بیماری‌ها و راه درمان

درمان تبخال + ۴ روش پیشگیری از گسترش آن

درمان خانگی تبخال با چند حرکت ساده + علائم شایع آن

لیست مطالب این مقاله

تبخال، این مهمان ناخوانده را چگونه درمان کنیم؟ آیا با درمان تبخال آشنایی دارید؟ آیا فکر می‌کنید درمان خانگی دارد؟ درمان دارویی چطور؟ روش‌های پیشگیری از آن چیست؟ علائم آن را می‌دانید؟ تمامی این اطلاعات را در این مقاله از جوان ایرانی بخوانید.

در همین ابتدا شما باید بدانید اطلاعات غلط زیادی در مورد تبخال وجود دارد که نباید آن اطلاعات، شما را نگران کند. ما در این مطلب سعی می‌کنیم شما را با تمامی حقایق در مورد تبخال آشنا کنیم تا بتوانید در عین حالی که تبخال دارید آن را کنترل کرده و زندگی معمولی خود را داشته باشید.

برای کنترل تبخال و ادامه‌ی مطالعه در این زمینه شما باید شرم و خجالت ناشی از این نوع زخم را کنار بگذارید و خیلی راحت با دیگران در مورد مشکل خود صحبت کنید.

شما نباید این تصور را داشته باشید که با وجود تبخال تناسلی دیگر زندگی عاشقانه و روابط جنسی شما کنار گذاشته می‌شود و زندگی شما پایان یافته است. میلیون‌ها نفر در دنیا دچار این مشکل هستند و همچنان زندگی پر از عشق و روابط آن‌ها ادامه دارد.

ولی شما باید این نکته را حتماً در نظر داشته باشید که اگر تبخال دارید با شریک جنسی خود در مورد آن صحبت کنید. چه‌بسا فرد مقابل نیز مبتلا به همین مشکل باشد. اینکه در مورد عفونت و یا هر مشکل جنسی با شریک خود صحبت کنید، باعث می‌شود رابطه جنسی سالم‌تر و بانشاط‌تری داشته باشید.

تب‌خال به دلیل عفونت با ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) به وجود می‌آید. این ویروس باعث ایجاد زخم یا تاول در داخل یا اطراف دهان یا دستگاه تناسلی می‌شود که در ادامه بررسی می‌کنیم.

 

۲ نوع ویروس هرپس سیمپلکس

۱) ویروس HSV-1: باعث تب خال دهانی شده که به‌عنوان زخم‌های سرد نیز شناخته می‌شود و اغلب در اطراف لب، دهان و نواحی اطراف آن ایجاد می‌شود. البته این نوع تبخال به‌ندرت روی صورت یا زبان و سایر نواحی پوست ایجاد می‌شود.

اگر فردی به عفونت HSV مبتلا باشد تا پایان عمر درگیر آن است، اگرچه برخی از افراد هرگز علائم آن را نشان نمی‌دهند.

۲) ویروس HSV-2 باعث ایجاد تب‌خال تناسلی می‌شود، در واقع یک عفونت مقاربتی (STI) است که معمولاً از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعدی و دهانی (تماس پوست به پوست) منتقل می‌شود. هرچند علائم به‌خودی‌خود برطرف می‌شوند اما می‌تواند عود کند.

این نوع تبخال در ناحیه تناسلی شما شیوع پیدا می‌کند. در واقع این زخم‌ها بر روی آلت تناسلی، اطراف یا داخل واژن، باسن یا مقعد ایجاد می‌شوند، اگرچه می‌تواند در مناطق دیگر پوست ایجاد شود.

اگر خانم بارداری مبتلا به تبخال تناسلی باشد هنگام زایمان، ویروس می‌تواند به نوزاد منتقل شود.

تبخال تناسلی همچنین می‌تواند باعث درد هنگام ادرار و تغییر در ترشحات واژن شود. اولین باری که فرد دچار زخم می‌شود، ممکن است 2 تا 6 هفته طول بکشد. بلافاصله پس از این شیوع اولیه، علائم ممکن است مکرراً عود کنند. با گذشت زمان، شیوع بیماری ممکن است کمتر اتفاق بیفتد و علائم آن کمتر شود.

 

آیا ویروس تبخال مسری است؟

هر دو نوع ویروس هرپس سیمپلکس می‌توانند باعث ایجاد زخم در نواحی تناسلی شوند؛ بنابراین اگر فردی که دارای HSV-1 است این ویروس از راه رابطه جنسی دهانی با شریک خود منتقل شده و زخم تناسلی ایجاد می‌کند. از سوی دیگر، ولی HSV-2 فقط از طریق تماس جنسی یعنی در واقع تماس بین اندام تناسلی و یا تماس با ترشحات تناسلی مانند مایع منی انتقال داده می‌شود.

برخی از راه‌های انتقال HSV-2 یا تبخال تناسلی عبارت‌اند از:

  • رابطه جنسی دهانی
  • رابطه جنسی واژینال
  • سکس مقعدی

تب‌خال تناسلی بسیار مسری است. و این مسری بودن از اولین گزگز یا خارش (قبل از ظاهرشدن تاول) شروع شده تا زمانی که زخم‌ها به طور کامل بهبود یافته باشند ادامه دارد. همچنین ممکن است بتوانید ویروس را منتقل کنید حتی اگر هیچ علامتی نداشته باشید.

 

تفاوت تبخال تناسلی با زگیل تناسلی

تب خال تناسلی همان زگیل تناسلی نیست. زگیل‌های تناسلی رویش‌های گوشتی رنگی هستند که به دلیل عفونت با انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) در نواحی جنسی ظاهر می‌شوند.

تب‌خال باعث ایجاد زخم‌های کوچک روی پوست می‌شود. بثورات پوستی تب‌خال در اطراف دهان شایع است اما تقریباً در هر نقطه از بدن ظاهر می‌شود. در واقع این زخم‌ها معمولاً در اطراف دهان و بینی ایجاد می‌شوند، اما تقریباً در هر نقطه از بدن، از جمله انگشتان دست، ظاهر می‌شوند.

 

علائم تبخال

این ویروس بین زمانی که علائم آن ظاهر می‌شود و تا زمانی که بهبود می‌یابد، قدرت سرایت بیشتری دارد. در ادامه از این مجله جوان ایرانی شما را با علائم آن آشنا می‌کنیم.

به‌طورکلی اولین علامت تب‌خال: احساس سوزش یا خارش در ناحیه آسیب‌دیده است. این علائم اولیه ممکن است یک روز یا بیشتر از یک روز قبل از ظاهرشدن زخم‌ها ایجاد شود.

اولین باری که شما درگیر تب‌خال می‌شوید معمولاً بسیار شدید است، علی‌رغم اینکه علائم ویروس اغلب ممکن است در طول عمر فرد چندین بار ظاهر شود، اما در موارد بعدی معمولاً شدید نیست. به‌عنوان‌مثال، علائم تب‌خال دهانی در ۲-۳ هفته برطرف می‌شود، درحالی‌که علائم تب‌خال تناسلی معمولاً در طی ۲-۶ هفته برطرف می‌شود.

بنابراین علائم تبخال دهانی برای اولین‌بار:

  • تب
  • لثه‌های متورم و قرمز
  • متورم شدن غدد لنفاوی

هنگامی که ویروس وارد بدن می‌شود به اعصاب آن ناحیه حمله کرده و تا آخر عمر آنجا باقی می‌ماند.

با عفونت تب‌خال تناسلی اولیه، برخی از افراد ممکن است علائمی را ظاهر کنند که شبیه آنفولانزا است مانند:

  • تب
  • بدن درد
  • تورم غدد لنفاوی
  • خستگی و احساس ناخوشی

هنگامی که علائم و نشانه‌ها ظاهر می‌شوند، ممکن است شامل تاول یا زخم دردناک در ناحیه تناسلی، خارش و احساس سوزش یا سوزن‌سوزن شدن در پوست شوند.

عموماً ۲ تا ۲۰ روز پس از قرارگرفتن در ویروس علائم تبخال ظاهر می‌شود.

 

اگر تب کردید حتما به این مقاله مراجعه کنید تا خود را به راحتی درمان کنید:

درمان خانگی تب

عوامل خطر ابتلا به تبخال:

هنوز تحقیق علمی مشخصی در این زمینه وجود ندارد که چرا برخی از افراد دچار تبخال دهانی و یا تناسلی می‌شوند و برخی دیگر خیر، ولی احتمال ابتلا به این نوع زخم‌ها در شرایط زیر بیشتر است:

  • زمانی که استرس شدید دارید
  • بعد از کشیدن دندان
  • هم‌زمان با نوسانات هورمونی مانند بارداری یا قاعدگی
  • در صورت داشتن تب
  • در صورت وجود عفونت‌های دیگر
  • قرارگرفتن در معرض هوای سرد یا نور خورشید

 

سایر ویروس‌های هرپسی:

  • ویروس HHV-3: این ویروس که با نام ویروس واریسلا زوستر نیز شناخته می‌شود، باعث آبله مرغان می‌شود.
  • تبخال HHV-4: این ویروس که با نام ویروس اپشتین بار نیز شناخته می‌شود، باعث ایجاد مونونوکلئوز عفونی می‌شود.
  • تبخال HHV-5: این ویروس که به سیتومگالوویروس نیز معروف است، علائمی مانند خستگی و دردهای عضلانی را ایجاد می‌کند.
  • تبخال انسانی HHV-6: این ویروس می‌تواند باعث بیماری جدی در نوزادان شود که به بیماری ششم معروف است. این ویروس باعث تب بالا و بثورات متمایز می‌شود.
  • ویروس تبخال انسانی HHV-7: این ویروس شبیه HHV-6 است و می‌تواند برخی از علائم آن را ایجاد کند.
  • تبخال انسانی HHV-8: این ویروس می‌تواند به بیماری جدی موسوم به سارکوم Kaposi منجر شود که می‌تواند منجر به سرطان بافت همبند شود.

 

ویروس HSV (تبخال) و HIV (ایدز)

افراد مبتلا به تبخال تناسلی بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس HIV و انتقال آن هستند، زیرا زخم‌های پوستی می‌توانند انتقال HIV را به داخل و خارج از بدن را تسهیل کنند.

همچنین، افراد مبتلا به HIV سیستم ایمنی ضعیفی دارند و این خطر عوارض شدیدتر را افزایش می‌دهد.

به‌عنوان‌مثال، اگر فردی دچار تبخال دهانی و سیستم ایمنی ضعیف شده باشد، ممکن است در معرض خطر بالاتری از ابتلا به کراتیت، نوعی التهاب چشم یا انسفالیت التهاب مغز باشد. اما اگر فرد دارای سیستم ایمنی ضعیف و تبخال تناسلی باشد، به‌ندرت خطر ابتلا به التهاب مغز، چشم‌ها، مری، ریه‌ها یا کبد و همچنین عفونت گسترده را دارد.

در ضمن اگر مبتلا به سرطان یا HIV/ایدز هستید یا پیوند عضو انجام داده‌اید، در صورت داشتن علائم یا نشانه‌های عفونت تب‌خال، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

 

پیشگیری از گسترش تبخال (۴ راهکار مهم)

  1. برای پیشگیری از تبخال ابتدا باید عواملی که باعث گسترش و عود علائم می‌شود را شناسایی کرده و از آن‌ها اجتناب کنید مانند استرس، خستگی، آفتاب گرفتن و …
  2. هنگام رابطه جنسی حتماً از کاندوم استفاده کنید و یا محض احتیاط در هنگام بروز علائم از رابطه جنسی اجتناب کنید.
  3. اگر تبخال در دهان یا اطراف آن دارید از بوسیدن و رابطه جنسی دهانی اجتناب کنید.
  4. هنگامی که علائم وجود دارد و به نواحی آسیب‌دیده دست می‌زنید برای پیشگیری از گسترش آن، حتماً دست‌های خود را بشویید.

 

پرهیز از این ۵ مورد هنگام تبخال:

اگر تبخال دارید از این ۵ مورد پرهیز کنید تا محل آسیب‌دیده سریع‌تر خوب شود.

۱) از اسید خودداری کنید

غذای اسیدی ممکن است زخم‌های باز را قبل از بهبودی بازتر کند. آب‌میوه، آبجو، نوشابه و غذاهای فرآوری شده همه اسیدی هستند. این موارد را مصرف نکنید و به‌جای آن آب میل کنید.

۲) از ال آرژنین پرهیز کنید

تا جایی که می‌توانید از غذاهایی که حاوی مقادیر بالایی آرژنین هستند خودداری کنید. شکلات غنی از این آمینواسید است که برخی معتقدند می‌تواند علائم تبخال را تحریک کند.

۳) شکر را از برنامه غذایی خط بزنید

بدن شما قندهای اضافی را به اسید تبدیل می‌کند. از غذاهای حاوی قند زیاد خودداری کنید و غذاهای طبیعی شیرین مانند موز و پرتقال را برای دسرهای خود در نظر بگیرید.

۴) از غذاهای فرآوری شده خودداری کنید

غذاهای فرآوری شده حاوی مواد نگهدارنده مصنوعی است که باعث طولانی‌تر شدن بهبود تبخال می‌شود. سعی کنید غذاهای بسیار فرآوری شده مانند غذاهای فریزر، محصولات غلات تصفیه شده و آب‌نبات را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

۵) از مصرف الکل خودداری کنید

الکل در بدن شما معادل یک قند تجزیه می‌شود. مصرف زیاد قند با سرکوب گلبول‌های سفید خون ارتباط دارد که می‌تواند شیوع تب‌خال را بیشتر کند. اگر قصد دارید الکل مصرف کنید، این کار را در حد اعتدال انجام دهید و یک نوشیدنی کمتر اسیدی مانند شراب انتخاب کنید.

 

۲سوال مهم در رابطه با تبخال

در ادامه به دو سوال مهم در رابطه با تبخال خواهیم پرداخت:

۱) اگر تبخال درمان نشود چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر تب خال درمان نشود معمولاً کم‌کم بهبود می‌یابد. تبخال دهانی در اکثر مواقع یک عفونت خفیف است ولی در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند.

عوارض تبخال تناسلی هم شامل التهاب، درد و تورم است. اما انتقال ویروس تبخال تناسلی به نوزادان ممکن است خطرناک باشد. به همین دلیل پزشکان برای مادران مبتلا به تبخال تناسلی زایمان سزارین را توصیه می‌کنند.

۲) آیا تبخال برای همیشه خوب می‌شود؟

شما باید بدانید که ویروس تبخال همیشه در بدن باقی می‌ماند. حتی اگر تمام علائم از بین برود ویروس تا فعال‌شدن مجدد به حالت خاموش باقی می‌ماند.

همچنین باید بدانید که عوارض جدی به‌ندرت در افراد سالم مبتلا به ویروس هرپس سیمپلکس رخ می‌دهد. آنها اغلب در نوزادان متولد نشده، نوزادان تازه‌متولدشده و افرادی که دارای بیماری طولانی‌مدت یا سیستم ایمنی ضعیف هستند، رخ می‌دهند.

 

درمان خانگی تبخال (۱۴ روش ساده و کاربردی)

درمان تبخال به نوع و شدت عفونت بستگی دارد. به‌طورکلی درمان تبخال شامل داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه (OTC) و داروهای خانگی است.

خبر خوب برای شما همراهان عزیز مجله جوان ایرانی این است که باید بدانید در اکثر مواقع تبخال به‌خودی‌خود بهبود می‌یابد. در واقع درمان خاصی برای تبخال وجود ندارد و اکثر مردم با داروهای ضدویروسی علائم را کاهش می‌دهند.

در ادامه به چندین روش درمان خانگی تبخال می‌پردازیم، سپس درمان دارویی را برای شما شرح می‌دهیم.

۱) استفاده از کمپرس گرم و یا سرد

گرما به‌محض ایجاد تبخال مفید است و به کاهش درد و تورم کمک می‌کند. همچنین کمپرس سرد نیز می‌تواند به کاهش تورم کمک کند. ولی دقت داشته باشید که هرگز یخ را مستقیم روی پوست نگذارید و حتماً داخل یک دستمال تمیز قرار دهید. این روش را هر چهار ساعت یک‌بار امتحان کنید.

۲) خمیر جوش شیرین، خمیر نشاسته ذرت

این دو خمیر هرکدام به‌صورت جداگانه ممکن است به کاهش خارش کمک کند. یک‌تکه پنبه را به مقدار کمی جوش شیرین و یا نشسته ذرت آغشته کرده، سپس روی تبخال بمالید.

۳) استفاده از سیر موضعی

یک حبه سیر را رنده کرده به همراه کمی روغن زیتون مخلوط کنید تا رقیق شود. این مخلوط را سه بار در روز روی محل آسیب‌دیده ناشی از تبخال بمالید.

۴) استفاده از سرکه سیب موضعی

سرکه سیب به دلیل خواص ضدالتهابی و ضدویروسی که دارد می‌تواند برای تبخال مفید باشد. البته دقت داشته باشید هرچقدر سرکه استفاده می‌کنید، سه برابر آن آب اضافه کنید و روی تبخال بمالید.

۵) تغییر رژیم غذایی و تقویت سیستم ایمنی

تا می‌توانید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید تا بدن شما بتواند با تبخال مبارزه کند.

۶) سبزیجات حاوی آنتی‌اکسیدان

این نوع سبزی‌ها به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. گل‌کلم، اسفناج، کلم‌پیچ و گوجه‌فرنگی سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند.

۷) اسیدهای چرب امگا ۳

این نوع اسیدهای چرب به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک فراوانی می‌کند. ماهی قزل‌آلا، ماهی خال‌مخالی، تخم کتان و چیا سرشار از اسیدهای چرب هستند.

۸) مصرف پروتئین

حتماً در رژیم غذایی خود پروتئین بگنجانید تا سیستم ایمنی بدن شما تقویت شود. به‌عنوان‌مثال بادام، تخم‌مرغ و جو دوسر حاوی پروتئین هستند.

۹) مصرف ویتامین C

میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ مانند فلفل‌دلمه‌ای، پرتقال و توت‌فرنگی سرشار از ویتامین C هستند. میوه‌هایی مانند انبه و پاپایا نیز حاوی این ویتامین هستند. حتماً ویتامین سی مصرف کنید تا تب‌خال شما سریع‌تر خوب شود.

۱۰) فلز روی

با مصرف غذاهایی که حاوی روی هستند می‌توانید درمان تبخال را سریع‌تر کنید. مثلاً جوانه گندم، نخود، گوشت گوسفند حاوی روی هستند.

۱۱) ویتامین B مصرف کنید

مصرف ویتامین ب می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به بدن شما در پاسخ به ویروس تبخال کمک کند. ویتامین B در لوبیا سبز، تخم‌مرغ، اسفناج و کلم بروکلی موجود است.

۱۲) مصرف اسانس، عصاره، روغن مانند:

  • اسانس بابونه، زنجبیل، آویشن
  • عصاره زنجبیل، بادرنجبویه، عصاره شیرین‌بیان، عصاره اکیناسه، عصاره چریش
  • روغن مریم‌گلی یونانی، روغن اوکالیپتوس، روغن پونه کوهی

۱۳) مصرف مسکن‌ها

مانند استامینوفن، آسپرین، ایبوپروفن

۱۴) استراحت کافی

استراحت کافی باعث می‌شود بدن بتواند با ویروس‌ها مبارزه کند.

مواردی که ذکر شد برای مقابله با ویروس تب‌خال می‌تواند مفید باشد.

 

درمان خانگی تبخال تناسلی

  • برای جلوگیری از عفونت تب‌خال‌ها، محل را با استفاده از آب معمولی یا نمک تمیز نگه دارید. سپس آن نواحی را با سشوار یا حوله خشک کنید.
  • مصرف داروهای مسکن مانند استامینوفن و یا ایبوپروفن
  • برای تسکین درد مقداری یخ را در یک‌پارچه پیچیده و روی محل تب‌خال‌ها بمالید. دقت کنید یخ را مستقیماً روی پوست نگذارید
  • همچنین برای کاهش درد هنگام ادرار کردن از وازلین یا کرم ضد درد (مانند لیدوکائین 5٪) استفاده کنید. دستان خود را قبل و بعد از استفاده از کرم یا ژل بشویید.
  • لباس تنگ نپوشید که ممکن است تبخال یا زخم را تحریک کند. لباس گشاد باعث بهبودی زخم شده و آن را خشک می‌کند.
  • به تاول یا زخم خود دست نزنیدُ مگر اینکه از کرم استفاده کنید و قصد مالیدن کرم داشته باشید.
  • تا زمانی که زخم‌ها از بین نروند، رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی نداشته باشید.

 

درمان دارویی تبخال

 

هرچند که برای تبخال درمان قطعی وجود ندارد ولی می‌شود آن را کنترل و یا از شیوع آن جلوگیری کرد. درمان‌های خانگی را که برای شما بیان کردیم.

کرم یا پماد ضدویروسی می‌تواند سوزش، خارش یا سوزن‌سوزن شدن را تسکین دهد. داروی ضدویروسی که به‌صورت خوراکی (قرص) یا داخل وریدی (تزریق شده) می‌تواند شیوع تب‌خال را کوتاه کند.

حال در این بخش درمان‌های دارویی را ذکر می‌کنیم که در اکثر مواقع، پزشک این داروها را تجویز می‌کند.

۱) آسیکلوویر (زوویراکس)

آسیکلوویر یک داروی ضدویروسی است که به‌صورت خوراکی یا موضعی مصرف می‌شود و علائم تب‌خال تناسلی را درمان می‌کند. این دارو می‌تواند گسترش تبخال را کاهش داده و به بهبود سریع آنها کمک کند ولی باید بدانید تبخال را درمان نمی‌کند.

در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، آسیکلوویر همچنین می‌تواند از خطر گسترش ویروس به سایر قسمت‌های بدن شما جلوگیری کرده و باعث عفونت بیشتر شود. ولی اگر سیستم ایمنی ضعیف دارید و یا دارای مشکلات کلیوی هستید حتماً با پزشک خود مشورت کنید. همچنین اگر باردار هستید و یا قصد بارداری دارید دراین‌خصوص با پزشک خود مشورت کنید.

۲) والاسیکلوویر (والترکس یا ویرابکس)

والاسیکلوویر به شکل قرص به‌صورت خوراکی تولید می‌شود. این یک داروی ضدویروسی است که می‌تواند علائم تبخال دهانی و تناسلی را درمان کرده و از بروز آن جلوگیری کند.

افرادی که به طور مکرر دچار تبخال می‌شوند، در واقع مدام درگیر این بیماری هستند می‌توانند روزانه والاسیکلوویر را به‌عنوان بخشی از درمان سرکوب‌کننده خود برای جلوگیری از عفونت‌های آینده و کاهش خطر انتقال به شرکای جنسی مصرف کنند.

آسیکلوویر و والاسیکلوویر که شباهت زیادی به یکدیگر دارند، ممکن است برای کلیه‌های شما ضرر داشته باشد بنابراین اگر مشکلات کلیوی دارید، پزشک ممکن است دوز کمتری از این داروها تجویز کند.

علاوه بر این، داروهای ذکر شده ممکن است با داروهای دیگر مانند داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن تداخل داشته باشند که ممکن است عملکرد کلیه را تضعیف کند؛ بنابراین اگر مشکل کلیه دارید حتماً با پزشک خود در میان بگذارید.

۳) فامسیکلوویر (فامویر)

فامسیکلوویر به‌صورت خوراکی به شکل قرص مصرف می‌شود و یک داروی تجویزی برای تبخال دهانی و تناسلی است. این دارو برای افرادی که دارای سیستم ایمنی قوی هستند توصیه می‌شود به معنا که افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند نباید از این دارو استفاده کنند.

اگر اولین‌بار است که دچار تبخال تناسلی می‌شوید این دارو برای شما توصیه نمی‌شود. فامسیکلوویر باعث کاهش شدت تبخال می‌شود.

۴) دوکوسانول (آبروا)

دوکوسانول که توسط FDA تأیید شده برای درمان عود هرپس سیمپلکس شناخته‌شده‌ترین عفونت مکرر لب‌ها و بافت‌های اطراف آن که توسط HSV-1 ایجاد می‌شود.

در واقع یکی از پمادهای ضدویروسی که نقش مؤثری در کاهش زمان بهبودی ویروس تبخال دارد پماد دوکوسانول (آبروا) است که می‌توانید از داروخانه تهیه کنید.

عوارض جانبی شایع این داروهای ضدویروسی شامل سردرد و حالت تهوع است. فامسیکلوویر می‌تواند باعث سرگیجه، گیجی یا خواب‌آلودگی شود.

خطرات و عوارض جانبی

سه درمان اصلی برای تبخال آسیکلوویر، فامسیکلوویر و والاسیکلوویر و همچنین دوکوسانول (آبروا) همه داروهای مورد تأیید FDA هستند. اگرچه عوارض جانبی و تداخلاتی دارند که باید از آنها آگاه باشید.

 

نکته پایانی:

ممنون که تا انتهای مقاله همراه ما بودید. همانطور که ذکر شد در اکثر مواقع تبخال با درمان‌های خانگی بهبود می‌یابد ولی اگر در زندگی روزمره شما مشکل ایجاد کرده حتماً به پزشک مراجعه کنید. مخصوصا اگر باردار هستید با پزشک خود مشورت کنید. همچنین اگر قصد رابطه جنسی دارید و دچار تبخال دهانی و یا تناسلی هستید شرم و خجالت را کنار گذاشته و در این مورد با شریک جنسی خود صحبت کنید.

شما همراهان عزیز می‌توانید هر سوال و یا تجربه‌ای در خصوص تبخال دارید، در بخش دیدگاه انتهای مقاله ثبت کنید. تیم پزشکی جوان ایرانی در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

بهار علیزاده

همیشه بهترینِ خودم، خاص و منحصر به فرد! دیجیتال مارکتینگ و سئو نظرمه. زندگی برای من مسابقه نیست! از مسیر لذت می‌برم... راز خوشحالیِ من: کمک به دیگران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا