مخترع برق کیست؟ (آشنایی کامل با آن)
مخترع برق کیست؟ واقعا چه شخصی برق را اختراع کرد؟

آیا میدانید مخترع برق کیست؟ برق یکی از مهمترین و اساسیترین کشفیات بشر بوده که زندگی ما را بهطورکلی دگرگون کرده است. امروزه، تقریباً تمامی ابعاد زندگی روزمره انسان، از خانهها و وسایل برقی گرفته تا صنایع بزرگ، پزشکی، مخابرات، حملونقل و حتی سرگرمی، به برق وابسته هستند.
برق نهتنها برای روشنایی و استفاده از وسایل خانگی ضروری است، بلکه پایه و اساس بسیاری از فناوریهای مدرن نیز محسوب میشود. اما سؤال مهمی که در این میان مطرح میشود این است که برق را چه کسی اختراع کرده است؟ آیا برق توسط یک فرد خاص کشف شده یا نتیجه تلاشهای دانشمندان مختلف در طول قرنها بوده است؟
برق چگونه کشف شد؟
در واقع برق یک پدیده طبیعی بوده که از ابتدای خلقت در طبیعت وجود داشته است. ما نمونههایی از آن را در رعدوبرق، تخلیههای الکتریکی طبیعی، جریانهای عصبی موجودات زنده و حتی اصطکاک مواد مختلف مشاهده میکنیم.
اما کشف علمی و استفاده از آن بهعنوان یک منبع انرژی، حاصل تلاشها و آزمایشهای دانشمندان در طول تاریخ بوده است. در واقع، دانشمندان طی قرنها تلاش کردند تا بتوانند برق را درک کرده و از آن به شکل قابلکنترل استفاده کنند.
الکتریسیته در دوران باستان
قدیمیترین اشاره به الکتریسیته مربوط به یونان باستان است. در حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد، فیلسوف یونانی تالس ملطی متوجه شد که اگر کهربا را روی پارچهای پشمی بمالند، اجسام سبک مانند پر، گردوغبار و کاه را جذب میکند.
این اولین مشاهدهای بود که نشان میداد برخی مواد خاص قادر به ایجاد نیرویی نامرئی هستند که میتواند اشیای دیگر را جذب کند. این پدیده که امروزه بهعنوان الکتریسیته ساکن شناخته میشود، اولین قدم در درک برق بود.
در چین باستان و مصر نیز نشانههایی از استفاده از پدیدههای الکتریکی دیده شد. برخی باستانشناسان معتقدند که باتری بغداد که حدود ۲ هزار سال پیش ساخته شده است، میتوانست برای تولید جریان الکتریکی مورد استفاده قرار گیرد. این شواهد نشان میدهد که انسانها از دوران باستان بهنوعی با پدیدههای الکتریکی آشنا بودهاند.
تا قرونوسطی، دانش بشر در مورد برق بسیار محدود بود. در دوران رنسانس، دانشمندان اروپایی علاقه زیادی به مطالعه پدیدههای طبیعی پیدا کردند.
یکی از مهمترین کشفیات در این دوره توسط ویلیام گیلبرت، پزشک و فیزیکدان انگلیسی، صورت گرفت. او در سال ۱۶۰۰ میلادی تحقیقاتی درباره خواص الکتریکی برخی مواد انجام داد و واژه الکتریسیته را از واژه یونانی الکترون ابداع کرد. گیلبرت در تحقیقات خود متوجه شد که نهتنها کهربا، بلکه بسیاری از مواد دیگر نیز قابلیت ایجاد بار الکتریکی را دارند.

مخترع برق
برق، برخلاف برخی اختراعات که توسط یک فرد خاص ساخته شدهاند، نتیجه تحقیقات و تلاشهای دانشمندان مختلف در طول قرنها بوده است. در اینجا، برخی از مهمترین دانشمندانی که در کشف و توسعه الکتریسیته نقش داشتند، بررسی مینماییم.
بنجامین فرانکلین (1706-1790) و نظریه الکتریسیته
دانشمند، مخترع و سیاستمدار آمریکایی، یکی از اولین افرادی بود که مطالعات گستردهای درباره الکتریسیته انجام داد. او آزمایش معروف خود را در سال ۱۷۵۲ با استفاده از یک بادبادک فلزی در طوفان انجام داد و توانست نشان دهد که رعدوبرق نوعی الکتریسیته است. او همچنین مفهوم بار مثبت و منفی را معرفی کرد و پایههای مطالعه سیستماتیک برق را بنا نهاد.
لوئیجی گالوانی (1737-1798) و برق حیوانی
گالوانی، زیستشناس ایتالیایی، با آزمایش بر روی عضلات قورباغه، نشان داد که ماهیچهها در واکنش به تماس با فلزات، تکان میخورند. او این پدیده را برق حیوانی نامید که بعدها الهامبخش دانشمندان برای توسعه دستگاههای الکتریکی شد.
آلِساندرو ولتا (1745-1827) و اختراع باتری
ولتا، فیزیکدان ایتالیایی، اولین باتری الکتریکی را در سال ۱۸۰۰ میلادی اختراع کرد. این باتری که به نام پیل ولتایی معروف شد، اولین وسیلهای بود که میتوانست به طور مداوم جریان الکتریکی تولید کند.
ادیسون و لامپ روشنایی
توماس آلوا ادیسون یکی از بزرگترین مخترعان بود. ا. در سال ۱۸۶۸ وارد بوستون شد. سال ۱۸۷۹، ادیسون بر روی اختراع لامپ کاربردی تمرکز کرد.
قدم بعدی او، توسعۀ یک سیستم الکتریکی بود که بتواند، یک منبع انرژی کاربردی در اختیار بشر قرار دهد. او نخستین نیروگاه برق را ساخت.
برق بهعنوان یک پدیده طبیعی وجود داشت، اما ادیسون در سال ۱۸۷۹ توانست اولین لامپ رشتهای عمر طولانی و مصرف کم را اختراع کند.