را شناسایی کرده و با درمان‌هایی که پزشک پیشنهاد می‌دهد از احتمال بروز آن در آینده پیشگیری می‌شود.

البته نگران نباشید هرگونه تغییر در بافت دهانه رحم به معنای سرطان نیست. به طور کلی در صورتی که سلول‌های غیرطبیعی داشته باشید، نیاز به آزمایش hpv برای بررسی بیشتر وجود دارد. خانم‌هایی که سلول‌های با تغییرات غیرطبیعی دارند، به هیچ وجه نگران نباشند. با درمان‌های پیشرفته‌ای که انجام می‌شود، از بروز دهانه رحم در آینده به خوبی پیشگیری می‌شود.

در واقع به کمک غربالگری سرطان دهانه رحم، به صورت سالانه هزاران خانم از ابتلا به این نوع سرطان در آینده در امان خواهند ماند.

انواع آزمایشات غربالگری سرطان دهانه رحم

آزمایشات غربالگری سرطان رحم شامل آزمایش پاپ اسمیر و hpv در موارد مشکوک می‌شود.

انواع تست پاپ اسمیر

به طور کلی سه روش آزمایش تست پاپ اسمیر وجود دارد.

  • در روش قدیم سلول‌های برداشته شده از دهانه رحم، توسط وسایل نمونه‌برداری به آزمایشگاه منتقل می‌شد و آن نمونه از نظر سرطان بررسی می‌شد.
  • در روش جدید پزشک توسط اسپلوکوم دهانه دستگاه تناسلی را باز کرده و با یک برس سرویکس نمونه‌ها را از گردنه رحم و دهانه آن برمی‌دارد و به آزمایشگاه می‌فرستد.
  • انجام تست به روش تین پرپ به این صورت است که تمامی سلول‌های برداشته شده، به این محلول نگهدارنده تین پرپ آغشته شده، سپس به آزمایشگاه منتقل می‌شود.

علائم پاره شدن کیست تخمدان چیست؟ بهترین درمان آن را در این مقاله بخوانید:

علائم پاره شدن کیست تخمدان

میزان اهمیت واکسیناسیون hpv

یک روش یک روش ایمن و مؤثر برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم واکسیناسیون hpv است البته دقت کنید که واکسن hpv به طور کامل پیشگیری از این نوع سرطان نمی‌کند.

اولین شروع فعالیت جنسی واکسن را تزریق کنید افرادی که از نظر جنسی فعال هستند و روابط جنسی متعددی دارند در معرض ابتلا به انواع این ویروس هستند و تزریق این واکسن به معنای محافظت کامل از آن‌ها نیست.

البته دقت کنید که افرادی که رابطه جنسی دارند گ، برای حفاظت از خودشان و عدم ابتلا به این‌گونه سرطان‌ها بهتر است که از کاندوم استفاده کنند. کاندوم خطر ابتلا به ویروس hpv و احتمال انتقال آن را بسیار کاهش می‌دهد.

علاوه بر کاندوم واکسن اچ پی وی نیز نیاز است، در بریتانیا به همه دختران ۱۲ یا ۱۳ ساله و مدرسه واکسن تزریق می‌شود. هرچند که این واکسن‌ها در برابر انواع اچ پی وی محافظت می‌کنند، اما در برابر همه انواع محافظت خواهد کرد بنابراین همچنان نیاز است که غربالگری دهانه رحم را انجام دهید.

 

خطرات ناشی از غربالگری سرطان دهانه رحم

حال سؤال این است که آیا غربالگری سرطان دهانه رحم خطر دارد یا خیر. در ادامه این مطلب به طور کامل این موضوع را با هم بررسی می‌کنیم.

آزمایش‌ها و درمان‌های غیرضروری

برخی از آزمایشات و درمان‌های غیرضروری باعث ایجاد مشکلات خاصی می‌شود. در واقع برخی از درمان‌هایی که در حال حاضر در اولویت قرار ندارد، باعث می‌شود بهبودیِ آن دسته از تغییرات سلولی دهانه رحم که خود به خود از بین می‌رود کاهش یابد.

نتایج آزمایش مثبت کاذب

در برخی از مواقع هنگامی‌که تست پاپ اسمیر نتیجه مثبت نشان دهد، ممکن است باعث اضطراب و استرس شما شود.

نتایج آزمایش منفی کاذب

برخی از مواقع هنگامی که نتایج آزمایش منفی می‌شود، دیگر فرد به دنبال درمان خودش نمی‌رود. زیرا بر این باور است که احتمال ابتلا به سرطان متنفی است، در صورتی که شما نباید مراقبت‌های پزشکی را به تعویق بیندازید.

همچنین از خطرات دیگر غربالگری سرطان دهانه رحم، می‌توان به درد، خونریزی و عفونت ناشی از معاینات اضافی موردنیاز اشاره کرد‌. این‌گونه معاینات زمانی انجام می‌شود که نتایج تست غربالگری غیرطبیعی باشد. در این صورت پزشک برای درمان ضایعات شناسایی شده نیاز به معاینات اضافی دارد. البته از هر ۵ یا ۶ زنی که این‌گونه معاینات تکمیلی را انجام می‌دهد، یک نفر در عرض ۶ هفته ترشح یا درد و خونریزی دارد. همچنین ممکن است در مراحل درمانی باعث ایجاد اضطراب و در شرایط نادری زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد نوزادشان بشود.

 

علائم کیست رحم چیست؟ از کجا بفهمیم کیست داریم؟

علائم کیست رحم چیست؟

سوالات متداول غربالگری سرطان دهانه رحم

در این بخش به بررسی سوالات متدوال غربالگری سرطان دهانه رحم می‌پردازیم و پاسخ آن را به طور کامل بیان می‌کنیم.

نحوه انتقال ویروس HPV چگونه است؟

افرادی که رابطه جنسی دارند، اگر مبتلا به hpv باشند، این ویروس را از طریق رابطه جنسی واژینال انتقال می‌دهند. البته افرادی که رابطه جنسی مقعدی دارند، نیز احتمال انتقال این ویروس در آن‌ها بسیار بالاست.

آیا واکسن اچ‌پی‌وی از خطر سرطان دهانه رحم پیشگیری می‌کند؟

برخی از افراد به این دلیل که واکسن اچ‌پی‌وی زده‌اند، دیگر هیچ محافظتی در حین رابطه جنسی نمی‌کنند. آن‌ها این تصور را دارند که هیچ‌وقت به سرطان دهانه رحم مبتلا نمی‌شوند. اما شما عزیزان باید بدانید که واکسن hpv از بدن در برابر همه انواع این ویروس‌ها محافظت نمی‌کند. بنابراین حتی اگر این واکسن را زده باشید، در معرض خطر سرطان دهانه رحم قرار دارید.

غربالگری سرطان دهانه رحم برای چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

اگر سن شما کمتر از ۲۵ سال است، معمولاً نیازی به این‌گونه غربالگری ندارید، زیرا در این سنین احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم بسیار کم است. البته نظر برخی از پزشکان این است که زیر ۲۱ سال نیاز به این‌گونه تست‌ها ندارد.

همچنین اگر سن شما ۶۵ سال و بالاتر است احتمال ابتلا به این سرطان بسیار کم است. اما اگر از سن ۵۰ سالگی به بعد این نوع غربالگری را انجام نداده‌اید، می‌توانید از پزشک خود درخواست کنید تا این تست را در اسرع وقت انجام دهید.

اگر تمام رحم و دهانه آن را برداشته‌اید، درواقع هیستریتومی کامل انجام داده‌اید، نیازی به انجام این‌گونه غربالگری نیز ندارید.

 

سخن پایانی

طی تحقیقات انجام شده انجام غربالگری سرطان دهان رحم، باعث کاهش نرخ مرگ و میر در اثر این‌گونه سرطان خواهد شد. سرطان دهانه رحم، پس از سرطان رحم و تخمدان سومین سرطان شایع بین خانم‌ها است. بنابراین نیاز است که عوامل خطر این بیماری را شناسایی کرده و از آن پیشگیری کنید. فراموش نکنید که تشخیص زودهنگام آن باعث می‌شود که از پیشرفت این‌گونه سرطان به خوبی جلوگیری کرده و درمان شما به موقع صورت گیرد.

اگر شما نیز تجربه‌ای در این مورد دارید، خوشحال می‌شویم در انتهای مقاله بخش نظرات پیام خود را با ما و دیگر مخاطبان مجله جوان ایرانی در میان بگذارید.

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 1 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

بهار علیزاده

همیشه بهترینِ خودم، خاص و منحصر به فرد! دیجیتال مارکتینگ و سئو نظرمه. زندگی برای من مسابقه نیست! از مسیر لذت می‌برم... راز خوشحالیِ من: کمک به دیگران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا