تراپیست کیست؟ (مزیتهای انتخاب چنین فردی)
آشنایی با تراپیست + نحوه پیدا کردن یک رمان درمانگر خوب
تراپیست کیست؟ آیا میدانید چه وظایفی دارد و به دیگران چه کمکی میکند؟ در ادامه این مطلب از مجله جوان ایرانی برای شما این موضوع را به طور کامل شرح داده و بیان میکنیم که وظایف تراپیست یا روان درمانگر چیست.
تراپیست کیست؟
تراپیست با درمانگر شخص متخصصی است که به افراد کمک میکند تا زندگی بهتری داشته باشند. به طور کلی مراحل روان درمانی برای رشد فردی خود نادیده نگیرید. چنین افرادی مشکلات شما را به خوبی بررسی کرده و برای شما راهحل ارائه میدهند. البته دقت کنید به هیچ وجه با افراد غیرحرفهای مشورت نکنید، زیرا چنین افراد غیرمتخصصی، توصیهها و راهکارهای غیرحرفهای را به شما پیشنهاد میدهند.
در ادامه این مطلب تفاوت تراپیست را با روانشناس بررسی میکنیم.
تفاوت تراپیست با روانشناس چیست؟
هرچند که تراپیست روند کاری بسیار مشابهی با روانشناس دارد، اما در این بخش به صورت تخصصی ویژگیهای آنها را با هم بررسی میکنیم تا بیشتر با تفاوتهای آنها واقف شوید.
رشته تحصیلی درمانگر در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا بوده و همچنین گواهینامههای مختلف، روانشناسی بالینی و مواردی از این قبیل دارند.
اما روانشناس دارای مدرک روانشناسی بوده و با روانپزشکان برای تجدید دارو همکاری خوبی دارند. البته دقت کنید که یک درمانگر میتواند روانشناس نیز باشد، اما روانشناس برای رسیدن به درمانگر نیاز است که تحصیلات خودش را ادامه دهد.
افزایش سلامت روان در دورکاری به همراه مزایا و معایب آن را در این مطلب بخوانید:
ویژگیهای روان درمانگر چیست؟
همانطور که ذکر شد تراپیست یک فرد حرفهای است که میتوانید در مورد مسائل مختلف زندگی با او مشورت کرده و از این طریق تصمیمات درستی را در زندگی اتخاذ کنید.
درمانگرها و تراپیستها با ارائه راهکارهای مناسب باعث میشوند که افراد به سلامت روان برسند.
هنگامیکه شما به تراپیست مراجعه میکنید به هیچ وجه نگران این نباشید که چنین فردی ممکن است شما را قضاوت کند، زیرا درمانگر متخصصی است که هیچگونه تعصبی ندارد و به صورت کاملاً حرفهای راهنماییهای لازم را ارائه خواهد داد. شفافیت شما باعث خواهد شد که این فرد متخصص، زندگی شما را به خوبی بررسی کرده و پی به مشکلات شما برده و راهکارهای مناسب را ارائه دهد.
انواع تراپی چیست؟
شما عزیزان باید دقت کنید که تخصص تراپیست تنها درمان مشکلات روحی و روان درمانی نیست، روان درمانی توسط تراپیست را سایکوتراپی میگویند. در این بخش از تراپی، مهارتهای فردی و اجتماعی افراد بهبود بخشیده و سلامت روان آنها ارتقا داده میشود.
انواع تراپی شامل:
- روان درمانی
- ماساژ درمانی
- بیوتی تراپی
برخی افراد نیز طی اینگونه تراپیها با مشکلات خودشان به خوبی روبرو شده و روشهای متفاوتی برای حل آنها پیدا میکنند. البته دقت کنید که تراپیستهای دیگری نیز به صورت حرفهای فعالیت دارند مانند ماساژ تراپی یا بیوتی تراپی نیز از انواع دیگر افراد متخصصی است که به آنها نیز تراپیست گفته میشود.
درواقع افراد برای کاهش تنش عضلانی همچنین بهبود جراحات و مواردی از این قبیل به ماساژ درمانی یا ماساژ تراپی مراجعه میکنند. افرادی که دچار سردرد یا کمردرد هستند، نیز به اینگونه متخصصها مراجعه کرده و با ماساژ تراپی به خوبی درمان میشوند.
احتمالاً این سؤال برای شما ایجاد شده که وظیفه بیوتی تراپی یا زیبایی درمانی چیست؟ اینگونه متخصصها نیز برای افزایش زیبایی افراد و اعتماد به نفس آنها فعالیتهای حرفهای دارند. به عنوان مثال خدماتی مانند پاکسازی صورت، آبرسانی پوست، کلاژن درمانی و مواردی از این قبیل را ارائه میدهند.
تاثیر یوگا بر سلامت جسم و روان به همراه حرکات خاص آن را در این مقاله مشاهده کنید:
تاثیر یوگا بر سلامت جسم و روان
نحوه پیدا کردن رمان درمانگر خوب
برای اینکه با تراپیست ارتباط خوبی برقرار کنید یا اینکه اصلاً با آنها بتوانید آشنا شوید، بهتر است که ابتدا از اطرافیان خود کمک بخواهید. شاید آنها در این زمینه تجربه خوبی داشته و به متخصصهای خوبی مراجعه کرده باشند، سپس میتوانید در اینترنت و سایر پیامرسانهای اجتماعی به دنبال تراپیست حرفهای بگردید. معمولاً اینگونه متخصصین برای اولین جلسه هزینه دریافت نمیکنند و مشاوره اولیه آنها به صورت تلفنی خواهد بود.
مزایای انتخاب تراپیست حرفهای
پسازاینکه شما عزیزان رواندرمانگر خوب و حرفهای را انتخاب کردید، به مطب او مراجعه کرده و از راهکارهای حرفهای چنین فردی نهایت استفاده را میبرید. تراپیست خوب به هیچ وجه منفعت خودش را در نظر نمیگیرد و رازدار مراجعین خودش بوده و اسرار آنها را فاش نمیکند. شما عزیزان نیز میتوانید به راحتی مشکلات خود را با او در میان گذاشته، چنین فرد متخصصی بدون هیچ چشمداشتی غیر از پرداخت هزینه تراپی، شما را به خوبی حمایت میکند.
همچنین تراپیستها نقش بسیار مهمی در بهبود روان افراد دارند. درنتیجه کمک به مدیریت استرس و اضطرابِ آنها کرده و باعث ارتقاء و بهبود روحیه، همچنین حل مسائل ذهنی بهتر میشود. رواندرمانگر به بهبود روابط اجتماعی نیز کمک بسیار زیادی میکند.
یکی دیگر از مزایایی که تراپیستها دارند، این است که احساسات و تجربیات شما را عمیقتر درک کرده و به بهبود خودآگاهی افراد کمک بسیار زیادی میکنند. همچنین باعث بهبود تصمیم گیریهای شما شده و الگوهای رفتاری مضر را تغییر میدهند.
از آنجایی که تراپیستها، معمولاً تحت آموزش حرفهای قرار میگیرند و برای بهبود دانش خودشان تلاش بسیار زیادی میکنند، افراد دیگر میتوانند از تخصص و تجربیات آنها بهره ببرند.
ازجمله مزایای دیگر تراپیستها این است که به مدیریت درست عواطف و احساسات افراد کمک بسیار زیادی میکند تا بتوانند با چالشهای زندگیشان به شکل درستی برخورد کنند. درواقع به آنها کمک میکنند تا با چالشها و مشکلات زندگی، بهتر کنار بیایند.
زمان مراجعه به تراپیست
احتمالاً این سؤال برای شما ایجاد شده که چه زمانی نیاز است به تراپیست یا درمانگر مراجعه کنید.
در ادامه این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی مشکلاتی میپردازیم که در صورت ابتلا به آنها، بهتر است از تراپیست کمک بگیرید.
داشتن عادات ناسالم در زندگی
برای برخی از عادتهای ناسالم و گونهای از اعتیادها، نیاز است که از یک متخصص برای حل آن کمک بگیرید. به عنوان مثال اگر اعتیاد به مواد مخدر دارید، همچنین اعتیاد به مشروبات الکلی و بازیهای آنلاین باعث آسیبهای جسمی و روحی میشود. درنتیجه اگر به تراپیست مراجعه کنید، وی میتواند به شما کمک کند تا از شر اینگونه آسیبها خلاص شوید.
استرس و اضطراب بسیار شدید
افرادی که دچار استرس و اضطراب بسیار شدید هستند، با احساسات منفی و ناخوشایندی مواجه میشوند که روال عادی زندگی آنها را مختل میکند. در این صورت بهتر است که در سریعترین زمان ممکن فرد به درمانگر مراجعه کند.
افسردگی و بیماریهای روحی
افسردگی یکی دیگر از مواردی است که نیاز است فرد به درمانگر مراجعه کند. درواقع شدت افسردگی بین کم تا زیاد است. البته میزان آن فرقی ندارد. به طور کلی زندگی روزمره افراد مبتلا به افسردگی تحت تأثیر قرار گرفته و از کیفیت کافی برخوردار نیست.
دوران سوگ عزیزان
از دست دادن عزیزان و دوران سوگواری یکی دیگر از مواردی است که برخی از افراد بهتر است به درمانگر مراجعه کنند. زیرا این دورانها ممکن است باعث ایجاد افسردگی یا استرس شدید در افراد شود. بنابراین برای اینکه افراد با مرگ عزیزان کنار بیایند و بتوانند مانند سابق زندگی خوبی را بگذرانند، نیاز است که از راهنماییهای یک فرد متخصص در این زمینه استفاده کنند.
فوبیا یا ترسهای شدید
برخی از افراد ترسهای افراطی دارند. به عنوان مثال از محیطهای تاریک و بسته بسیار هراس دارند یا اینکه از برخی حیوانات نیز میترسند. در این صورت اگر به درمانگر مراجعه کنید با مشورتهایی که با چنین فرد متخصصی به عمل میآورید، با اینگونه ترسهای افراطی میتوانید به خوبی غلبه کنید.
ایجاد مشکلات در روابط خانوادگی
برخی از زن و شوهرها مدام با یکدیگر جر و بحث میکنند یا اینکه والدین با فرزندانشان مشکلات بسیار زیادی دارند. در این صورت بهتر است که برای دریافت مشاوره، به درمانگر مراجعه کنند.
چگونه بر غم ناشی از غربت و دوری از همدیگر غلبه کنیم؟
غلبه بر غم غربت و دوری از خانواده
نظرات مردم در مورد مراجعه به تراپیست
در این بخش به بررسی نظرات مردم در مورد درمانگر و هر دیدگاهی در این مورد میپردازیم.
یکی از والدین پیام داده یک پسر دارم که در ۵ سالگی پدر خود را از دست داده، هماکنون دیپلم دارد. اما همیشه ناراحت است و یا اینکه بیحوصله و بداخلاق است بسیار نگرانش هستم چه کاری باید انجام دهم؟
پاسخ این است که دوست عزیز بهتر است که همراه فرزند خود به تراپیست مراجعه کنید. همه افراد تلههایی دارند که از دوران کودکی شکل میگیرد.
سخن پایانی
به هیچ وجه هنگام مراجعه به درمانگر یا تراپیست احساس گناه نکنید. همچنین شک نداشته باشید، آن متخصص صحبتهای شما را جای دیگر پخش نمیکند. شما عزیزان باید بدانید که این گفتگوی شما کاملاً به صورت دوطرفه بین شما خواهد ماند. جالب است بدانید روان درمانی به رشد شخصیتی شما کمک بسیار زیادی میکند. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به مفهوم تراپیست، وظایف آن و همچنین مزایایی که دارد پرداختیم. همچنین برای شما عزیزان شرح دادیم که در چه صورتی نیاز است تا به تراپیست مراجعه کنید. اگر شما عزیزان نیز تجربهای در این مورد دارید، خوشحال میشویم در انتهای مقاله بخش دیدگاه خود را با ما و سایر مخاطبین مجله جوان ایرانی در میان بگذارید.