تغذیه سالم

خواص گردو ناشتا و خیس خورده + ۵ مورد مهم از عوارض آن

خواص و مضرات گردو + بهترین زمان مصرف آن

در این بخش تمام سعی ما بر این است که هرآنچه مربوط به خواص گردو یا مضرات آن است را برای شما شرح دهیم. با ما در این مقاله از جوان ایرانی همراه باشید.

گردو دارای چربی‌های سالم، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌باشد که برای سلامتی بسیار مفید است. همچنین گردو طعم بسیار خوبی دارد که در سلامتی پوست و مو نیز موثر است. به‌خصوص در زمستان و روزهای سرد حتماً از گردو بهره ببرید.

مغز گردو شبیه مغز انسان است و نه‌تنها شبیه مغز بوده بلکه به عملکرد صحیح مغز نیز کمک می‌کند.

در ابتدا ذکر این نکته ضروری است که حتماً گردو را با پوست نگهداری کنید چون اگر مغز آن را حتی در ظروف درب بسته نگه داشته باشید از خاصیت آن به‌شدت کم می‌شود. در واقع پوست گردو نقش محافظ آن را دارد.

به‌طورکلی آجیل‌هایی مانند بادام، گردو، بادام‌زمینی و فندق فواید زیادی برای سلامتی دارند. آجیل‌ها سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده و سایر مواد مغذی سالم (فیبرها، ویتامین E، استرول‌های گیاهی و ال آرژنین) هستند که به کاهش خطر بسیاری از بیماری‌ها از جمله فشارخون بالا، دیابت و استرس کمک می‌کنند. همچنین آجیل‌ها مانند گردو سرشار از اسیدهای فولیک و اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است که برای رشد عصبی بسیار مهم هستند.

خواص گردو بو داده

گردو را می‌توان به‌صورت خام یا بو داده مصرف نمود که گردوی بوداده قطعاً طعم بهتری دارد. گردو را می‌توان در روغن یا بدون روغن بو داد، حتی از ماکروویو هم برای بو دادن گردو استفاده می‌شود.

ولی باید بدانید گردوی بوداده زودتر فاسد می‌شود. حتی تحقیقات نشان داده ویتامین‌های موجود در گردو با بو دادن کاهش می‌یابد. البته مدت‌زمان بو دادن و دمای آن بسیار اهمیت دارد که در شرایط استاندارد بو داده شود.

آیا گردوی سیاه مصرف دارید؟

گردوی سیاه دارای خواص ضدالتهابی بوده و به مبارزه با بیماری‌ها کمک می‌کند. فرد می‌تواند این نوع گردو را در رژیم غذایی خود قرار دهد یا مکمل حاوی آن را استفاده کند.

بااین‌حال، همیشه قبل از مصرف هرگونه مکمل جدید با یک پزشک مشورت کنید، زیرا ممکن است مصرف گردوی سیاه در جذب بدن توسط برخی داروها تداخل ایجاد کند.

همانطور که ذکر کردیم آجیل‌ها، مانند گردوی سیاه، سرشار از اسیدهای چرب و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که می‌توانند به بهبود سلامت کلی فرد کمک کنند.

مردم از گردوی سیاه که نام انگلیسی آن (Black Walnut) و نام علمی آن (Juglans Nigra) است در آشپزی نیز استفاده می‌کنند زیرا طعم و تردی فوق‌العاده‌ای دارد. چه مردم آنها را به‌صورت آجیل بخورند و چه به‌عنوان مکمل مصرف کنند، گردوی سیاه مزایای بالقوه زیادی برای سلامتی شما دارد از جمله:

  • درمان انگل‌های روده
  • التیام زخم‌های پوستی
  • درمان عفونت‌های قارچی

برخی معتقدند خمیرهای موضعی گردوی سیاه می‌توانند بیماری‌های پوستی مانند زگیل، پسوریازیس و زخم‌های پوستی را درمان کنند. بااین‌حال، محققان صحت این موارد را اثبات نکرده‌اند.

گردوی سیاه در آمریکا و اروپا بسیار استفاده می‌شود. البته دقت داشته باشید ممکن است فرد به گردوی سیاه آلرژی داشته باشد که در این صورت حتماً با متخصص تغذیه مشورت کنید. همچنین زنان باردار نباید گردوی سیاه مصرف کنند.

خواص گردو برای کبد

افرادی که دارای کبد چرب هستند دقت داشته باشند که حتماً سبک زندگی و تغذیهٔ خود را تغییر بدهند. گردو به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی که دارد باعث می‌شود چربی‌های بد در کبد از بین برود. حتی گردو دارای اسیدآمینه ال آرژنین می‌باشد که به پاک‌سازی و بازسازی کبد چرب کمک می‌کند.

گردو به دلیل اسیدهای چرب امگا ۳ باعث کاهش چربیِ کبد می‌شود. به‌طورکلی گردو دارای ویتامین‌های زیادی است که برای درمان کبد چرب بسیار مفید است.

می‌توانید مغز گردو را هم‌زمان با نان و پنیر میل کنید که یک صبحانه‌ی عالی برای افرادی هست که به بیماری کبد چرب مبتلا هستند.

بهترین زمان مصرف گردو

ابتدا بهترین حالت مصرف گردو را برای شما توضیح داده سپس زمان مناسب برای خوردن گردو را شرح می‌دهیم.

اگرچه می‌توان مغز گردو را به‌صورت خشک مصرف نمود اما بهترین روش خوردن گردو این است که یک شب آن را خیس کنید و اول صبح ناشتا میل کنید. خیساندن گردو به کاهش سطح کلسترول بد در بدن کمک می‌کند، همچنین هضم آن در مقایسه با گردوی معمولی راحت‌تر است و بدن شما می‌تواند مواد مغذی را از گردوی خیس‌خورده به روش بسیار بهتری جذب کند.

زمان مناسب خوردن گردو

در هنگام صبح به‌صورت ناشتا همراه با صبحانه بهتر است گردو مصرف شود زیرا انرژی زیادی به بدن وارد می‌کند. توصیه‌ی ما این است که در آخر شب از مصرف گردو پرهیز کنید زیرا باعث اختلالات خواب می‌شود. البته سر شب یا بعدازظهر نیز می‌توانید به‌عنوان میان وعده گردو را مصرف کنید ولی اول صبح بهترین زمان مصرف گردو است. مصرف گردو به همراه صبحانه می‌تواند به شما در رفع خستگی و تنظیم فشارخون در بدن کمک کند. این آجیل خوشمزه نقش مهمی در حذف کلسترول بد خون و بهبود عملکرد قلب دارد.

عوارض جانبی گردو چیست؟ (۵ مورد مهم)

هرچند گردو یکی از غنی‌ترین منابع آنتی‌اکسیدان و سایر مواد مغذی ضروری است، بااین‌حال همه نمی‌توانند از فواید گردو بهره ببرند و ممکن است برای برخی از مردم عوارض داشته باشد.

1. گردو ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود

اگر بیش از حد گردو مصرف کنید فیبر موجود در گردو ممکن است مشکلات گوارشی ایجاد کند. هرچند طبق تحقیقات انجام شده گردو به درمان مشکلات گوارشی کمک می‌کند اما گاهی باعث بدتر شدن اوضاع می‌شود. ورم معده یکی از مواردی هست که ممکن است در اثر مصرف گردو ایجاد شد. افراد گرم مزاج باید کمتر گردو مصرف کنند و بعد از خوردن گردو دهان خود را بشویند. بنابراین؛ اگر مشکل گوارشی دارید حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

2. گردو ممکن است باعث آلرژی شود

اگر علائمی شامل تنگی نفس، مشکل در بلع، تهوع، خارش دهان، گلو یا چشم‌ها و احتقان بینی دارید حتماً با پزشک در مورد مصرف گردو مشورت کنید. خطرناک‌ترین واکنش آلرژیک آنافیلاکسی است. تنفس را مختل کرده و بدن را در حالت شوک قرار می‌دهد.

3. گردو ممکن است باعث افزایش وزن شود

گردو (و به‌طورکلی آجیل) منابع عالی فیبر هستند و می‌توانند به کاهش وزن کمک کنند، اما آنها همچنین کالری بالایی دارند. هفت گردو حدود ۱۸۳ کالری دارد. خوردن بیش از حد آن مطمئناً کالری بیشتری دارد و در نهایت ممکن است منجر به افزایش وزن شود. پس حد تعادل را رعایت کنید و بیش از حد مصرف نکنید.

4. زیر درخت گردو نخوابید

زیرا گردو گازکربنیک زیادی ایجاد می‌کند و ممکن است به شما آسیب برساند. به همین دلیل توصیه شده زیر درخت گردو به‌هیچ‌وجه نخوابید.

5. گردوی زردرنگ و تند باعث مسمومیت می‌شود

اگر تمایل دارید مغز گردو را به مدت طولانی نگهداری کنید حتماً در یخچال قرار دهید و نگذارید مدت طولانی بماند زیرا وقتی گردو به رنگ زرد تغییر پیدا می‌کند باعث مسمومیت می‌شود. برای نگه‌داشتن طولانی‌مدت حتماً گردو را با پوست قهوه‌ای آن نگهداری کنید، به دلیل اینکه 90 درصد آنتی‌اکسیدان‌های موجود در گردو در پوست آن متمرکز است.

خواص گردو در بارداری

مصرف گردو در دوران بارداری هیچ‌گونه ضرری ندارد فقط در نظر داشته باشید که زیاده‌روی نکنید و در حد اعتدال مصرف کنید. مصرف چهارتا پنج عدد گردو در روز یک مصرف مناسب محسوب می‌شود ولی حتماً زمانی که باردار هستید در مورد میزان مصرف گردو با پزشک خود مشورت کنید.

مادران باردار بخوانند:

  • گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و پروتئین است که می‌تواند به رشد چشم و مغز نوزاد متولد نشده شما کمک کند.
  • گردو حاوی استرول‌های گیاهی است که می‌تواند به کنترل سطح کلسترول خون در بدن شما کمک کند.
  • روغن گردو در حفظ عملکرد سلول‌های اندوتلیال یا سلولهای لایهٔ درون رگی که رگ‌های خونی را در سراسر بدن قرار می‌دهند، مفید است. این سلول‌ها نقش مهمی در انعطاف‌پذیری عروق خونی دارند. ازاین‌رو، التهاب عروق خونی را می‌توان با مصرف منظم گردو کنترل کرد.
  • گردو منبع خوبی از پروتئین و فیبر است که هر دوی آنها برای یک خانم باردار بسیار مهم هستند.
  • آنتی‌اکسیدان‌های موجود در گردو می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن یک زن باردار کمک کند.
  • گردو همچنین به تنظیم سطح ملاتونین کمک می‌کند. ملاتونین باعث خواب می‌شود و خوردن گردو، به‌ویژه در سه‌ماهه سوم، می‌تواند بسیار مفید باشد زیرا در این دوران ممکن است اختلال خواب وجود داشته باشد.
  • گردو می‌تواند به مدت طولانی‌تری احساس سیری در شما ایجاد کند و از پرخوری جلوگیری کند، بنابراین می‌توانید وزن خود را کنترل کنید.
  • گردو حاوی مس است که برای تشکیل گلبول‌های قرمز ضروری است. همچنین به ترمیم بافت‌ها و تجزیه قندها کمک می‌کند.
  • منگنز یک ماده مغذی ضروری برای رشد استخوان و غضروف نوزاد است. نیمی از مقدار موردنیاز روزانه منگنز را می‌توان با یک وعده گردو تأمین کرد.
  • حتی پس از زایمان، توصیه می‌شود مادران گردو مصرف کنند تا از افسردگی پس از زایمان در امان باشند.

چگونه گردو را در رژیم بارداری خود قرار دهیم؟

طبق تحقیقات انجام شده توسط تیم پزشکی جوان ایرانی، روش‌های زیادی برای مصرف گردو در دوران بارداری وجود دارد. آنها را می‌توان جداگانه یا به‌صورت ریز خرد شده مصرف کرد. گردو همچنین می‌تواند به غذاهای مختلف از جمله گوشت، ماهی، سبزی‌ها و سالاد میوه اضافه شوند.

می‌توانید از گردو به‌عنوان میان وعده در وعده غذایی خود استفاده کنید. برای جذب بهتر، گردوی خیس‌خورده بخورید.

می‌توانید ۳-۴ گردوی ریز خرد شده را در ۱ قاشق غذاخوری عسل مخلوط کرده و با یک لیوان آب بخورید. این نوشیدنی می‌تواند سردرد، بی‌خوابی یا استرس را تسکین دهد.

گردوی خرد شده را با پوست لیمو رنده شده و ۲ قاشق غذاخوری عسل در یک کاسه مخلوط کنید. اگر از علائم کم‌خونی و آویتامینوز (کمبود طولانی‌مدت ویتامین) رنج می‌برید، مصرف ۱ قاشق غذاخوری از این مخلوط قبل از غذا مفید خواهد بود.

خوردن گردو در دوران بارداری چه خطراتی دارد؟ باید بدانید مصرف زیاد گردو می‌تواند عوارضی را برای مادر و نوزاد متولد نشده ایجاد کند.

در اینجا برخی از عوارض احتمالی که ممکن است در صورت مصرف بیش از حد گردو در دوران بارداری ایجاد شود را برای شما بیان می‌کنیم.

عوارض مصرف زیاد گردو در دوران بارداری

  • مصرف بیش از حد گردو می‌تواند منجر به اسهال در دوران بارداری شود.
  • خوردن گردو ممکن است در جذب آهن اختلال ایجاد کرده و در طولانی‌مدت منجر به کم‌خونی شود.
  • خوردن بیش از حد گردو ممکن است احتمال خونریزی در هنگام زایمان را افزایش دهد.
  • حساسیت خفیف به گردو ممکن است در دوران بارداری تشدید شود. اگر در دوران بارداری حتی مقدار کمی گردو مصرف کنید در صورت داشتن حساسیت دچار بثورات پوستی، تورم لب‌ها، خارش، سرگیجه و خس‌خس سینه خواهید شد. بنابراین؛ اگر به گردو حساسیت دارید، باید از مصرف گردو در دوران بارداری و حتی بعد از زایمان خودداری کنید. اما اگر حساسیت ندارید، می‌توانید آن را به مقدار متوسط بخورید.

نتیجه‌گیری:

همانطور که به طور مفصل و جامع توضیح دادیم گردو علاوه بر اینکه خواص بسیار زیادی دارد ممکن است برای برخی از افراد مضر باشد و باید از مصرف آن خودداری کنید. در نظر داشته باشید که گردو را در حد تعادل مصرف کنید، به ویژه در دوران بارداری از خوردن بیش از حد گردو پرهیز کنید. در دوران حاملگی گردو و یا کلاً آجیل را حتماً با مشورت پزشک مصرف کنید.

اگر سوال و یا تجربه‌ای از مصرف گردو دارید، می‌توانید در بخش نظرات پیام خود را ثبت کنید.

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 3.9 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 19

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

بهار علیزاده

همیشه بهترینِ خودم، خاص و منحصر به فرد! دیجیتال مارکتینگ و سئو نظرمه. زندگی برای من مسابقه نیست! از مسیر لذت می‌برم... راز خوشحالیِ من: کمک به دیگران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا