به نظرتان نایاک کیست؟ یا نایاک چیست؟ در واقع به شورای ملی ایرانیان آمریکا نایاک یا نیاک میگویند. نایاک در سال ۲۰۰۲ توسط تریتا پارسی، بابک طالبی و فرزین ایلیچ برای ترویج مشارکت مدنی ایرانیان آمریکا پایهگذاری شد. مدیریت این شورا قبلاً به عهدة تریتا پارسی بود و در حال حاضر جمال عبدی این مسئولیت را به عهده دارد.
شورای ملی ایرانیان آمریکا
(National Iranian American Council / NIAC) یک سازمان غیردولتی غیرانتفاعی مستقر در شهر واشینگتن دی سی آمریکا است که به ادعای خود در جهت حمایت از حقوق سیاسی ایرانیان آمریکا در چارچوب قوانین در کشور آمریکا تشکیل شده است.
نایاک مخالف جنگ با ایران است. این مؤسسه از حامیان توافق هستهای ایران و رفع تحریمهای وضع شده علیه آن است. او در گزارشی مدعی شد تحریمهای آمریکا بر ایران در فاصلة سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۲، بین ۱۳۵ تا ۱۷۵ میلیارد دلار درآمد از دست رفته در سال به اقتصاد آمریکا خسارت وارد کرده است.
این سازمان به نیابت از دانشجویان ایرانی آمریکا فعالیتهایی انجام داده است. نایاک کارزاری برای سیاست ویزای یکبار ورود آمریکا برای دانشجویان ایرانی به راه انداخت، تا دانشجویان ایرانی بتوانند ویزای کثیرالورود دریافت کنند. دولت اوباما در سال ۲۰۱۱ این سیاست را اجرا کرد. نایاک با تلاشهای آمریکا برای مصادرة برخی اشیای باستانی ایران مخالفت کرد.
اعضا نایاک
مدیریت این شورا در ابتدا برعهده ی تریتا پارسی بود و اکنون جمال عبدی مدیریت نایاک را بر عهده دارد.
تریتا پارسی
نویسنده و تحلیلگر سیاسی ایرانی-سوئدی، متولد ۱۳۵۳ از اهواز است که در کودکی با خانواده به سوئد مهاجرت کردند. او فوقلیسانس روابط بینالملل از دانشگاه اوپسالا و فوقلیسانس اقتصاد از مدرسه اقتصاد استکهلم را دارد.
در بزرگسالی به آمریکا نقل مکان کرد و تحصیلات دکترای خود را مدرسه مطالعات پیشرفته بینالمللی دانشگاه جانز هاپکینز تحت سرپرستی فرانسیس فوکویاما سپری نمود.
او فعالیت خود بهعنوان یکی از مدیران شورای ملی ایرانیان آمریکا در سال 2002 آغاز کرد. مدتی نیز مشاور باب نی، نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان ایالات متحده بود. تریتا در سمت نمایندگی دائم سوئد در سازمان ملل متحد و کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل نیز فعالیت داشته است.
جمال عبدی
دارای مدرک کارشناسی علومسیاسی از دانشگاه واشنگتن است. در کنگره آمریکا به عنوان مشاور سیاسی در زمینه سیاست خارجی، امنیت ملی و مسائل مرتبط با مهاجرین فعالیت مینمود.
او با رسانههای آمریکایی از جمله سی ان ان و نیویورک تایمز بهعنوان نویسنده همکاری داشته است و از سال ۲۰۰۹ به سازمان نایاک پیوست و از سال ۲۰۱۸ مدیریت آن را عهدهدار شد.