چگونه با حسرت مقابله کنیم؟ عوارض پشیمانی چیست؟
نحوه رهایی از حسرت گذشته + درمان هر نوع پشیمانی
در همین ابتدا شما عزیزان بهتر است بدانید زندگی بسیار کوتاهتر از آن است که تمام آن را به حسرت و پشیمانی بگذرانید. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به مفهوم حسرت خوردن در زندگی به طور کامل پرداخته، سپس راهکارهای مقابله با آنها را شرح میدهیم. البته داشتن کمی حسادت یک احساس بسیار طبیعی در تمامی انسانها است، اما اگر میزان آن زیاد شود بسیار طاقتفرسا خواهد شد. در این مقاله به راهکارهای مقابله با حسرت در زندگی میپردازیم، همچنین عوارض پشیمانی را به طور کامل شرح میدهیم.
راهکارهای مقابله با حسرت در زندگی
در این بخش تمامی راهکارهایی که میتوانید برای مقابله با حسرت انجام دهید را برای شما به طور کامل شرح میدهیم.
احتمال ایجاد اتفاقات بدتر در گذشته
یکی از بهترین راههای مدیریت حسرت در زندگی، این است که به یاد آورید میتوانست در گذشته اتفاق بسیار بدتری رخ دهد. بسیاری از افرادی که در زندگی مدام افسوس میخورند، به این فکر میکنند که ایکاش در گذشته اتفاق خاصی رخ نمیداد. اما شما عزیزان بهتر است بدانید که این افکار هیچ کمکی به زندگی شما نمیکند. بنابراین به این فکر کنید که اگر اتفاق بدتری میافتاد چه کاری انجام میدادید، در این صورت فرصتهای پیش رو را از دست نمیدهید.
پذیرفتن شرایط فعلی
از آنجایی که حسرت خوردن یک احساس کاملاً طبیعی است، بنابراین هیچگونه راه فراری از این احساسها وجود ندارد. اما میتوانید با مدیریت کردن آن در زندگی، حداقل بار منفی آن را کم کنید. بنابراین بهترین راه این است که شرایط کنونی را بپذیرید و بدانید که یک انسان ممکن است خطاهای بسیار زیادی کند. شما عزیزان باید بدانید که تمامی افراد در کنار همهی نعمتهایی که دارند، کمبودهایی هم در زندگیشان ایجاد شده و تمام انسانها کامل نیستند. در این صورت میتوانید مشکلات زندگی را راحتتر تحمل کرده و اینگونه افکار منفی را از خودتان دور کنید.
فکر کردن به خواستههای قلبی
برای اینکه مسیر درست را در زندگی پیدا کنید، سعی کنید همیشه به قلب خودتان رجوع کنید. شما باید بدانید که تحت هر شرایطی باید تمامی سختیها را تحمل کرده و برای رفع آنها تلاش کنید. هیچوقت حسرت گذشته را نخورید. از هر مسیری که در آن هستید نهایت استفاده را برده و لذت ببرید. در این صورت متوجه خواهید شد که استعدادهای شما رو به گسترش است.
بیشتر کردن تلاش
به جای اینکه هرروز افسوس گذشته را بخورید و مدام در حال حسرت خوردن باشید، تلاش خود را در زندگی بیشتر کنید. سعی کنید استعدادها و تواناییهای خودتان را کشف کنید و برای اجرا کردن آنها نهایت تلاش خودتان را بکنید. همچنین میتوانید برخی از زمانهای روز را به این مورد اختصاص دهید که شکستهایتان را مرور کنید و از آن اشتباهات درس عبرت بگیرید. اگر شما در طی روز سهلانگاری یا اهمالکاری کنید، بیشتر حسرت گذشته را خواهید خورد. بنابراین باید برنامهریزی درست داشته باشید و تلاش مستمر کنید تا بتوانید حسرتهای خودتان را در زندگی مدیریت کنید.
کمک گرفتن از مشاور
از خودتان شخصیتی بسازید که مدام افسوس گذشته را نخورد. در این صورت میتوانید از مشاور کمک بگیرید. در واقع بهتر است که به متخصص مراجعه کنید و از تجربیات آنها برای مهارتهای ارتباطی بهتر استفاده کنید.
حتی اگر یاد اتفاقات ناخوشایند در گذشته میافتید از آنها درس بگیرید و هرازگاهی لبخند بزنید، اما سعی کنید به جای اینکه مدام در گذشته زندگی کنید به زمان حال فکر کنید و از این لحظات به طور کامل لذت ببرید.
در این حین سعی کنید به موقعیتهای خوبِ گذشته فکر کنید، بر روی روابط شاد و دستاوردهایی که در آن زمانها داشتید تمرکز کنید.
مشخص کردن اهداف مشخص
سعی کنید در زندگی خود اهداف پرباری داشته باشید. در واقع هنگامیکه شما بر روی کارهای خودتان متمرکز میشوید، افسوس گذشته را نمیخورید. در این صورت وقتی برای پشیمانی باقی نمیماند.
بخشیدن خودتان
یکی از مهمترین دلایل حسرت خوردن این است که فرد احساس گناه و پشیمانی از گذشته دارد. در واقع مدام در حال سرزنش کردن خودش است. سعی کنید اشتباهات خود را بپذیرید، بابت هر کاری که در گذشته کردید و احساس میکنید اشتباه بوده خودتان را ببخشید. به جای اینکه مدام به دلیل اشتباهات گذشته، خودتان را تنبیه کنید، کمی مهربانتر برخورد کنید. دقیقاً مانند زمانهایی که دیگران را به راحتی میبخشید با خودتان نیز مهربان بوده و از اشتباهات خود صرفنظر کنید.
تغییر طرز فکر
طرز فکر خودتان را در مورد هر موقعیت خاصی که حسادت دارید تغییر دهید. در واقع برخی از احساساتتان را تأیید کنید، هر موقعیتی که دارید را با دید مثبتتر نگاه کنید، با خودتان بسیار مثبت باشید و دیدگاهتان را تغییر دهید.
شما باید بدانید که زندگی بسیار کوتاهتر از آن است که حتی بخواهید ثانیهای از آن را به حسرت گذشته طی کنید. اگر در طی روز کلماتی مانند ای کاش استفاده میکنید، در حال حسرت از گذشته و پشیمانی از آن هستید.
محدود کردن زمان حسرت خوردن
برخی از افراد در طی زندگی روزمره حتی سه چهار ساعت از زمان خود را اختصاص به حسرت خوردن میدهند. اینگونه افراد از تمامی تصمیمات زندگیشان پشیمان هستند و ذهنشان را به پشیمانی از گذشته اختصاص میدهند. سعی کنید زمان بسیار محدودی را به فکر کردن در مورد گذشته اختصاص دهید، سپس سریع به کار دیگری بپردازید.
کمک کردن به دیگران
در برخی از مواقع افرادی که در حال حسرت خوردن از گذشته هستند، اگر به دیگران کمک کنند روحیه بسیار بهتری خواهند داشت. در واقع اگر به دیگرانی که در شرایط سخت هستند، احساس میکنند که راه اشتباهی که آنها پیمودهاند را دیگر طی نمیکنند و ازاینجهت خوشحال هستند.
پیدا کردن جنبههای مثبت زندگی
اگر شما فردی هستید که مدام از گذشتهای که داشتید بسیار پشیمان هستید، سعی کنید جنبههای مثبت زندگی خودتان را پیدا کنید. در این صورت مطمئن باشید که طرز فکر زندگی شما به طور کامل تغییر میکند. اگر بتوانید اینگونه جنبههای مثبت را پیدا کنید، در نتیجه تجربههای کوچکی پیدا خواهید کرد و در آینده احساس بهتری خواهید داشت.
یادداشت کردن تمامی حسرتهای گذشته
اگر شما فردی هستید که مدام حسرتهای گذشته را میخورید و آن رفتارهای اشتباهی که داشتید را تکرار میکنید، سعی کنید آن اشتباهات را یادداشت کرده و آنها را تکرار نکنید. در واقع در رفتار خودتان تغییراتی ایجاد کنید تا شبیه گذشته خودتان نباشید. اگر فرصتهای خوب کاری را در گذشته از دست دادهاید، سپس مجدد بخواهید مانند آن روزها عمل کنید، مطمئناً فرصتهای شغلی دیگری را نیز از دست خواهید داد. بنابراین سعی کنید تمام فرصتهای خوب کاری را بر روی کاغذ یادداشت کنید و دلیل اینکه در گذشته عملکرد خوبی در آن کار داشتهاید را نیز بنویسید. در این صورت متوجه خواهید شد که چه کارهای اشتباهی انجام دادهاید تا بتوانید دیگر آنها را تکرار نکنید. در این صورت حسرت گذشته را نیز به هیچ وجه نمیخورید. شما باید بدانید که انسانها طرحوارههای بسیار زیادی دارند که باعث ایجاد مشکلات روانی برای آنها شده است. بنابراین اگر نتوانند آنها را فراموش کنند نمیتوانند زندگی خوبی را تجربه کنند. به عنوان مثال برخی از افراد مدام خواستگارهای خودشان را رد میکنند اما وقتیکه به گذشته نگاه میکنند، حسرت میخورند که چرا به فلان خواستگار جواب مثبت ندادند. در این صورت آنها دچار وسواس ذهنی شده و حتی نمیدانند چه خواستگاری برای آنها مناسبتر است.
کاهش دادن کمالگرایی
برخی از افراد کمالگرا معمولاً حسرت گذشته را میخورند. اینگونه افراد آنقدر منتظر میمانند تا شرایط ایده آلشان ایجاد شود. گاهی ممکن است هیچ کاری انجام ندهند، همچنین به دلیل اینکه در گذشته بسیار فعال بودند حسرت بخورند، درصورتیکه شما باید بدانید ممکن است هیچوقت اتفاق دلخواه شما رخ ندهد. پس اگر کمالگرا باشید مدام در حال از دست دادن فرصتها خواهید بود.
استفاده کردن از فرصتها
یکی دیگر از راهکارهای مقابله با حسرت در زندگی این است که به جای نشخوار ذهنی، از تجربههای گذشته استفاده کنید و به عنوان فرصت برای پیشرفت زندگی در نظر بگیرید. شما بهتر است بدانید هرکاری در گذشته انجام دادهاید، قادر به انجام کار بهتر از آن را نداشتهاید. در واقع هر نوع عملکردتان در گذشته بر اساس دانستهها و میزان رفاهی که در آن زمان در اختیار داشید بوده است. پس هیچوقت انتخابات گذشته را با شرایط حال مقایسه نکنید. شما اکنون دانش خوب و کافی را در اختیار دارید تا دفعات بعد اگر با مشکلاتی که در گذشته با آن دستوپنجه نرم کردید مواجه شدید انتخاب بسیار بهتری داشته باشید.
پرت کردن حواس خود
به جای اینکه بر روی پشیمانیهای گذشته تمرکز کنید و مدام حسرت بخورید، باید بتوانید حواس خود را به خوبی پرت کنید. حتی میتوانید با افرادی ارتباط بگیرید که از آنها احساس خوبی دریافت میکنید. در این صورت حتی میتوانید چالشهایی که در زندگی دارید را نیز با آنها در میان بگذارید. در این صورت کمتر حسرت خورده و دچار نشخوار ذهنی نمیشوید.
امتحان کردن تضاد ذهنی
برای اینکه کمتر حسرت گذشته را بخورید و پشیمان نشوید، تضاد ذهنی را به خوبی امتحان کنید. به عنوان مثال تصور کنید اگر در گذشته انتخاب دیگری داشتید، چه کاری انجام میدادید. همچنین به این فکر کنید اگر آن انتخابها را نداشتید زندگی حال شما چگونه خواهد بود. در این صورت میتوانید بر موانعی که در زمان حال وجود دارد غلبه کنید. اگر نمیتوانید کار مفیدی انجام دهید، حداقل سعی کنید اشتباهات خودتان در گذشته را پذیرفته و هر نوع افکاری که باعث میشود دچار حسادت شوید را رها کنید.
علت پشیمانی مادرها از بچه دار شدن چیست؟! بهترین سن بارداری را در این مقاله بخوانید:
علت پشیمانی مادرها از بچه دار شدن
عوارض پشیمانی از گذشته
شما عزیزان باید بدانید اگر با حسرت و پشیمانی از گذشته زندگی کنید، بر روی سلامت روان شما تأثیر بسیار بدی میگذارد.
ایجاد افسردگی
طی تحقیقات انجامشده افرادی که مدام از گذشته خود پشیمان هستند و در طی روز ساعتها حسرت میخورند، به مرور زمان رضایت آنها از زندگی کاهشیافته و در نتیجه دچار افسردگی میشوند.
افزایش استرس و اضطراب
اگر شما مدام حسرت گذشته را بخورید، به مرور زمان در یک حلقه استرس و اضطراب دچار میشوید که نمیتوانید از آن رهایی یابید.
نداشتن انگیزه برای ادامه زندگی
اگر شما مدام حسرت گذشته را بخورید، دیگر انگیزهای برای ادامه زندگی نخواهید داشت در نتیجه امید شما به زندگی نیز بسیار کاهش مییابد.
کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس
از آنجایی که حسرت گذشته خوردن شما را از زندگی مطلوب بازمیدارد و نمیتوانید تجربههای جدید را کشف کنید، در نتیجه عزت نفس و اعتماد به نفس شما بسیار کاهش مییابد.
ایجاد درد و رنج در زندگی
اگر در طی شبانهروز از جملاتی استفاده کنید که نشاندهنده حسادت شما نسبت به گذشته یا دیگران باشد، باعث درد و رنج روانی بسیار زیادی میشوید. حتی به دلیل اینکه از آینده ترس دارید نمیتوانید پیشرفت کنید. اینگونه افراد معمولاً در حال حساب کتاب کردن هستند که چرا فلانی دارد اما من ندارم. مدام خودشان را بالاتر از دیگران میبینند و در عین حال داشتههای خودشان را انکار میکنند. حتی در برخی از مواقع اینگونه افراد میگویند که دیگران نباید داشته باشند و من باید بهتر از آنها باشم.
تأثیر منفی بر روابط اجتماعی
اگر مدام نسبت به دیگران احساس بدی داشته باشید و به آنها حسودی کنید، به مرور زمان برخورد بسیار بدی با آنها خواهید داشت و در نتیجه بر روی روابط اجتماعی شما تأثیر منفی میگذارد. اینگونه افراد معمولاً تا آخر عمر تنها میمانند. البته این مورد به این معنا نیست که افراد تنها، لزوماً نسبت به دیگران حسودی میکنند و ممکن است تنهایی انتخاب آنها باشد. ولی شما باید بدانید که افراد حسود حتی اگر خودشان نخواهند تنها میمانند.
ایجاد فرسودگی شغلی
افرادی که مدام احساس پشیمانی میکنند، معمولاً از انتخاب شغل خودشان نیز پشیمان شده و دچار فرسودگی شغلی و علائم افسردگی مرتبط با آن میشوند.
چگونه با پشیمانی پس از ازدواج مقابله کنیم؟ روشهای کاربردی و مهم را در این مقاله بخوانید:
نظرات مردم در مورد حسرت خوردن در زندگی
در این مطلب از مجله جوان ایرانی به برخی از نظرات مردم در مورد حسرت و پشیمانی از گذشته میپردازیم.
♦ یکی از افراد پیام داده که من در گذشته مادرم سکته کرده بود. مدام به این فکر میکنم که اگر آن روزها بیشتر بیدار میماندم و مادر سالخوردهام را به متقاعد میکردم که بهتر غذا بخورد و گاهی ورزش کند، خطر ابتلا به بیماریهای قلب عروقی در او کاهش پیدا میکرد. این روزها پشیمان هستم از اینکه میتوانستم برای مادرم پزشک بهتری پیدا کنم اما پیگیر نبودم. از این موضوع بسیار پشیمان و نگران هستم. اینکه چرا در گذشته عملکرد بهتری نداشتم من را بسیار آزار میدهد. من نیاز به کمک دارم تا بتوانم از پشیمانیهای گذشته خود دست بردارم.
– پاسخ این است که دوست عزیز اینگونه افکار شما بسیار وسواس گونه است. پشیمانی شما از گذشته هیچچیز را درست نمیکند. شما در هر زمانی که هستید سعی کنید به بهترین شکل ممکن از خودتان مراقبت کنید و به دیگران نیز کمک کنید. اما وقتی زمان آن گذشت، دیگر حسرت گذشته را نخورید.
♦ فرد دیگری پیام بده که من هر بار فرصت شغلی بهتری پیدا میکنم، از اینکه از خانوادهام دور میشوم بسیار پشیمان هستم. به ویژه هنگامی که مادرم در بستر بیماری قرار دارد من احساس گناه بسیار زیادی دارم و مدام خودم را سرزنش میکنم که چرا نمیتوانم در کنار او باشم. حال نیاز به کمک دارم که چگونه حسرت گذشته را نخورم.
– پاسخ این است که دوست عزیز سعی کنید به خودتان اجازه دهید احساس پشیمانی کنید، اما در این احساس غرق نشوید. شما باید بدانید که هیچوقت نمیتوانید به گذشته برگردید و زندگی مسیر خودش را باید طی کند. اینکه به خانواده خود اهمیت میدهید بسیار خوب است اما پشیمانی از گذشته عوارض بسیار زیادی دارد که به آن اشاره شد. اگر مدام حسرت گذشت را بخورید، احتمال رشد روانی شما کاهش پیدا میکند.
♦ فرد دیگری پیام داده که من یک سال است عقد کردم. به طور کلی بسیار خوشحال هستم، اما همسرم مدام حسرت گذشته را میخورد. به داشتههای مالی فکر میکند و ظاهر رابطه آنها را با باطن زندگی خودمان مقایسه میکند. چندین بار به او گفتم که قدر داشتههایت را بدان و به زندگی دیگران توجه نکن. شما باید بدانی که صدای دهل همیشه از دور خوش است، اما انگارنهانگار. ولی اگر من به اینجایی برسم که تلاشهام بیفایده باشد و نتوانم دیدگاهش را به زندگی تغییر دهم، مطمئن هستم که او من را ترک میکند. حتی هرچقدر که عاشقش باشم نمیتوانم غصه خوردن فرد دیگری را مشاهده کنم. به هیچ وجه تمایل ندارم که من و شرایط زندگیام باعث حسرت خوردن همسرم شود. اگر همسرم حسرت خوردن از گذشته را رها نکند، میروم تا او به خوشبختی که باب میلش است برسد.
♦ فرد دیگر پیام داده از شرایطی که دارم بسیار راضی و خوشحال هستم. آنچنان خوشتیپ و خوشقیافه نیستم، پولدار و مرفه هم نیستم، در زندگی غصههای بسیار زیادی دارم. من رنجهای بسیار زیادی کشیدم. حتی از دوران کودکی تا الان عذابهای زیادی در زندگیام داشتم، ولی با همین شرایط با یک پراید معمولی و یک خانه سادهای که دارم عاشقانه زندگی میکنم. درآمدم آنچنان زیاد نیست، ولی خدا را شکر که بدهکار کسی هم نیستم. من خدا را شکر میکنم که سلامتی دارم و میتوانم کار کنم. دنیا برای من یک غروب و یک طلوع قشنگ دارد که میتوانم از آن لذت ببرم یک باران و برف قشنگ که برای پیادهروی بسیار مناسب است. اگر بخواهیم حسرت گذشته را بخوریم، همچنان در رنج و غم باقی خواهیم ماند. حال هر کس تصمیم با خودش است که چگونه به دنیا نگاه کند. شما دقت کنید که دنبال دلیل برای شاد بودن هستید یا اینکه مدام در پی این هستید که دلیلی برای غصه خوردن پیدا کنید.
♦ یکی دیگر از یکی دیگر از افراد پیام داده که اگر شما روی عزت نفس و اعتماد به نفس خودتان کار کنید و مدام برای پیشرفت و زندگی بهتر تلاش کنید، مطمئن باشید که هیچوقت حسرت گذشته را نمیخورید. زیر آنچنان از زندگی خودتان لذت میبرید و شاد هستید که میدانید اگر از گذشته خود پشیمان شوید، حتی نمیتوانید خودتان را دوست داشته باشید.
♦ فرد دیگری پیام داده که من آنقدر حسرت زندگیهای لاکچری دیگران را میخورم که مریض شدم. من آنقدر دوست دارم یک روزی مثل آنها شاد باشم و خوش بگذرانم، ولی شرایط زندگی من به گونهای است که نه دلخوشی دارم نه ظاهر زندگی من خوب است نه باطن آن، نه امید آنچنانی دارم که بتوانم مثل آنها بشوم. حتی یک مدت به دلیل افسردگی زیاد دچار اسکیزوفرنی خفیف شده و در بیمارستان بستری شدم. هماکنون هم به دلیل این تفکراتی که دارم داروهای زیادی مصرف میکنم اما باز هم این افکار دست از سرم برنمیدارند.
♦ فرد دیگر پیام داده مشکل من این است که تا قبل از ازدواج بسیار خوشحال بودم و خودم را خوشبختترین دختر در فامیل میدانستم، اما حال که ازدواج کردهام، شوهرم حتی نمیتواند سادهترین نیازهای من را برآورده کند. تقریباً از تمامی اطرافیانی که قبلاً میشناختم پایینتر هست و حتی نزد آنها احساس حقارت بسیار زیادی میکنم. اما این روزها بسیار حسرت گذشته و موقعیتهای خوبی که از دست دادم را میخورم. مدام تصور میکنم که اقوام پشت سر من میگویند ببین فردی که برای شما شاخ شده بود از کجا به کجا رسیده است. احساسات بسیار بدی دارم که بر روی زندگیام تأثیر منفی گذاشته است. مدام با پدر مادرم دعوا دارم، چون همسرم را آنها انتخاب کردند. با اینکه همسر من تمام تلاش خودش را میکند، اما به هیچ نتیجهای نمیرسد و من هم دچار افسردگی بسیار شدیدی شدم. از شما خواهش میکنم راهنمایی کنید تا بتوانم با روحیه بهتری زندگی کنم.
– پاسخ این است که دوست عزیز شما هم میتوانید مانند قبل از ازدواج زندگی خوبی داشته باشید. فقط کافی است خودتان را دوست داشته باشید و برای زندگیِ خود ارزش قائل شوید. همانطور که در این مطلب نوشتید همسرتان تلاش خودش را میکند اما نمیتواند تمامی نیازهای شما را برآورده کند. با توجه به شرایط اقتصادی این روزها، اگر میخواهید زندگی خوب و باکیفیتی را تجربه کنید، بدانید که زن و مرد باید هر دو با هم کار کنند. بنابراین خودتان همدست به کار شوید تا با درآمدی که دارید بتوانید احساس بهتری از زندگی داشته باشید.
♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که من در خانواده بسیار فقیری بزرگ شدم. همیشه دوست داشتم کارهای بسیار بزرگی انجام دهم تا بتوانم پولدار شوم. علیرغم تلاش و زحمت بسیار زیادی که کشیدم. چندین بار ورشکسته شدم و نتیجه خوبی هم نگرفتم، اما دوباره خودم را جمع کردم. حال میخواهم یک کار جدید شروع کنم، به این نتیجه رسیدم اگر مدام حسرت گذشته را بخوریم، هیچوقت پیشرفت نخواهیم کرد. برای موفق شدن نیاز است از کارهایی که در گذشته انجام دادهایم پشیمان نباشیم.
♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که من مدام حسرت گذشته را میخوردم و خودم را دوست نداشتم اصلاً گاهی اوقات انقدر توی ذهنم حسادت بود اصلاً نمیدانستم چگونه میتوانم خودم را دوست داشته باشم. با مطالعاتی که در این زمینه انجام دادم احساس بهتری از زندگی دارم و هیچوقت حسرت گذشته را نمیخورم.
♦ فرد دیگری پیام داده که من همیشه دوست داشتم در یک مدرسه نیمهدولتی یا تیزهوشان درس بخوانم، اما نتوانستم به هر دلیلی آنجا بروم. الان که در حال درس خواندن هستم مدام یاد گذشته میافتم، گریه میکنم و حسرت آن روزها را میخورم. البته خیلی سعی میکنم با این مسئله کنار بیایم ولی همیشه در حال حسرت خوردن هستم. امیدوارم بامطالعه این مطالب بتوانم احساس بهتری نسبت به زندگی داشته باشم.
♦ یکی دیگر از افراد پیام داده که هرچقدر از داشتههای خودتان راضی باشید، اتفاقات مثبت بیشتری در زندگی شما ایجاد میشود. ما باید بدانیم که انسانهای واقعاً خوشحال لزوماً قدرتمند یا ثروتمند نیستند، بلکه آنها به داشتههای خودشان توجه میکنند و تصمیم گرفتند که بسیار شاد و خوشحال باشند. در واقع به هر چیزی که فکر میکنید به شما احساس خوبی میدهد فکر کنید و حسرت خوردن از گذشته را رها کنید.
سخن پایانی
برخی از افراد نه تنها حسرت گذشته را میخورند، بلکه به دیگران هم حسادت میکنند. توصیه ما این است توسط راهکارهایی که در این مطلب به آن اشاره شد، سعی کنید تمامی این رفتارها را کنار بگذارید تا در آینده پیشرفت کنید. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به راهکارهای مقابله با حسرت پرداخته و عوارض پشیمانی را به طور کامل برای شما عزیزان شرح دادیم. اگر شما هم تجربهای در این مورد دارید، میتوانید در انتهای مقاله بخش نظرات پیام خود را ثبت کنید.