تغذیه سالم

۲۰ خاصیت باورنکردنی موز که باید بدانید!

خواص درمانی موز برای بدن: تهیه نوشیدنی و غذاها با آن

لیست مطالب این مقاله

موز یکی از مهم‌ترین محصولات غذایی روی کره زمین است. موز از خانواده‌ای از گیاهان به نام موسا روییده می‌شود که بومی آسیای جنوب شرقی است و در بسیاری از مناطق گرم‌سیر جهان رشد می‌کند. خواص موز برای قسمت‌های مختلف بدن بسیار زیاد است. به طور کلی موز دارای خواص گوناگونی برای قسمت‌های مختلف بدن است.

همچنین موز منبع سالمی از فیبر، پتاسیم، ویتامینB6 ، ویتامین C و انواع آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی گیاهی است.

 موزها انواع و اندازه‌های زیادی دارند. رنگ آنها معمولاً از سبز تا زرد متغیر است. اما گونه‌ای از موز هم وجود دارد که به رنگ قرمز است. موزها اصولاً در خوشه‌های 50 تا 150 تایی رشد می‌کنند. این موزها با موزهای منفرد که در دسته‌های10 تا 20 تایی نیز رشد می‌کنند؛ در یک زمان دسته‌بندی می‌شوند.

در این مقاله جوان ایرانی می‌خواهیم به اطلاعات کاملی درباره موز بپردازیم. مواد مغذی، ارزش غذایی و خواص و مضرات موز از مواردی هستند که در این مقاله خواهید خواند. پس با این مقاله جوان ایرانی همراه باشید.

مواد مغذی موز


خواص موز

موز حاوی تعدادی ویتامین و مواد معدنی است. همچنین خواص موز نشات گرفته از همین مواد مغذی است. 

✔ ویتامین B6

یک موزِ متوسط حدود یک چهارم ویتامین B6 را که باید در هر روز دریافت کنید را به بدن شما می‌رساند. همچنین به متابولیسمِ بدن نیز کمک می‌کند. و نقش مهمی در رشد مغز در دوران بارداری و نوزادی و همچنین سلامت سیستم ایمنی دارد.

✔ ویتامین C

شما باید بین 75 تا 90 میلی‌گرم در روز ویتامین C دریافت کنید. بنابراین با خوردن موز در یک روز می‌توانید این میزان را برای بدن خود تامین کنید. ویتامین C از شما در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. رادیکال‌ها درواقع واکنش‌های بدن ما به غذایی که می‌خوریم، دود سیگار، آفت‌کش‌ها و سایر چیزهای بالقوه مضر است. ویتامین C همچنین به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا بهتر کار کند.

✔ منیزیم

 این ماده معدنی به کنترل فشار خون و قند خون کمک می‌کند و استخوان‌ها را قوی نگه می‌دارد. یک موزِ متوسط  8 درصد از منیزیمی را که نیاز دارید به شما می‌دهد.

✔ ویتامین A

ویتامین A برای بینایی مفید است و ممکن است از بدن در برابر سرطان محافظت کند. این ویتامین یکی از خواص موز به شمار می‌رود. 

ارزش غذایی موز

ارزش غذایی یک موز متوسط ​​(100 گرم) به قرار زیر است؛

  • کالری: 89
  • آب: 75%
  • پروتئین: 1.1 گرم
  • کربوهیدرات: 22.8 گرم
  • شکر: 12.2 گرم
  • فیبر: 2.6 گرم
  • چربی: 0.3 گرم

✔ کربوهیدرات‌ها

موز منبع غنی کربوهیدرات است که عمدتاً به صورت نشاسته در موز نارس و قند در موز رسیده وجود دارد. ترکیب کربوهیدراتِ موز در طول رسیدن به شدت تغییر می‌کند. جزء اصلی موز نارس نشاسته است. موزِ سبز حاوی 80 درصد نشاسته است.

در طول رسیدن، نشاسته به قند تبدیل می‌شود و زمانی که موز کاملاً رسیده باشد، میزان نشاسته به کمتر از 1 درصد می‌رسد.

رایج‌ترین انواع قند موجود در موز رسیده ساکارز، فروکتوز و گلوکز است. در موز رسیده، محتوای قند می‌تواند به بیش از 16 درصد وزنِ موزِ تازه برسد.

بسته به رسیده بودن موز، می‌تواند شاخص گلیسمی (GI) نسبتاً پایینی بین 42 تا 58 داشته باشد. اندازه‌گیری سرعت ورود کربوهیدرات‌های موجود در غذا، به جریان خون و افزایش قند خون بستگی دارد.

محتوای بالای نشاسته و فیبر مقاوم در موز، نشان‌دهنده شاخص گلیسمی پایین آن است.

✔ فیبر

بخش بالایی از نشاسته موجود در موزِ نارس نشاسته است که هضم نشده از روده عبور می‌کند. در روده بزرگ، این نشاسته توسط باکتری‌ها تخمیر می‌شود تا بوتیرات، یک اسید چرب با زنجیره کوتاه، تشکیل شود که به نظر می‌رسد اثرات مفیدی بر سلامت روده دارد.

موز همچنین منبع خوبی از انواع دیگر فیبر مانند پکتین است. مقداری از پکتین موجود در موز محلول در آب است. وقتی موز می‌رسد، نسبت پکتین محلول در آب افزایش می‌یابد، که یکی از دلایل اصلی نرم شدن موز با افزایش ماندگاری است.

هم پکتین و هم نشاسته، افزایش قند خون را بعد از خوردن موز به همراه دارند.

خواص موز

خواص موز

همانطور که بیان شد موز دارای مواد مغذی بسیاری است. ویتامین C ، پتاسیم و سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در موز به حفظ سلامت بدن کمک می‌کند.

از آنجا که محتوای قند میوه با فیبر متعادل می‌شود، به حفظ سطح گلوکز خون سالم کمک می‌کند. به گفته انجمن دیابت آمریکا، حتی افراد مبتلا به دیابت نیز می‌توانند موز را به میزان لازم مصرف کنند.  این مواد مغذی، موز را به یک وعده غذایی فوق‌العاده تبدیل می‌کند که باید بخشِ جدایی‌ناپذیر از رژیم غذایی روزانه باشد. به طور کلی موز دارای خواص بسیار زیادی برای بدن انسان است. در ادامه مقاله می‌خواهیم به انواع خواص موز بپردازیم.

۱. خواص موز برای تقویت انرژی!

بر اساس مطالعه‌ای در سال 2012 در دانشگاه ایالتی آپالاچی که در PLoS ONE منتشر شد، موز منبع انرژی بهتری نسبت به نوشیدنی‌های ورزشی گران قیمت است.

دو عدد موز کالری کافی برای یک الی دو ساعت تمرین یا پیاده‌روی را فراهم می‌کند.

موز همچنین یک انتخاب ایده‌آل برای وعده‌های عصرانه است. وقتی بعد از ظهر احساس خستگی و کسلی می‌کنید، قهوه یا میان‌وعده شیرین نخورید. به جای آن یک موز میل کنید.  با مصرف موز سطح انرژی شما بیشتر پایدار می‌ماند.

۲. خواص موز برای سلامت قلب!

از آنجایی که موز سرشار از پتاسیم است، به سیستم گردش خون بدن کمک می‌کند تا اکسیژن را به مغز برساند.

به گفته مؤسسه ملی بهداشت، موز همچنین به بدن کمک می‌کند ضربان قلب منظمی داشته باشد، فشار خون را پایین بیاورد و تعادل آب را در بدن حفظ کند.

طبق یک مطالعه در سال 2014 در مجله انجمن قلب آمریکا، سکته مغزی و غذاهای غنی از پتاسیم نیز برای کاهش خطر سکته در زنان مسن شناخته شده است.

۳. خواص موز به عنوان ملین طبیعی بدن!

موزی که به خوبی رسیده است، دارای نوعی فیبر است که به بازیابی و حفظ عملکرد منظم روده کمک می‌کند. بر اساس یک مطالعه چینی در سال 2014 که در مجله غذای دارویی منتشر شد، موز‌ها منبع طبیعی برای بهبود حرکت مواد زائد از طریق روده هستند.

۴. خواص موز برای شادی‌آوری!

موز مقدار کمی تریپتوفان دارد. تریپتوفان یک اسید آمینه است که وقتی با ویتامین B6 طبیعی موز ترکیب شود، به افزایش تولید سروتونین، «هورمون شادی» کمک می‌کند.

این مادهِ تنظیم‌کننده خلق و خو ممکن است به ذهن و بدن شما کمک کند تا احساس شادی بیشتری داشته باشید.

۵. خواص موز برای کاهش درد قاعدگی!

برای کاهش دردهای قاعدگی خود قرص نخورید. به جای آن موز را امتحان کنید.

موز دارای مقدار زیادی ویتامین B6 است. به گفته دفتر مکمل‌های غذایی موسسه ملی بهداشت، برخی از مطالعات نشان می‌دهد که B6 ممکن است علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) را کاهش دهد.

۶. خواص موز در بارداری!

به گفته انار آلیدینا، متخصص تغذیه، به دلیل خواص آرام‌بخشِ موز، اغلب توسط زنان باردار برای جلوگیری از تهوع در اوایل بارداری مصرف می‌شود.

۷. خواص موز در مبارزه با خستگی!

ترکیبات طبیعی موجود در موز و توانایی آن در تامین ویتامین‌های بدن، آن را به راهی ایده‌آل برای کاهش اثرات خستگی تبدیل کرده است.

دو عدد موز را با مقداری ماست ساده در مخلوط کن بریزید و مقداری عسل به آن اضافه کنید تا طعم آن شیرین شود. موز معده را آرام می‌کند و عسل به بازگرداندن سطح قند خون به حالت طبیعی کمک می‌کند.

۸. خواص موز برای خارش!

اگر حشره‌ای قسمتی از بدنتان را گزیده است بهتر است برای کاهش خارش از پوست موز استفاده کنید. گزارش‌هایی حاکی از این موضوع است که مالش قسمت داخلی پوست موز بر روز گزیدگی می‌تواند تورم و خارش  نیش حشرات را کاهش دهد.

۹. خواص موز برای تسکین زخم‌ها!

خواص موز

به گفته دیوید ویلیامز، محقق سلامت و متخصص کایروپراکتیک، موز به افزایش مخاط در دستگاه گوارش کمک می‌کند، که می‌تواند به بهبود یا حتی پیشگیری از زخم معده کمک کند.

موز با ایجاد یک پوشش محافظ در اطراف دیواره‌های داخلی به کاهش تحریک سیستم گوارشی کمک می‌کند و آن را به یک روش طبیعی برای ارتقای سلامت روده نیز تبدیل می‌کند.

از آنجایی که موز به خنثی کردن اسیدیته کمک می‌کند، راه بسیار خوبی برای خلاص شدن از شر سوزش‌های سر دل است. مواد مغذی موز به عنوان یک آنتی‌اسید طبیعی عمل می‌کند و به سرعت سوختگی را تسکین می‌دهد.

همچنین موز نارس به خنثی کردن اسید معده کمک می‌کند و به نظر می‌رسد یک ترکیب گیاهی موجود در آن به نام لوکوسیانیدین باعث افزایش ضخامت غشای مخاطی معده می‌شود. این بدان معنی است که موز، تا زمانی که هنوز رسیده باشد، ممکن است یک مکمل غذایی مفید برای کسانی که سوزش سر دل دارند، باشد.

۱۰. خواص موز برای درمان زگیل!

پوستِ موز زگیل‌های کف پا، دست و اندام‌های جنسی را درمان می‌کند.  مرکز پزشکی دانشگاه مریلند می‌گوید، اگر مبتلا به زگیل هستید، بهتر است برای درمان هر شب قبل از خواب قسمت داخلی پوست موز را روی محلِ دارای زگیل بمالید. تکرار مداوم این کار باعث درمان زگیل می‌شود.

۱۱. خواص موز برای معده!

موز به دلیل محتوای بالای پکتین، یک فیبر محلول است که نه تنها به کاهش کلسترول کمک می‌کند، بلکه عملکرد روده را تسریع می‌کند. درواقع مصرف موز اثر تسکین‌دهنده‌اس بر روده دارد. محتوای فیبر بالای موز به تقویت احساس سیری کمک می‌کند و میزان نفخ را کاهش می‌دهد.

نشاسته مقاوم موجود در موز همچنین دارای اثر پری‌بیوتیک است و به سوخت باکتری‌های روده کمک می‌کند تا تعداد آنها افزایش یابد. مصرف موز به افراد مبتلا به زخم معده و کسانی که در گروه خطر ابتلا به زخم معده قرار دارند توصیه می‌شود.

۱۲. خواص موز برای بهبود خلق و خو!

موز حاوی تریپتوفان،(اسید آمینه‌ای است که بدن آن را به ماده شیمیایی سروتونین مغز تبدیل می‌کند) است. این ماده شیمیاییِ مغز، به آرامش، بهبود خلق و خو و کاهش اضطراب کمک می‌کند

۱۳. خواص موز برای گوارش!

میوه‌های زرد رنگ منبع پری‌بیوتیک هستند. درواقع اینها کربوهیدرات‌هایی هستند که بدن آنها را هضم نمی‌کنید، اما منبع غذایی برای پروبیوتیک‌ها به شمار می‌روند. پری‌بیوتیک‌ها همچنین باکتری‌های خوبی هستند که در روده یافت می‌شوند.

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد پروبیوتیک‌ها می‌توانند به اسهال آزاردهنده‌ای که افراد پس از مصرف برخی آنتی‌بیوتیک‌ها دچار می‌شوند، کمک کنند.

پری‌بیوتیک‌ها همچنین در موارد زیر نیز کمک‌کننده هستند؛

  • بهبود عفونت‌های مخمری و مجاری ادراری
  • درمان برخی از عفونت‌های گوارشی
  • کاهش سندرم روده تحریک‌پذیر
  • کاهش عدم تحمل لاکتوز
  • کاهش شدت سرماخوردگی و آنفولانزا

۱۴. خواص موز برای ریکاوری سریع‌تر بعد از ورزش!

تحقیقات نشان می‌دهد که موز همچنین می‌تواند به شما کمک کند تا پس از تمرین‌های شدید به حالت اولیه خود برگردید. یک مطالعه نشان می‌دهد دوچرخه‌سوارانی که قبل از رکاب زدن یک موز مصرف می‌کردند، نسبت به کسانی که فقط آب می‌نوشیدند، سرعت بیشتری داشته و بعد از ورزش سریع‌تر به حالت اولیه باز می‌گشتند.

۱۵. خواص موز برای پیشگیری از بیماری‌های انکولوژیک!

موز حاوی پروتئین خاصی (فاکتور، نکروز، تومور) است که به پیشگیری از بیماری‌های سرطانی کمک می‌کند. به طور کلی میوه‌های رسیده مقدار بیشتری از این پروتئین‌ها را در خود دارند، بنابراین توصیه می‌شود موزهایی با پوست خالدار یا تیره را مصرف کنید.

۱۶. خواص موز برای بارزه با گرفتگی عضلات!

کمبود مواد معدنی یکی از علل شایع اسپاسم عضلات مچ پا است. با مصرف محصولات سرشار از پتاسیم و منیزیم مانند موز می‌توانید از گرفتگی عضلات جلوگیری کنید. به همین دلیل است که بسیاری از ورزشکاران موز را در برنامه غذایی خود قرار می‌دهند.

۱۷. خواص موز برای کلیه!

مواد غذایی حاوی پتاسیمِ کافی، از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری می‌کند. بر اساس یک مطالعه، مصرف منظم موز می‌تواند شانس بدخیمی در کلیه‌ها را تا 40 درصد کاهش دهد.

۱۸. خواص موز برای عدم گرفتگی رگ‌ها!

کلسترول عامل اصلی انسداد عروق است که منجر به تصلب شرایین می‌شود. موز حاوی فیتواسترول است که به کاهش سطح کلسترول در خون و حفظ سلامت سیستم عروقی بدن کمک می‌کند.

۱۹. خواص موز برای دیابت!

میوه‌های استوایی دارای نوع خاصی از نشاسته مقاوم هستند که به بهبود وضعیت افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می‌کند. البته باید توجه داشت که موزِ سبز حاوی مقدار بیشتری از این ماده است. یک موز سبز با اندازه متوسط ​​12.5 گرم نشاسته دارد، در حالی که موز رسیده فقط حدود 5 گرم نشاسته داد.

۲۰. خواص موز در لاغری!

نشاسته مقاوم از ذخیره چربی در بدن جلوگیری می‌کند و مصرف انرژی را افزایش می‌دهد. این عملکرد منجر به بهبود سریع و کاهش وزن در طول مصرف می‌شود. مقدار توصیه شده روزانه این ماده 10 گرم است. ناگفته نماند  که باید در عین مصرف تحرکات و تمرنات ورزشی خود را ادامه دهید و عادات غذایی خود را کنترل کنید.

برای اطلاع اط نوشیدنی‌های سریع و خانگی برای لاغری مقاله زیر را مطالعه کنید؛

نوشیدنی های خانگی برای لاغری سریع

مضرات موز

درکنار خواص موز ممکن است با مضراتی از این میوه نیز برخورد کنیم. به طور کلی مصرف هر غذایی با خواص و مضراتی همراه است.

نظرات مختلفی در مورد اینکه آیا موز برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید است یا خیر وجود دارد. درست است که موز سرشار از نشاسته و شکر است. بنابراین، می‌توان انتظار داشت که باعث افزایش شدید قند خون شود.

اما به دلیل GI پایین آن، مصرف متوسط موز سطح قند خون را تقریباً به اندازه سایر غذاهای پر کربوهیدرات افزایش نمی‌دهد. گفته می‌شود، افراد مبتلا به دیابت باید از خوردن مقدار زیادی موزِ رسیده خودداری کنند. این افراد بهتر است همیشه پس از مصرف مقادیر زیاد قند و کربوهیدرات، سطح قند خون خود را با دقت اندازه‌گیری کنند.

از سوی دیگر، برخی از مطالعات نشان می‌دهد که این میوه یک عامل خطر برای یبوست است، در حالی که برخی دیگر ادعا می‌کنند که موز ممکن است اثر معکوس داشته باشد. اما به طور کلی وقتی موز در حد اعتدال مصرف شود، عوارض جانبی جدی نخواهد داشت.

برای اطلاع از انواع دیابت، توصیه می‌شود مقاله زیر را مطالعه کنید؛

علائم دیابت خاموش: نوع ۱ + نوع ۲

آیا موز برای همه افراد بی‌خطر است؟

به طور کلی موز برای همه افراد مناسب نیست. به عنوان مثال، ممکن است باعث ایجاد میگرن در افرادی شود که مستعد ابتلا به آن هستند. همچنین ممکن است باعث واکنش آلرژیک در برخی افراد شود. علائم آلرژی معمولاً در عرض چند دقیقه ایجاد می‌شود و در صورت بروز واکنش نامطلوب باید به پزشک مراجعه کنید.

دستور‌العمل‌های تهیه نوشیدنی‌ها و غذاهایی با موز

خوب، ممکن است خیلی از شماها به خوردن خودِ میوه موز عادت داشته باشید. اما اکنون می‌خواهیم به شما غذاها و نوشیدنی‌هایی را آموزش دهیم که می‌توانید به کمک موز آنها را تهیه کنید.

✔ اِسموتی موز

خواص موز

این اسموتی برای صبحانه، غذایی بسیار بی‌نظیر است. خواص موز در هر نوشیدنی که به کمک این میوه تهیه شود، دیده می‌شود. سعی کنید این اِسموتی را حتماً برای صرف صبحانه خود حاضر کنید. این صبحانه کامل و مقوی شما را تا پاسی از روز سیر، سرحال و پرانرژی نگه می‌دارد.

مواد لازم:

  • 1 عدد موز
  • فنجان توفوی ابریشمی
  • فنجان شیر سویا
  • 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو(بدون شکر)
  • 1 قاشق غذاخوری عسل

طرز تهیه:

  • موز‌ها را برش دهید و در فریزر بگذارید تا سفت شود.
  • توفو، شیر سویا، کاکائو و عسل را در مخلوط کن مخلوط کنید تا یکدست شود.
  • در حالی که مخلوط کن روشن است، برش های موز را به آن اضافه کنید و به پوره کردن ادامه دهید تا یکدست شود.
  • سپس مایع آماده شده را در لیوان بریزید.
  • می‌توانید با هرچیزی که دوست دارید روی آن را تزئین کنید.
  • اسموتی خوشمزه ما آماده سرو است. نوش‌جان!

✔ مافین موز و سبوس

ملفین موز و سبوس یکی از دسرهایی است که کودکان عاشق آن هستند. همچنین خواص موز برای بدنِ کودکان بسیار لازم و ضروری است. سعی کنید در پایان هر هفته این دسر خوشمزه را تهیه و صرف کنید.

مواد لازم:

  • 2 عدد تخم مرغ بزرگ
  • فنجان شکر قهوه‌ای
  • 1 فنجان موز له شده (2 عدد متوسط)
  • 1 فنجان دوغ
  • 1 فنجان سبوس گندم فرآوری نشده
  • فنجان روغن کانولا
  • 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل
  • 1 فنجان آرد گندم کامل
  • فنجان آرد همه منظوره
  • قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • قاشق چایخوری جوش شیرین
  • قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
  • قاشق چایخوری نمک
  • فنجان شکلات چیپسی، (اختیاری)
  • فنجان گردوی خرد شده، (اختیاری)

طرز تهیه:

  • فر را با دمای 400 درجه فارنهایت گرم کنید. 12 فنجان مافین را حاضر کنید.
  • تخم مرغ‌ها و شکر قهوه‌ای را در یک کاسه متوسط ​​با همزن بزنید تا یکدست شود. موز، دوغ، سبوس گندم، روغن و وانیل را با همزن بزنید.
  • آرد گندم کامل، آرد همه منظوره، بیکینگ پودر، جوش شیرین، دارچین و نمک را در یک کاسه بزرگ همزن بزنید. مواد حاضر شده را به آردها اضافه کنید و با کفگیر هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند. در صورت استفاده، شکلات چیپسی را هم اضافه کنید. خمیر را داخل فنجان‌های مافین آماده شده بریزید (کاملاً پر خواهند شد). در صورت استفاده از گردو، در این مرحله آن را اضافه کنید.
  • مافین‌ها را تا زمانی که رویه‌های آن طلایی شوند بگذارید در فر بمانند. و بعد از 15 الی 20 دقیقه در صورت پخته شدن از فر خارج کنید.
  • بگذارید 5 دقیقه در هوای محیط خنک شوند.
  • لبه‌های مافین‌ها را شل کنید و را روی توری سیمی قرار دهید تا قبل از سرو کمی خنک شوند.
  • مافین آماده سرو است. نوش‌جان!

✔ پینا کولادا موز ویرجین

این دسر نوعی دسر کم‌کالری از پینا کولادا است. در این دسر از موز مخلوط شده با آناناس تازه و شیر نارگیل استفاده می‌کنیم. خواص موز در این دسر به خوبی به چشم می‌خورد. 

مواد لازم:

  • 2 عدد موز بسیار رسیده
  • 1 فنجان آناناس تازه خرد شده به اضافه 4 قاچ برای تزئین
  • 1 فنجان آب آناناس
  • فنجان شیر نارگیل
  • 3 فنجان تکه‎های یخ

طرز تهیه:

  • موز، آناناس خرد شده، آب آناناس، شیر نارگیل و یخ را در مخلوط کن پوره کنید.
  • مواد را بین 4 لیوان تقسیم کنید.
  • لیوان‌ها را با تکه‌های آناناس(هر ماده تزئینی دیگری که دوست دارید) تزئین کنید.
  • نوشیدنی آماده سرو است. نوش‌جان!

✔ پودینگ برنج موز

این پودینگ برنج بدون لبنیات است. اما موز و شیر برنج آن را بسیار خوشمزه می‌کند که هیچ‌کس تفاوت آن را متوجه نخواهد شد. مهم استفاده از خواص موز است که در این پودینگ از آن به خوبی بهره‌مند می‌شویم. 

مواد لازم:

  • 1 فنجان برنج باسماتی قهوه‌ای
  • 2 لیوان آب
  • قاشق چایخوری نمک
  • 3 فنجان به اضافه 1 قاشق غذاخوری شیر برنج وانیلی بدون گلوتن
  • شکر قهوه‌ای روشن فنجان
  • قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده، به علاوه مقداری برای تزئین
  • 1 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
  • 4 عدد موز رسیده قاچ شده
  • 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل

طرز تهیه:

  • برنج، آب و نمک را در یک قابلمه متوسط ​​با هم مخلوط کرده و بگذارید تا بجوشد. حرارت را کم کنید، روی آن را بپوشانید تا به خوبی بپزد.
  • 3 فنجان شیر برنج، شکر قهوه‌ای و قاشق چایخوری دارچین را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. (به مدت 10 دقیقه)
  • نشاسته ذرت و 1 قاشق غذاخوری شیر برنج باقیمانده را در یک کاسه کوچک هم بزنید تا یکدست شود. سپس به پودینگ اضافه کنید. پخت و پز را ادامه دهید، مرتباً هم بزنید تا مخلوط به قوام فرنی برسد، (حدود 10 دقیقه) بعد از آن از روی حرارت بردارید.
  • 2 موز را در یک کاسه کوچک له کنید. موز له شده و وانیل را داخل پودینگ بریزید. به یک کاسه بزرگ منتقل کنید، پلاستیکی را مستقیماً روی سطح پودینگ فشار دهید و حداقل 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شود.
  • قبل از سرو می‌توانید روی آن را با موز یا دارچین تزئین کنید.
  • پودینگ آماده سرو است. نوش‌جان!

سخن آخر

موز یکی از پرمصرف‌ترین میوه‌های جهان به شمار می‌رود. موز عمدتاً از کربوهیدرات‌ها تشکیل شده است و حاوی مقادیر مناسبی از چندین ویتامین، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان است. پتاسیم، ویتامین C، کاتچین و نشاسته مقاوم از جمله مواد مغذی سالم موز هستند.

همچنین خواص موز می‌تواند برای بسیاری از بیماری‌ها، دارویی اثربخش باشد. بعضی از خواص موز عبارت‌اند از؛ بهبود سلامت قلب و گوارش، تسکین زخم‌ها، بهبود خلق‌و‌خو، درمان کلیه، درمان زگیل، کاهش درد قاعدگی و غیره.

اگر سؤال و یا تجربه‌ای درباره خواص موز دارید، می‌توانید در بخش نظرات پیام خود را ثبت کنید.

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

دانیال طاهری فر

دانیال طاهری فر هستم، علاقه مند به حوزه های سئو، تکنولوژی و موسیقی. .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا