سرگرمیمهارت های زندگی

چگونه بر ترس از تعهد غلبه کنیم؟ نشانه‌های آن

نشانه‌های ترس از تعهد در رابطه یا گاموفوبیا + درمان آن

لیست مطالب این مقاله

آیا می‌دانید ترس از تعهد چیست؟ اگر به هر دلیلی دچار این نوع ترس در رابطه یا گاموفوبیا هستید، برای مقابله با چنین وضعیتی، ابتدا نیاز است که دلیل اینگونه ترس و اضطراب‌ها را پیدا کنید. شما عزیزان باید بدانید که ارتباط با افرادی که به هر دلیلی این اختلال را دارند، چالش‌های بسیار زیادی دارد. حتی این‌گونه ترس‌ها باعث مشکلات بسیار زیادی در درازمدت خواهد شد. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی نشانه‌های اینگونه ترس‌ها پرداخته، سپس مزایا و معایب آن را ذکر می‌کنیم. همچنین راهکارهای مقابله با آن را به طور کامل شرح می‌دهیم.

 

نشانه‌های ترس از تعهد

قبل از هر موضوعی نشانه‌های فردی که از تعهد دادن ترس دارد را به طور کامل شرح می‌دهیم.

  • از جمله علائم این‌گونه افراد این است که آنها معمولاً از صحبت در مورد آینده هراس دارند و مدام طفره می‌روند.
  • چنین افرادی ملاقات‌ها و قرارهایی که با آنها تنظیم می‌کنید را به تعویق می‌اندازند. در واقع آنها هیچ اهمیتی به این موضوع نمی‌دهند، زیرا شما اولویت آخر این‌گونه افراد هستید.
  • این مدل اشخاص معمولاً تمایل دارند که در مورد موفقیت‌های شخصی خودشان صحبت کنند. آنها به هیچ وجه آینده‌ای را با شما شریک نمی‌دانند.
  • یکی دیگر از علائم ترس از تعهد این است که این افراد معمولاً روابط کوتاه‌مدت دارند. بنابراین مشخص است که شما هیچ‌گونه آینده‌ای با چنین فردی نخواهید داشت.
  • یکی دیگر از نشانه‌های ترس از تعهد این است که افراد معمولاً رابطه را به گونه‌ای خراب می‌کنند که هرچه سریع‌تر به پایان برسد یا اینکه زودتر از موعد مقرر قطع شود.

از جمله علائم فیزیکی گاموفوبیا می‌توان به لرز، سرگیجه و سبکی سر، تعریق بیش از حد، تپش قلب، حالت تهوع، تنگی نفس، لرزش، ناراحتی معده یا سوء هاضمه اشاره کرد.

پیشنهاد می‌کنیم در مورد خود خرابکاری در روابط عاطفی این مقاله را نیز مطالعه کنید:

خود خرابکاری در زندگی زناشویی

راه‌های مقابله با ترس از تعهد

برای اینکه با ترس از تعهد در رابطه مقابله کنید، ابتدا نیاز است که لحن گفتگوی شما بسیار دوستانه باشد. به هیچ وجه سعی نکنید که به حالت تهاجمی با همدیگر بحث کنید. نکات مهم مقابله با این اختلال را در ادامه این مطلب با هم بررسی می‌کنیم‌.

شناسایی افکار منفی

در مرحله اول نیاز است که افکار و باورهای منفی خود را شناسایی کنید و بررسی کنید کدام‌یک از آنها باعث ترس از تعهد شما شده است‌. سپس آنها را با افکار مثبت جایگزین کنید.

مدیریت استرس و اضطراب

یکی دیگر از روش‌هایی که باعث مقابله با ترس از تعهد می‌شود، این است که تکنیک‌های آرام‌بخش مانند تنفس عمیق، یوگا، مدیتیشن و مواردی از این قبیل را آموزش ببینید تا بتوانید به تمامی استرس و اضطراب‌های خود غلبه کنید.

مشورت با یک درمانگر

اگر تمایل دارید که دلایل اصلی ترس از تعهد فرد مقابل را درک کنید، بهتر است که با یک درمانگر مشورت کنید. او به شما کمک می‌کند تا دلایل آن را پیدا کرده و یک استراتژی کاربردی برای مقابله با این‌گونه ترس‌ها پیدا کنید.

صبور بودن

شما عزیزان باید بدانید که ترس از تعهد نیاز به زمان دارد. در واقع هرگونه تغییری که بخواهید درونتان ایجاد شود نیاز به صبوری دارد. بنابراین با خودتان صبور باشید تا بتوانید این‌گونه ترس‌ها را برطرف کنید.

صداقت داشتن

یکی دیگر از مواردی که باعث می‌شود بر ترس از تعهد غلبه کنید، این است که با خودتان صادق باشید. به خوبی بررسی کنید چگونه آن تجربیات گذشته، باعث این‌گونه ترس‌های شما شده است.

به اشتراک گذاشتن احساسات خود

تمامی احساسات و نگرانی‌های خودتان را با دوستانتان به اشتراک بگذارید. در این صورت باعث می‌شود که بهتر بتوانید بر ترس از تعهد غلبه کنید.

مواجهه تدریجی

سعی کنید به تدریج با ترس‌های خود روبرو شوید. آن‌وقت می‌توانید به راحتی بر ترس از تعهد غلبه کنید.

 

معایب ترس از تعهد در رابطه

از جمله معایب مهم ترس از تعهد در رابطه، این است که فرد دچار تنوع‌طلبی می‌شود. افراد تنوع‌طلب معمولاً به یک نفر بسنده نمی‌کنند و نمی‌توانند عشق عمیقی را تجربه کنند. بسیاری از افرادی که این ویژگی‌ها را دارند، همیشه مجرد می‌مانند. البته دقت کنید که تمامی افرادی که تا پایان عمر مجرد می‌مانند، به این معنی نیست که تنوع‌طلب هستند. این روزها مشکلات بسیار زیادی پیش پای جوانان وجود دارد که باعث عدم اشتیاق آنها به ازدواج شده است.

 

مزیت ترس از تعهد در رابطه

هرچند ترس از تعهد در رابطه معایب بسیار زیادی دارد اما از طرفی مزیت هم دارد. کمی ترس تا حدی مناسب است، زیرا باعث می‌شود که فرد به تعهد دادن اهمیت بدهد. درنتیجه با جدیت بیشتری به این موضوع نگاه می‌کند.

 

دلایل مهم ترس از تعهد در رابطه

در این مطلب از مجله جوان ایرانی مزیت و معایب ترس از تعهد در رابطه را به طور کامل شرح دادیم. حال وقت آن رسیده بررسی کنیم دلیل این نوع ترس‌ها چیست.

ضعف در اعتماد به نفس

یکی از مهم‌ترین دلایل ترس از تعهد در رابطه این است که فرد اعتماد به نفس پایینی دارد. در واقع او احساس می‌کند که برای فرد مقابل به اندازه کافی خوب نیست. درنتیجه مدام با خودش جنگ دارد و نمی‌تواند ارتباط خوبی با فرد مقابل بگیرد. البته دقت کنید اگر تراپی بروید، طی چندین جلسه با انرژی مثبت و حال خوب مواجه خواهید شد.

اتفاقات بد خانوادگی

یکی دیگر از دلایل گاموفوبیا این است که فرد شاهد خیانت پدر یا مادر خود بوده است. درنتیجه تفکرات اشتباهی در مورد رابطه دارد و مدام این ترس از تعهد درباره خودش به مغز او گوشزد می‌شود.

عدم آمادگی برای شروع یک رابطه

برخی از افراد نیز به دلیل اینکه آمادگی کافی برای شروع یک رابطه جدی ندارند، دچار ترس از این‌گونه روابط می‌شوند. به عنوان مثال تنوع‌طلبی بالا یکی از دلایلی است که باعث عدم آمادگی افراد می‌شود. همچنین سن پایین و عدم مسئولیت‌پذیری نیز باعث این‌گونه ترس‌ها شده و سبب می‌شود فرد آمادگی کافی را نداشته باشد.

ترس از دست دادن هویت

یکی دیگر از دلایل گاموفوبیا این است که افراد احساس می‌کنند که اگر به فردی متعهد شوند، هویت خودشان را از دست می‌دهند. بنابراین همیشه از متعهد ماندن به همدیگر ترس دارند.

شکست عاطفی

افرادی که شکست عاطفی بسیار سختی خوردند یا اینکه درگذشته ازدواج ناموفقی داشته‌اند، دچار ترس از تعهد در رابطه می‌شوند. حتی این‌گونه افراد به سختی به همدیگر اعتماد کرده و مدام خودشان را با گذشته تلخی که داشتند، بسیار سرزنش می‌کنند. این‌گونه افراد به هیچ وجه تمایل ندارند که تجربیات تلخ گذشته را تکرار کنند، درنتیجه دچار ترس از تعهد می‌شوند.

احتمال خیانت فرد مقابل

اگر یکی از زوجین احساس کند که فرد مقابل در حال خیانت کردن است، دچار ترس از تعهد دادن به همدیگر می‌شوند. در واقع هنگامی‌که افراد از وفادار بودن به همدیگر اطمینان حاصل کنند، به مرور زمان این‌گونه ترس‌ها از بین خواهند رفت.

ترس از دست دادن

دلیل دیگری که باعث گاموفوبیا یا ترس از تعهد می‌شود، این است که افراد معمولاً ترس از دست دادن دارند‌. به همین دلیل نمی‌توانند به یک فرد متعهد بمانند.

ترس از صمیمیت بیش از حد

برای بسیاری از افراد که در دوران مجردی تنها زندگی کرده‌اند یا درون‌گرا بوده‌اند، تصور زندگی مشترک و تعهد داشتن برای آنها مانند یک کابوس است.

برای این‌گونه افراد همیشه ترس از صمیمیت بیش از حد وجود دارد. به ویژه پسرها از دوران بچگی و مدرسه صمیمیت‌های زیاد را دفع می‌کردند و حتی آنها تمایل نداشتند که مادرشان برای بازگرداندن آنها از مدرسه، به دنبالشان برود. بنابراین ترس از صمیمیت از دوران مدرسه در درون این افراد شکل‌گرفته، همین موضوع باعث استقلال آنها از زن ها شده است.

تجربه ناموفق عاطفی

یکی دیگر از مواردی که باعث ترس از صمیمیت بیش از حد می‌شود، این است که این‌گونه افراد دچار ترس از ازدواج یا همان گاموفوبیا به صورت خیلی شدید هستند.

چگونه روابط عاشقانه خوبی داشته باشیم؟ (راهکارهای موثر)

عوامل مهم در بهبود روابط زناشویی

تأثیرات منفی ترس از تعهد در رابطه چیست؟

  • یکی از مهم‌ترین تأثیراتی که ترس از تعهد بر روابط دو طرف می‌گذارد، این است که این‌گونه افراد از هرگونه برنامه‌ریزی برای آینده اجتناب می‌کنند. حتی درباره احساسات و تصمیم‌گیری در مورد رابطه نیز دوری می‌کنند.
  • ترس از تعهد در رابطه باعث عدم اطمینان و ناامنی زیادی خواهد شد و به شریک زندگی صدمات بسیار زیادی وارد می‌کند.
  • یکی دیگر از تأثیراتی که این‌گونه ترس‌ها بر روابط می‌گذرد، این است که آنها افسردگی، اضطراب و اعتماد به نفس پایین را تجربه می‌کنند. درنتیجه در اکثر اوقات در زندگی از همدیگر رضایت ندارند و تنهایی را ترجیح می‌دهند.
  • این‌گونه ترس‌ها بر انواع دیگر رابطه‌ها مانند دوستی، روابط خانوادگی و هرگونه روابطی که فرد دارد نیز تأثیر منفی می‌گذارد.
  • افرادی که دچار گاموفوبیا هستند، معمولاً از نزدیک شدن بیش از حد به دیگران بسیار اجتناب می‌کنند و تمایل ندارند که وابستگی و صمیمیت را تجربه کنند.
  • البته دقت کنید افرادی که دچار این‌گونه ترس ها هستند، ممکن است حتی خودشان از این موضوع آگاه نباشند. بنابراین چنین افرادی پس از مراجعه به تراپیست با مشکلات خود آشنا خواهند شد.

 

نحوه تشخیص ترس از تعهد

درمانگر یا هر فردی که محصول مراقبت‌های بهداشتی برای سلامت روان شما هست، می‌تواند گاموفوبیا را در شما تشخیص دهد. البته دقت کنید که هیچ‌گونه آزمایش خاصی برای تشخیص این نوع ترس‌ها وجود ندارد، بلکه پزشک از شما در مورد سابقه سلامت روان سؤالاتی می‌پرسد. همچنین از شما سؤال می‌کند که آیا مبتلا به فوبیای دیگری هستید یا خیر.

 

عوامل خطر گاموفوبیا

در این بخش از مجله جوان ایرانی به بررسی عوامل خطر گاموفوبیا یا ترس از تعهد می‌پردازیم.

سابقه خانوادگی

معمولاً افرادی که با والدینی بزرگ می‌شوند که آن والدین دچار فوبیا یا هرگونه اختلالات اضطرابی است، به ترس از تعهد بیشتری دچار می‌شوند.

ژنتیک

طی تحقیقات انجام شده افرادی که دچار تغییر ژن یا جهش ژنی هستند که در آنها اختلالات اضطرابی و فوبیا وجود دارد، ترس از تعهد برای آنها نیز بیشتر است.

داشتن فوبیاهای دیگر

افرادی که دچار فوبیاهای مختلف هستند نیز بیشتر احتمال دارد که به ترس از تعهد دچار شوند. در واقع برخی از افراد به فیلوفوبیا یا ترس از عشق، پیستانتروفوبیا یا ترس از اعتماد کردن به دیگران، ژنوفوبیا ترس از رابطه جنسی و ترس از رها شدن دچار هستند.

 

تمرین کردن تعهد

اگر شما و شریک زندگی‌تان تمایل دارید که رابطه موفقیت‌آمیزی داشته باشید، اما دچار ترس از تعهد هستید سعی کنید به ایجاد عادت‌هایی که باعث متعهد ماندن شما به همدیگر می‌شود کمک کنید.

به عنوان مثال شب‌ها کنار همدیگر بخوابید یا اینکه آخر هفته‌ها را به سفر بروید. در مکان‌های عمومی یا مکان‌هایی که افراد دیگر وجود دارند دست همدیگر را بگیرید. برای آینده خود برنامه‌ریزی کنید، به عنوان مثال به همدیگر بگویید که تابستان قصد دارید به چه مسافرت‌هایی بروید.

قبل از اینکه به سفر بروید یک هفته یا دو هفته و حتی یک ماه قبل از آن با همدیگر مشورت کرده و به خوبی برنامه‌ریزی کنید.

هر مکانی که دوست دارید در آن قدم بزنید را با همدیگر شریک شوید و سعی کنید با هم در آنجا پیاده‌روی کنید.

در هر مرحله‌ای از زندگی و برای هر اقدامی اگر دچار ترس شدید، حتماً در مورد آن با شرایط زندگی خود به خوبی صحبت کنید.

شما عزیزان باید بدانید که ترس از تعهد یا گاموفوبیا مانع لذت بردن افراد از زندگی می‌شود، بنابراین سعی کنید در جهت رفع آن به همدیگر کمک کنید

 

آیا گاموفوبیا شایع است؟

اینکه دقیقاً مشخص کنیم دقیقاً چه تعدادی از افراد دارای فوبیای تعهد یا گاموفوبیا هستند بسیار مشکل است، اما در همین حد بدانید که بسیاری از افراد این ترس را درون خود دارند اما ممکن است آن را تشخیص ندهند. در آمریکا از هر ده بزرگسال یک نفر و از هر پنج نوجوان یک نفر در مقطعی از زندگی خود اینگونه اختلال‌ها را تجربه می‌کند.

 

عوارض گاموفوبیا چیست؟

اگر شما دچار ترس از تعهد یا گاموفوبیا شده باشید باید بدانید که دور کردن مداوم افرادی که دوستشان دارید، ممکن است بر روان شما تاثیر منفی بگذارد. از جمله عوارضی که می توان به آن اشاره کرد افسردگی و افکار خودکشی، اختلال در نعوظ، اختلالات اضطراب و هراس، همچنین اختلال مصرف مواد اشاره کرد.

 

زمان مراجعه به پزشک

احتمال این سوال برای شما مطرح شده است که چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید.

  • اگر دچار وحشت زدگی شده‌اید حتماً به پزشک مراجعه کنید. همچنین در مواقعی که شما عزیزان دچار اضطراب مداوم در زندگی روزمره هستید یا در خواب شما اختلال ایجاد شده نیز باید به نزد پزشک متخصص بروید. اگر دچار علائم افسردگی یا مشکلات دیگر هستید یا مشکلات مرتبط با مصرف مواد مخدر دارید نیز به متخصص مراجعه کنید.
  • سوالاتی که باید از پزشک بپرسید شامل:
  • دلیل ابتلای من به گامو فوبیا چیست؟
  • آیا باید تحت روان درمانی قرار بگیرم؟
  • بهترین درمان برای من و این وضعیت چیست؟
  • مدت زمان درمان من چقدر خواهد بود؟
  • آیا باید مراقب علائم و هرگونه عوارض این بیماری باشم یا خیر.

 

چرا زن و مرد از همدیگر زده می شوند؟ فرسودگی زناشویی چیست؟

فرسودگی زناشویی چیست؟

شباهت ترس از تعهد به اختلالات دیگر

ترس از تعهد با چندین موضوع دیگر سلامت روان نیز مرتبط است که در ادامه با هم بحث می‌کنیم.

اختلال شخصیت اجتنابی

افرادی که دچار اختلال شخصیت اجتنابی هستند از هرگونه روابط اجتماعی اجتناب می‌کنند. چنین افرادی به دلیل ترس از طرد شدن یا هرگونه انتقاد، از تعهد دادن نیز اجتناب می‌کنند.

اختلال اضطراب اجتماعی

افرادی که مبتلا به اختلال اضطراب شدید هستند از قضاوت یا طرد شدن توسط دیگران ترس بسیار زیادی دارند. آنها به دلیل همین اتحادها و خجالت از روابط، از تعهد دادن نیز اجتناب می‌کنند.

اختلال استرس پس از سانحه

افرادی که دچار استرس پس از سانحه هستند، معمولاً از تعهد دادن ترس و وحشت بسیار زیادی دارند. در واقع آنها نسبت به دیگران نمی‌توانند اعتماد کنند و حتی در صمیمیت و دلبستگی به همدیگر نیز دچار مشکل می‌شود.

اختلال اضطراب فراگیر

افرادی که مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر هستند، نگرانی و اضطراب‌های بیش از حد و غیر واقعی در مورد فعالیت‌های روزمره دارند. اینگونه افراد معمولاً از تصمیم گیری دچار مشکل هستند، همچنین ترس از تعهد نیز دارند.

 

سخن پایانی

همانطور که در این مطلب ذکر شد شما نباید دچار سوء برداشت شوید. در واقع ترس از تعهد به این معنا نیست که فرد مقابل هیچگونه علاقه‌ای به شما ندارد یا اینکه شما را دوست ندارد، بلکه او صرفاً از هرگونه تعهدی هراس دارد. بنابراین اگر شما عزیزان چنین مشکلی دارید و سعی در حل آن ندارید، بهتر است به خودتان و طرف مقابل احترام گذاشته و رابطه خود را قطع کنید. ادامه دادن اجباری رابطه هیچ‌گونه ارزشی ندارد.

اگر شما عزیزان تجربه‌ای در این مورد دارید، خوشحال می‌شویم در انتهای مقاله بخش نظرات پیام خود را ثبت کنید.

چقدر این مقاله واستون مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رایتون ثبت بشه

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد رای های شمرده شد: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله رای میده!

بهار علیزاده

همیشه بهترینِ خودم، خاص و منحصر به فرد! دیجیتال مارکتینگ و سئو نظرمه. زندگی برای من مسابقه نیست! از مسیر لذت می‌برم... راز خوشحالیِ من: کمک به دیگران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا