کلیر چیست؟ جزئیات کشت این درخت زیبا
کلیر چیست؟ آشنایی با گیاهی از مناطق خشک استوایی و نیمهگرمسیری

آیا میدانید کلیر چیست؟Capparis decidua درختی است که بهصورت تودههای انبوه به ارتفاع 4 تا 5 متر رشد میکند، یا گاهی اوقات درختی کوچک با بسیاری از شاخههای سبز انگور مانند ظاهراً بدون برگ و بهصورت شاخهها آویزان است.
این درخت دارای برگهای بسیار کوچک بوده و این برگها فقط در طول فصل کوتاه ظاهر میشوند. یکی از گونههای درختی مهم چندمنظوره در مناطق بیابانی و خشک شبهقاره هند، آفریقا و عربستان سعودی است. همچنین درختی بومی در منطقه هرمزگان و سواحل بلوچستان در جنوب ایران نیز است.
میوه درخت کلیر (Capparis decidua)
میتوان گفت میوههای رسیده آن پوست و گوشت صورتی مایل به قرمز دارند. درصورتیکه میوههای نارس آن سبزرنگ با گوشت صورتی رنگ هستند. میوههای نارس کلیر دارای:
- %12.5 فیبر خام
- %5.97 چربی
- %18.76 پروتئین
- %35.73 ماده خشک
- %57.36 کربوهیدرات
- 580 میلیگرم سدیم
- 48 میلیگرم فسفر

جزئیات کشت درخت کلیر
درخت کلیر گیاهی از مناطق خشک استوایی و نیمهگرمسیری بوده که در ارتفاعات تا 1200 متر یافت میشود. در مناطقی که دمای سالانه روز در محدوده 30 تا 42 درجه سانتیگراد است، اما این درخت می تواند 5 تا 48 درجه سانتیگراد را تحمل کند. در واقع در این شرایط بهترین رشد را دارد.
میانگین بارندگی سالانه را در محدوده 300 تا 600 میلی متر ترجیح می دهد، اما 150 تا 750 میلی متر را تحمل میکند. همچنین به موقعیت آفتابی نیاز دارد.
در خاکهای کمعمق، سخت و رخنمونهای سنگی رشد میکند. این گیاه در خشکی طولانیمدت مقاوم است و به دلیل سازگاری عالی با شرایط خشک، گیاه مقاومی است.
گلدهی این درخت در ابتدای فصل خشک اتفاق میافتد و جالب است بدانید که، میوهدهی آن حدود 20 کیلو در هر درخت است. طول عمر گیاهان 40 تا 50 سال است. میوه های رسیده و نارس هر دو قابل خوردن هستند. روش تکثیر این درخت شامل:
- بذر
- قلمه