سرگرمیمهارت های زندگی

نشانه‌های دیسومنیا یا اختلال خواب (بهترین درمان آن)

چگونه دیسومنیا یا اختلالات خلقی را درمان کنیم؟ نشانه‌های آن چیست؟

دیسومنیا به آن دسته از اختلالات خواب گفته می‌شود که بر روی کیفیت یا کمیت خواب افراد تاثیر بسیار زیادی می‌ذارد این مطلب از مجله جوان ایرانی به طور کلی برای شما عزیزان شرح می‌دهیم که دیس و منیا چیست با علائم آن آشنا می‌شوید انواع آن را بیان کرده و نحوه تشخیص به همراه درمان اینگونه اختلال خواب را بیان می‌کنیم.

 

دیسومنیا چیست؟

در واقع دیسومنیا یک اختلال خلاقی محسوب می‌شود که افراد را دچار مشکلات خواب و بیداری کرده، همچنین آن‌ها علاقه خودشان را نسبت به فعالیت‌هایی که درگذشته برایشان لذت‌بخش بوده از دست می‌دهند. در واقع دیسومنیا به آن دسته از اختلالات خواب گفته می‌شود که بر روی کیفیت یا کمیت خواب افراد تأثیر زیادی می‌گذارد. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به‌طورکلی برای شما عزیزان شرح می‌دهیم که دیسومنیا چیست، با علائم آن آشنا می‌شوید، انواع آن را بیان کرده و نحوه تشخیص به همراه درمان این‌گونه اختلال را بیان می‌کنیم.

 

نوشته های مشابه

علائم دیسومنیا یا اختلال خواب چیست؟

معمولاً افرادی که به اختلال دیسومنیا مبتلا می‌شوند، دچار غم و اندوه بسیاری شده و علاقه خودشان را نسبت به فعالیت‌هایی که قبلاً از آن لذت می‌بردند، از دست می‌دهند. همچنین احساس خستگی کرده و در تمرکز نیز دچار مشکل می‌شوند. در اکثر اوقات احساس بی‌ارزشی یا گناه دارند، گاهی اوقات به مرگ یا خودکشی فکر می‌کنند.

 

تفاوت دیسومنیا با افسردگی چیست؟

دقت کن دیسومنیا یا اختلالات خواب به طور کلی بسیار خفیف‌تر از افسردگی است. این نوع اختلال گاهی باعث توهم یا هذیان نیز می‌شود. معمولاً در فصل زمستان رخ می‌دهد و در بهار یا تابستان بهبود می‌یابد‌.

 

علت دیسومنیا یا اختلالات خواب چیست؟

طی تحقیقات انجام شده توسط مجله جوان ایرانی دلایل اصلی این اختلال بسیار ناشناخته است. اما عوامل متعددی ممکن است در ایجاد آن نقش داشته باشند که در ادامه با هم بررسی می‌کنیم.

تغییرات در دمای بدن

از آنجایی که در فصل زمستان دمای بدن کمی پایین‌تر است، بنابراین بر خلق و خوی افراد تأثیر زیادی می‌گذارد.

سابقه خانوادگی یا وراثت

معمولاً افرادی که در خانواده‌شان سابقه ابتلا به دیسومنیا یا افسردگی وجود دارد، احتمال ابتلا به این اختلال در آنها بیشتر است.

کاهش نور خورشید در فصل زمستان

همان‌طور که می‌دانید نور خورشید باعث تنظیم هورمون‌هایی مانند سروتونین و ملاتونین می‌شود و در تنظیم خلق و خو نقش بسیار زیادی دارد. کاهش نور خورشید در زمستان در ایجاد این اختلال نقش اساسی دارد.

اختلال میسوفونیا یا صدا بیزاری چیست؟ آیا از صداهای معمولی متنفر هستید؟

اختلال میسوفونیا یا صدا بیزاری چیست؟

درمان دیسومنیا یا اختلال خواب

بهترین درمان‌های دیسومنیا را در ادامه با هم بررسی می‌کنیم.

درمان توسط نور خورشید

یکی از راه‌های درمان این اختلال این است که در معرض نور خورشید در صبح قرار بگیرید. سعی کنید به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در معرض آفتاب باشید.

دارودرمانی

داروهای ضدافسردگی در کاهش علائم این نوع اختلال بسیار دخیل است.

درمان شناختی رفتاری

در این نوع درمان به افراد کمک می‌شود تا هرگونه افکار و رفتارهای منفی را از خودشان دور کنند.

 

دلایل خواب زیاد در سالمندان چیست؟ نحوه پیشگیری از بی‌حالی را در این مطلب بخوانید:

علت خواب زیاد در سالمندان چیست؟

روش‌های پیشگیری از دیسومنیا

دقت کنید هیچ روش قطعی برای پیشگیری از این نوع اختلال وجود ندارد، اما می‌توان با اقداماتی که در ادامه با هم بررسی می‌کنیم احتمال ایجاد آن را کاهش داد.

ورزش منظم

سعی کنید در طی روز حتماً ورزش کنید، زیرا ورزش منظم باعث بهبود خلق و خو شده و در نتیجه علائم افسردگی کاهش پیدا می‌کند.

رژیم غذایی مقوی و سالم

اگر شما رژیم غذایی سالم و مقوی داشته باشید و تمامی مواد مغذی موردنیاز بدنتان تأمین شود، در نتیجه سلامت روان شما نیز حفظ شده و از این اختلال دور خواهید شد.

خواب کافی

همان‌طور که می‌دانید خواب باکیفیت و کافی برای حفظ سلامت روان ضروری است، بنابراین حتماً ساعت خواب و بیداری خود را تنظیم کنید.

کنترل استرس

استرس باعث بدتر شدن نشانه‌های دیسومنیا می‌شود، بنابراین سعی کنید در طی روز هرگونه استرس خود را کنترل کنید.

راه رفتن در خواب نشانه چیست؟ بهترین درمان خوابگردی را در این مطلب بخوانید:

راه رفتن در خواب نشانه چیست؟

عوامل خطر دیسومنیا چیست؟

دقت کنید که زنان بیشتر از مردان به این اختلال مبتلا می‌شوند. معمولاً افراد در سنین بین ۱۵ تا ۲۵ سالگی درگیر این اختلال خواهند شد. همچنین افرادی که در مناطقی زندگی می‌کنند که در زمستان نور خورشید کمتری دریافت می‌کنند، احتمال ابتلا به این اختلال در آنها بیشتر است. اگر در خانواده یکی از افراد به افسردگی مبتلا باشد، احتمال ابتلای شما نیز افزایش می‌یابد.

 

علت اهمیت خواب برای سلامتی

پزشکان توصیه می‌کنند که افراد بزرگسال حتماً بین ۷ تا ۹ ساعت شب‌ها بخوابند. البته برخی از افراد ممکن است به تعداد ساعت کمتر یا بیشتری برای استراحت نیاز داشته باشد. به طور کلی باید بدانید که نداشتن خواب کافی و مناسب باعث می‌شود که در طول روز بسیار خواب‌آلوده شوید. همچنین کمبود خواب باعث اختلالات یادگیری در کودکان، مشکلات در تصمیم‌گیری، افسردگی، اختلال حافظه، چاقی، دیابت و بیماری قلبی می‌شود.

 

عوارض دیسومنیا چیست؟

یکی از مهم‌ترین عوارض دیسومنیا این است که افراد در تمرکز و یادگیری دچار مشکل می‌شوند. همچنین مدام از کار یا مدرسه خودشان غیبت کرده و در عملکرد شغلی و تحصیلی آنها اختلال ایجاد می‌شود.

یکی دیگر از عوارض این اختلال این است که معمولاً افراد دچار انزوای اجتماعی شده و در روابطشان دچار مشکل می‌شوند، همچنین احتمال ابتلا به افسردگی در این‌گونه افراد افزایش می‌یابد.

فواید لخت خوابیدن (تاثیر برهنه خوابیدن بر کیفیت خواب) چیست؟

فواید لخت خوابیدن

سؤالات متداول در مورد اختلال دیسومنیا

در ادامه این بخش سؤالات متداولی که به ذهن اغلب مخاطب‌ها می‌رسد را با هم بررسی می‌کنیم. اگر احساس کنیم که به دیسومنیا مبتلا هستیم، چه کاری باید انجام دهیم. اگر تصور می‌کنید به این اختلال مبتلا شده‌اید، نیاز است که حتماً به پزشک یا روان‌شناس مراجعه کنید تا بهترین روش درمان برای شما اتخاذ شود.

آیا دیسومنیا درمان می‌شود؟

برخی از افراد تصور می‌کنند که این اختلال قابل‌درمان نیست. بنابراین به دنبال درمان آن نمی‌روند، اما خبر خوب برای شما این است که این بیماری همان‌طور که در این مطلب به آن اشاره شد، قابل‌درمان است. درمان با نور، درمان شناختی رفتاری و دارودرمانی برای آن بسیار مفید است.

نحوه تشخیص دیسومنیا چگونه است؟

پس از اینکه به متخصص سلامت روان مراجعه کردید، پزشک یک معاینه فیزیکی از شما به عمل‌آورده و در مورد نشانه‌هایی که دارید، سؤالات متداولی می‌پرسد. همچنین در مورد خلق و خوی شما سؤالاتی مطرح می‌کند تا به آن پاسخ بدهید.

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

بهار علیزاده

همیشه بهترینِ خودم، خاص و منحصر به فرد! دیجیتال مارکتینگ و سئو نظرمه. زندگی برای من مسابقه نیست! از مسیر لذت می‌برم... راز خوشحالیِ من: کمک به دیگران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا