اطلاعات عمومیدرس و مدرسه

حوثی کیست؟ (رهبر گروه شیعه انصارالله در یمن)

حوثی کیست؟ چگونگی کنترل پایتخت یمن توسط آنها

با گروه حوثی آشنایی دارید؟ آیا حوثی شخص خاصی و یا یک گروه است؟ آیا می‌دانید حوثی کیست؟ حوثی‌ها یک گروه شیعه انصارالله در یمن هستند که در سال 2004 تشکیل شدند. این گروه تحت رهبری عبدالملک الحوثی است که از خانواده‌ای مذهبی در صنعا، پایتخت یمن، به دنیا آمده است. آن‌ها نخستین بار در حوالی سال 2004 با حملاتی به نیروهای دولتی در صنعا درگیر شدند و سپس در سال‌های بعدی مخالفت‌هایشان با دولت یمن تشدید شد.

اعتقادات حوثی‌ها

حوثی‌ها اعتقادات شیعه زیدی را دنبال می‌کنند که یک شاخه از شیعه است و اکثریت مردم یمن از این مکتب شیعه هستند. آن‌ها بر ارتقا و حمایت از جامعه زیدی و همچنین مبارزه با تبعیض و فساد سیاسی در یمن تأکید دارند.

حوثی‌ها در طول سال‌ها متهم به موارد مختلفی از جمله استفاده از تاکتیک‌های نظامی درگیری‌های داخلی یمن، کنترل بر مناطق مختلف یمن و حتی اتهامات مربوط به دریافت حمایت از ایران شده‌اند. آن‌ها با حملات به نیروهای دولتی یمن و کنترل بر بخش‌هایی از کشور، درگیری‌های مسلحانه را در یمن گسترش دادند.

کنترل پایتخت یمن توسط حوثی‌ها

در اواخر سال 2014 و اوایل سال 2015، حوثی‌ها پایتخت یمن، صنعا را کنترل کردند و دولت رسمی را از قدرت سرنگون نمودند.

به‌منظور بازگرداندن دولت رسمی به قدرت این اقدام باعث شد تا ائتلاف نیروهای عربی تحت رهبری عربستان سعودی و با حمایت از دولت یمنی مورد حملات نظامی قرار بگیرد.

حوثی‌ها در جریان سال‌های اخیر، جنگ‌ها و نبردهای مسلحانه در یمن را ادامه داده‌اند و کنترل بر مناطق مختلف کشور را حفظ کرده‌اند.

این گروه به‌عنوان یکی از طرف‌های اصلی در نبردهای داخلی یمن و درگیری‌های منطقه‌ای تلقی می‌شوند که تأثیرات عمده‌ای بر وضعیت سیاسی و انسانی یمن داشته است.

سید عبدالملک بدرالدین حسینی الحوثی کیست؟

او رهبر جنبش انصارالله در یمن است که در سال ۱۹۷۹ میلادی متولد شد. او برادر یحیی و حسین بدرالدین حوثی بوده که در سال ۲۰۰۴ به دست نیروهای ارتش یمن کشته شدند.

سید عبدالملک بدرالدین حسینی الحوثی

به‌عنوان یک شخصیت برجسته در یمن، او از ده سال گذشته رهبری یکی از بزرگ‌ترین تشکیلات غیردولتی در جنوب یمن را برعهده داشته است.

در زمانی که قیام مردم یمن با استقبال از نیروهای انصارالله به مقابله با دولت سعودی پشتوانه داده شده بود، سید عبدالملک بدرالدین الحوثی به‌تدریج از مقام محلی به رهبری یک حرکت بین‌المللی پیشرو در حوزه جنوب یمن پیشرفت کرد.

او رهبری جنبش انصارالله را بر عهده دارد که در پی راهنمایی از ۳ مدل انقلابی است: الگوی تاریخی، اسلامی و معاصر. انقلاب اول یمن این سرزمین خفته را از خواب بیدار کرد و منجر به سقوط حکومت دیکتاتوری ۳۳ساله علی عبدالله صالح شد.

اما انقلاب دوم، هدف خود را به نابودی باقیمانده‌های حکومت فاسد پیشین که با ریاض و واشنگتن هم‌پیوند بودند، مشخص کرد. پرچم انقلاب جدید، در دستان حوثی‌هاست، کسانی که به‌عنوان طیف منسجم شیعیان یمن که ۴۰ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، است.

رهبری آن‌ها از سیدبدرالدین، یکی از فقهای برجسته زیدیه یمن و فرزندش سید حسین که یکی از شهدای آن طایفه است، عهده‌دار بود.

سید عبدالملک

پسر سید بدرالدین، در سال ۱۹۸۰ میلادی به دنیا آمد. پس از شهادت برادر بزرگ‌ترش، شهید سید حسین که بنیان‌گذار جنبش جوانان مؤمن بود، او در تاریخ ۱۰ سپتامبر ۲۰۰۴ میلادی رهبری این حرکت را به عهده گرفت.

سید عبدالملک الحوثی، باشخصیت قوی خود، درحالی‌که برادر بزرگ‌ترش، سید یحیی، ریاست شاخه سیاسی این جنبش را بر عهده داشت، به‌عنوان رهبر ارشد حوثی‌ها انتخاب شد و با همکاری برخی از همراهان برادرش در جنبش جوانان مؤمن، جنبش بزرگ‌تر انصارالله را راه‌اندازی کرد و تاکنون آن را هدایت کرده است.

در این یک دهه، استان صعده و مناطق شیعه‌نشین دیگر از زیر ستم و سرکوب دولت صنعا و ریاض آزاد شده‌اند. اما حوثی‌ها هرگز اعلام جدایی خودمختاری نکرده و از سایر یمنی‌های سنی جدا نشده‌اند.

بلکه تلاش کرده‌اند قیام خود علیه دست‌نشاندگان حکومت‌های خارجی را به‌تمامی نقاط یمن گسترش دهند. بر خلاف گروه‌های دیگر در یمن که به تقسیم کشور تلاش می‌کنند، حوثی‌ها همواره بر حفظ وحدت و یکپارچگی یمن تأکید داشته‌اند.

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 1 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

زهرا سامره

من با تجربه‌ام به شرکت‌ها از طریق تولید و توسعه محتوا کمک می‌کنم تا کسب‌و‌کار خود را رشد داده و به اهدافشان برسند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا